E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

moldvanm Előzmény | 2008.04.16. 21:11 - #708

Csúsztatott palacsinta-Pelle Józsefné

8 dkg rámát, 8 dkg cukorral habosra keverünk. Egyenként elkeverünk benne 8 tojás sárgáját, apránként 8 dkg lisztet, felhígítjuk fél liter tejjel, majd beleforgatjuk a felvert fehérjéket. A palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, nem fordítjuk meg őket, hanem a sült felükkel lefelé egymásra csúsztatjuk egy tányéron őket. Minden egyes darabot, mielőtt rácsúsztatjuk a következőt bőven megszórunk vaníliás porcukorral, esetleg darált dióva. A legfelső lapot sült felével felfelé tesszük a többire. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Lehet hozzá vanílií, karamell vagy csokoládémártást kínálni.

 


ILDIKO Előzmény | 2008.04.16. 21:04 - #707

Torta-PISKOTATORTA ALAP /NL forditas/ 24cm atmeroju tortahoz.

Egy talban verjel fel 4db tojassargajat 35g cukorral egeszen addig amig egy konnyu levegos de suru-kremszeru masszat nem kapsz ami a habveron egy vastag csikban folyik le. /ez az allagat jellemzi/

Egy zsirmentesitett talbanës zs.mentes habvero kanalakkal verjel fel 4db tojasfeherjet egy csipetnyi soval.A habveres  kozben reszletekben adjal meg hozza 55gr cukrot es 2 zacsi Vanilcukit.Verjed fel addig amig csucsot nem hagy.

Ontsed ezt a cukihabot a felvert tojassargajara  2 tk reszelt citromhejat. Szitalj folebe 60gr feherlisztet es 40g konyhai-kemenyitot. Keverd ossze levegosen.Egy 24cm atmeroju tortaformat kibelelsz sutopapirral/barna/.Konnyebben megy HA a format novenyi eredetu margarinnal kikened vekonyan es ARRA tapad a sutopapir./EZ AZERT kell hogy sutes utan konnyen es biztonsagosan letudod valasztani a papirt a tesztarol mindenfajta gond nelkul/    Majd a mar kibelelt Tformaba beleontod az osszekevert masszat es a tetejet egyenletesen elsimitod.

Sussed meg a tortat egy 165C elomelegitett sutoben kb 50 perc a sutesi ido. /NE nyitogasd a sutot!/ Hagyjad a formaban kihulni utanna a papir konnyen eltavolithato.

Vagjad lapjaval 3 egyenlo reszre. Eloszor   konnyeden a kulso reszen egy kessel konnyeden jelolve vagd korbe es utannna konnyebben mindenfajta tores vagy "teszta osszehuzasa nelkul  a lapjara vagas gond nelkul menni fog.A felvagasnal a tortat korbe mozdulattal forgatni kell.Ne egyszerre lapra vagni./az hiba/

Ha mindez megvan toltheted a tetszesszerinti toltelekkel. Finom es konnyed tortaalapot kapsz. Kicsit korulmenyesen irtam talan, de tenyleg nem nehez. Tuvel probat vegezhetsz ha nem vagy biztos hogy jol atsult e. Ha tulontul barnulna a teteje /minden suto maskent sut cimmel"" / Akkor a tetejet 35 perc utan le szabad fedned sutopapirral. Ezt az idot megkell adnod hogy az ajto kinyitasa miatt a teszta ossze ne essen esetleg. A tortaalapot nylonzacsba tarold ha nem hasznalod fel azonnal mert kiszarad.


Limara Előzmény | 2008.04.16. 14:58 - #706

Lepénykenyér Nigella módra / Nigella / Limara

1/2 kg rétesliszt (BL 80)

15 g élesztő

2 tk. só

2 ek. joghurt

2 ek. olívaolaj

kb. 3 dl melegvíz

A bevonathoz: 1 tojás

                       1 tk. víz

                       1 tk. joghurt

                        1 ek. Nigella mag (feketekömény)

A hozzávalókból dagasszunk síma, rugalmas tésztát. Olajozott tálba tegyük, kelesszük 1 órán át, vagy míg duplájára nő.

Alaposan verjük ki belőle a levegőt és hagyjuk 10 percig pihenni. Tépjük 3 felé a tésztát, majd mindet felezzük meg. A hat darabból formázzunk tojásokat, majd egyenként nyújtsuk ki őket úgy, hogy hosszúkás, ovális alakú tésztánk legyen. Tegyük sütőlemezre, takarjuk le vászonkendővel, pihentessük 20-30 percig, míg jól felpuffad. Egy kés vagy penge élével rácsozzuk be a tetejét. A tojást keverjük el a vízzel és joghurttal, majd kenjük meg a tésztákat, végül szórjuk meg a Nigella maggal. 220 fokos sütőben süssük 8-10 percig, majd néhány percre azonnal csomagoljuk be vászonkendőbe a kenyereket, így nem száradnak ki.

Nigella lepénykenyér 

Nigella Lawson. Hogyan váljunk házi istennőkké c. könyvéből


Dojika Előzmény | 2008.04.15. 21:07 - #705

Spenótós pite (ez is a  szír műsorból van, csak kicsit én fűszereztem is)

2x25 dkg pizzatészta, fél kiló spenót (én a tejszínes krémes mirelittet használom általában), fokhagyma, só, bors, tojás a lekenéshez.

A tésztát a teppsi nagyságára nyújtom, beleteszem, rákenem a fokhagymával, sóval, borssal megízesített spenótkémet, a másik adag tésztával lefedem. Villával megszurkálom, lekenem.

200 fokon 20-25 percig sül. Köretnek vagy salátával főételnek szoktuk enni.


Dojika Előzmény | 2008.04.15. 21:04 - #704

Szír egytálétel

Mivel egy ismeretterjesztő filmből lestem el, nincsenek mennyiségek, én is csak hasarütés alapján csinálom mindig.

Csirkehúst (mell) sós vízben puhára főzünk, addig a sütőben a karikára vágott padlizsánt elő lehet sütni. Fel darabolok cukkinit, sárgarépát (ez nem volt benne eredetileg), és egy jó nagy adagnyi rizst megmosok.

Mikor kész a hús és a padlizsn is megsült kissé, mindent felkockázok és egy nagy lábasba rétegesen leteszem. A rizst is így megmosva közé szórom. Ráöntök annyit  a hús főzőlevéből, hogy ellepje a rizst.

Fűszerek: kardamon, koriander, bazsalikom, fehérbors.

Nagyon egyszerű és nagyon finom. A tálaláskor lehet rátenni pirított diót és fenyőmagot.


bezsa Előzmény | 2008.04.14. 17:53 - #703

Belga sörtorta (Natacha Guego) /Florentine recije a SUTI-Decoracios oldrol/

 

hozzávalók a tésztához:

25 dkg finomliszt

3 evőkanál cukor

15 dkg hideg vaj

2-3 evőkanál hideg víz

 

a töltelékhez:

28+2 dkg barna cukor

2 nagy tojás

1 dl belga barna sör (Leffe Brune)

1,5 dl tejszín

 

A hideg hozzávalókat robotgéppel összedolgozom és legalább fél órára a hűtőbe teszem.

A tésztát fél centisre nyújtom és előre kivajazott, lisztezett kerek, peremes tortaformába simítom. Elősütöm (vaksütés, mert púposodik).

 

A töltelékhez a tojásokat a barnacukorral addig keverem, amíg a cukor elolvad. Hozzáadom a sört és tovább keverem, majd végül a tejszínnel is összedolgozom. Az elősütött tésztára szórok kb. 2 dkg barnacukrot, majd a masszát a tésztára öntöm és 165 fokos sütőben 30 percig sütöm.

 


ILDIKO Előzmény | 2008.04.12. 20:24 - #702

CSASZARZSEMLE

Klik op de afbeelding om de link te volgen 










  Hozzavalok: 11gr szaraz eleszto / sima eleszto ?gr/, 500gr feherliszt,8gr so, 300ml JEGHIDEG-viz, egy kis lottyintesnyi etolaj.

Elkeszites:18 percet gyurni, 35 perc kelesztes, kicsit atgyurni, gombolyure formazni/1 nagy/ majd meg igy 15perc kelesztes, Ezutan  12db egyenlo sulyu es meretu labdara osztod. Ujabb 10 perc kelesztes utan, megkened a tetejuket olajjal , majd amolyan  kereszteket vagsz a tetejukre pengevel, mint a foton AZ lathato. Ujabb 45-50 perc kelesztes. 15-18 percig kell sutni egy 230C elomelegitett sutoben.

EZT a recit ADNILLEKES oldalarol forditottam ahonnan a WINSTON-csomot is hoztam. Sok sikert. PS: Nem tudom hogy miert kell a jeghideg viz bele, hisz a kelesztesi folyamatok langyi hofokon indulnak be./??/ KI tud erre valaszt lanykak? Erdekelne engem.


Limara Előzmény | 2008.04.10. 14:37 - #701

Expressz csokikrém/ Nigella / Limara

 

Hozzávalók:

150 g pillecukor,

 50 g vaj,

 250 g étcsoki (ő legalább 70%-ost javasol),

 4 ek.  forró víz,

3 dl  tejszín,

 1 teáskanál vanília kivonat

 

Egy edénybe tedd bele a  pillecukrokat, add hozzá a vajat, a kicsi darabokra felaprított csokit és öntsd rá a vizet. Tedd a tűzhelyre és olvaszd egybe őket (ne keverd, csak mozgatni szabad a lábast). Ha már hűlt egy picit, verd fel a tejszínt a vaníliakivonattal majd csorgasd hozzá adagonként a kicsit átkevert csokis masszát. 6 adag lesz belőle szerinte, amiknek legalább 3 órát kell várakozniuk a hűtőben.


jegkasa Előzmény | 2008.04.09. 20:34 - #700

Aranygaluska/ Pelle Józsefné/ jégkása
 
50dkg lisztet cukros tejben feloldott 2 dkg élesztővel, kevés cukorral, 3 tojássárgájával, 10 dkg puha vajjal, és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz . Én kenyérsütöben szoktam a  tészta programon dagasztani, mikor szép egyenletes a tészta kiveszem és 1 órát kelesztem. Ezután nyujtom margarinnal kikent tortaformába pogácsaszaggatóval kiszagatott korongokat egy sor tészta megkenve olvasztott margarinnal megszórva darált cukros dió keverékével. Megint tészta amíg el nem fogy. Lehet még kicsit keleszteni, de én általában mindjárt sütöm. Vaníliamártással tálajuk.

dondenene Előzmény | 2008.04.09. 08:34 - #699

Kértétek,hogy írjam ide be a sajtostallér receptet,íme az én változatom(a többit nem láttam ,hihi)

Sajtos tallér: 80 dkg liszt,1 Rama,1 tojás,1 tejföl,20 dkg sajt,só ízlésed szerint,kömény,szódavíz,annyi hogy jól összeálljon.kb 1 óra pihentetés,gyúrás után.

A sütőformát én most kölcsönbe kaptam,az enyém eltört/régi/.Vásárokban érdemes megnézni,én is onnét szeretném pótolni!!


Limara Előzmény | 2008.04.08. 14:17 - #698

Rakott kalács csokival és baracklekvárral / Stahl / Limara

30 dkg szikkadt kalács

3 dl tejszín

4 dl tej

2 tojás

2 tojás sárgája

10 dkg cukor

1 citrom

10 dkg tejcsoki

3 ek. lekvár

1 ek. rum (elhagyható)

3 dkg vaj

kevés vaj a tepsi kikenéséhez

175 fokra előmelegítjük a sütőt. Vékonyan kivajazunk egy 30x20 cm-es sütőformát.

A kalácsot dobókocka méretűre daraboljuk és a tepsibe szórjuk. A tejet, tejszínt összemelegítjük. Habverővel eldolgozzuk  a cukrot, tojásokat és a tojássárgákat, majd apránként, folytonos keveréssel beledolgozzuk  a tejszínt. Belereszeljük a citrom héját is.Ráöntjük a kalácsra és 10-15 percig hagyjuk, hogy magukba igyák. Ezalatt apróra vágjuk a csokit és ha szükséges a rummal felhígítjuk a lekvárt.

A kalácskockák közé, nem túl mélyen, rejtjük a csokifalatokat, majd kiskanalanként a lekvárt is. Végül a tetején elmorzsoljuk a vajat. 45 perc alatt megsütjük. 30 perc után fóliával takarjuk le, ha nagyon pirulna a teteje.


Moha Előzmény | 2008.04.07. 14:38 - #697

Kávétorta                /   Moha

Tészta:   5 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg pirított darált dió, 4 ek. olvasztott vaj.

A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverem ( 10-15 perc), majd az olvasztott vajat is belecsurgatom. Fakanállal óvatosan hozzákeverem a lisztes diót is. Sütőpapírral alul bélelt tortaformában ( 26 cm átmérőjű) egyenként három lapot sütök belőle. Egy lap 180 fokon kb. 15 percet sül.

Krém:   15 dkg kristálycukor, 5 dl tejszín, 3-4 tk. nescafé, 25 dkg mascarpone, 1 kk. őrölt fahéj, esetleg még 2-3 ek. porcukor.

A  kristálycukrot kis lángon világosra  karamellizálom, majd hozzáöntöm a tejszínt, felforralom és belekeverem a nescafét is. Ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe teszem. A mascarponét 2 ek. porcukorral és a fahéjjal kikeverem. A tejszínt habbá verem, majd apránként a mascarponéhoz adom. Ezzel a krémmel töltöm és kívülről is bevonom a tortát. Úgy jó,ha pár órát még hűlhet a hűtőben.

kvtorta.jpg Kávétorta picture by Mohapekseg


Edo-bedo Előzmény | 2008.04.06. 19:03 - #696

Zoldsegesturokrem.jpg Zoldseges turokrem picture by Edo-bedo


Edo-bedo Előzmény | 2008.04.05. 10:45 - #695

Zoldseges turokrem/Edo-Bedo

25 dkg turo

2 fott tojas

2-3 db ecetes uborka

2 db nyers repa(kicsi)

1 ek mustar

keves majonez

keves etelizesito

so

Tojast,uborkat,repat lereszelni aprora,osszekavarni a tobbivel.

Egyszeru es olcso,viszont nagyon finom.Kenyerre kenve fogyasztjuk,amolyan kenceEn gyakran keszitek,tizorainak is teszem.


Dojika Előzmény | 2008.04.03. 09:12 - #694

Köszönöm Fruzska !

Sipikének a saját rozsos kenyérkém - gépi recept átdolgozása (BM-801 Hauser)

320 ml víz, 45 ml olivaolaj, 11 g só, 25 g cukor, 500 gr kenyérliszt (nem sima liszt !!!), 150 g tk. rozsliszt, élesztő 8 g.

Simán a normál gépi programmal sütöttem, és én egy-két kanálnyi magkeveréket is szórtam mindig bele,


Fruzska Előzmény | 2008.04.03. 07:49 - #693

Dojika írtam a süssünkbe


bezsa Előzmény | 2008.04.02. 18:42 - #692

Ancsi a kakaós kalácshoz a kakaót kicsi vízzel keverd ki és úgy tedd hozzá. Én tálban szoktam keleszteni.


ancsi54 Előzmény | 2008.04.02. 14:24 - #691

Dojika, én is hasonlót akartam kérdezni, de gyorsabb voltál, megelőztél A gépben kell keleszteni is vagy csak dagasztani, majd kivenni és ugy keleszteni? A kakaót kell higitani vagy csak ugy belezuttyantani, de mikor? Még amikor a tészta a gépbe van? Jaj mennyit kérdezgetünk ugye? Azért majd csak összeáll ám a kép egyszercsak,üdv:Anikó


Dojika Előzmény | 2008.04.02. 13:36 - #690

Fruzska, szánom-bánom, de még csak gépben sütöttem kalácsot innen vett recepttel, mit takar az "úgy készül, min  a többi" ?


Fruzska Előzmény | 2008.04.02. 08:03 - #689

Ostorosi foszlós kalács

 

 

60dkg liszt

3 tojás sárgája

3 ek olaj

5 dkg friss élesztő

10 dkg cukor

1 kk só

4 dl tej

1 csomag vaniliás cukor

kis fahéj

beáztatott mazsola

kakaó tetszés szerint

 

Úgy készül mint a többi kalácska. Nagyra megkel ezért figyelgetni kell és takarékon sütni.


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak