Tojassargakat cukorral kikavartam,hozzza a vizet,olajat,a sutoporral elkevert lisztet,vegul a tojasfeherjekbol felvert habot.Tuprobaig sutottem.Vartam amig langyosra hul.
Joghurtos kremet kavartam:
1 db 450 g-os joghurt(en meggyeseket vettem)
1 db 180 g-os joghurt
2 cs vaniliacukor
6 ek cukor
1 cs etkezesi zselatin(11 g-os)
A joghurtokat a cukrokkal es a zselatinnal elkevertem,melegitettem(forralni tilos!),langyosra hutottem.
tejszinhabot kavartam hozza(nem tudom mennyi volt,en porbol vertem fel)nem sokat tettem.A masszat raontottem a piskotara es be a hutobe,kb 2 ora mulva megdermedt.
Tetejere meggyet es barackot raktam,beboritottam tortabevono zselevel,vissza hutobe.
Hamis marcipán vagy cukrász massza recep/Tutireceptek.hu-ról
Hozzávalók:
250g viz
250g méz vagy cukor szirup
250g margarin
30g zselatin
3kg porcukor
Elkészítés:
Odatenni forrni a vizet, a mézet és a margarint. Amikor forr félrevenni és beletenni a zselatint, amit előzőleg feloldottunk 15 kanál hideg vizben. Utánna ezt beleönteni 3kg porcukorba. Jól elkeverni és amikor kihült lehet formázni.Olyan kell, hogy legyen mint a gyúrma.Ha túl lágy akkor lehet bele tenni még porcukrot. Ez az adag kb.5-6 nagy torta bevonására felel meg. De a felmaradt masszát zacskóba kell csomagolni és még hat hónapig eláll a hűtőben.
Tanácsok:
Én pont ma csináltam ezt először és nekem bevállt. Bár untig elég ezeknek a hozzávalóknak a negyedét is megcsinálni.Akkor is lesz jócskán belőle. Én azért csináltam meg mind, mert nem tudtam mennyi masszát fogok belőle kapni.Jó édes, de ha csak nagyon vékonyan vonjuk be vele a tortát és a torta nem túl édes akkor nagyon finom.Egyébként nem csak torta bevonására alkalmas, hanem készítheünk belőle akármilyen figurákat is.Pl. szülinapi tortára, de más alkalmakra is. Úgy lehet szinezni, hogy a kívánt színt egy kis vizzel feloldjuk és hozzákeverjük a marcipán masszához és jól eldolgozzuk.
Rém egyszerű, még a kezdő házitündérek is bátran neki állhatnak!!
Piskóta: 5 tojás, 7-7 dkg finom ill. rétes liszt, 15 dkg cukor, 1 cs. sütőpor, 1 cs. 3:1-ben capuccino italpor, 2 ek. keserű kakaópor, 5 ek. víz. Ezekből hagyományos módon piskótát sütünk, utána lapjában kettévágjuk.
Krém I. : 1 csomag vanília ízű pudingot elkészítünk, de csak 4 dl tejjel, kihűtjük.
Krém II. : 1 doboz Oetker Tiramisu krémport kikeverünk 2.5 dl hideg tejjel.
A torta összeállítása: Az egyik tortalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, rákenjük a vaníliáspudingot, kirakjuk kávéba mártott babapiskótával, erre kerül az Oetker Tiramisu krém. Befedjük a másik tortalappal, kissé megnyomkodjuk. A tetejére felvertem egy 200 ml-es Hulala tejszínhabot, simára elkentem. Habrózsával és szeletekre vágott capuccinó izű csokival díszítettem.
Egy éjszakára hűtőbe tettem, másnapra jól megpuhult. Nagyon finom és nem gej torta lett belőle
Tojás fehérjét fele cukorral nagyon kemény habnak felverni. Tojás sárgáját a többi hozzávalóval robotgéppel összekeverem. Habot ovatosan a sárgájával vegyíte és hozzá adom a lisztet meg a sütőport. Tepsi hátuljára sütőpapírra rakom úgy hogy három felé osztom. Vagyis három lap lessz belőle. Egész világosra sütöm. Picit ragadós marad a lap ezért amikor lehúzom róla a sütőpapírt és megfodítom a pikótát a sütőpapírt a tetejére szoktam rakni, hogy a kövekező lap ne ragadjon rá. Sütés kb.5 perc 200 fokon.
Krém: 7 dl tej, 25dkg cukor, 25dkg vaj, vaniliás cukor ízlés szerint, 5ek liszt, 3ek vaniliás pudingpor.Cukrot , vajat , vaniliás cukrot robottal elkeverem. A többit a tejjel felfőzöm sűrűre és kihütöm. Közbe kevergetem mert nehéz a vajas krémmel összedolgozni ha csomós.
Alsó lapot vékonyan megkenem krémmel és sűrűre lerakom meggyel. kenek rá krémet és jöhet a következő lap, amit ugyanígy elkészítek. A krémet úgy osztom el hogy a tetejére vékonyan tudjak még kenni. Pár óra múlva könnyen szeletelhető /nálunk a fél óra is sok a várakozásra/
1 réteg:
Villával felverünk 3 tojást, belekavarunk 1 vaniliás cukrot és 6 evőkanál porcukrot. Ha csomómentes akkor hozzáadunk még 2 púpozott evőkanál kakaóport.
1,5 dl vizet felforralunk, és belekavarunk egy zacskó zselatint. Ha feloldódott akkor hozzászűrjük a kakaós masszához. Majd beleöntjük a tortaformába és lehűtjük.
2.réteg:
fél liter tejfölt elkavarunk 6 evőkanál porcukorral. A zselatint az előzőekben leírt módon elkészítjük és hozzákavarjuk a tejfölhöz. Ha a kakaós réteg lehült akkor beleönthetjük a formába.
3.réteg:
Tetszés szerint vegyünk egy gyümölcskocsonyát és a tasakon leírtak szerint készítsük el, és kanalazzuk rá a torta tetejére.
Mielőtt a tortaforma oldalát levennénk érdemes körbevágni a szélén, hogy nem szakadjon el a zselé.
Sajnálom,de a recept eredetét nem tudom,Én a testvéremtől kaptam.
A liszteket összeszitáljuk, a vajjal eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, mézet, sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt, tojást. Összegyúrjuk, 4o percig kelesztjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, újra átgyúrjuk, és zsemléket formálunk belőle. Megkenjük a felvert tojással, és további 3o percig pihentetjük még, majd 2oo fokon 3o percig sütjük.
17dkg zsír 1 egész tojás, 1 pohár tejföl, 0,50 kg liszt, 1 dkg élesztő, 1dl tejben /cukros/ felfuttatva, 1 ek só - összedolgozzuk- 4 cipóba osztjuk. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a cipókat elnyútjuk tányér nagyságúra 8 szeletre vágjuk /én 16 felé szoktam/, kis kiflikké felcsavarjuk, tojássárgájával bekenjük, majd sütjük. Én sajtot is szórtam a tetejére, így nagyon finom!
Jól összedolgozzuk, majd a 3 lapot egyenként kinyújtjuk (olyan hosszú legyen mint a tepsink), megkenjük a mákkrémmel, majd felcsavarjuk mint a beiglit. Beletesszük ugyanabba a tepsibe, amin a lapokat sütöttük (sütőpapírral érdemes kibélelni), egyszerre mind a hármat és megsütjük. Sütés közben összenőnek, de nem szedjük szét, így hagyjuk kihülni.
Vaníliakrém: 1 liter tejből ,3 cs. vaníliás pudingból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. 25 dkg Ramat és 25 dkg porcukrot habosra keverünk, majd kanalanként a kihült pudingba keverjük.
Összeállítás: A tepsibe teszünk egy lapot, arra rákenjük a fele krémet, majd ráemeljük a tekercseket, a krém másik felével befedjük, végül a másik lappal lezárjuk. Csokoládémázzal bevomjuk. Jót tesz neki ha előző nap készítjük.
Évekkel ezelőtt kaptam a receptet egy ismerőstől. Kiadós, családi összejövetelekkor szoktam készíteni.
Ne haragudj, csak most látom, hogy kérdeztél. Ide csak akkor nézek be, ha receptet keresek. Inkább az ált.-ban vagy a Süssünkben érdemes kérdezni, ott hamarabb észrevesszük.
A tirolira a rácsot ezzel a rácsozóval készítem.:
A kinyújtott tésztán végig görgetem, majd átemelem a rétesre és óvatosan széthúzom. Ha nagyobb darabot akarok rácsozni, akkor egy kartonlapon rácsozok, és a papír segítségével könnyebben emelem át a tésztát és húzom szét vele.
- cukor (ha édes csigát készítek, mint most is, ízlés szerint mehet bele több cukor kb. 5 dkg, ha sósat, akkor csak egy kevés kell az élesztőnek)
- kenéshez: 1 tojássárga
A hozzávalókat gépbe teszem, összedolgoztatom, duplájára kelesztem. Kinyújtom, megszórom kakaó, és porcukor keverékével (nem szoktam mérni, csak úgy hintem, amennyit gondolok).Van amikor egy kevés margarint is reszelek rá, de nem mindig. Feltekerem, felvágom, és sütőpapíros tepsire fektetem, kissé lelapítom, és ismét hagyom míg megkel.Lekenem tojás sárgájával, és 160 fokon 25 perc alatt megsütöm. ha kész utána még le szoktam kenni, egy kis cukros tejjel, hogy puha legyen (mi így szeretjük) és még megszórom porcukorral.
én ezt az alaptésztát használom mindig, akár sós, akár édes csigákat készítek. nekem nagyon jól bevált.
azt hogy épp 1 vagy 2 csésze tejet adok hozzá, attól függ, milyen a tészta dagasztás során...bár általában kell a 2 csésze. állagra akkor jó, ha puha, de nem ragacsos.
Bezsa ! Jaj, elcsúszott az írás a kép mellé a receptnél. Légyszi, légyszi segíts rajtam, hogy a skép alatt kezdődjön a hozzávaló, nehogy valaki lehagyjon valami ha megsüti. Köszi.
A csokoládét a vajjal együtt fölolvasztjuk, azután a kakaóport is hozzáadjuk. Egy tálban a tojást a cukorral jó habosra keverjük, majd fakanállal hozzáadjuk a csokis vajat és a sütőporral elkevert lisztet.
Egy közepes méretű kivajazott, lisztezett tepsibe a masszát belesimítjuk. A sajtkrémhez valókat összekeverjük, majd a csokoládés tésztán óvatosan elkenegetjük. Előmelegített sütőben közepes lángon (180 fok, légkeverésesnél 165) kb 35 perc alatt megsütjük, vagy amíg szép barna lesz a teteje.
Limara: csatlakozom Julikához. Nekem több mint egy évi sóvárgás után lett rácsozóm, de nem tudok szép rácsot csinálni. Vagy szétesik,vagy a mérettel vannak gondok.
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk, vékony lapokat nyújtunk belőle. 1-1 lapot kisütünk, a másik 2 lap közé 5 tojásfehérjéből 15dkg cukorral habot készítünk, hozzáadunk 20dkg darált diót és így sütjük meg, kb 20-szor 35 cm-es
tepsiben. Az első sült lapot megkenjük ribizli v. baracklekvárral, erre ráhelyezzük a dióval töltött lapot.
Húsz deka vajat 15 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával kikavarunk és ezt a krémet kenjük a kisütött diós lapra. Majd az utolsó lapot is ráhalyezzük. A legvégén csokoládé mázzal vonjuk be.
Ez a tészta azért jó, mert 1-2 nappal előbb el lehet készíteni, mert minél tovább puhul,annál jobb.
Én a krémet úgy szoktam csinálni, hogy 1 egész tojást az összes hozzávaló cukrot, 2 evőkanál síma lisztet, 2dl tejet felfőzök gyenge tűzön. Amikor sűrű kicsit hagyom hülni és a vajat belekeverem. Előfordul hogy a vaj egy kicsit megolvad, de az nem baj, mert ha kihül nagyon szépen ki lehet habosítani és nagyon finom. Én ebbe a krémbe még egy tasak vaníliacukrot is tettem.
Ezt a sütit most sütöttem a férjem névnapjára és családban nagyon nagy sikere volt. Képet sajnos nem tudok róla küldeni!
kOÁSZT KÉSZÍTÜNK A LANGYOS TEJJEL,ÉS AZ ÉLESZTŐVEL,MEG PICI CUKOR,KEVÉS LISZTTEL. . HOZZÁADJUK A TÖBBI ANYAGHOZ,ÉS JÓL KIDOLGOZZUK. KÖNNYŰ LÁGY TÉSZTÁT KAPJUNK. KELESSZÜK DUPLÁJÁRA,MAJD KENJÜK RÁ A SÓZOTT BORSOZOTT DARÁLT TEPERTŐT. SODORJUK FEL ALULRÓL FELFELÉ,MINT A RÉTEST. LETAKARVA PIHENJEN,MAJD ÚJBÓL KISODORVA,ÉS MÉG 2X HAJTOGATVA MINDÍG PIHENJEN 20 PERCET... (HAJTOGATÁS: FENNTRŐL LEFELÉ,JOBBRÓL BALRA)a VÉGÉN KISODORJUK,TETEJÉT BERÁCSOZZUK ,MEGKENJÜK TOJÁSSÁRGÁJÁVAL,MAJD KISZAGGATJUK,TEPSIRE TÉVE MÉG PIHENJEN 10 PERCET,MAJD FORRÓ SÜTŐBEN 20 PERC ALATT SZÉP RÓZSASZÍNRE SÜSSÜK!
Elkészítés: Egy keverőtálban megoldható a süti kikeverése: a pohár joghurtot beleöntöm a tálba, majd a joghurtos dobozt kimosom, kitörlöm, és a továbbiakban ez lesz a mérőpohár. Beletöltöm a lisztet, a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, olajat és a 3 tojást, reszelt citromhéjat, sót. Csomómentesre kikeverem. A muffin massza 3/4-ét beteszem a formákba,a többibe belekavarok kis kakaot és mindegyikbe teszek egy kanállal.. 200 fokon 20-25 percig sütöm .
Natur joghurt helyett bármilyen gyümölcsös joghurttal vagy vaníliás joghurttal is lehet készíteni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit