E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

bezsa Előzmény | 2008.03.16. 19:51 - #668

Eddig kész Bezsa


Amarillisz Előzmény | 2008.03.16. 19:41 - #667

Sajtos tallér /Margit2 oldaláról


Hozzávalók:

- 12.5 dkg reszelt sajt

- 35 dkg liszt (én fehér, teljes kiőrlésűt és rozsot használtam)

- 12.5 dkg margarin

- 1 db tojás

- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna

- 1 dl tejföl

- só ízlés szerint- kb. 1 kávéskanállal

- 1 evőkanál étolaj

A hozzávalókat jól összegyúrtam és kis gombócokat formáltam belőle.
Tallérsütő híján, bekapcsoltam a gofrisütőm, a gombócokat vékonyra nyújtottam, betettem a gofrisütőbe és pár perc alatt megsütöttem.
Ha kész , hagyni kell hűlni, úgy az igazi!

az eredeti recept dupla adaggal dolgozik, de nekünk ez is bőven elég volt!


jegkasa Előzmény | 2008.03.16. 16:49 - #666

 

Barack( Nlc/Mukker)  Jégkása

  
Hozzávalók
 
A „barackhéjhoz”:
 
80 dkg liszt
20 dkg zsír (margarin)
2 dl tej
2 tojássárgája
30 dkg cukor
1,5 csomag sütőpor
 
 
A töltelékéhez:
 
baracklekvár
rum (vagy rumaroma)
10 dkg darált dió
az alapsütiből kikapart tészta 
 
 
Díszítéshez:
 
vérnarancs aroma
mandula aroma
apró szemű kristálycukor
tojásfehérje
zöld
 
 
A barackhéj hozzávalóit összekeverjük, összedolgozzuk, és az egészet 1 órányit pihentetjük. Ezt követően közepes nagyságú gombócokat formálunk belőlük, és kizsírozott-lisztezett sütőben megsütjük őket. Sütés után a „félgombócok” közepét kiszurkáljuk, kikaparjuk egy késsel vagy kiskanállal, így kis üreget alakítunk ki, amibe később a töltelék kerül.
 
 
A kikapart tésztát összekavarjuk egy kis rummal, kevés lekvárral és a darált dióval. A masszát a kivágott lyukakba töltjük, majd a félgombóckákat vékonyan megkenjük lekvárral, és kettesével összeragasztjuk őket.
 
 

 Vérnarancs és mandula aromával festjük, majd tojásfehérjébe és cukorba hempergetjük, és zölddel díszítjük. (Egy napot állva biztosan tökéletes lesz az íze..

      


Brigitta Előzmény | 2008.03.15. 18:50 - #665

Túrórolád /Rozi módra/

Tészta:
20dkg liszt
9dkg vaj
1 ekanál kakaó
1 tojássárgája
2 késhegynyi szódabikarbóna
kevés cukor
2 ekanál tejföl
Jól összedolgozni,2 részre osztani,2 őzgerinc formát kibélelni vele,
úgy hogy be is tudd fedni.
 
Töltelék:
6 tojássárgája
22 dkg cokor    ezeket jól kikeverni.
3 ekanál gríz
fél kiló túró
7 tojás kemény habbá vert fehérje
mazsola
vaniliáscukor.
Lasssan süsd,hogy átsüljön,ha kihűlt,akkor borítsd ki a formából!
Jó étvágyat hozzá!


nelly Előzmény | 2008.03.15. 18:00 - #664

http://www.desszert.eu/habos_dios_rolni+
Ez a habos diós rolni recije a desszert oldalról. Azért másoltam ide, mert nem csak a reci van itt, hanem képekben is látható, hogyan kell elkészíteni. Nekem így sikerült. És nagyon finom. Remélem, nem baj, hogy nem a recit írtam ide.


majorkaj Előzmény | 2008.03.15. 11:35 - #663

Rillette/Zsúrkenyér

 

 

Amiből:

-kb 1,5 kg zsírosabb sertéshús(tarja és dagadó vegyesen)
-250 gr sertészsír
-2-3 gerezd fokhagyma
-1 kis ágacska rozmaring
-kakukkfű
-só,frissen őrölt bors

Ahogyan:

A húst feldarabolom,belepakolom egy lábosba,utánaküldöm a zsírt is.Rászórom az összes fűszert,a fokhagymát feldarabolva,a kakukkfüvet ,rozmaringot száráról lehúzva.

Aláöntök egy kis vizet,úgy másfél,két decit,és lassú tűzre teszem.Miután felforrt,lejjebb veszem a lángot,hogy éppen csak gyöngyözzön.Lefedve hagyom,néha átkeverem,nehogy lesüljön.

Tulajdonképpen ennyi az egész.Így hagyom 4,5-5 óra hosszat,néha ránézek.Ha kész,az időnkénti keveréstől szinte teljesen széthullik,csak egy kicsit le kell hűteni,és valamilyen formába gyömöszölni.

És legalább annyit várni,hogy kihűljön,de másnap az igazi!

Lilahagyma,retek,friss kenyér...



bezsa Előzmény | 2008.03.15. 07:16 - #662

Sziasztok Pékecskék!

Moldvanm: Itt a lazacos recepet, ha még nem késő:

 

Alaszkai lazac steak

 

-4 főre-

elkészítési idő 45-50 perc

 

-1kg lazac
-só és bors
-2 evőkanál vaj
-1/2 közepes hagyma szeletelve
-1 citrom
-kevés tavaszi petrezselyem
- kevés olaj

-alufólia

 

 

Mosd meg a lazac húsát langyos vízben, majd töröld szárazra és vágd fel steak szeleteknek. Szórd meg sóval és őrölt fekete borssal, majd a finomra vágott  petrezselyemmel, és végül facsard rá a citromot. Tedd félre amíg kivajazod az alufóliát és elkészíted a köretet. Ezalatt az ízek felszívódnak és jól átjárják a húst. Ha minden kész, jöhet a sütés. Locsolj a húsra némi olajat, majd óvatosan csomagold bele a kivajazott alufóliába. 180-200 fokos sütőben 30-35 perc alatt elkészül.

Tálaláskor díszítheted petrezselyemmel és citromkarikákkal. Köretnek rozmaringos burgonyát, vagy szalmaburgonyát ajánlok, párolt zöldségekkel, esetleg salátával.

Tipp: a lazac steak könnyedén elkészíthető szabadtűzön is, tehát ideális választás egy ínyenc kerti grill partihoz.

A recepetet a minddmegettéről vettem annak idején.

 


bezsa Előzmény | 2008.03.15. 07:14 - #661

 

Dulifuli

Sült kapros lazac rizs-ágyon

Hozzávalók:
1 db közepes hagyma
3 gerezd fokhagyma zúzva
3 db közepes paradicsom
23 dkg szeletelt gomba
3 evőkanál friss kapor (vagy két teáskanál szárított)
3 evőkanál citromlé
1 mokkás kanál só
2 késhegynyi törött bors
2 csésze főtt barnarizs
4 szelet lazac
olívaolaj-spray

Olajozzunk ki vékonyan egy nem ragadós serpenyőt. Pároljuk meg benne a hagymát, paradicsomot, fokhagymát és a gombát 5 percig, vagy amíg meg nem lágyul. Tegyük hozzá a citromlét és a kaprot. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk. Vékonyan olajozzunk ki egy tepsit, szórjuk bele egyenletesen a főtt rizst. A rizs tetejére tegyük rá a lazacszeleteket. Mindegyik szeletet fedjük be a zöldséges keverékkel. Fóliával letakarva süssük 20 percig 175 fokra előmelegített sütőben


ILDIKO Előzmény | 2008.03.14. 20:53 - #660

Szemarisz!

Beirom az alt-ba hogy Szokimoki hogy is erthette mert itt teves helyen vagyunk a beszelgeteshez es ez gond lehet,. Jo? EZ nkabb igazi recis oldal itt recepteknek. Pussz ott, jo?!


szemiramisz Előzmény | 2008.03.14. 20:42 - #659

Koszi Ildiko!

Késon vettem észre,hogy rossz helyre írtam,az általánosba akartam.De akkor már itt kérzdezem még meg,hogy mit értesz azon,hogy a szokásos 3x20 percre teszed a gépbe?A kenyérsutogépbe teszed dagasztoprogira?


ILDIKO Előzmény | 2008.03.14. 19:52 - #658

Szia SZEMARISZ!

Itt a reci.A receptes forum ABC receptjei   I . alatt talalod. Ime:

Töki pompos - Szokimoki
  2006.04.02. 01:07

 

 

Leírom, hogy a 2 töki pompos receptet, hogyan variáltam össze.

50 dkg liszt

2.5 dkg élesztő

0.5 dl tej

1 dl kefír

3 dkg margarin (ezt véletlenül nem feleztem meg, de nem lett tőle baja a tésztának)

késhegynyi aszkorbin sav

fél tk cukor

1,5 tk só

12,5 dkg főtt áttört krumpli

Valamennyi víz a dagasztáshoz

A krumplit megfőztem, áttörtem, hagytam kihűlni. A többi hozzávalót a szokásos módon a gépbe tettem a szokásos 3x20 percre, persze a krumplit is.Majd egy nagy tepsit kibéleltem szilikonos sütőpapírral, és a kb 2cm vastagságura nyujtott tésztát rátéve kb 30 percet kelesztettem.Ezután két pohár tejfölt elkevertem 1 ek lissztel, 2 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón át nyomtam és még sajtot reszeltem bele.Ezt rákentem a megkelt tésztára, szalonnadarabokat szórtam rá, és vöröshagymát karikáztam a tetejére. Előmelegített sütőben kb 30 percig sütöttem.

Töki pompos Töki pompos Töki pompos Töki pompos


szemiramisz Előzmény | 2008.03.14. 18:36 - #657

Sziasztok!

Segítenétek,hogy merre találom itt Szokimoki toki pomosának receptjét?


andrej Előzmény | 2008.03.14. 09:31 - #656

Tejfölös pogácsa -Andi(Horváth Ilona)

50 dkg liszt

15dkg margarin vagy 10 dkg zsír

3 dkg élesztő

2 dl tejföl

2 teáskanál só

1 tojássárgája

2 dkg cukor

kb 1,5 deci tej

Az összes hozzávalót bele a gépbe,(én zsírral készítettem)félkemény rétestészta-lágyságúnak kell lennie.Fél órát pihent,utána kinyújtottam,és megkentem olvasztott zsírral,megszórtam egy kis liszttel.Hajtogatás,ami Bezsa kakaóscsigájának a hajtogatása szerint történt.20 perc pihenés,sodrás,kenés,szórás.3x hajtogattam.Az utolsó után jól megkelt,mert a gyerekekért kellett mennem.Végül kisodortam olyan másfél centi vastagra a tésztát.Tetejét bevagdostam,sajt rá,ismét 20 perc pihi.Közben a sütőt 220 fokra beállítottam légkeveréssel.Bő 10 perc alatt megsültek a pogácsák,és nagyon finomak,könnyűek lettek.


Gabye Előzmény | 2008.03.10. 21:04 - #655

Karcsúságbarát kókuszgolyók - Dulmina+(Súly)vesztőhely

Meghámozok 2-3 zöldalmát (30 dkg), apróra reszelem, majd kanállal hozzákeverek 10 dkg zabpelyhet, 6 dkg kókuszreszeléket, 1-2 teáskanál holland kakaóport (nem cukrozott!), 1 teáskanál rumot vagy pár csepp rum aromát, őrölt fahéjat és folyékony édesítőt ízlés szerint (vagy mézet, de akkor picit több zabpehely kell bele). Most még lágynak tűnhet a keverék, de ez nem baj, mert pár órát állni hagyom a hűtőben (akár egy éjszakára is be lehet rakni), hogy a zabpehely megszívhassa magát nedvességgel. Utána falatnyi golyókat formázok belőle, meghempergetem őket kókuszreszelékben, és akár tálalható is. Ha netán nem fogy el azonnal, hűtőbe rakom a maradékot. Ebből a mennyiségből 20-22 darab szokott lenni. Extraként meggyet is lehet a közepébe rakni.

Ez az eredeti recept. Én nem mértem le az almát, két nagyobbat reszeltem le sajtreszelőn., 2 tk kakaóport tettem bele, rumaromát, fahéjat érzéssel és 1 tk folyékony édesítőt. Ezt ha édesebb az alma, sztem el is hagyhatjátok!..És mivel volt darabban egy nem egész fél üveg magozott meggy, azt is beleborítottam..Hagytam egy éjzsakát állni a hűtőben..Kicsit nehezebb formázni, mint a hagyományos kekszgolyókat, de azért ha kitartó az ember lánya, akkor összeáll..Sok sikert!

Zabpelyhes kókuszgolyók


Moha Előzmény | 2008.03.06. 21:11 - #654

Bezsa köszönöm!


Moha Előzmény | 2008.03.06. 17:25 - #653

Bezsa drága kérlek írd bele a receptembe,hogy darált a keksz, mert így nem érthető! Köszönöm!!!!

Ja és a képet is elfelejtettem mellétenni, nem tudom,tiszta süsü vagyok mostanában.


Limara Előzmény | 2008.03.06. 14:13 - #652

Sport szelet II: /Ánik   (1,5 adag!)

 

75 dkg darált keksz    

30 dkg Ráma

2,5 dl tej

50 dkg cukor

1 rum aroma (lehet több is!)

40 dkg darált dió

Kakaópor izlés szerint (jó sötét legyen a massza)

 

A hozzávalókat összefőzni, sütőpapírral kibélelni egy mélyebb peremes tálcát, beleönteni a masszát, majd a tetejére csokimázat tenni: 2 tábla Katica ét tortabevonó+ 20 dkg margarin.

 

Nagyon-nagyon finom! Ez az a süti, amit gyerek-felnőtt, férfi-nő mindenki szeret!


Moha Előzmény | 2008.03.05. 15:29 - #651

Sport szelet

2 dl tejet, 20 dkg vajat ( margarint) és 20 dkg cukrot összeforralunk.

Beleöntünk 1,5 rumaromát ( vagy fél dl rumot ) ,vaníliakivonatot, 50 dkg  darált háztartási kekszet, amit elkevertünk előtte 3 púpos ek. kakaóporral.

Jól összedolgozzuk, és egy folpackkal bélelt 24 X34 -es tepsibe / tálcára nyomkodjuk egyenletes vastagságban. Míg hűl, megolvasztunk 10 dkg csokit (én étcsokit)  egyenletesen rákenjük és hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Utána daraboljuk,dobozoljuk, már nem kell hűtőben tartani.

Az eredeti recept írója is elgondolkodott azon,hogyan lehetne meggyest készíteni. Szerintem rumos meggybefőtt levét kellene beletenni,illetve még egy keveset az apróra vágott meggyből is.  Gyerekek esetén persze rumaroma és sima meggybefőtt.

Saját tapasztalatok  többszöri elkészítés után:   a kekszek nem egyformák, van amelyik több folyadékot vesz fel, volt olyan amibe még kb.30-40 ml tej is elment.

Nekünk 3 púpos ek. kakaóporhoz is sok volt a 20 dkg cukor, kicsit kevesebbet tettem bele. Miután megszilárdult a máz a tetején,ki lehet emelni a folpackkal, megfordítani és a másik felét is bekenni csokival, így finomabb.

 Sport-szelet.jpg Sport szelet picture by Mohapekseg


Moha Előzmény | 2008.03.03. 14:14 - #650

Alap kelttészta édes és sós  csigákhoz     /          Lianna                        16 db lesz

1 kefír                                 ha édes tészta kell:  csipet só + 4 kanál cukor              

50 dkg liszt                       ha sós tészta kell :  csipet cukor + 1 tk.só

1/2 dl olaj                       

1/2 dl tej   ( nekem 120- 130 ml kellett )

2,5 dkg élesztő

Dagasztás, kelesztés duplára, kinyújtom kb. 60 X 30 cm-re, megkenem puha vajjal, megszórom a töltelékkel, felcsavarom, felvágom 16 db-ra. A csigákat sütőpapíros tepsire teszem,kelesztem még kb.40 percet. sütés előmelegített sütőben közepes hőn, kb. 30 perc. A sütés félidejénél meglocsolom bő 1 dl forró tej és 1 kanál vaj keverékével.

töltelék: 1 adaghoz 15 dkg porcukor elkeverve kakaóporral, vagy fahéjjal, dióval, mákkal, stb.  Vagy főzött pudinggal kenem meg,akkor nem kell alá vaj.

sós: pizzaszósz, sonkakrém,sajtkrém, itt a csigákra mehet reszelt sajt.

Tapasztalat:  mivel az egy kefír nálam 175 gr-os volt, jóval több tej kellett bele,lágy tésztát kell kapni. 

 


bezsa Előzmény | 2008.02.27. 20:29 - #649

http://dulmina.blogspot.com/2007/11/francia-fordtott-almatorta.html

Francia fordított almator

Hát én azért nem vagyok oda a tk. lisztekért, de ez egész jó.


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak