E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.05.12. 13:20 - #148

Aranygaluska
  • Hozzávalók:

    10 dkg margarin
    50 dkg liszt
    3 tojás sárgája
    2 dkg élesztõ
    2,5 dl tej
    5 dkg cukor
    csipetnyi só
    15 dkg darált dió

    A vanilia habhoz
    4 dl tej
    4 db tojás
    1 cs. krémpudingpor
    1 dl tejszín
    1 cs vaniliás cukor
    15 dkg kristálycukor

  • Elkészítés:

    Keverjük össze az élesztõt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót.
    Gyúrjunk egy sûrû galuskatésztát. Hagyjuk 1,5 órát meleg helyen kelni.
    Borítsuk egy lisztes gyúródeszkára, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval félhold alakúra.
    5 dkg olvasztott margarinnal kenjük be minden oldalról a pogácsákat és helyezzük be egy margarinnal kikent tepsibe szorosan egymás mellé. A sorok közé szórjunk darált diót.
    Hagyjuk fél órát pihenni, majd elõmelegített sütõben süssük aranybarnára.
    A vanilia krémpudingot 1 dl tejszínnel és 4 tojás sárgájával hõálló keverõtálban simára keverjük. A tejet felforraljuk és a keverõtálba öntjük, állandó keverés közben vízgõzre tesszük, felfõzzük.
    A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaniliás cukrot és keményre verjük, majd a forró alaphoz adjuk, gyorsan elkeverjük.


ILDIKO Előzmény | 2007.05.12. 13:18 - #147

ARANYGALUSKA

Hozzávalók: 2,5 pohár sima liszt, 1 pohár teljes kiőrlésű liszt,  fél csomag friss élesztő, 3 evőkanál cukor,  3 evőkanál vaj, 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 pohár étolaj, 30 dkg darált dió

Morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá fél pohár langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Szórjuk keverőtálba a liszteket, és ízesítsük egy csipet sóval. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig míg a tészta az edény falától kezd elválni. Tegyük langyos helyre és kelesszük kétszeresére.

Ha megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki másfél centis vastagságúra. Egy kisebb szájú pohárral szaggassunk kis darabkákat a kinyújtott tésztából. Érdemes a pohár száját étolajba időnként bemártani, így nem fog ráragadni. A kis tésztagaluskák egyik felét mártsuk be az olajba és utána a darált dióba. Vajjal alaposan kikent és liszttel megszórt tepsibe tegyük szorosan egymás mellé, addig míg a tepsi meg nem telik. Tetejére még szórhatunk a darát dióból. Kelesszük még fél órást, majd előmelegített sütőben 140-150 fokon süsük 35-40 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült, tálaljuk a szétszedett darabkákat nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral, dekoráljuk gyümölcsökkel, és öntsük nyakon vaníliamártással.

Vaníliamártás

Két tojás sárgáját keverjünk habosra 8 dkg cukorral. Két dl tejet forraljunk fel egy félbevágott vaníliarúddal. Előtte a kis fekete magokat is kaparjuk a tejbe. A forró vaníliás tejet keverjük a tojássárgás cukorhoz, majd tegyük vízgőz fölé. Állandóan kevergetve addig hevítsük míg besűrűsödik.


ILDIKO Előzmény | 2007.05.12. 13:16 - #146

Aranygaluska

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2,5-3 dl tej
1 tojássárgája
2 dkg élesztő

borsodó

Az élesztőt futtasd fel. Majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg margarint, s a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék margarint olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral.  Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki margarinnal, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott margarinnal, majd megint sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és margarin. A legfelső sorban már csak margarin kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig.  Frissen tálald, és borsodót adj mellé.


ILDIKO Előzmény | 2007.05.11. 14:42 - #145

Zselés túrótorta     /Dr. Oetker /
Hozzávalók:Zselékockákhoz:
1 tasak Dr. Oetker Gyümölcskocsonya eperízű   250 ml víz
Mindent-bele-tésztához:
100 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 tojás (közepes méretű)
125 g lágy vaj vagy margarin
Krémhez: 1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatin  6 evőkanál víz  250 g túró  75 g porcukor  2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor  150 ml joghurt  ,400 ml hideg habtejszín
Előkészítés:

A zselékockákhoz a gyümölcskocsonyát a használati utasítást követve,
de csak  250 ml vízzel elkészítjük. A gyümölcskocsonyát egy lehűtött
levesestányérba öntjük. Később a megszilárdult gyümölcskocsonyát a
tányérból kiborítjuk, és egy késsel 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk.
A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját kivajazzuk, sütőpapírral
befedjük,
majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:

A mindent-bele-tésztába valókat egy keverőedénybe tesszük és konyhai
robotgéppel előbb a legalacsonyabb fokozaton jól eldolgozzuk, majd
2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát
sütőformába öntjük, elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe
toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A tortát 10 percig a formában, majd később a formából kivéve egy
sütőrácson hagyjuk kihűlni. A tortalapot vízszintesen keresztbe vágjuk,
és az egyik lapot a megtisztított sütőformába helyezzük, majd az oldalát
rákapcsozzuk. A krémhez az őrölt zselatint a használati utasítást
követve felfőzzük, de csak 6 evőkanál vízzel, majd hűlni hagyjuk.
A túrót a porcukorral, a vanillincukorral és a joghurttal elkeverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük és a túrókrémhez adjuk. Amikor a
zselatin dermedni kezd, a túrókrémbe keverjük és alaposan eldolgozzuk.
A krém felét az alsó tortalapra öntjük, elsimítjuk és a zselékockák
felével megszórjuk. Rátesszük a másik tortalapot, kissé rányomjuk
és a maradék krémmel bevonjuk, végül a zselékockákkal díszítjük.
Az így elkészült tortát 3 órára a hűtőbe tesszük.


Limara Előzmény | 2007.05.10. 10:52 - #144

Duplacsokis muffin/ Nigella
 
Szárazanyag: 25 dkg liszt
                   2 tk. sütőpor
                   1/2 tk. szódabikarbóna
                   12,5 dkg cukor
                   2 ek. kakaópor
                   15 dkg csokilencse
 
Nedvesanyagok: 2,5 dl tej
                        1 dl étolaj
                        1 tk. vanília
                        1 tojás
 
A két hozzávalót külön tálkákban összekeverjük, de csak lazán, nem kell mixerrel, majd gyors mozdulattal fakanállal összevegyítjük. Muffinformákba adagoljuk, a tetejét extra csokilencsével vagy tortadarával megszórjuk. 180 fokon 20 percig sütjük

masala Előzmény | 2007.05.08. 20:05 - #143

Az én bodza italom is hasonló, de a citrom mellé én narancsot is karikázok 2-2 db-ot. Nem teszek citrompótlót, hanem amikor isszuk vagy amikor leszűröm, akkor teszek hozzá citromlevet, ha szügséges. A virág lehet több is.

A leszűrt citrom- és narancskarikák nagyon finomak . Héjastól meg lehet enni, mert át van érve. Persze jól meg kell mosni mielőtt beletesszük az üvegbe.

A palacsintatésztába mártott és kisütött bodzavirág is finom.  Most már az akác  is nyílik, azt is lehet így sütni!


otthonka Előzmény | 2007.05.08. 19:02 - #142

Bodzaital 5 liter vizhez:35 dkg cukor,/lehet izlés szerint több / 1 egész citrom felkarikázva,1 doboz citrompótló,5-6 fej bodzavirág.Elkészitjük,ezután 3 napig hűtőben érleljük,leszürjük,és fogyasztjuk. Válljék kedves egészségetekre!Üdv otthonka

superkeri Előzmény | 2007.05.08. 15:48 - #141

      Bodzavirágos kalács  ----Kenyérkétől

 60 dkg rétesliszt,   3 dl langyos tej

  csipet só,     3 ek cukor

  10 dkg olv. margarin,    1 tojás

  3 dkg élesztő

  7 nagy bodzavirág ernyő----apróra vág: csipogáskor gépbe tenni

   1 citrom leve + reszelt héja

 Gép: dagaszt + keleszt

Tésztát formázni, keleszteni, sütni

Tavaly elkészítettem, de én finom és rétesliszt keverékéből sütöttem és  nekem egy kicsit sok volt a bodzavirág, szerintem kevesebb is elég ( izlés kérdése). Egyébként nagyon izlett, készülöl most is megsütni.


iriszi Előzmény | 2007.05.07. 07:54 - #140

gombshsostltttzsmelekis.jpggombs-hsostltttzsemle2k.jpg

Hagymás zsíron fehéredésig sütök darált húst,sózva,borsozva,és pizzafűszerrel szórva.Adok hozzá gombát,és puhára párolom.Leöntöm kechuppal,és a kivájt,kissé tejjel átitatott zsemlékbe töltöm.Zsírozott tepsibe ültetem,és megszórom sajttal,majd megsütöm.Salátával isteni ebéd,vagy vacsora.

Utolagos engedelmetekkel ide mentettem,hogy könnyebb legyen megtalálni.


ILDIKO Előzmény | 2007.05.05. 20:20 - #139

Pita
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

0,5 kg liszt
1 ek olivaolaj
2 dkg élesztő
1-1 mk só, cukor

Elkészítés:

Az élesztőt cukros langyos vízben, lefedve, meleg helyen felfuttatjuk (kelesztjük).
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a megkelt élesztővel kemény tésztát dagasztunk. Egy órát hagyjuk kelni. Miután pihent, hat egyenlő részre szedjük szét a tésztát, majd kis pogácsákat formázunk belőle. A pogácsákból kb. 15 cm átmérőjű lapos tésztát készítünk, és még fél órát a deszkán pihentetjük.
Forró sütőben
, néhány perc alatt halványbarnára sütjük (kb. 8-10 perc).
Az elkészült tésztát langyosra hűtjük, egy cikket levágunk belőle, és az így nyert "zsebet" ízlés szerint tölthetjük apró kockára vágott paradicsommal, paprikával, uborkával, lilahagymával és természetesen vékony csíkokra vágott, vagy darált, kockára vágott hagymán sült birka-, marha-, esetleg pulykahússal. Joghurtos fokhagymás öntettel, hasábburgonyával tálaljuk.


ILDIKO Előzmény | 2007.05.05. 20:18 - #138

Pita kenyér
2006. január 6., péntek, 13:23|Utolsó módosítás: 2006. január 6., péntek, 13:29

A cikk betűmérete: kisebb nagyobb

Szakácsunk, Kaldeneker György minden nap egy újab különleges finomságot ajánl a Női Lapozó olvasóinak. Ma a pita kenyér receptjét mutatja be.


Ajánlat
Szakácsunk oldala
Receptkereső
Itt kereshetsz a Női Lapozó több mint ezer receptje között!


Hozzávalók: Fél kiló búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 3.5 dl víz, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olívaolaj.

Szórjuk a lisztet egy dagasztótálba, adjuk hozzá a szárított élesztőt, cukrot és az olívaolajat. Kis adagokban, dagasztás közben csorgassuk hozzá a langyos vizet, majd elektromos dagasztóval addig keverjük még a tészta az edény falától elválik.

Borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át még egyszer, majd késsel vágjuk tíz egyforma részre. A cipókat kézzel formázzuk kerekre, nyújtófával nyújtsuk két milliméter vastagságú, kerek lapokká.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Tegyük egy sütőpapírral leborított sütőlapra egymás mellé, kelesszük még 15 percig, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük 15-20 percig. Ha elkészül várjunk vele még langyosra hűl, majd rakjuk zacskókba, így a pita kenyér nem fog kiszáradni, könnyebb lesz majd megtölteni.


ILDIKO Előzmény | 2007.05.05. 20:16 - #137

 


Pita kenyér
Hozzávalók 4 kenyérhez:
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál cukor
  • 9 dkg élesztő
  • 45 dkg rétesliszt
  • 45 dkg finomliszt + a deszkához
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj + a tepsihez
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál köménymag

  • Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk, beleszórunk 1 tk. cukrot, és megfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a kétféle liszttel és 2 tk. sóval. Annyi langyos vizet (kb. még 4 dl-t) dolgozunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és alaposan bedagasztjuk. Letakarjuk és meleg helyen 30 percig kelesztjük. A sütőt 250 fokra (gázsütő: 6. fokozat) előmelegítjük. Két nagy tepsit kiolajozunk.

    Elkészítés: A megkelt tésztát négyfelé vágjuk, külön-külön lisztes kézzel cipókká formázzuk. A gyúródeszkát meghintjük liszttel és búzadarával, majd a 4 tésztacipót 25 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk rajta. A kikent tepsire fektetjük, letakarjuk, és még 10 percig pihentetjük. A tésztalapok szélén 5 cm széles üres részt hagyunk, a belsejét rács alakban bevagdaljuk. A tojást a maradék 1 tk. cukorral és az olívaolajjal simára keverjük, megkenjük vele a tészták tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal és köménnyel. A sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük. Három perc sütés után a sütőajtót kinyitjuk, és a tepsire fél dl hideg vizet loccsantunk, majd a sütőt becsukjuk: így a tészta megfelelő gőzben fog megsülni.

    Munka: kb. 40 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

    ILDIKO Előzmény | 2007.05.05. 19:08 - #136

    Név: Sült-Klasszikus túrótorta (16 szelet!)
    Kategória: Sütemények, édességek
    Hozzávalók: A tésztához:

    15 dkg liszt,
    1 tojás,
    7 dkg cukor,
    10 dkg vaj,
    1 zacskó vaníliás cukor,
    csipetnyi sütőpor,
    csipetnyi só.

    A töltelékhez:

    75 dkg tehéntúró,
    4 tojás,
    2 dl tejszín,
    15 dkg cukor,
    1 teáskanál citromlé,
    5 dkg étkezési búzakeményítő
    Elkészítés: Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt. Robotgéppel, alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 28 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 3 cm magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. - Közben a töltelékhez robotgéppel, alacsony fokozaton összekeverjük a túrót a tojások sárgájával, a citromlével, a búzakeményítővel és a cukorral. Robotgéppel, külön-külön kemény habbá verjük a tejszínt és a tojásfehérjét. Mindkettőt belekeverjük a túrókrémbe. - A masszát az elősütött tésztára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. 180 fokon 60-70 percig sütjük. Kikapcsolt sütőben, nyitott ajtó mellett 20 percig állni hagyjuk, mielőtt kivennénk a formából.
    Elkészítési idő: 105 perc

    ILDIKO Előzmény | 2007.05.05. 16:48 - #135

    Túrótorta

    Hozzávalók:
    fél csomag margarin
    30 dkg cukor
    fél kg túró
    1-2 vaníliás cukor
    5 tojássárgája
    zselatin
    3 dl tej
    vanília-, puncs-, csokipuding
    gyümölcsök

    Elkészítés:
    A margarint, 30 dkg cukrot, a túrót, a vaníliás cukrot, és a tojássárgákat alaposan kikeverjük. 5 kávéskanálnyi zselatint egy pici vízzel leöntünk, de csak annyira, hogy pépes legyen, majd 3 dl tejet felforralunk, és felengedjük vele. Kicsit kevergetjük és hozzáöntjük a túrós részhez, majd azzal is elkeverjük és 3 részre osztjuk szét. 1 részhez hozzátesszük a csokipudingot, majd tortaformába belesimítjuk, és 10 percre betesszük a hűtőbe. 1 második részt a vaníliással kavarom fel, majd azt is rákenem és 10 percre hűtőbe teszem. A harmadik részt puncsossal keverem fel, és azt is 10 percre a hűtőbe teszem. A három részt egymásra helyezem a tortaformába. Tetejére gyümölcsöket teszek, majd 4 kávéskanál zselatinhoz hozzáöntök 2 dl szűrt gyümölcslevet és meglangyítom. Fél órára a hűtőbe teszem, és utána lecsatolom a tortaforma oldalát és már lehet is fogyasztani.


    Limara Előzmény | 2007.05.04. 10:56 - #134

    Tk. kenyerem öregtésztával
     
    Gépbe: 2 dl víz, 1 kis pohár joghurt(Danon), 1,5 tk. só, aszkorbin, 2 cs. ek. burg. pehely, 2 dkg margarin,25 dkg öregtészta, 20 dkg BL 80, 10 dkg rétesliszt (vagy BL 80), 15 dkg tk. tönkölyliszt, 10 dkg világos rozsliszt, 1 tk. cukor, 1,2 dkg élesztő
     
    Csipogáskor lehet beletenni magokat.
     
    Szokásos 20 perc dagasztás, kelesztés, formázás, kelesztés, majd sütés.

    ILDIKO Előzmény | 2007.05.03. 21:34 - #133

    Lanykak, ezeket a recepteket mas ugyes lanyok es asszonyok irtak, csak ami szamra valo volt bemasoltam Nektek is. Koszonet az ottani lanyoknak is erte!! Remelem nemveszik zokon tettemet, En szivesen kiprobalom ezeket. Folytatas jon meg.

    ILDIKO Előzmény | 2007.05.03. 21:04 - #132

    Név: Piros muffin
    Kategória: Sütemények, édességek
    Hozzávalók: 30 dkg liszt
    1 csomag sütőpor
    1 citrom
    2 tojássárgája
    15 dkg vaj
    15 dkg cukor
    1,5 dl tej
    5 dkg ribizli
    5 dkg málna
    5 dkg eper
    Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral és a citrom reszelt héjjával. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a citrom kicsavart levét, végül hozzáadjuk a lisztes keveréket és a gyümölcsöket. A masszát kivajazott muffinformákba töltjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
    Jó étvágyat hozzá!
    Elkészítési idő: 60 perc

    ILDIKO Előzmény | 2007.05.03. 21:02 - #131

    Név: Mézes kókuszos szelet
    Kategória: Sütemények, édességek
    Hozzávalók: 1 csésze cukor( bőgre,csupor, 2,5 decis))
    2 tojás
    10 dk vaj
    3-4 ek.olvasztott méz
    1 1/2 csésze liszt
    1 deci tej
    1 sütőpor

    Máz: 1 1/2 csésze cukor,
    10 dkg vaj
    2 ek.kakaó
    5 ek. tej

    20-30 dkg kókuszrezselék
    Elkészítés: a cukrot kikavarjuk a felvert tojással(sárga+fehérje egybe),hozza adjuk a vajat,olvasztot mézet,tejet,és a sütőport,kikent lisztezett nagy,szélles tepsibe sütjük,alacsony fokozaton.
    Miután megsült,és kihült, kis 2x2 cm kockákra vágjuk ,a tepsibe már fel lehet szeletelni, és a kővetkező krémbe forgatjuk.

    a 1 1/2 csésze cukrot,10 dkg vajat,2 kanál kakaót,5 ek tejet,az egészet egy edényben ősszefőzzűk,levesszük a tüzről,és beleforgatjuk egyenként a kis kocka sütiket,és utánna a kókuszreszelékbe, hogy befogja az egész oldalát,és ráhelyezzükegy egy nagyobb tárcára egymás mellé öket. hagyjuk 1-2 órát,utánna fogyasztható.
    Tanácsok: a csokimáz ha kihült és kezd megvastagodni,újból felmelegitjük kicsit,és ugy forgatjuk tovább a sütiket bele. Nagyon sok lesz egy adagból,és kiados.
    Elkészítési idő: 90 perc

    ILDIKO Előzmény | 2007.05.03. 21:00 - #130

    Név: Kávés Szelet
    Kategória: Sütemények, édességek
    Hozzávalók: 6 tojás
    14 dkg cukor
    4 ek. liszt
    1 sütőpor
    14dkg darál dió

    Krém:
    30 dkg vaj
    20 dkg cukor
    1 deci viz
    3 ek.örölt kávé
    2 tojássárgája
    15 dkg darált dió

    Bevonó a tetejére:
    (hideg glazur) tükörzománc
    15 dkg porcukor,
    2 ek.kakaó
    1 ek.olaj
    2-3 ek. forró viz
    Elkészítés: 6 tojásfehérjét felverjük kemény habbá a 14 dkg cukorral,és hozza adjuk a 6 tojássárgáját,4 ek kanál lisztet, a sütőport,14 dkg darált diót, kikent, lisztezet tepsibe öntjük,alacsony fokozaton megsütjük.
    Krém:
    30 dkg vajat 20 dkg cukorral kikavarünk,1 deci vizben 3 ek.kanál őrölt kávét megfőzűnk,amig elfő a viz,és miután kihült,salakostól a vajhoz kavarjuk,hozza adjuk a 15 dkg diót,és 2 tojássárgáját,ovatosan ősszekavarjuk és megtöltjük a kihült torta lapot.
    A kisült torta lapot,hosszába 2 egyenlő részre váguk,egyik felére rákenjük a krémet és a másik felét rátesszük a krém tetejére.

    A tetejét tűkörzománcal vonjuk be(hideg glazur)
    15 dkg porcukrot elkavarunk 2 ek.kakaóval,hozza adunk 1 ek.olajat,és 2-3 ek.kanál forróvizet,és elkavarjuk,és ráöntjük a tetejére.
    1 órára hütőbe teszük,utánna szeletelhetjük.
    Tanácsok: a 15 dkg diót,ami a krémbe kerül,előbb egy serpenyőben,kicsit megpiritjuk,és miután kihül,azután daráljuk.
    A torta lapot,nem ugy vágjuk kettőben,mint a hagyományos torta lapot,oldalról,hanem az egész lapot,felülről,és két tégla lap alaku formát kapunk.( én egy 26 cm x38 cm tepsibe sütőm)
    Elkészítési idő: 60 perc

    ILDIKO Előzmény | 2007.05.03. 20:52 - #129

    Név: Csokikrémes kakaórolád
    Kategória: Sütemények, édességek
    Hozzávalók: • 4 tojás
    • 15 dkg kristálycukor
    • 12,5 dkg liszt
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 12,5 dkg margarin
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 250 ml tejszín
    • 2 evőkanál porcukor
    • 4-6 evőkanál rum
    Elkészítés: A 6 dkg vajat olvaszd fel mikróban, és tedd félre hűlni. A tojásokat 3 evőkanál forró vízzel verd fel krémes állagúvá. Add hozzá a cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót úgy, hogy minden hozzávaló után újból keverd át a tésztát. Legvégül add hozzá a megolvadt vajat. A masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süsd.
    Amikor elkészült, helyezd a tésztát egy tiszta konyharuhára, szórd meg porcukorral, és tekerd fel. Amíg a piskóta hűl, készítsd el hozzá a krémet: a tejszínt forrald fel, majd a tűzről félrehúzva tördeld bele a tej- és az étcsokit. Kavargasd addig, amíg a csoki teljesen fel nem olvad benne, majd hűtsd le a krémet. A maradék 6,5 dkg vajat keverd fel habosra 2 evőkanál porcukorral, és forgasd bele a csokis krémbe.
    A piskótát nyújtsd ki, locsold meg rummal, és kend rá a krém 2/3-át. Tekerd fel, és vond be a roládot a maradék csokis krémmel.

    [808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

     

    Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
     

     
    Számláló
    Indulás: 2005-07-19
     
    Társalgó
    Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
     
    Hangulatjelek

    A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

     

    Hangulatjelek

    További hangulatjelek

    Egyéb hangulatjelek

    Animációs tárház (Limara)

    Smiley (Limara)

     

    Smile                                                   
    Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

     
    Google kereső

    Google

     
    Kedvenc oldalaim
     
    Diétázóknak
     
    Fórumozók kedvenc oldalai
     
    Elérhetőségeink

    Margit:
    emmargit@gmail.com
    Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

    Bezsa (képfelrakás):
     holczervali@gmail.com

     

    Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

     
    Figyelem!

    A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
     
    Számláló
     

    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak