Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Limara köszi a próbafőzést! Két hete a fagyasztómban van két sertésköröm és sima- meg füstölt oldalas. Éppen ilyet akartam főzni, de én ezekkel a húsokkal olvastam a receptet. Nagyon-nagyon gusztosos!! Az én káposztámon is jól mutatna a piros csíkos gombóc. Látszik rajta, hogy milyen könnyű lett. Jól látom?
Csak ámulok és bámulok. Nagyon ügyes vagy. Légyszíves írdd be a diós csirke és a knédlis csoda receptjét. Nagyon kívánatos. El akarom készíteni hétvégén.
LIMARAM : Elfelejtetted hogy EZ nemzetkozi "" oldal IS. Minden jel arra mutat, eshat neem tudhattad hogy EZ az etel ill a gomboc Indian leszarmazottaktol -beszarmazott "" eledel. Eljenek a csiikok!! UFF! Mertkeremszepen: Milyen is lenne egy Indian HA az magyar is DE csikok nelkul? /Ps: sztem ezek mar kiakartak a fazekrezervatumbol lepni es hat igy kovetkezett be hogy unnepi szineket oltott. MEGETTEM!!!!!!!!! Csikokkal!!!!!
Ma egy sváb ételt főztem, amit a keresztanyámtól tanultam. Náluk ettem gyerekkoromban, Bácsalmás környékén ismerik ezt az ételt. Keresztanyámék Nagygombócnak nevezik, de Tikiknédli állítólag a hivatalos neve. Savanyúkáposztából, oldalasból, füstöltkolbászból készül, aminek a tetején a gőzben fő meg a knédli. Vizes ruhával kell letakarni, erre jön a fedő. Sajnos (nem ér nevetni!) én egy piroscsíkos ruhát vizeztem be, ami soha nem fogott, de a szép knédlijeimet rendesen befestette. Szerencsére csak épp a tetejét, amit sikerült is levágni róla.
Csirkecombokat sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerrel bedörzsölök, egy sütőtálat vékonyan kikenek olívaolajjal és erre fektetem őket. Teszek mellé cikkekre vágott lilahagymát, egy fej gerezdekre szedett fokhagymát, ujjnyi vastagságú újrépát, sokat, nagyon szeretejük. Teszek a tetejére friss rozmaringot, kakukkfüvet, pici olajjal meglocsolom, öntök alá egy kevéske fehérbort is.Ráfacsarom egy citrom levét is. Először fólia alatt, majd anélkül készre sütöm. Van, hogy krumplit is beleteszem a tepsibe.
A mentás borsópüréhez egy darabka vajon megpárolok egy zacskó mirelit borsót, annyi vizet öntök alá, hogy feléig érjen. Teszek bele 2 szál újhagymát is. Csak pár percig párolom, vigyázva, mert ha tovább marad, keményedik a borsó. A zsenge borsónak 2-4 perc is elég. Botmixerrel vagy késes robotgéppel pürésítem, teszek hozzá egy pici cukrot, egy marék friss mentát és kb. 1 dl tejszínt. Krémesre keverem.
Krumplit héjában megsütöttem. Egy pohár tejfölt kikevertem 1 tk. mustárral, sóval, fehérborssal és apróra vágott snidlinggel.
Nálunk tegnap muszaka és töltött cukkini volt (mivel anyukám meglepett egy csomó cukkinivel és némi pulyka darálthússal)
Ma pedig sajtos csirkemell (liszt-tojás-reszeltsajt panír, kimargarinozott tepsire fektetve megszórva sóval, borssal, szerecsendióval, némi tejföllel a tetején, a sütőben ropogós pirosra sütve), burgonyagolyókkal.
Ma tejszínes karfiollevest főztem, utána rozmaringos pipicomb volt vele sült új répával, fokhagymával, lilahagymával. Körete héjában sült burgonya snidlinges tejföllel és mentás borsópüré volt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit