Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Holnapra csak egy könnyű ebédet tervezek,már elkészült a meggyleves,és palacsintát fogok sütni még. Teszek félre belőle (töltetlenül) és 24.-én estére az lesz töltve a vega vendégemnek. Gombás töltelék,és sajtkrémes,besamelles töltelék lesz rákenve,majd panírozva,rántva.
Bau! Több oldalon kutakodtam, mielőtt nekiálltam az elkészítésének, és mindenütt azt olvastam, hogy legjobb grillezve. Chili receptjét választottam, a végén nem raktam rá a fetát, mert nem illet a húshoz, de nem bántam meg :
Limara Kicsit bővebben erről az édesburgonyáról ....-mit lehetne megtudni? Hogyan használtad fel?Én kicsit idegenkedek tőle,de megkóstolnám,csak a finnyás férjem nem enne belőle! Azt hiszem,hogy nálad olvastam a puliszkát is! Mihez használod? és hogy készíted?
Kislányok! Én most csináltam először édesburgonyát, hát valami mennyei! Kár hogy ilyen drága és nehéz is beszerezni,itt a vidéken, különben nagyon-nagyon rászoknék!
Jót mosolyogtam a grízes tészta fölötti eszmefuttatáson! Én nem vagyok válogatós,de a menzás évek egyetlen eredménye,hogy rá sem bírok nézni a grízes és krumplis tésztára. Így aztán ezeket még sosem főztem,de nem is fogom.
A káposztás tésztát pedig én tejföllel és sósan,borsosan szeretem.
Anyám! Grízestészta sósan és savanyú ubival???? Ilyet én még nem is hallottam, úgy látszik mindig tanul az ember! Én bizony lekvárral szeretem, a káposztástésztát meg cukorral
Bau! Köszi a menüt, én is szoktam ötleteket venni. Nekem nem megy, hogy előre tervezzek 1 hétre, általában előzőnap, de sokszor csak aznap reggel álmodom meg, mire vágyom, vágyunk
Holnap narancsos kacsát sütök, igazi tanyasi, kapirgálós kacsát sikerült szereznünk, jó nagy a lelkem, nem fog a cseréptálamba férni Körtenek lesz grillezett édesburgonya és grillezett édeskömény is.
Ebben is van csombor, ilyenkor a friss fűszer a fagyasztóból kerül bele és van benne kapor is. Az oldalas pedig szigorúan kicsi zsírral kevert olajon le van pirítva és a pörzsanyagok vannak fölengedve vízzel, hogy minden íz belefőljön. Hű, ezt nagyon tudományosan írtam le, de ez a lényege. Ettől van finom és jellegzetes íze. Nagyon szeretem!
Azt hittem annak idején, hogy az én volt férjem családja ilyen fura ízlésű, de látom ez komoly dolg! Addig még sose hallottam, hogy sósan eszik a grízestésztát. Ráadásul ők savanyú uborkával ették. A gyerekeim az óvoda miatt az édeset szokták meg.
Egyébként én is nézegetem ezt az oldalt is és ezért főztem pl. ma rakottkrumplit.
Tegnap lucskoskáposztát főztem. Azt nem merem leírni, hogy erdélyi, de lehet, hogy hasonlít rá.
Bau: Bevallom, meg szoktam nézni az étlapot, amit felteszel és sok ötletet adsz. Köszönöm. Magamtól egyszerűen miindig csak ugyan az jutna az eszembe. Igaz, én nem minden nap főzök, mert a többiek a dolgozójukban , de azért jól jön a meleg vacsi. Szerdán mehetek Hozzád ebédre? Nagyon szeretem a grízes tésztát. Sósan. De a gyerekeink rá sem néznek sajnos.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit