Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Ez a pénteki vacsoránk volt egy pohár rosé borral.
Rukkolás, őszibarackos jégsaláta sonkával és / feta sajt helyett / krémfehér sajttal, balzsamecettel, olívaolajjal. A pirítós csak ráadás.
Burgonyás cukkinileves / csak részben turmixoltam / pirított dióval és petr.zölddel.
Kínai citromos csirke barnarizzsel. Korianderzöld helyett petr. zölddel. Az én képem nem olyan szép, mint Limaráé, de a csirke -szerintem- ugyan olyan finom. Tettem bele chilit is. Ha jól emlékszem, Habaneró paprikám van. Narancssárga ducik és iszonyatosan erős. Ilyet még soha nem láttam! Életveszélyes, komolyan!
Ezért csináltam a csirke mellé egy kis hűsítő salátát.
Limara megtaláltam, köszönöm. Olvastam és közben azon mosolyogtam, hogy tényleg hasonló az ízlésünk. Minden hozzávaló van itthon, akár most neki állhatnék megfőzni. A chili jó ötlet. Nekem még a fokhagyma is eszembe jutott, a gyömbér sütésével együtt. Lehet, hogy ez lesz az én merényletem? Holnap viszont biztos, hogy ez lesz az ebéd-vacsora.
Találtam még csalántövet az udvarban és megtéptem a zsenge leveleit. Kenyéren is nagyon finom, de most salátára került. Pirított diót tettem bele fenyőmag helyett.
Én feketére sütöm a kaliforniai paprikát, akár faszénen, akár a gázon. Ezután rövid időre zacsiba teszem, majd ledörzsölöm róla a fekete héját, de nem szabad csap alatt mosni, mert akkor oda az íze. Csíkokra vágom, meglocsolom frisscitromlével, olívaolajjal, megszórom fetasajttal és ha van épp itthon, akkor fenyőmagot pirítok, és azt is ráteszem. Ennyi.
Nem bírtam ki, hogy ne készítsem el ezt a kínai citromos csírkét. Jó egy hete láttam a tv-ben, azóta készültem rá. Nagyon finom, különleges, nagyon kicsi időráfordítással. Azt hiszem sűrűn lesz nállunk ezután.
Lanyok,hogy itt mik vannakugy megkivantam a tobbfele salatakat...kell is keszitsek,a sultpaprikat egyenesen imadom!!!Limara,te hogy keszitetted?
En altalaban csak olyan eteleket keszitek,amik gyorsan mennek,mert mar hetvegen sincs erre eleg idom,de azert arra vigyazok,hogy fott etel legyen mindne nap.Neha becsuszik egy-ket kulonlegessseg...Igaz,altalaban hetvegen valahol kirandulunk,ott meg megy a miccs-sutes meg a tokany,illetve flekkenek
Limara ! Még jó, hogy vacsiztam (babletykót és palacsintát), mert igencsak a képernyőt nyalogatnám. Milyen repertoár, szóhoz sem jutok és milyen különleges salik.
Ma grilleztünk. Készült csevapcsicsa és kebeb, sültpaprika saláta, fűszeres-joghurtos burg. saláta, kusz-kusz.
Masala! A petr. zöld nekünk is nagyon sok volt, legközelebb lényegesen kevesebbel csinálom. De egyébként finom, jó ízű saláta. Sajnos ráadásul csak az apró levelű petrezselymet kaptam, de ezután csak a nagy levelűvel készítem.
Limara én beletettem a múltkor a sok petr.zöldet, de pont azért, amit írtam az előbb, legközelebb már nem teszem. Eddig sem hiányzott csak gondoltam megpróbálom az eredetihez hasonlóan. Te mennyit tettél bele és hogy ízlett Nektek?
Sült pulyka "medallion"/ comb darabok/ barnarizzsel és mogyorószósszal. A mogyorószósz alapot kaptam egy kedves ismerősömtől és nagyon meglepődtem, hogy mennyi mogyoró van benne. Én tettem még hozzá tejszínt, de nem rontott rajta.
Masala! A bulgurt én sem főztem, csak 10 dkg-ot leforráztam 2 dl vízel, lefedtem és gyönyörűen megpuhult. Uborkát én is tettem bele A receptet innen vettem:
Moha ez is egy bulgur recept. Ez egy alap . Én még szoktam bele tenni uborkát is, hogy laktatóbb legyen. A petr. zöldje ebben a salátában nem ízesítő fűszer, hanem zöld saláta alapként használják. Mi azt hisszük, hogy sok petr. zöldet eszünk, de ebben a salátában valóban sok van! A bio---természetesen nem kötelező. A bulgurt nem kell sokáig főzni ill. néha elég forró vízzel leönteni és megpuhul, amíg elkészülsz a zöldségekkel. / én főzni szoktam /
Limara azért írd le a Te változatodat is, légyszíves.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit