Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Nagyon egyszerű recept. A csirkecombokat sózod, borsozod, majd 4 dl tejjel vagy amennyi épp ellepi, leöntöd. Belereszelsz 3-4 g fokhagymát. Egy éjszakára hűtőbe teszed. Másnap 4 dkg vajat és 1 ek. olívaolajat felmelegítesz, és a lecsöpögtetett húst megkapatod banna. Mikor szép piros ráöntöd a 4 dl ízes tejet,teszel hozzá 1 tk. kakukkfüvet és fedő alatt puhára párolod.
Tonhalas tésztalepény gombával, paradicsommal és bazsalikomos pestóval megöntözve. Ez van belül, kívül tejfölös tojás és sajt. A tésztája Graham lisztes, medvehagymás.
Ejnye Edókám... Ezt a finom ebédnek valót említhetted volna előbb is! Akkor nem csináltam volna Zakuszkát a padlizsánból... Most kénytelen vagyok azt is megenni,de ez a sült padlizsán csábító a sült karajjal,tehát jövő héten azt csinálok ebédre!
Nálunk ma csirkeaprólék leves volt,cérnatésztával,és paprikás csirke,nokedlival,desszertnek gesztenye püré.
Edo-bedo! légyszi írd majd be nekem a túrós puliszkád recijét! én csak kukoricadarával ismerem, a liszeteset nem.de dara nincs, liszt van itthon, el is készíteném, ha elárulod, hogyan!
Juhtúróval rakott puliszkát én is csináltam már és szoktam köretnek is úgy, hogy a főtt darát kiterítem szikkadni és fölkockázom és mielőtt esszük átsütöm zsályás olyjon vagy csak simán átpirítom.
Edo a zöldbab a lehető legegyszerűbben készült úgy, ahogy gondolod. Megfőztem aztán a hagymás szalonnára tettem és összemelegítettem.
Jaj, Edo! Mi az, hogy ismeri???? Én egyenesen imádom! Puliszkát tejjel, túróval. sajttal, pörkölttel, puliszkával, meg ülve, állva..... Nekem a leg-leg-leg a puliszka. Amikor legutóbb Romániában jártam, a csoportból bizony nem sokan szerették, ezért én feláldoztam magam helyettük. Ezt nem tudom megunni sohasem! Ennél finomabb nincs a világon. A szomszéd néni egy jénaiban csinálta például úgy, hogy puliszka, rá a sajt, túró, puliszka, és így tovább. Tetére sajt természetesen, és be a sütőbe. Hát az valami mennyei volt! Szóval én imádom......
Masala,teveben egyszer en is lattam hogyan tartositjak a citromot soval.Ugyancsak negybe vagva,megszorva bven soval a belet,uvegbe zarni s hagyni nem tudom hany hetig...En is szeretnek hetvegen parolt zoldbabot,hogyan keszitetted?Csak hagyma es szalonnaval?
Gratulalok mindenkinek aki ilyen fincsiket fozott!!
Limara,kuszkuszt sosem ettem..nalunk kapni sem lehet ugy tudom...olyasmi mint a tarhonya?
Majorkaj! Meglátod,nagyon fog ízleni ez a csicsókás lé! Bármilyen zöldség adható még hozzá.A répa olcsó is,és nagyon jó vele.Én a hibásabb almát szoktam hozzá megpucolni,esetleg egy narancsot is. Próbáld ki!
Sós citrom érlelése a marokkói ételekhez.. Kb.6 hét kell hozzá. Csak a citrom héját kell haszn.
A citromokat jól meg kell mosni, négybe vágni, de nem átvágni. A közepébe bőven sót kell szórni és üvegbe rakni. Fel kell önteni citromlével, de én vízzel keverve öntöttem rá. Az előző adag negyedekbe vágott citrommal készült és csak vízzel volt felöntve és így 4hét elég volt az éréshez.. Ezt a vizes módot egy újságban olvastam kb. két éve. A maradékot most használtam el, mert betettem a citromhéjakat a fagyasztóba.
Masala! Én is gyakran használtam a csicsókát,mégpedig úgy hogy nyersen gyümölcscentrifugában kipréseltem almával és naranccsal a levét,és az volt a vacsorám...nagyon laktató és igazán finom!
Olyan,-mintha szotyit ennél! Annak ellenére,hogy volt benne narancs és alma,vagy csak répa,nem emelte a cukrom! De használok kaprot is,mikor kenyeret kívánok,akkor szórok a tetejére! A nyers kapor összevágva csücsül a fagyasztóban egész télen! (de csak a friss zöldje!)
Andrej! Küldj egy tányér kocsonyát légyszíves! Abban nincs szénhidrát...
Masala ! még nem néztem utána, de az biztos, hogy múltkor kuszkuszt ettem valamihez és szinte alig emelkedett a cukrom. Tehát a sima rizsnél mindenképpen jobb.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit