Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Ma "fantázia rakottas" készült a tejben főtt krumpli receptem alapján, elég jó lett. Öt literes jénaiban az első réteg karikákra 8 nyers krumpli, só, bors, fokhagyma(por), szalonnadarabkák, ezt még kétszer ismételni, a tetejére ugyanígy ízesített 4 szelet karaj, leönteni kb. 2-3 deci tejjel, rá szalonnadarabkák és reszelt sajt. Fedővel kb. 1 órát sütni, aztán fedetlenül annyit, hogy elmenjen a leve és rápiruljon a sajt.
Tegnap délután a fodrásznál hallottam és este meg is főztem. Tetszés szerinti párolt zöldség a kikent tepsi aljára terítve. / nekem brokkoli, mini répa és kelbimbó--a tepsibe pedig bőven szórtam zabkorpát a zöldség alá /. Erre teszünk kevés olajon lepirított, fűszerezett darálthúst és leöntjük tej-tejföl-tojás keverékével. Tetejére reszelt sajt és mehet a sütőbe. AZ ÉN variációm annyi volt, hogy a zöldség és a hús közé még párolt rizst is tettem, hogy elég laktató legyen a három férfinek. Ma folyamatosan dicsérték! A ZÖLDSÉGET só, bors, borsikafű és kakukkfűvel fűszereztem. A HÚSRA egy csomag gyros fűszerkeveréket szórtam. A RIZST egy spec. rizsfűszerrel szórtam meg, amiben volt curry, gyömbér, de egyik sem érződött ki csak szép színe volt.
Köszi, tudom, hogy készül a tészta, igaziból a pontos töltelék érdekelt :) De köszi az ötleteket, a következő nagyobb munkaprojekt végét majd ezzel ünneplem (amikor lesz rá egy napom :)
Valamivel egyszerűbb, amikor szép kis párnácskákat csinál az ember, ahhoz létezik egy ilyen félkör szélét leszorító kütyü (latsia honlapján van kép róla, de a dolog villával is működik, ezt már próbáltam).
Nem én készítettem most a ravioli tésztáját,de van hozzá receptem!
Gyúrt (levestésztát)készítünk,és a vékonyra sodrás után megtöltjük.
Hasonló darabokra vágjuk,mint a barátfülénél,-tehát kis téglalapszerűre.A töltelék után a tésztát egymásra hajtjuk,de az összeérő oldalak széleit tojásfehérjével megkenjük,hogy ne follyon ki a töltelék.Így,-ismét egy téglalapot kapunk,csak már kisebbet!Majd a hosszabbik oldalán a két csucsköt összecsippentjük.Így a széle behajlik,és megkapjuk azt a gyürű alakot.
nem tom, írtam-e lejjebb a menülistámba, hogy lasagne is lesz. No, most akkor leírtam :) Meg füstölt sajtos-tejszínes-paprikás fektetett karaj. Bau, a raviolit te készítetted? Mármint a tésztát és a tölteléket.
A múlt héten főztem lebbencslevest--már elég rég volt, mert nem nagy kedvenc. Volt káposztástészta, zöldbabfőzelék sült hússal és sütöttem hurkát is, de sajnos csak boltit. A máglyarakás a maradék kalácsokból viszonz nagy sikert aratott.
Tegnap beindítottam a nagyüzemi konyhát és főztem kocsonyát, zöldborsó levest sok zöldségel és karaj csonttal, laska gombából pörköltet és csirke szárnyból-nyakból pörköltet. Egy pár napra ez elég lesz nekünk.
Szia Bau! Dehogynem szeretünk főzni! Kicsit most langyos itt a levegő, de máskor élénkebb!
Holnap nálunk is húsleves lesz, de maradt a mai zöldbablevesből is. Lesz a fiúknak rántott csirkecomb, és a diétázóknak sült csirkecomb sültzöldségekke. Cukkíni, hagyma, répa, kelbimbó sütőben sütve és kipróbálom Chili&vanília azték karfiolját is, nagyon izgatja a fantáziámat!Desszertnek még nem tudom, vagy málnaszuflé, vagy joghurtos citromkrém lesz, persze diétásan!
Holnap húsleves lesz grízgaluskával,és hagymásrostélyos sok-sok rántotthagymával,kockaburgonyával.
Van még egy kevés zserbóm is...
Ma csak olyan hétköznapi ebédünk volt,zöldbablevessel,és szegedi tarhonyával.(szalonnán pirított tarhonya,felöntve vízzel,hozzávágott kolbásszal,lecsóval,összefőzni,és a végén a szalonnataréjt rátenni)
Limara ez úgy indult, hogy nem tudtam, mit főzzek. Előző nap vettem s.combot és felcsíkoztam, mondván, lesz belőle brassói. Elkezdtem hagymán lesütni a húst és közben eszembe jutott, hogy paprikáskrumplit is akarok a héten, tehát nem jó most a krumpli. Köret: bulgur, de mi legyen a hússal? Gondoltam felturbózom zöldborsóval, aztán eszembe jutott az ízesítés is. Elővettem egy tasak chilis szósz alapot és ráöntöttem a húsra. 1-1ek szójaszószt és wocestersire szósz öntötten rá. Só, bors és egy kis majoránna. A majoránna már a chili előtt rajta volt, de nem is érződött. A gyerekeim azt mondták, hogy fogadjunk, hogy mégegyszer nem tudod megfőzni? Hát, többnyire igazuk van! Szóval így lett! A bulgurt bio boltban szoktam venni, 1/2kg-os csomag és kb.400ft. Egyszerre megfőzve sok négy felnőttnek, de kétszerre kevés.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit