Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Küszködünk súlyfelesleggel, de ez a rendszertelen munkabeosztásunknak köszönhető. Hogyan vacsizzak egészségesen korai órán, ha egyszer este hétig dolgozom? Hazacammogok, és melegítünk valamit a tegnapiból.
Limara: ezeket vasárnapi főzőcske után hétfőn újra megcsináltad? Nálunk vasárnap a hét fénypontja, ekkor van hosszasabb, tartalmasabb "kotyvasztás". Hétközben is otthon eszik a család, de kizárólag egyszerűbb étkeket. Főzelékek, tészták, nem bonyolult húsételek...
A kenyérrel van kisebb probléma, ezt nagyon szeretjük :D Errefelé még a leveshez is kenyeret esznek.
Inter, gondolj arra, hogy így legalább nem küszködsz súlyproblémákkal :) Én össze-vissza egy darab tepsis, petrezselymes újkrumplit sütöttem (meg egy tortát), ha ez megnyugtat. Mi nem eszünk annyi kenyeret sem.
Holnap: májkrémmel töltött gomba lesz rántva, zöldséges rizzsel, salátával, spárgakrémlevessel. Pénteken fasírt lesz tök vagy zölbabfőzelékkel, szombatra gombócot kértek a fiúk, vasárnap bográcsos marhapörkölt.
Köszi az ötletet, már régen néztem és el is felejtettem, mert vagy az általánosra, vagy a kertesre kattintok, vagy a Bármitre, nem akadt meg a szemem rajta. Találtam egy pár recit, amit még sosem csináltam, majd rákérdezek az illetékesektől.
Holnap bableves és friss fejes salátával tojásos nokedli lesz a menű.
Vettem ma a piacon bőrös kacsahájat, azt kisütöm kis töpiknek és vettem hozzá pecsenye pulyka májat, azt sütöm ki a zsírjában. És a fincsi kenyerekhez lehet belőle enni sokáig.
Tegnap még a maradék töltött csirkét ettük, ma csípős-savanyú levest főzök, ill. grillezett csirkemellet kusz-kusszal és ropogós salátával. Tervbe van véve még vöröslencsekrémleves, rakottkrumpli, grízestészta, aszaltparadicsomos-mozzarellás calzone is.
Tegnap rákívánkoztunk a káposztás tésztára, de hozzávaló tésztám nem volt.
Csavart tésztával próbálkoztam (nem tudom mi a hivatalos neve). Az apróra reszelt párolt káposzta egységesen megoszlott a csavarásokban és rá kellett jönnöm, hogy ez sokkal jobb mint a hagyományos kockatészta.
Másik nagy kedvencem a túrós tészta lebbencs tésztával készítve.
Sziasztok! Ma gyöngyösből volt húsleves, azután csirkecombot sütöttem, a bőre alá apróra vágott sajt, alma, füstölt sonka keverékét töltöttem, amit gyömbérrel, kakukkfűvel, cayenborssal fűszereztem. A combok közé hagymát és almát daraboltam, alá egy pohár fehérbort öntöttem. Mikor kész lett, a pecsenyelevet leszűrtem, átpaszíroztam, beforraltam, majd tejszínnel lágyítottam. Burgonyapüré és befőtt volt hozzá.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit