E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

Limara Előzmény | 2008.02.25. 08:49 - #648

Creme brule / Chili&Vanilia

Hozzávalók (4 adag)

2,5 dl tejszín
4 tojássárgája
6dkg cukor
4 púpos tk barna cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje

A tojássárgákat elektromos habverővel fehéredésig keverjük a cukorral és a vanília kikapart belsejével. Közben a tejszínt egy kis lábasban forráspontig melegítjük, de semmiképpen nem szabad forrnia. A meleg tejszínt lassan, óvatosan, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásos masszához. Simára keverjük, majd visszaöntjük a lábasba. Néhány perc alatt lassú tűzön sűrű vaníliamártás állagúra főzzük (most sem szabad forrnia, különben kicsapódik). A sütőt előmelegítjük 150C-ra. A krémet elosztjuk négy darab dl-es hőálló tálkában (pl. szuffléedény), az edényeket egy tepsibe állítjuk. Vizet forralunk, majd annyit öntünk a tepsibe, hogy az edények 2/3-ig érjen. 30 percet sütjük a vízgőzben. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt mindegyik krém tetejére egy-egy tk barnacukrot szórunk, amelyet háztartási karamellizáló pisztollyal aranybarnára olvasztunk. Pár perc alatt hagyjuk megkeményedni.

Ne riasszon el senkit, ha nincs karamelizáló pisztolya. Minden kistálkára egy csapott ek. cukrot, legjobb a világos barnacukor kis lábaskában 1-2 ek. vízzel karamelizálunk, majd vékonyan a krém tetejére csorgatjuk. (Limara)


bezsa Előzmény | 2008.02.24. 19:30 - #647

Tiroli rétes / Limara
(Rama sütis füzet alapján)
 
1. 20 dkg vajat vagy margarint 8 dkg liszttel elmorzsolunk, téglalap alakra igazítjuk, majd hűtőbe, ha lágyabb akkor fagyasztóba tesszük. (1.kép)
 
2. 1,2 dl hideg víz
    1,2 dl hideg tej
    1 mk. só
    5 dkg cukor
    1 tojás
    1 kk. citromlé
  50 dkg liszt
    2 dkg élesztő

   

A hozzávalókból kelttésztát dagasztunk. (2.) 
 Mikor kész kicsit nagyobb téglalapra igazítjuk mint a vaj , a közepébe tesszük a vajat, majd a tészta széleit felhúzva becsomagoljuk (3. 4. kép)
A tésztát megfordítjuk, majd a nyújtófával először alaposan megütögetjük (5.) kép, majd magunktól elfelé mindig csak egy irányba ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Következik a hajtogatás, először a szimpla (6.7. kép) a tészta felső harmadát a középső harmadra hajtjuk, majd az alsó harmadot ennek a tetejére. A tésztát 45 fokkal elforgatjuk, ismét mindig csak egy irányba kinyújtjuk. Következik a dupla hajtás. A tészta felső részét a közepéig visszahajtjuk, majd az alsó részt is a közepéig , majd még kettéhajtjuk a közepénél.(8. 9. kép) Folpackkal letakarva 1 órára hűtőbe tesszük.
A hajtogatást még 2x ismételjük. Végül mikor már szépen megkelt (10.kép) vékonyra nyújtjuk.
Meggy, alma, túró, stb. töltelékkel tölthetjük.  (11.12.13.14. kép)
Vagy készülhet csokis töltelékkel is (15.16. kép)

Illetve sajtos croissantnak is (17.kép)

Csokisssajtoscroissant002  Csokisssajtoscroissant006

Csokisssajtoscroissant008  Csokisssajtoscroissant010

Csokisssajtoscroissant012  Csokisssajtoscroissant014

Csokisssajtoscroissant015  Csokisssajtoscroissant016

Csokisssajtoscroissant017  Csokisssajtoscroissant019

Csokisssajtoscroissant029  Csokisssajtoscroissant042

NU954811N725425.jpg  wwwtvnhu61d58b299d61876bc

wwwtvnhu87dea80ea09eca641

wwwtvnhud5bf7838eef88b669  wwwtvnhue0708202ab679d166

Limarám köszönjük a fáradságod.

 


dulifuli13 Előzmény | 2008.02.24. 00:17 - #646

Bocsánat, nem értem, miért lett ilyen gigantus méretű a szöveg.


dulifuli13 Előzmény | 2008.02.24. 00:16 - #645

Töki pompos-MINDMEGETTE alapján, némi variálással:

 

50 dkg liszt

·  2-3 főtt krumpli

·  1 csomag sütőélesztő

·  csomag bacon

·  3fej vöröshagyma

·  4-5 gerezd fokhagyma

·  1 nagydoboz tejföl

 

Elkészítés: A krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. A krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez a recept szerint és én így tettem. A kenyérsütőmbe tettem először a krumli levét erre a lisztet a krumplival.Kicsit kell csak sózni. Mivel a víz még meleg volt, gyors programon dagasztotta a gép 20 percig és 1 órát kelt az üstben.Szép magas lett, csak kicsit lágyabb ,mint ahogy szerettem volna, de ezen lehetett korrigálni.Utána tepsiben nyújtjuk, félig megsütjük. (Én amíg a tepsiben tapicskoltam a masszát, 200 fokra melegítettem a sütőt és 10 percre tettem be. Érdemes megszurkálni a maszát). Kivesszük a sütőből, és az előzőleg már tejfellel, zúzott fokhagymával összekevert, feldarabolt baconnel megkenjük , megszórjuk a laskára vágott vöröshagymával, majd visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre.  Reszelt sajtot is javasoltak rá, de én most kihagytam.



bezsa Előzmény | 2008.02.23. 20:38 - #644

Kókuszos crčme brűlče málnavelővel Ízbolygó receptje


Limara Előzmény | 2008.02.23. 19:39 - #643

BÉCSI FÁNK / Masala

A fánk receptje egyáltalán nem különleges, inkább az elkészítési módja az.

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg finom kr. cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 8 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 3 db tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek rum
  • 1 cs. vaníl. cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kicsi só
  • baracklekvár

 

Amikor a tészta megkelt, akkor kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Egy 7 cm-es kiszúróval a tészta egyik felére köröket nyomunk, de a tésztát nem vágjuk át. A tészta másik feléből ugyan ilyen köröket vágunk ki. A ki nem vágott, csak bejelölt tésztára baracklekvárt teszünk és befedjük a másik tésztalappal. Körben összenyomkodjuk és kivágjuk egy 6 cm-es kiszúróval. A fánkokat a felső felükkel lefelé fordítva kelsztjük, amíg 1/3-ával megnőnek. Nagyon meleg, de nem forró olajban kisütjük úgy, hogy a fánkok úszhassanak a zsiradékban. Kb. 2-3 perc oldalanként a sütés.

Én nem tettem bele ennyi tojást, csak 1egészet +1 sárgáját. Adtam hozzá viszont 1 ek. burg. pelyhet. Ezt már Margit is  kikísérletezte a kalácsoknál és talán a fánkot is így sütötte. Gondoltam elrontani nem fogja. Egészen biztos Neked is sikerülni fog!
Ja! A maradék tésztát összegyúrtam finoman és hagyományos fánkokat sütöttem


bezsa Előzmény | 2008.02.22. 16:30 - #642

Eddig kész (Bezsa)


Limara Előzmény | 2008.02.22. 15:57 - #641

Bajor rozskenyér /Mindennapi kenyerünk c. könyvből/ Limara /

3 dl víz

2 kk. só

1 ek. barnacukor

40 dkg rozsliszt (30 dkg tk. és 10 dkg világos)

10 dkg BL 80 liszt

csipet aszkorbinsav

2,5 dkg élesztő

A hozzávalókból gépben kemény tésztát dagasztunk, majd letakarva 2 órán át kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejét vízzel lekenjük és hurkapálcával mély lyukakat szurkálunk bele.  1 órán át ismét kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 45-50 percig sütjük.

bajor rozs formázva megkelt

Bajor rozskenyér 

 


moldvanm Előzmény | 2008.02.18. 14:07 - #640

Sült csokikrém-Nigella

hozzávalók: 12,5 dkg csokilencse

                  12,5 dkg rama

                  2 tojás

                  15 dkg cukor

                   3 ek. liszt

Vízgőz fölött megolvasztjuk a csoki és a rámát, kicsit hagyjuk hűlni. 2 tojást elhabarunk 15 dkg cukorral és a liszttel. A kéféle krémet összekeverjük és 4 kivajazott pohárkába osztjuk. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, amíg a külseje repedezett lesz, de belül lágy krémszerű marad.

Nagyon gyors és finom desszert.


Limara Előzmény | 2008.02.15. 19:35 - #639

Székely torta/ Rama sütisfüzet/ Limara
 

Tészta: 25 dkg finomliszt

             14 dkg Rama margarin

             7 dkg porcukor

             1 tojássárgája

             1 ek. tej

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Egy vajazott, kilisztezett 24x30 cm-es tepsibe nyújtjuk. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük.

Megkenjük sárgabaracklekvárral.

Míg sül a tészta elkészítjük a diós piskótát:

 4 tojás

1 tojásfehérje

18 dkg kristálycukor

20 dkg darált dió

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a csipet sóval felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Ezután apránként hozzáadjuk a darált diót.

A lekvárral megkent linzertésztára símítjuk és további kb. 15 -20 percig sütjük. Kihűtjük. Ezután a tésztát kettévágjuk, az egyik felét megfordítjuk, hogy a linzeres része legyen felül, ezt is megkenjük lekvárral és rátesszük a másik tésztát úgy, hogy a linzeres része legyen alul. Így a sütemény közepén a lekvárral összeragasztott linzerlap lesz, alul és felül pedig a diós tészta.

Tálaláskor porcukorral meghintjük.

székely torta

      

Moha Előzmény | 2008.02.15. 10:46 - #638

Spenótos galuska sonkás sajtmártásban      /     Moha

Galuskához:

60 dkg mirelit spenót,kicsepegtetve                   kb. 2-4 dl víz 

60 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt                            1,5 tk. só

4 tojás                                                                      reszelt szerecsendió

A hozzávalókból galuska sűrűségű tésztát keverek, a spenót nedvességétől függ,hogy ehhez mennyi víz kell. Félreteszem.

Mártáshoz:

2-3 ek.olívaolaj                       3 csokor zöldhagyma/ 2 fej lilahagyma

3 gerezd fokhagyma              só, bors,szerecsendió

40 dkg főtt, füstölt tarja         4 db tömlős krémsajt (natúr / zöldfűszeres)

1 nagy doboz tejföl

Az olajon megpirítom a hagymát, beleteszem a fokhagymát,sonkát is és kevergetve pirítom tovább egy kicsit. A krémsajtokat elkeverem a tejföllel és hozzáadom,összerotyogtatom. Megkóstolom, és csak ezután teszek bele sót, borsot, szerecsendiót. Só lehet,hogy nem is kell bele,mert sok a sós összetevő. Ha túl sűrű lenne,mehet még tejföl bele.

Vizet forralok,több részletben kifőzöm a galuskát, és ahogy a szűrővel kiszedek egy adagot,az mindjárt mehet a mártásba. Összemelegítem és készen van. A tányéron még lehet reszelt sajtot szórni rá.

Ez az adag egy 7-8 fős éhes társaságnak elegendő. A teljesőrlésű liszt helyett lehet fehér, de ebben még a legkényesebb ember sem veszi észre, hogy egészségeset evett, mert elfedi a zöld szín.

spentos-galuska-sonks-sajtmrtssal.jpg Spenótos galuska sonkás sajtmártással picture by Mohapekseg

 

 


Moha Előzmény | 2008.02.15. 10:23 - #637

Bezsa kérlek,ha a variációmat beírod,vedd vissza 20 dkg-ra az öregtésztát, elég bele annyi is, azóta kétszer sütöttem már,jó úgy.

Köszönöm!


Moha Előzmény | 2008.02.11. 16:41 - #636

Limara szendvicskenyere      /    Moha átdolgozás két dobozformára, tk.liszttel

1 dl tej                      20 dkg felesben tk-s  öregtészta

1 dl víz                      1,5 dkg élesztő

1 tk.cukor                 20 dkg BL 80 liszt

Ezeket kikeverem, állni hagyom kb. 45 percet.

Gépbe tenni:

1 dl tej,  1 dl víz,  1 kk. cukor,  aszkorbin,  2 tk. só,  5 dkg vaj,  az élesztett öregtészta,  15 dkg tk. liszt,  25 dkg BL 80 liszt, lenmag

Dagasztás, kiveszem,  tálban kelesztés. 20 perc után átgyúrom, még 20 perc kelés. Kétfelé veszem, széleket behajtva feltekerem, a dobozba teszem. Kelesztés kb. 45 perc, tetejét spriccelem és kb. 180-200 fokon sütöm 35 percig.

 


bezsa Előzmény | 2008.02.11. 16:33 - #635

Eddig meg van (Bezsa)


bezsa Előzmény | 2008.02.10. 09:50 - #634

Torta dekoriációs ötletek

  http://www.deleukstetaarten.nl/index.php?Galerie

http://www.mukicuki.hu/index.php?id=46&command=menu                http://www.tortissimo.de/promotion.asp?id=pop1

http://www.uitpetraskeuken.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=163599

http://www.felicitaartjes.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=207968

http://www.coolest-birthday-cakes.com/cake-photos.html


bezsa Előzmény | 2008.02.09. 19:25 - #633

Pirított ropogós müzli ez Chili&Vanília oldaláról van.

ILDIKO Előzmény | 2008.02.09. 11:02 - #632

Torta dekoracios lanyok!

Nezzetek korbe magatoknak a WILTON oldalan, angol tudas nelkul is sok segitseget kaptok a fotok alapjan.

Ez 1 pelda. Katt a piros megnevezesekre es kulonbozo tortadiszitmenyt lathattok. Sok sikert es fantaziat!

http://www.wilton.com/decorating/basic/index.cfm

 

 


bezsa Előzmény | 2008.02.08. 19:00 - #631

 Rózsa készítés tortára-Andi

0208,fázisképek 001.jpgElőször ilyen kis golyót formázok,

0208,fázisképek 002.jpgelnyújtom,

0208,fázisképek 003.jpgelkezdem feltekerni,

 

0208,fázisképek 004.jpgvalahogy így...0208,fázisképek 006.jpg

0208,fázisképek 007.jpgA végén pedig az igazítás.

 


Fruzska Előzmény | 2008.02.08. 14:22 - #630

Erzsike mama féle vajas pogácsa:-fruzska

 

Hozzávalók: 1ek só

            5dkg friss élesztő

            reszelt sajt

            4db tojás

            1 kis pohár tejföl

            70dkg finom liszt

            1 csomag ráma margarin+ 2 csomag vaj vagy

            2 csomag ráma margarin

 

A tésztához valókat összedolgozom és kelni hagyom meleg helyen , majd 1 óra elteltével picit megmozgatom a tésztát, kinyujtom. Betojásozom a tetejét és beszórom sajttal. Kiszaggatom és mérsékelt lángon készre sütöm. Isteni a pogi érdemes kipróbálni.

 


Limara Előzmény | 2008.02.07. 15:03 - #629

Croissant hajtogatott vajastésztából/ Limara

(több receptből kialakítva)

1. 20 dkg vajat vagy margarint 8 dkg liszttel elmorzsolunk, késes robottal egyszerű, majd 2 cm vastag téglalappá nyomkodjuk, fóliába csavarva hűtőbe tesszük.

2. Kelttésztát készítünk 1,5 dl hideg tej, 1 dl hideg víz,1 kisebb tojás, 3 ek. cukor, csipet só, aszkorbinsav, 50 dkg liszt és 2 dkg élesztőből.

Mikor kész, kicsit nagyobb téglalapra igazítjuk mint a vaj, a vajat a tetejére tesszük és a széleket felhúzva belecsomagoljuk. Nyújtófával megütögetjük, míg kb. dupla nagyságú lesz, majd kinyújtjuk, de csak egyirányba mozgatjuk a nyújtófát. Először szimplán, majd duplán hajtogatjuk, fóliába csomagoljuk, és fél, de még jobb 1 órára hűtőbe tesszük. Még 2x ismételjük a nyújtást, pihentetést. Végül 3-4 mm vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A csokisba apróra tördelt csokoládét tettem és mint a buktákat feltekertem, a sajtoshoz a négyzeteket kettévágtam és a háromszögeket feltekertem. Ezekbe is lehet sajtot, sonkát tekerni. Duplájára kelesztettem, majd vizezett tojássárgájával lekentem, és 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütöttem.

sajtos croissant csokis croissant


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak