E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni :-) Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
MIvett

2005.07.29. 09:19 -

Üdv mindenkinek!

Szeretnék megosztani veletek egy isteni süti receptjét, nálunk mindenki imádja:

Ostoros rétes

Hozzávalók: 60dkg finom liszt, só, 2ek. étolaj, 3 tojás sárgája, 6dkg cukor, 4 dl tej, 5dkg élesztő (v.1cs. porélesztő)

Töltelék: 25dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs. vaníliáscukor, 3 ek. kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval szépen kidolgozott tésztát készítünk, kb a duplájára kelesztjük. (lágy tésztát kapunk!!!) A töltelékhez a margarint a cukorral, kakaóval jól kikeverjük. 6 részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel őket, feltekerjük. 3-3 rudat összefonunk, mint a copfot, tetjüket tojással megkenjük. Közepes tűznél sütjük.

Jó étvágyat hozzá! Ivett

"Shane" véleménye és képei a receptről:

Megtaláltam a receptet egy süteménykönyvben, ott megadták a só mennyiséget 1 mokkáskanál.
Amit az indexen is írtam, hogy a fél adag is kirepedt és kifolyt a margarinos-kakós töltelék, de ugyanezt megtette a teljes adag is csak az még a tepsiből is kifolyt, pedig szintén az a könyv írta, hogy egy kb 20x30 cm-es tepsiben kell sütni a kettőt, hogy ne terüljön, hanem felfelé nőjön.
Nem tudom, hogy én csináltam valamit rosszul, vagy ez tényleg így viselkedik (mármint kifolyik)
Arra gondoltam, ha mégegyszer csinálok teljes adagot, akkor sem csinálok 2 fonatot, hanem csak egyet, vagy esetleg egy négyeset, és ennél nagyobb tepsiben sütöm :)
 

 

Batka véleménye:

No, összegezném az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalatokat, mert nem repedt ki! Úgy tűnik, a beigliforma a titok, így ugyanolyan réteges lett, mint a fonott, csak nem olyan szabálytalanul oszlik el benne a töltelék. 1. Kivételesen grammra pontosan kimértem mindent, a tegnapi próbálkozással ellentétben csak finomlisztet használtam, fél adaghoz 1 tojássárgáját és 1/4 kocka élesztőt tettem. A tészta kézi robotgéppel elég hamar, nagyon szépen összeáll, és elválik a táltól. 2. Alaposan belisztezett felületen kb. 55x30 cm-es téglalapot nyújtottam, rákentem a hideg(!) tölteléket (mert a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, ezért mikróban megolvasztottam), a két szélét felhajtottam, nehogy kifolyjon a töltelék, és arra merőlegesen felcsavartam, mint a beiglit. Tégla alakú Profis szilikonformába fektettem, a tészta szabad széle felülre került. A tekercs két végét kicsit felfelé kellett hajlítani, mert ahogy emeltem, megnyúlt, de ez nagyon szép mintát adott ki a kész kalácson. 3. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, három helyen hústűvel megböködtem. A sütőt 50 fokra melegítettem, kikapcsoltam, itt kb. 40 percet kelt. A sütőajtót nem nyitogattam, csak elindítottam az alsó-felső sütést, és bemelegedéssel együtt 30 perc alatt sült meg.

Andrea2 Előzmény | 2008.05.13. 21:01 - #607

Az ostoros kalácsom nekem is kifolyt,szétrepedt. Akkor ezekszerint csak feltekerted nem fontad össze?! Nálunk nagyon bejön minden ami csokis.


Edo-bedo Előzmény | 2007.06.17. 15:17 - #606

Kerlek,ne haragdujatok amiert nagy kepet tettem,veletlenul sikerult,kulonben Epres csok a neve es ha valakit erdekel leirom receptet.

Edo-bedo Előzmény | 2007.06.17. 15:12 - #605


Edo-bedo Előzmény | 2007.06.17. 15:10 - #604

http://i208.photobucket.com/albums/bb80/Edo-bedo/10052007752.jpg

Edo-bedo Előzmény | 2007.06.16. 14:08 - #603

Ez a kedvenc sutije a csaladomnak!Bonyolultnak tunhet,de nagyon egyszeru es isteni finom!!! MAKOS SZELET Hozzavalok:Tesztahoz:6 tojas feherje 20 dkg cukor 10 dkg mak 8 dkg kokuszreszelek 3 evokanal liszt 1/2 csomag sutopor Kremhez:6 tojas sargaja 7 evokanal cukor 5-6 evokanal liszt 1/2 l tej vanilia egy csomag Rama Tetejere:egyszeru kemeny keksz capuccino por v nesszkavepor kokuszreszelek Elkeszites: A tojasfeherbol es cukorbol kemeny habot verunk(vigyazz,a cukrot csak majdnem a vegen szabad hozzaadni,kulonben nem lesz kemeny!).Beleszorjuk a makot,kokuszreszeleket,es a sutoporral elkavart lisztet.Megsutjuk zsirozott,lisztezett tepsiben. A Kremhez a tojassargakat osszekavarjuk a cukorral,liszttel,vaniliaval,tejjel es suru pepet fozunk belole.Amikor meg langyos belekavarjuk a Ramat.Negyed reszet kivessszuk es belekavarjuk a capuccinoport. A kovetkezokeppen allitjuk ossze: a tesztara rakenjuk a kremet,rahelyezzuk a kekszeket szorosan egymas melle,megkenjuk a cappucinokremmel es megszorjuk kokuszreszelekkel. Kicsit hagyjuk amig a kekszek megpuhulnak a kremtol. ISTENI!!!

EmMargit Előzmény | 2007.01.18. 02:43 - #602

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Megkérek mindenkit, hogy ide több receptet ne írjon! Ez a topik megmarad, de csak a menüből, a fórumok közül lesz elérhető, a bal oldali, kinti elérhetőségét megszüntetem. Ezzel egyidőben nyitok egy új receptes fórumot, amiben újra várom majd a recepteket.

Köszönöm, Margit

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX


bezsa Előzmény | 2007.01.16. 18:27 - #601

A végére a szöveget nem én irtam, hanem aki elkészítette.

bezsa Előzmény | 2007.01.16. 18:27 - #600

Valahonnan a netről vettem ezt a recit. Akkoriban nem figyeltem, hogy ki rakta fel. Most már odafigyelek. Tehát valaki receptje.

Vigyázat ezt nem szabad szorosan egymás mellé tenni. Hagyni kell közte helyet.

A két hajtogatás között 20 perc kelési idő.

Kakaóscsiga (Hajtogatott élesztős tésztából) recept

Kategória:
Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1kg liszt
- 600g margarin vagy vaj
- 50g élesztő
- 4dl tej
- 100g cukor
- 4 tojássárgája
- 10g só

- cicakakaó és hozzá cukor (tölteléknek)
- egész tojás a kenéshez
- kis vaj vagy margarin a tészta megkenéséhez

Elkészítés:
Vajastészta:
A margarin vagy vaj 90%-át összedolgozzuk a liszt 10%-ával, majd megformázzuk kb 2cm vastag téglalapnak,és fóliába csomagolva hűvös helyre tesszük.

Előtészta (forteig)
A maradék anyagokból a szokásos módon kelt tésztát készítünk.
(én bepakoltam mindent a kenyérsütőgépbe, a tésztadagasztó programra és szépen elindítottam. Miután meggyúrta, még kelesztettem egy 20 percet és kikapcsoltam a gépet. Bár, így elkészítve kicsit több tejet kellett beletennem.)

Majd a megkelt tésztát lóherealakúra nyújtjuk. közepébe helyezzük a vajastésztát, majd ráhajtjuk a tészta "leveleit". Az először megütögetett, 1cm vastagságúra kinyújtott tésztát meghajtjuk szimplán, majd újranyújtás után duplán.

SZIMPLA HAJTOGATÁS:
Három egyenlő részre bejelöljük a tésztát, majd az egyik oldalt behajtjuk a második jelölésig,és erre ráborítjuk a másik oldalt. Így három réteg lesz egymás felett.

DUPLA HAJTOGATÁS:
Miután kinyújtottuk a tésztát újra,négy egyenlő részre bejelöljük, a két oldalrészt behajtjuk a középjelölésig, majd egymásra borítjuk őket, és ezáltal négy tésztaréteg lesz egymás felett.

20 perces kelesztés után, megismételjük a hajtogatásokat, majd újabb 20 perces pihentetés után a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik adagot szépen kinyújtjuk kb. 1cm vastagságúra. Megvajazzuk és jó vastagon megszórjuk cukros kakaóval,és szépen felcsavarjuk .Karikákat vágunk belőle és kikent sütőlemezre téve még 10 percet pihentetjük, mielőtt betesszük a sütőbe. A tetejüket felvert egész tojással megkenjük. Így teszünk a másik rúddal is.
A sütőt közben előmelegítjük 200-220 fokra.
Majd betesszük a csigákat a sütőbe, 5-10 perces sütés után visszavesszük a hőfokot 180-200fokra és így folytatjuk tovább a sütést. Kb. még 20-25 percet sütjük, de közben lehet nézegetni, nehogy túlsüljenek;)

Tanácsok:
Most készítettem el először ezt a változatot és a párom el volt tőle ájulva! Olyanra sikeredett mint amit a boltban is ,meg a sulikban lehet kapni, nem egy nagy élesztős puffancs, hanem olyan réteges...ropogós...:p Isteni finom!
Csak ajánlani tudom. Macerásnak tűnik, de egyáltalán nem az! Ha én mint kezdő megtudtam profi módon csinálni elsőre, akkor tuti nem nehéz;)
Másnap se száraz egyáltalán, bár elő nap a legfinomabb...még ropog:)

Sok sikert hozzá, nem fogjátok megbánni, ígérem;)

ui: Viszont ez nem éppen fogyis recept :(


Bundik Előzmény | 2007.01.16. 09:17 - #599

Csokoládés bögrelepény

  • 2 egész tojást simára keverünk
  • 1 bögre (2dl) cukorral,
  • fél csomag sütőporral,
  • 2 evőkanál kakaóval,
  • 2 dl tejföllel
  • apránként, kevergetve hozzáadunk 1 bögre réteslisztet

kivajazott tepsibe öntjük, forró sütőben tűpróbáig sütjük (kb 30 perc). Tetejére sütés előtt tehetünk diót, két lapba vágva tortának is kitűnő, bevonhatjuk csokoládékrémmel is.

Én most sütés után baracklekvárral kentem meg a tetejét, és kókuszreszelékkel szórtam meg.


masala Előzmény | 2007.01.14. 20:25 - #598

FEHÉR GYÜMÖLCSKENYÉR 6 dkg puha mazsola 4 ek rumba áztatva, 6 dkg dió, 6 dkg aszalt sárgabarack, 12 dkg margarin felolvasztva, 12 dkg kr. cukor, 6 tojásfehérje / kb. 210 gr. /, 1 cs vaníl. cukor, 18 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja....marg. + liszt a forma kikenéséhez ELKÉSZÍTÉS: A diót durvára törjük, a barackot apróra vágjuk , a tojásfeh. azért kell lemérni, hogy a többi hozzávaló arányát ki lehessen számolni.A lisztből elveszünk egy keveset és belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, hogy ne szálljanak le a sütemény aljára. AZ ÉN véleményem szerint a kevert tésztáktól nem kell megijedni. KÉSZÍTÉS TOVÁBB: a tojásfeh. kicsi sóval felverjük keményre, beleszórjuk a kétféle cukrot és fényesre verjük. Apránként belekeverjük a lisztet, az aszalt gyümölcsöket, a diót, a citr. héjat és végül az olvasztott margarint. Ettől egy kicsit összeeesik, de nem kell megijedni tőle. A massszát a sütőformába öntjük és középső magasságon sütjük 45-50 percig / tűpróba / kb. 180-160 fokon. Én a sütés közepétől szoktam kisebb hőmérsékleten sütni, hogy átsüljön. Alufóliába csom. sokáig eláll. Mélyhűthető!! Savanykás dzsemmel is finom.

bezsa Előzmény | 2007.01.14. 19:22 - #597

Darázsfészek/Mindmegette

Hozzávalók 12 darabhoz:

• 2,5 dkg élesztő
• 3 dl langyos tej
• 1 evőkanál cukor
• 65 dkg liszt
• 2 tojás

• A töltelékhez:
• 10 dkg vaj
• 10 dkg darált dió
• 10 dkg porcukor

• A tetejére:
• 5 dkg margarin
• 1 evőkanál cukor
• 1/2 dl tej
• 1 tasak vaníliás cukor

Előkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben, csipetnyi cukorral fölfuttatjuk. A maradék tejjel, a cukorral, a liszttel, a tojással és 1 kk. sóval alaposan kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen, 1 órán át kelesztjük, közben egyszer finoman átgyúrjuk.

Elkészítés: A töltelékhez a puha vajat a darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diókrémet, és mint a bejglit szokás, felcsavarjuk. A margarint felolvasztjuk, belemártjuk a kést, és a tésztát 12 egyforma szeletre vágjuk. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A szeleteket egymás mellé állítgatjuk benne. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és fél órán át pihentetjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kalácsot kb. 20 percig sütjük a sütőben. A cukrot elkeverjük a tejben, megkenegetjük vele a kalácsot, és további kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve, még melegen meghintjük a vaníliás cukorral. Jó étvágyat.


Limara Előzmény | 2007.01.13. 17:58 - #596

SAJTOS OSTYA

60 dkg liszt

1 nagy ek. só

1 Rama

1 dl tej (receptben 2 dl)

2 doboz kefír (receptben 1 dob. tejföl)

5 dkg élesztő (recept szerint 3 dkg)

10-15 dkg reszelt sajt

A hozzávalókból galuska keménységű tésztát készítünk, 1 órát állni hagyjuk, majd az átforrósított sütőben sütjük. Diónyi nagyságú darabokat teszünk bele.

A módosításokkal sokkal könnyebb, ropogósabb lett az ostya.


vargakati Előzmény | 2007.01.13. 09:25 - #595

VEGYES KENYÉRKE: 450gr

1,5 dl víz (először csak 1,2-tettem bele, és amikor láttm, hogy kevés akkor adagoltam bele a többit), 1 kanál olaj vagy margarin, 2dl bl80-as liszt, 1dl barnaliszt, 1 dl fehér tönkölyliszt, 1ek. burgonyapehely, 1kk. sikér, 1kk. cukor, 1kk só, 1tk ecet (nekem még nincs aszkorbinsavam itthon), 1 dkg friss élesztő.

Ezt sütöttem normál programon, és nagyon finom, puha és nem morzsálodó kenyérke lett.


Zsike Előzmény | 2007.01.12. 18:40 - #594

Meggyes-marcipános kalács

A tésztához

150 ml víz

1 tojás

75 g savanykás alma reszelve

450 g kenyérliszt

30 ml sovány tejpor

50 g porcukor

40 g vaj, felolvasztva

7,5 ml szárított élesztő

Töltelék:

225 g meggy

225 g marcipán, reszelve

5 ml őrölt gyömbér

A tetejére

felvert tojásfehérje, 15 ml cukor, 30 ml mandulaforgács

1.Tegyük a gépbe a következő sorrendben az anyagokat: víz, tojás, reszelt alma, erre a liszt, ami fedje be teljesen a folyadékféléket. Ezután a tejpor, vaj, cukor, a forma sarkaiba. A közepébe kis mélyedésbe az élesztőt. Ezután dagasztóprogramra állítsuk be a gépet.

Ha kész, vegyük ki a tésztát, tegyük liszttel meghintett gyúródeszkára. Gyengén dögönyözzük át, maj nyújtsunk belőle 40 cm-es négyzetet. Rendezzük el rajta a meggyszemeket,szórjuk rá a marcipánt, és egy kis fahéjat.

Ezt feltekerjük, s a rudat belehelyezzük egy tortaformába.

Ezután kelesszük,kb. 40 percig. A megkelt sütit kenjük meg tojásfehérjével, szórjuk meg cukorral és mandulaforgáccsal.

Süssük aranybarnára. Kb. 30-35 perc.

Jó étvágyat!

(Nemigen szokta megérni a teljes kihülést.)


Bundik Előzmény | 2007.01.12. 10:26 - #593

Bögrés csokoládés süti (1 bögre=250ml)

A tésztához:

20dkg puha vaj, 1 bögre cukor, 1 cs van.cukor, 3 tojás, 3 ek kakaópor, 1 bögre tej, 2 bögre liszt, 1 tk sütőpor

A mázhoz:

4 ek frissen főzött kávé, 2 ek kakaópor, 1 bögre porcukor, 2 ek olvasztott vaj, fél bögre kókuszreszelék

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajat a cukorral, a van.cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Belekeverjük a kakaóport és a tejet.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és beledolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütőben (középen, légkeveréssel 180 fok) 15 percig sütjük. (Nekem tovább kellett, mert kisebb tepsibe tettem, ezért magasabb lett, tehát tűpróbáig kell)
  3. A kávét elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és az egészet simára keverjük. A langyos süteményt bevonjuk a mázzal, kicsit száradni hagyjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.


bezsa Előzmény | 2007.01.11. 16:09 - #592

Szia! Ezt Találtam Neked:

Gyúrt rétes/Paula/mindmegette

 Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 db tojás 1 pohár tejfel késhegynyi só Elkészítés : A fent említett anyagokat összegyúrjuk, azután kinyujtjuk. 7dkg lisztet, 10 dkg olvasztott disznózsirral összekeverünk, majd a kinyújtott tésztára kenjük, ezután összehajtogatjuk. Ezt követően félórát pihentetjük, majd négy adagra osztva nyújtjuk és töltjük. A rudakat kizsirozott tepsibe tesszük, tetejüket olvasztott zsirral megkenjük, forró sütőben sütjük. Zöldséges besamellel is tölthetjük. üdv. Paula


nelly52 Előzmény | 2007.01.11. 14:40 - #591

Sajtos, sós süti
Hozzávalók:
1/2 kg liszt, 30 dkg margarin, 1 tojás és 1 sárgája, 2 dkg élesztő, annyi tej és cukor, amennyi az élesztőhöz kell, 2 csapott tk só.
Az egészet összegyúrom, és legalább 1 órára hűtőbe teszem, de legjobb, ha 1 éjszakára. Másnap kinyújtom, kiszaggatom. Tetejét megkenem a maradék tojásfehérjével, majd megszórom reszelt sajttal, köménymaggal.

vargakati Előzmény | 2007.01.10. 20:25 - #590

Kínai pirított tészta

pontos adgokat nem tudok, csak saccra szoktam csinálni. A tészta és a zöldség mennyisége kb. fele-fele.

A vékonyra csíkozott répát, gombát, zellert, hagymát megpirítom olajon, lehet bele tenni egy kis szezámmagot is, majd hozzáteszek kifött tésztát, valami vékony szálas fajtát (lehet rizsből is csinálni). Kell bele egy kis szójaszósz, mást nem nagyon teszek bele. Esetleg egy kis habos tojásrántottát. Vagy ha valaki kiadósabbat szeretne, az hússl indít.  

Tálaláskor megszórom egy kis pirított szezámmaggal, friss zöldhagymával, és ha bátor vagyok, akkor csilivel is.

Jó étvágyat.


bezsa Előzmény | 2007.01.09. 19:17 - #589

Habtekercs /Horvát Ilona

 

Hozzávalók: 8-10 darabhoz

10 dkg vaj vagy margarin

10 dkg liszt

 

Töltelék:

2 dl tejszínből felvert hab

5 dkg cukor

 

A vajas tésztát 2 mm vékonyságura kinyújtjuk úgy, hogy a tészta egyik oldala 60 cm széles legyen. Most 2 cm széles és 60 cm hosszú csíkokra vágjuk, és 40-50 mm átmérőjű csövekre felcsavarjuk úgy, hogy a csíkok  ½ cm szélesen fedjék egymást. Úgy helyezzük a sütőlemezre, hogy a végek alulra kerüljenek. Egész tojással megkenjük, és forró sütőben sütjük.

Tejszínhabbal vagy tojáshabbal töltjük.

 

Forrázott tojáshab tölteléknek

 

Egy tojásfehérjéhez 6-8 dkg cukrot veszünk, vaníliával ízesítjük. A cukorból szirupot főzünk egészen addig, amíg egy villával vagy drótkarikát belemártva, azon keresztül gömböt lehet fújni. (Ez a próbája a sűrű cukorszirupnak.) Közben a tojásfehérjét keményre felverjük, és amikor a szirup kész, forrón, vékonysugárban, folytonosan keverve a felvert habhoz csurgatjuk. Pár percig verjük, amíg olyan kemény lesz, hogy a habverőn megáll a hab.

 

Gyorsan készíthető leveles vajas tészta

 

Hozzávalók:

28 dkg liszt

22 dkg. Ráma margarin,

2 dl. Tejföl,

½ citrom leve vagy egy evőkanál enyhe ecet,

egy csipet só.

A hozzávalókat széles pengéjű késsel összedolgozzuk, és frizsiderben egy éjjelen keresztül pihentetjük. Minél kevesebbet érünk hozzá a meleg kezünkkel, annál levelesebb lesz a tésztánk. Bármelyik leveles vajastésztából készült süteményt készíthetjük belőle.

 


Batka Előzmény | 2007.01.08. 20:51 - #588

Indiai curryleves

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma (én hármat tettem, mert nem volt itthon ducigerezd :-) )
- diónyi friss gyömbér
- 25 dkg csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- kevés cayenne-bors
- 1 teáskanál curry
- 1-2 szegfűszeg (késhegynyi őröltet tettem bele)
- 1 dl főzőtejszín
- 6 dl tyúkhúsleves (kockából)
- 10 dkg vörös lencse
- 1-2 teáskanál ételsűrítő (sztem nem volt rá szükség, a lencse kellőképpen besűrítette)
- fekete szezámmag és friss korianderlevelek (sima szezámmagot megpirítottam, és azt szórtam a tetejére. A koriander ezúttal elmaradt, mert nem volt itthon)

Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért finomra felaprítjuk. A csirkemellfilét apróra felkockázzuk és a felforrósított olajon a többi előkészített hozzávalóval együtt hirtelen megpirítjuk. Sóval, cayenne-borssal, curryvel és tetszés szerint szegfűszeggel ízesítjük. A tejszínnel elkeverjük, a levessel felöntjük és felforraljuk. A lencsét a levesbe szórjuk és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A levest az ételsűrítővel kissé besűrítjük és szükség esetén utánízesítjük. Friss korianderlevelekkel és fekete szezámmaggal meghintve kínáljuk

Zitka (7514) - valamelyik Index topikból.
A Tina Extra húsvéti főzős különszámából van, nagyon finom lett!

[607-588] [587-568] [567-548] [547-528] [527-508] [507-488] [487-468] [467-448] [447-428] [427-408] [407-388] [387-368] [367-348] [347-328] [327-308] [307-288] [287-268] [267-248] [247-228] [227-208] [207-188] [187-168] [167-148] [147-128] [127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak