Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Igen, én is úgy kaptam a receptet, h megjegyezték mellé, h dupla adag készült egyből, de aztán ezt mindenki maga tudja. Meg hát ki kell tapasztalni, h ízlik-e mindenkinek. :)
Igen, elvileg magától megfordul, bár ez erősen annak a függvénye, h ki mennyi olajban süti. Ha bő olajban teszed oda, garantáltan forgoldnak a kis aranyosak. :) Én kisebb adagot csináltam, kevesebb olajban, így én forgattam.
Hozzávalók: 2 egész tojás, 2 evőkanál porcukor, 2 csomag vaniliás cukor, fél csomag sütőpor, 1 kis pohár kefír, csipet só, 14 csapott evőkanál liszt.
Elkészítés: a hozzávalókat a liszt kivételével a fenti sorrendet tartva összekeverem, majd a végén hozzáadom a lisztet is két részletben. Miután az egészet alaposan elkevertem, kb 5 percet hagyom állni, majd bő forró olajba kanalazom kávéskanállal és kisütöm.
Lekvárral vagy a fiúk nem olcsó kedvencével a nesquik csokisziruppal a legfinomabb. :) Tényleg pillanatok alat kész és nagyon finom! :)
Limara pirog receptjét leírás helyett nkább ide linkelem, talán így egyszerűbb.
Mónika! Kérlek szépen, ird le az amerikai mini fánk receptet, jól hangzik.
Nekem is Limarától van a Fornetti recept, amit a héten sütöttem. A pirog is érdekel, ha lehet , azt is ird meg. Köszönöm előre is.
Az unokáknak megígértem, hogy sütök Hot-dogot jövő héten.
Nagyon megértelek, hogy hiányzik Debrecen és a Szüleid. Mi csak 40 km-re voltunk a Szüleimtől, mégis hiányoztak. Viszont mi gyakran meg tudtuk látogatni őket a kis távolság miatt. Anyósom 100 km-re lakott, oda havonta mentünk.
Hétvégén könnek haza mamától a gyerekek, most azon agyalgatok, h mi finomat főzzek-süssek nekik.
A Limara pirogja most elég nagy sláger, így lehet, h amellett döntök, plusz még egy kis sült pipit csinálok max.
Sütni meg amerikai mini fánkot fogok. Most kaptam annak is a receptjét, h otthon voltam Debrecenben. Kb 10 perces történet sütéssel együtt, magától megfordul az olajban, ettől még látványos is, és nem mellesleg egy kis csokisziruppal nagyon fincsi.
Most ezek a tervek, aztán majd meglátom. :)
Egyelőre a közös játékok most korlátozódnak, mert borzasztó ez a nyári szünet...hol itt vannak, hol ott...de itthon a legkevesebbet sajnos. Ára van , h elköltöztünk Debrecenből, otthagyva a szüleimet, legfőbb segítségeimet. na majd ha jönnek az iskolás délutánok, lesz idő ilyesmire, majd kipróbáljuk. :)
Köszönöm a sajtgolyó receptet, én sem csináltam még ilyet , de tetszik!
Nálunk ez a főzőcske játék a fiaimmal akkor kezdődött, mikor pár napig Németorszában voltam. Étteremben ebédeltünk, és mindig más városban. Otthon elmeséltem, milyen finomakat ettem, és megpróbáltam olyat főzni, hogy ők is megkóstolhassák. Igy kezdődött. Aztán együtt olvastunk esténként, meséket, kötelező olvasmányokat , ifjusági regényeket, és az is adott ötletet. A mai napig szeretnek főzni, és kísérletezni.
Az a lényeg, hogy játék legyen minden. Majd mesélj, hogy találtatok-e közös játékot.
Nahát...ez nagyon jó ötlet! Vicces játék amit leírtál és nagyon hasznos is egyben! :) De ehhez kell azért, h befogadó legyen az ember gyerkőce, családtagjai, h nyitotak legyenek az újra. Én csak remélni tudom, h az én kisfiaim is idővel elfogadóbbak lesznek az ízekkel mint most! :)
Igaz a fiúk nem szeretik, de mostanában ha jön hozzánk vendég, szívesen csinálok sajtgolyókat. Én eddgi ezt nem ismertem, de nagyon finom.
Ha valaki nem ismerné és érdekes lehet, leírom a kolléganőm receptje alapján:
Sajtgolyó
15 dkg sajt ( ez általában trapista de mindenképp teszek bele egy kis füstölt sajtot is)
1 tojás
zsemlemorzsa
só
fűszerkeverék ízlés szerint ( én petrezselyemzöldet szoktam beleszórni)
Ezeket összekeverem, sajtot reszelve hozzáadom, golyókat formázok belőle és máris mehet sütésre az olajba. :) Egy kicsit még meg is nőnek.
Igazad van, csak a gyerekeink éveinek száma gyarapodik, illetve az unokák nőnek a fejünkre. Mi nem is változunk :))
A Krisztián unokám van most velünk, ő 9 éves lesz augusztusban. Jó étvágyú fiu, de válogatós. Most azt játsszuk. hogy együtt főzünk. A cukkisnis rántottát egész ügyesen készíti. Igaz, a tojás nem mindig úgy törik, ahogy szeretné, de más baj nincs. Az ebédnél is segít, főleg olyankor örülök ennek, ha számára kevésbé kedves ételek készülnek. Korábban hallani sem akart a lencséről, semilyen formában nem ette meg. Nekem viszont kedvencem, és a többieknek is. Az volt a jéték, hogy együtt csináltunk mindent. A főtt lencséből egy pohárral elvettem, s abból pástétom készült vacsorára, reggelire. A lencsefőzelékhez fasirozottat készítettünk, mert azt viszont imádja. Ő darált mindent, és teljes extázisban volt, hogy milyen lesz a pástétom, amit ő darált .A hús masszából is elvettem egy marékkal, kevertem hozzá egy kis reszelt cukkinit. Abból hosszúkás cukkinis fasírt lett. Nos, hatalmas siker volt, mert a főzelék már délelőtt 9-kor kész volt, és az unokám rögtön megkérdezte, szabad-e kóstolni?. Engedélyeztem egy kis merőkanállal, ezután kért még. Ebédnél pedig jó étvággyal ette ismét. A rizst sem ette meg otthon, se a spenótot, mángoldot , kaprot . Itt viszont megkóstolta, és kiderült, izlett neki.
A Te fiaid is biztosan hamar megváltoznak, hiszen nőnek, kiváncsiak.
A saját fiaimmal azt játszottuk annak idején, hogy minden héten meséltem valamelyik országról, és annak az ételét főztem. Mindig csak keveset, és csak az kóstolta meg, aki megkívánta. Nagyon megkedvelték ezt a játékot, egyedül az indiai fűszerekkel nem tudtak megbékélni. Ahogy a Garam masalát készítettem, éppen otthon voltak, és a füstölgő füszerek illata kiverte náluk a biztosítékot. főleg a férjemnél. A többi ételt még mostanság is kedvelik. ( kinai, orosz, francia, német, angol, stb konyhák )
Bizony nagyok már a fiúk! Idén lesznek 13 és 10 évesek! Csak mi fiatalodunk!! :D
Sajnos nem könnyű az étkeztetésük, mert borzasztó válogatósak (mint az anyjuk :D ).
Így aztán nehéz elrugaszkodni a rántott hústól, pörkölttől, Limara pita tésztájából készült gyrostól, pirogtól, Margitka hamburgerzsömléjétől... Semmi főzelék, leves is csak leginkább gyümölcs leves..Na majd ha igazán kamaszodnak, biztosan nem lesznek már ennyire válogatósak. :)
Nálunk leérett a spenót, viszont nagyon szép a mángold. Igy mángoldos spagettit főtztünk már kétszer.
Első alkalommal csak késsel vagdaltuk össze a főtt mángoldot, és tejszínnel, fokhagymával izesítettük. Másodszor a kész mártást botmixerrel pépesítettük. Igy jobban bevonta a tésztát. Nagyon finom lett.
Ma töltött szőlőlevelet készítettem.Kapormártást főztem mellé.
Egy adag húsos, magyaros ízsítésűt a férjemnek, és egy adag keleti ízesítésüt magamnak. Az enyémet fotóztam. Ez a levél a fagyasztóban volt. Lassan szedhetem a következő adagra valót a kertből.
A férjem Nógrád megyében született. A falujukban volt egy étel, amit sehol másutt nem láttam, még a neve is különleges volt - NAGYGÖNC -. A párom megtanulta a készítését az édesanyjától, és a napokban ezt készítette. A tészta főtt krumpli és liszt lazán összegyúrva, belsejében apróra vágott töpörtyű. Tetejét paprikás kacsa zsírral illik meglocsolni, de ez a képről sajnos lemaradt. Az igazi nagygönc kétöklömnyi nagyságú, a miénk inkább kisgönc méretű, mert én igy szeretem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit