Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Ilyenkor mindíg több nokedlit csinálok,mert útálom kavartyolni,és egyszerre le van a gond! A fiam nagy kedvence a tojásos nokedli,ezért hétfőn mindíg az követrkezik ,tehát
Brigitta! Nagyon gusztusos az a pipicombi.. A köretként használt pirított kenyérmorzsa azzal a tojásos májas keverékkel,nekem a töltött csirkére hasonlít! Lehet,hogy rosszul gondolom? Én ugyan ezt a keveréket használom töltötthúsokhoz.
Nálunk ez volt ebédre:Sült pipi,velesült burgonyával,és morzsás köret ,nem is tudom hogy hivják,de a férjem a sülteket ezzel szereti.Saját kenyér zsétmorzsolva,megpiritva,benne tojás,csirkemáj,petrezselyemzöld,és meglocsolva a hús szaftjával.
Le vagyok dobbenve! Te benned nemcsak egy kenyermuvesz lakozik de a Gordon R. is elmehetne a konyhajaval a gyorskifozdebe.Le a gatya elotted!/Hat, mert ennyi megeszem utan gombhaboru lenne nalam.Maguktol ropulnenek es hozentrogerem meg nincsen ami visszatartsa!/ hihi EEEES micsoda talalas!
EEEEGY hiba azert van! A csuda vinne el hogy nem raktad maskent ezt az etlapot hogy kitudjam nagyobbra IS nyitni! Most megint borogathatom a homlokom!
MIKULAS BAU! elfogyott minden! Laxalot keszitettem az esti vizespoharam melle az esetleges dugulasi problemak elharitasa .
Na jól van akkor néhány ötletet mondok most is. Lehet,hogy sokan használjátok,de biztos akad,akinek újdonság: a szalonna bőre! Sosem dobom ki! Ha veszünk egy nagyobb szalonnát,persze füstöltet,-akkor egészben lehúzom a bőrét,és feldarabolom 5-10 cm darabokra. Amikor olyan ételt főzök,amibe jól jön az íze,csak beledobok egy darabot! Legyen szó itt a töltött káposztáról,a zöldbab leves,vagy főzelékről,a fejtett bab,száraz bab,krumpli leves és főzelék,mind nagyon szereti ezt az ízt. De mi is! Nagyon meg tudja bolondítani az ételeket.
Aztán a száraz kenyér... A megmaradt kenyeret én sosem dobom ki! Szellős helyen csontkeményre szárítom,és diódarálón ledarálva, jó kis teljeskiőrlésű prézlim lesz.
A cukkini,(ha kertes házban laktok,és sok terem,)néha unalmasnak tűnhet! Pedig nem az! Olyan sok ételhez harmonizálhat az íze,hogy nem is gondolnátok. Nálam készült már belőle:lecsó,pörkölt alapja,(nagyon selymessé teszi pl. a csirkepörköltet,sűrű krémszerű szaftja lesz tőle),palacsinta tölteléke lehet,de a tésztájába keverve egy érdekes ízű kissé vastagabb palcsintát is kaphatunk. Aztán sütemény is készülhet belőle,az almát helyettesítheti.Piteként,rétesbe,és zakuszka-ként is helyt áll.Próbáljátok ki,-én már megtettem,nem csalódtam benne. Töltve,rántva,már mindenki ismeri,de ezek új lehetőségek a főzésben.
Szia Bezsa!Nekem is van mindig kisebb mennyiségben hús ,én is konyhakészre vágva,darálva stb tartom a fagyasztóban,igy csak elő kell venni,és lehet használni.csirkét,szárnyasokat külön porciókban tartom,mert nem fogy egy egész el egyszerre,igy combok,csontos részek külön csomagban csücsülnek a jégen.
Bezsa! Örülök,hogy jónak találod az ötleteimet! Szívesen elmesélem máskor is,hogy mit főzök. A húsokat én is nagyobb adagban veszem,és osztozkodok... sokkal kiadósabb,mint mikor csak a napi mennyiség kerül haza! Karajról a karaj csont,megy a levesbe. Csirke egészben-farhát,szárnya,levesnek,többi sütve,rántva,darálva.És ugyan így a sertéshúsok is.
Baukám csak irogassál ide, én meg olvasgatom és veszek belőle ötleteket.
A fotóidat is szívesen nézegetem. Mint már irtam nagyon tetszik ahogy dekorálod.
Hát az az igazság, hogy én nem szoktam előre tervezni, hogy mit főzök.
Mondjuk elég sok mindent tartok itthon.
Pl.: húst mindig nagyobb mennyiségben veszek és akkor azt előkészítem. Szeletelem, kockázom, csíkozom, darálom. Ráirom a zacsira lakkfilccel. Tehát csak elő kell vennem valamelyiket.
pl. Rókagombát mikor szezonja van, rendszeresen veszek és fagyasztom.
Remélem a pincém is kiszárad már és akkor egyéb dolgokat is tudok tárolni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit