Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Spenótos szamósza chilis szilvaszósszal. A spenótos töltelék: maradék burg.püré, spenót, Feta helyett krémfehér sajt, tojás, só, bors, pirított hagyma. Rétestészta lapokba van behajtogatva.
A spenótos gnocci-ról nem készült kép, mert nagyon lágy lett a tészta és nem voltak szépek. Pár éve sütőtökös gnoccit csináltam, de annak a tésztája is puha volt. Nehéz volt formázni, viszont épp ezért volt finom, lágy a " krumpli nudli " / persze nem mértem semmit, csak érzéssel csináltam /. Lehet, hogy ki kellene mérni a hozzávalókat?
Mai ebédünk köménymagleves, utánna pedig kukoricapelyhes husi, köretként a gyerekeknek jázmin rizs, nekem pedig mustáros burgonya pákosztos macska blogjábol.
Maradékokból raktam össze a mai vacsoránkat. Volt egy 1/2 dob. tejszínem, egy kicsi db. sós sajtom, maradék főtt sonka, és 2 db. fel nem használt kalif.paprika, amit csíkokra vágtam és megsütöttem. Levelestésztával béleltem ki a tepsit és ebbe öntöttem a maradékokat, amibe tettem még 3 tojást és egy kis tejfölt. 170 fokon sütöttem 55 percig. Valószerűtlenül habos lett az állaga.
A mai ebédhez készült, de a kész ételről nincs kép, mert úgysem látszana a lényeg. Egy szószt készítettem hozzá, tettem bele apróra vágott sárgarépát, hagymát, húsos szalonnát, fokhagymát, zellerszárat, paradicsomszószt és egy kis tejszínt. Rozmaring, bazsalikom, só, bors, oregánó.
Mézes páccal sült pulykacomb mustáros sült burgonyával / a burg. Pákosztos macska receptje / és körtés, paradicsomos rukkolasalátával, gránátalma maggal magszórva. Ez volt a Valentin napi vacsora, amihez még finom Prosecco-t ittunk / olasz habzóbor /.
Már régóta szerettem volna kipróbálni a rizottó főzést, de megfelelő rizs híján eddig elmaradt. Nem régen vettem a Lidl-ben olasz rizottó rizst, ami még fűszerezve is volt, de főzni nekem kellett. Kb. 20 percig főztem és öntögettem rá a húslét / nem vagyok sznob, én használom a leveskockákat /. Vajat is tettem bele és volt kb. 3 dkg parmezánom, azt is belereszeltem. A rukkolától kicsit kesernyés volt, de minket nem igazán zavar. Finom volt. Már csak az a kérdés, hol kapok igazi rizottó rizst?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit