Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Julika, jobbra a fórumozók kedvenc linkjei között már jó ideje megtalálod az összes magyar gasztroblogot (a legalsó link). Szerintem Limara is onnan szemezget, én meg RSS-ről :-)
Minap kaptam a barátnőmtől gyönyörűen elkészített filézett halacskát, azt hiszem kárász lehetett. Ma azt sütöttem ropogósra paprikás lisztben megforgatva. Kovászos ubival nagyon fincsi ebéd volt.
Dinsztelt csirkemáj, petrezselymes krumplival. (Máj: jó hagymásan, olaj, sok bors és majoranna, só, alig-alig aládörrentve a tűzhelyt, sokáig főzve-sütve-párolva, hogy jó puha maradjon és magába szívja az ízeket.)
Tegnapi vacsora, talán ötleteket ad jobban:
Fűszeres (grill fűszer, bors, csipet majoranna, két csipet kakukkfű, borsos-mustáros) csirkemellszelet, krumplikkal és főtt kukoricával.
Ma mézes csirke volt ebédre nagy adag salátával, és kicsi sültkrumplival. Fokhagymás krumplipürével a legfinomabb, de már sehol nem kaptam öreg krumplit.
40 dkg finomliszt 20 dkg rétesliszt 0,5 dl tej 2 dl kefir (folyosabb fajta volt) 2 tojás (egész) 5 dkg margarin fél kismérő só 10 dkg cukor 20 g élesztő
Kézimixerrel összedagasztottam, majd hagytam megkelni, újragyúrtam, és felhasználtam.
Töltelék:
vaniliás puding (próbáld meg minél sűrűbbre főzni, azzal könnyebb dolgozni) magozott cseresznye, vagy meggy
Hajtogatás:
Felezzük el a tésztát majd a feleket külön 10-12 részre. Papírvékonyra nyújtottam a kerek tésztát majd behajtottam a négy sarkát majdnem középig, ekkor egy négyzet formát kapunk, közepére rakjuk a pudingot majd két sarkot beforditunk szemben, ez sütés közben szét fog nyílni. Két cseresznyével díszítettem a két nyitva hagyott sarkot. Sütés közben amikor szétnyílt a tészta még raktam a közepére pudingot. Tojással javaslom lekenni, vagy tejjel. 150 fokon légkeveréssel vagy nélküle süssük. Időt nem tudok, amikor egyenletesen szép színe van, akkor már jó. Kb: 15-20 perc lehetett talán.
Ha gondoljátok, akkor papírból csinálok hajtogatási képet, vagy legközelebb amikor csinálok ilyet, fényképezek, aztán felteszem.
Szia Inter! Nálunk is a vasárnap a hét fénypontja, csak akkor főzök hétfőn, ha valamiért véletlenül nem marad előző napról. Vasárnap igyekszem azért úgy készíteni, hogy maradjon másnapra is, max. köretet keljen összerakni.
Ma lencsefőzelék lesz fasírttal, holnap gulyásleves talán túrógombóccal.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit