Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
TIMI én gyakran készítem köretnek és nagyon egyszerű. Az ízesítést kikísérletezheted magadnak. Amit még én sem tettem rá, az a fokhagyma. Minden mást elbír szereintem. Most úgy csináltam, hogy kb. 1/2 dl olajba szórtam a fűszereket: só, bors, gyömbér, cshili, római kömény,rozmaring,kakukkfű és margarin. Mindenből csak keveset. Megkentem a karika vagy szelet tök egyik felét és tepsibe tette, megkentem a másik felét is és kb.200-220 fokon megsütöttem. Elég hamar puhul és nem baj, ha egy kicsit megsül a teteje.
A kelbimbót félig megfőztem vegetás vízben. Margarinnal kikent tepsibe szórtam és leöntöttem besamellel, amit most csakkevés borsikafűvel és pici kakukkfűvel ízesítettem. Reszeltsajtot szórtam rá és megsütöttem.
Lányok, én is szeretem a salátákat. Masala, nagyon jól néz ki amit készítettél!
A sütőtökön szeretnék az ősszel egy kicsit kísérletezgeni, minél többféleképpen felhasználni. Úgyhogy meg is ragadnám az alkalmat és megkérdezném Masala, hogy hogy készül a fűszeres tök, meg a kelbimbó?
Bau a rukola nem drága, ha nem tesznek rá nagy hasznot. Az Auchanban pl. kb.500 ft egy doboz, ugyan ez a Lidl-ben vagy néha a Plusz-ban 250ft alatt van.Néha 220 ft. körül. Akkor szoktam én is venni.
Én úgy szoktam főzni a rakott kelt, hogy a húst pörkölt alapra teszem, félúton hozzáteszem a nyers rizst és egy 1/2 kispohár tejfölt. Kicsit nehezebb a folyadék arányt belőni, de ha száraz, a tejföl segít rajta. A kelkáposzta fejet egészben szoktam főzni és szedegetem le a leveleket. A megmaradt közepét összevágom és hozzákeverem a húsos rizshez. Teszek még hozzá tejfölt. A bőséges káposztalevél rétegek közé öntöm a húsos ragut és a tetejére pirospaprikával elkevert tejfölt öntök. Ha van itthon húsos szalonna, akkor azt is ráteszem a tetjére. A húst sóval, borssal, majoránnával és köménnyel ízesítem meg pirospar.-val.
Nálunk ez a kicsit szaftosabb változat lett a kedvenc.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit