E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.02.13. 18:10 - #28

SCHWARZWALDER-MEGGYES torta / ILDIKONL/

Tesztahoz hozzavalok: 7 tojas, 250g cukor, 60g vaj, 150g feherliszt, 50g etkezesi kemenyito, 50g kakaopor,

Hozzavalok TOLTELEKHEZ: 1 uveg meggybefott level 450gr,/ez lehet tobb is/ 40g cukor, 1/2 db fahej v. puder 1/4kk, 2 pupuzott Tk etkezesi kemenyito, 750ml tejszin, /EN hasznaltam extraba tejszin rogzitot IS/ 60g cukor,

Disziteshez es locsolashoz:extra meggy db-ok, cseresznye palinka a csokilapok meglocsolasahoz, /Gyerekeknel NE! hasznald !!/ 2 ek cukor,150g etcsokolade, porcukor,

Tovabbiakban: 26cm atmeroju csatos tortaforma, es sutopapir a tortaform.kibelelni.

Elkeszitese: A tojasokat egy talba utjuk le, ezt egy melegvizes furdo"" felett felverjuk amig langyos nem lesz a massza, majd kivesszuk es HIdegvizes furduben"kb 8 percig verjuk amig hideg es habos-kremszeru nem lesz a massza.Kozben a vajat felmelegitjuk.A lisztet, kemenyitot, es a cacaoport beleszitaljuk a tojasos krembe es jol eldolgozzuk vele.A legvegen az olvasztott vajjal meg jol eldolgozzuk.

A sutopapirral kibelelt formaba ontjuk es a tetejet szepen elsimitjuk. Kb 30-35 percig sutjuk az elumelegitett sutoben /190C/  Ha kesz, 1 ejjszakat hagyni allni!!

Toltelek:A meggyet kulonvalaszzuk szurovel a levetol.A meggyet hagyjuk meg Jool kicsepegni es a levet is elrakjuk.

A le/250ml/felfozzuk a fahejjal es a cukorral, majd eltavolitjuk a fahaj dbkat. A keményítőt egy keves vizzel egyenletesen paposra elkeverjuk es a forro meggylehez adjuk. /csomomentesen!/ Ujra tuzre rakjuk es keverve besuritjuk/puding/ allagura .        A disziteshez 16db meggyet megorzunk, a tobbit a meggypudinghoz"" keverjuk . Vigyazzunk nehogy tonkrekeverjuk a meggyszemeket! Ekkor ujra forrasba hozzuk, majd a tuzrul levesszuk es hagyjuk kihukni.  A torta-tesztat 2x lapjaval atvagjuk.A tejszint a cukorral jol felverjuk/esetleg+rogzito!/ Vastag kinyomocsovu habzsakba toltjuk es a szelenel a legalso lapnal karikat nyomunk korbe majg kb 1.1/2 cm beljebb ujra egyet majd ujra stb. A tejszines korok ures kozeibe a meggypudingot fogjuk szepen elosztva tolteni! . Ha ez kesz rarakjuk a 2. lapot es ugyanigy jarunk el. MEGLOCSOLHATJUK a tejszin elott a tortalapokat cseresznye -palinkaval. A tetejet rarakjuk, tejszinnel ledolgozzuk a tetejet es az oldalat is. Csoki reszelekkelv. un .gondor csokikat kaparunk le kessel.A megmaradt meggyszemekkel diszitjuk.

Nekem a meggypuding vegett tetszett masnak, kulonlegesnek. Diszitheted fantazia szerint egyebb csokival is!   


ILDIKO Előzmény | 2007.02.13. 18:08 - #27


ILDIKO Előzmény | 2007.02.13. 16:50 - #26

CSOKITORTA  II.  /IldikoNl-Fakanal/

Csokitorta
'); //-->
HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
1 tojás
12,5 dkg vaj
6 dkg cukor

A krémhez
25 dkg csokoládé
3 tojás
2 tojássárgája
3 dl tejszín

A díszítéshez
porcukor
mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk. A vajat kis darabokra vágjuk, a mélyedésbe rakjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tésztához adjuk. Ruganyos, sima tésztává gyúrjuk, golyót formálunk belőle, és letakarva egy órára hűtőbe tesszük. Közben a csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásokat, a tojássárgákat és a krémet összekeverjük, és a csokoládéhoz öntjük. A tésztát kinyújtjuk, 23 cm átmérőjű, kivajazott kerek gyümölcstorta-forma aljára simítjuk, és meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, a formából kiborítjuk, és grillrácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral és mandulaforgáccsal megszórjuk.

EN ezt keszitettem el. Nekem a csokikremes resze, nagyon izlett.Nem szabad kemenyre sutni.A csokikrem resznek egy olyan kocsonyas allaganak kell maradnia, DE nem folyekony."Erdekes "-torta Jo etvagyat

ILDIKO Előzmény | 2007.02.13. 16:45 - #25

CSOKITORTA   I.   /IldikoNl-Fakanal/  

HOZZÁVALÓK:


A tésztához
15 dkg cukor
1 tojás
1 tojássárgája
30 dkg vaj
50 dkg liszt
késhegynyi só
a sütéshez, vaj

A töltelékhez
3 dl tejszín
30 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1 evőkanál méz



ELKÉSZÍTÉS

A robotgép táljában elkeverjük a cukrot a tojással meg a tojássárgájával, hozzáadjuk a lágy vajat, majd a lisztet és a sót. A tésztát jól összedolgozzuk, majd két egyforma gombócot formázunk belőle. Az egyiket félretesszük egy következő alkalomra. Lisztezett deszkán 3 mm vastagságú, kör alakú tésztát nyújtunk a másik golyóból, és kivajazott, 24 cm átmérőjű tortaformába tesszük. Villa hegyével megszurkáljuk, és 20 percre félretesszük, majd forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg kihűl, felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és fakanállal kevergetve felolvasztjuk. Végül hozzáadjuk a vajat meg a mézet, és jól összekeverjük. A kész krémet a megsült tortalapra öntjük, és 3-4 órára száraz, hűvös helyre tesszük

 


Bundik Előzmény | 2007.02.13. 07:40 - #24

HÓLYAGOS TÁBLÁZAT

 

2 literes

3 literes

 

5 literes

 

Liszt

40 dkg

50 dkg

60 dkg

70 dkg

80 dkg

Víz

2 dl

2,5 dl

3 dl

3,5 dl

4 dl

Olaj

3 cl

5 cl

5 cl

5 cl

5 cl

Élesztő

2 dkg

2,5 dkg

3 dkg

3,5 dkg

4 dkg

Cukor

0,5 kk

1 kk

1 púpos kk

1,5 kk

2 kk

1,5 kk

2 kk

2,5 kk

3 kk

3,5 kk

Kovász

1,5 ek

2 ek

2,5 ek

3 ek

3,5 ek

Aszkorbinsav

Csipetnyi

Csipetnyi

Csipetnyi

Csipetnyi

Csipetnyi

Sikér

0,5 kk

1 kk

1,5 kk

2 kk

2,5 kk

Burg.pehely

0.5 ek

1 ek

1,5 ek

2 ek

2,5 ek

Korpa

4 ek

5 ek

6 ek

7 ek

8 ek

 


Limara Előzmény | 2007.02.11. 18:44 - #23

SÓS KIFLI

50 dkg Bl 80 liszt

1,5 tk. só

pici aszkorbin

2 ek. kovász

2 dl tej

0,5 dl víz

1 tk cukor

2 dkg élesztő

0,5 dl olaj

Az olaj kivételével mindent beleraktam a gépbe, és elindítottam a dagasztást. Kb. 5 perc után, mikor már összeáll a tészta, az olajat is hozzá tettem. 20-30 percig kell dagasztani. Majd a gépben duplájára kelesztettem. Ezután 8 darabba vágtam, mindet kinyújtottam négyzet alakúra. Az egyik csücskétől elkezdtem szorosan feltekerni, mikor a közepéig értem, a még kimaradó részt nyújtottam tovább a tekerés előtt. Vízzel jól lespricceltem, nagyszemű sóval megszórtam, majd beraktam az  alig  langyos sütőbe. Duplájára kelesztettem, gyorsan kelt, 20 perc után ismét lespricceltem, majd rákapcsoltam a sütést, 200 fokra. A sütő aljába is löttyintettem egy kis vizet. 20-25 percig sült, közben még 1x megspricceltem, mikor kivettem, ismét. Nagyon finom ropogós héjú, foszlós belsejű lett, kissé ki is cserepesedett.


Bundik Előzmény | 2007.02.09. 08:17 - #22

Hólyagos zsemle (10 db lett)

  • 30 dkg BL80
  • 20 dkg fehér tönköly
  • 2 ek burg.pehely
  • 4 ek búzakorpa
  • 2 ek kovász
  • 1 kk sikér
  • csipet aszkorbinsav
  • 1 kk cukor
  • 2 kk só
  • 2,5 dl víz
  • 0.5 dl olivaolaj
  • 2,5 dkg élesztő

20-30 perc dagasztás,  1 óra kelesztés. Deszkára borítottam, hosszú rudat formáztam, 10 felé osztottam. A zsemléket megformázva tepsire raktam. 30-35 perc kelesztés. 230fokos előmelegített sütőben légkeveréssel 25-30 perc. Mielőtt beraktam, jól megspricceltem vízzel, és a sütés félidejében is egyszer

hólyagos zsemlekisülvekisülve

felvágva

Nagyon finom, puha bélzetű lett. Eddig ez a zsemlém sikerült a legjobban.


emes Előzmény | 2007.02.08. 11:10 - #21

Mézes-mustáros csirke:

1/2 kg csirkemell

2 dl tejszín

1-2 ek méz

mustár, só, bors

A csirkemellet kockára, v. csíkokra vágom, sózom, borsozom. Meghempergetem egy kis lisztbe, de ez el is maradhat. Kevés olajon sütöm, mikor kifehéredett 1-2 ek. mézet csorgatok rá és addig sütöm, amíg meg nem sül. Kifejezetten pirosra, barnára pirul. A végén a tejszínbe mustárt keverek és hozzá öntöm, és ezzel együtt összeforralom, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Rizzsel tálalom.

A mustárral vigyázzatok, mert ha túl sok nagyon kiérzik.


Bundik Előzmény | 2007.02.07. 10:48 - #20

Limara sajtos bagettje

 1 doboz kefír,
 2 ek. burg.pehely
 só,
 aszkorbinsav,
 sikér,
 kb.2 dl víz (nem mértem),
 60 dkg liszt,
 3 dkg élesztő,
 olaj majdnem fél deci,
 pici cukor.

20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, majd formázás, fél óra kelesztés után hideg sütőben kezdtem sütni 200 fokon. Mielőtt rászórtam a sajtot (közvetlenül sütés előtt) vízzel jó alaposan lespricceltem! Ez volt az eredmény!


Mogyi Előzmény | 2007.02.06. 10:21 - #19

Sziasztok!

Az ígért sajtosrúd receptje:

Sajtosrúd (sokáig eláll, mint a fülünk!:-)

30 dkg finomliszt

25 dkg margarin

20 dkg reszelt sajt (ennek egy része füstölt sajt)

kiskanálnyi só

3-4 kanál víz (igen jól írtam, víz!)

1 tojás sárgája

pici sütőpor (kb. ¼ zacsi)

A sütőport és a lisztet összekeverem, a margarint elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a sót, a sajt nagy részét és a vizet. Jól gyúrható-nyújtható tésztát kell kapni. Kinyújtom, megkenem a tojás sárgájával, rászórom a megmaradt reszelt sajtot. Felvágom rudakra és egy széles pengéjű késsel vagy palacsinta fordítóval alányúlva egyszerre többet beleteszek a tepsibe (utána kicsit igazgatom). Elég gyorsan megsül és sajnos elég gyorsan el is fogy. Ez csak egy kis adag, érdemes 2-3-szorosából elkészíteni. 


n.a. Előzmény | 2007.02.05. 18:41 - #18

 

Fokhagymás sajtos kenyér

350 g finomliszt,150 g rétesliszt,50 g reszelt sajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma,1 kis mérõkanál só,fél mérõkanál (kicsi) cukor,1 dl víz,2 dl tej,negyed friss élesztõ

Normál programon készítettem. A sajtot és a fokhagymát a csengtéskor rakom bele.


ILDIKO Előzmény | 2007.02.05. 13:38 - #17

KOKUSZTEJES-BRIOS /Limara /

 

HOZZAVALOK:115ml kokusztej, 115ml tej, 1 tojas, 1tk.vanilia aroma, 450g liszt, 25g kokuszreszelek, 1/2 tk so, 50g cukor, 40g vaj, 1 tk szaritott eleszto /2dkg frissel is potolhato/

A dagasztas utan kelesztes, majd 12 reszre vagni, 38cm hosszu rudakat sodorni belole,csiga vonalban feltekerni, a veget kisse alahajtani.Ismet duplajara keleszteni, tojassal megkenni, nagyszemu cukorral megszorni, sutni.


iriszi Előzmény | 2007.02.04. 20:44 - #16

Citromos csirke! A kb2 kilós csirkét sóval örölt borsal dörzsöld be ragd a hütöbe felhasználásig.2 kiló krumplit megpucolsz,vízet forralsz bele raksz sót, 1 egész citromot 1 foghagymát gerezdekre bontva pucolva és a krumplit.12 percig fözöd,leszüröd a citromot megszurkodod.A csirkét bekened oliva olajjal a hasába berakod a citromot,foghagymát kakukfüvet.Berakod 190 kokos elömelegitett sütöbe 45 percig.Amikor lejár a tepsibe rakod a burit rozmaring levelekkel, középre a pipit szalonnával betakarva még 45 percig sütöd.

ILDIKO Előzmény | 2007.02.04. 18:25 - #15

SMARNI /Csaszarmorzsa/anyukam VASi receptje.

Hozzavalok:1/2kg buzadara, 4db egesz tojas, 1.5dl tej,citrom reszelt hejja, mazsola,

Kisuteshez:1.5dl olaj,

En mindig dupla adagot keszitek, mert rajarunk"" Az elkeszites utan extraban adhatsz a tesztahoz keves porcukrot es vanil cukit.Talalaskor : porcukor a tetejere es olvasztott baracklekvar v. egyebb melleje.

A tojasokat a tejjel es a citrom hejjaval egybedolgozzuk, majd a darat kicsinyeskent es a mazsolat is. NEM kell allnia.

Mivel en dupla adagot keszitek az olajat is duplan veszem: 3dl

Az olajat felforrositom, es beleontom a masszat. Hagyom kicsit pirulni, es utana atforgatom es szetvalasztom lapos fozokanallal konnyebb dolgozni.Ezt mindig ismetelgetem. Ottkell maradni mellette mert a darat megkaphatja"" es megeghet. Nem nehez elkesziteni, hamar megvan. Ne tul hirtelen piritsd kb: kozepes langon.Finom, DE nem dietas koszt.

Jo etvagyat! Ps: labosban keszitem en.Ha kesz, csak utanna izesitd a tesztat porcukorral, mert maskent megeghet piritasnal.Mivel ennek az elkeszitesenel NEM kell varni ezert kell bele tobb tej, mint Horvath Ilona racijenel es EZ CSAK buzadaraval keszitendo!


Limara Előzmény | 2007.02.03. 18:43 - #14

CSÁSZÁRMORZSA (Horváth Ilona)

2,5 dl darát 2,5 dl liszttel, 4 tojássárgájával, 5 dl tejjel, 2-3 ek. cukorral, csipet sóval, fél citrom reszelt héjával és 10 dkg mazsolával(elhagyható) jól elkeverek, majd 2-3 órára a hűtőbe teszem. Sütés előtt a 4 tojásfehérjét felverem, és azt is hozzáadom. Egy teflon serpenyőbe vajat forrósítok, majd mintha palacsintát sütnék, egy jó merőkanállal beleteszek a tésztából. Ha az alja pirosra sült, 1-2 perc, egy fakanállal alányúlok és megfordítom, azonnal elkezdem a fakanállal falatokra szaggatni. Mikor kész tányérra teszem, majd a következő adaggal ugyanígy járok el. Tálaláskor baracklekvárral, porcukorral kínálom.


Bundik Előzmény | 2007.01.31. 20:42 - #13

Bólyi túróslepény

  • 25 dkg liszt (most BL65)
  • 22 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor ezeket összekeverni

5 dkg vajjal kikent közepes tepsibe (kb 30x40) beleszórni a felét

  • 1/2 kg túrót
  • 10 dkg mazsolát
  • 1 citrom reszelt héját öszekeverni és a tepsibe szórni

A tetejére ráönteni a liszt másik felét.

  • 3 egész tojást
  • 1/2 liter tejben felverni és a tepsiben lévő masszára önteni,
  • 5 dkg vajat a tetejére morzsolunk

Közepesen meleg sütőben (légk 180) sütjük, míg piros lesz a teteje.

Bólyi másképp

  • 5 dkg vajjal kikenünk egy közepes nagyságú tepsit,
  • 25 dkg réteslisztet
  • 17 dkg porcukorral,
  • fél sütőporral összekeverünk

Felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk,

  • 50 dkg túrót
  • 10 dkg mazsolával
  • 1 cs van.cukorral
  • fél citrom reszelt héjával megszórjuk
  • 1 tojást és
  • 1 dl tejet öntünk a tetejére (a tojást a tejjel jól ki kell keverni)

Előmelegített sütőben 5 percig erős lánggal, majd takarékon addig sütjük, amig a teteje piros nem lett.

Tapasztalataim:

Az elsőt sütöttem meg. Nekem egy kicsit édes lett, de nagyon finom. Eleinte elég furcsán nézett ki, és kétkedve nézegettem mig sült, mert a tej állt a tetején, és nem akart beszívódni. A végére már nagyon klassz lett!

bólyi túróslepénybólyi túróslepény


EmMargit Előzmény | 2007.01.28. 18:50 - #12

Bau

 

GESZTENYÉS KIFLI, CROISSANT:  hozzávalók: 20 dkg vaj, 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, 1 sütőpor, 2 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 2 kisebb tojás, 1 dl hideg víz, dl hideg tej, 1 kiskanál citromlé.(könnyű,lágy tésztát kell kapni)

Töltelék: 25 dkg gesztenyemassza

Elkészítés: a 20 dkg vajat 8 dkg liszttel összedolgozzuk, kb. 10x10 cm-es kockává alakítjuk, fóliában a hűtőbe tesszük. A maradék lisztből evőkanálnyit  lisztezéshez félre teszünk, a többit a sóval, sütőporral elkeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a többi hozzávalókat is és könnyű tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán lóhere alakúra nyújtjuk, közepére tesszük a vajas tömböt. Széleit ráhajtjuk, konyharuhába burkolva hűtőben pihentetjük fél órát.

Ezután következik a hajtogatás. Lisztezett deszkán kb. 4mm vastag, 50 cm hosszú és 20 cm széles csíkot nyújtunk a tésztából. Gondolatban 6 részre osztjuk. Az egyik oldalról 1/6, a másik oldalról 2/6 részt ráhajtunk, így a tészta szélei találkoznak. Utána a keskenyebb részt ismét behajtjuk, majd ráhajtjuk a másik oldalt. (Itt egy kicsit segítenek a képek). Egy órát a hűtőben pihen. Hajtást, pihenést megismételjük.

A gesztenyemasszát átgyúrjuk, hogy formázható legyen. A Tésztát 50 x 20 cm csíkká nyújtjuk, és éles késsel egyenlő szárú háromszögeket vágunk belőle. Kézzel! kicsit megnyújtuk a tésztát, a gesztenyéből kis rudakat helyezünk a széles végére és felcsavarjuk. Összenyomni nem szabad. Tepsibe rakjuk, ne szorosan, megnőnek.

Letakarva langyos helyen másfél órát kelesztjük. Előmelegített sütőben középső rácson sütjük. 190 fokon. Porcukorral meghintjük.

 

croassan.jpg

croassan1.jpg

croassan3.jpg

croassan4.jpg

croassan5.jpg


SMac Előzmény | 2007.01.26. 09:53 - #11

 

Hamis bajadera

 

Tészta:

2 egész tojás

15 dkg cukor

30 dkg darált keksz

20 dkg margarin

aki szereti pici rum, de anélkül is finom

20 dkg durvára vágott dió, mandula vagy mogyoró vagy vegyesen

5 dkg étcsoki

kevés tej

Csokimáz:

5 dkg margarin

5 dkg csoki

3 ek. Cukor

kevés tej

 

Az egész tojásokat felverjük a cukorral és kevés tejjel felöntve tűzre tesszük és lassú lángon felforrósítjuk. Ekkor belekeverjük a margarint, 5 dkg csokit, rumot, diót és a darált kekszet.

Előre kivizezett tepsibe elegyengetjük és a tetejére simítjuk a csokimázat. Amikor kihűlt apró téglalapokra szeljük.

 

Sajnos ritkán van alkalmam írni. Margitka régebben kérdezted mi az a "nyúlós-sajt". A sajtot (pl. trappista vagy amit szeretünk) lapokra szeljük, egy lapos tányérba tesszük és a mikoba tesszük 1-2 percre attól függ mennyi a sajt. Melegen nyúlik amit a gyerekeim nagyon szeretnek. Ha kicsit tovább melegítjük akkor chips-szerű lesz. Egyedül a tányér mosogatása okoz gondot (sokáig kell beáztatni).


zsofi Előzmény | 2007.01.24. 15:25 - #10

Túrótorta

 

Tészta:

8 dkg margarin

8 dkg porcukor

20 dkg liszt

fél sütőpor

1 egész tojás

 

A hozzávalókat összegyúrni, majd margarinnal kikent tortaformában kézzel ellapogatni. Ne legyen pereme, de a széléig ki kell töltenie a formát

 

Töltelék:

1 egész tojás

2 tojás sárgája

15 dkg cukor

50 dkg túró

1 csomag vaníliás pudingpor (hagyományos, főzni való)

0,5 dl olaj

0,5 l tej

 

Ezeket a hozzávalókat jól összekeverni (Én először a tejnek csak egy részét teszem hozzá és botmixerrel jól kidolgozom, így nagyon finom krémes lesz. Ne ijedjetek meg, a végén a töltelék tejszerűen folyós lesz, úgy jó!) és a tésztára önteni.

 

Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 1 órát kell sütni, amíg már a közepe sem „lötyög”. Ekkor a két tojás fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verni és a torta tetejére simítani, majd még 5-10 percet sütni.

 

Jó étvágyat!


szokimoki Előzmény | 2007.01.24. 13:12 - #9

Csúsztatott Palacsinta (nlc-ről való)

Hozzávalók: 4 egész tojás, 5 dkg puha vaj, 10 dkg liszt, 2 dl tej, csipet só

A tojásokat kettéválasztani, a fehérjét habbá verni.A többi hozzávalót összekeverni és a habot óvatosan beleforgatni.Palacsintákat sütni, (ezek vastagabbak lesznek mint az eredeti palacsinta., kb 6-7 db lesz) A recept szerint csak az egyik oldalát kell megsütni.Alulra a sült felével kell kezdeni, egy palacsintát s.barack lekvárral, egy palacsintát cukrosdióval kell megkenni, a tatejére a sült felével felefelé kerül a palacsinta, azt megkenni lekvárral és megszórni cukros dióval. De szerintem, mindenki olyan töltelékkel csinálja, amit szeret.


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak