Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Süss zsemléket,és néhány napig hagyjad szikkadni,majd vágd fel így.
Darálj mákot,és egy deci tejet forralj fel három négy kanál cukorral,majd öntsd a mákra.
A zsemle szeleteket hirtelen márts meg hideg tejben,(csak mártani,NEM ÁZTATNI!) és tegyél rá egy teáskanálnyi felfőzött mákot.Tegyél rá egy másik szelet mártott zsemlét,és összefogva forgasd sűrű palacsinta tésztába,
majd süsd ki nem túl forró olajban,hogy jól átsüljön.
Ha kész, -tálald lekvárral,porcukorral,fahéjjal,vagy ahogy ízlik.
Aprora vagok voroshagymat,repat,zellert,petrezselyem gyokeret,ha van karalabet es keves olajon parolom,majd keves vizet adok hozza es tovabb parolom.Szoktam meg tenni zoldbabot,vagy borsot is amikor van.Kockakra vagok serteshusit,beleteszem es majdnem puhara fozom,akkor felontom vizzel,so,bors,egy-ket evokanal suritett paradicsom,lestyant teszek bele(olyan sok nem kell,mert intenziv az ize).Ha van karalabelevel azt is beleteszem.Megfozom,a vegen szorok meg bele petrezselymet.
Ja,es krumplit is szoktam apro kockara vagva.De ha ezek kozul nincs minden ugy is jo lesz.Barmilyen zoldseg mehet bele.Tehfollel kinalva isteni.
Ismet mik vannak itt kerem,a kutyafajat!Langost jo sajtosan,tejfollel....
Bau,mar megint le vagyok nyugozve,ha itt laknal a kozelemben mindne nap mennek hozzzad
Ezer eve nem sutottem hasabburgonyat,ezert ma sutok,es melleje rantott sajt lesz kolbasszal...nem mondhatnam hogy egeszseges lesz a mai ebedunk,de egyszer elmegy
Masala! Csicseriborsót én is szeretem, a hummusz a kedvenc, de szeretem a falafelt is. Lapul egy üveggel a hűtőben, azt hiszem holnap meg is csinálom, megkívántam tőled. Tahini is van, azzal az igazi.
Konzervet a nagyobb boltokban már lehet kapni / spár, kaiser's, még a CBA-ban is talán /. Én szárítottat szoktam venni, mert kiadósabb, ezért marad mindég belőle. A múltkor lefagyasztottam a megfőtt borsót. Sós, borsos, babérleveles, hagymás vízben szoktam megfőzni egy éjszakás áztatás után. Kb. máfél óra alatt fől puhára. A szárítottat is a CBA-ban vettem, de bioboltban egészen biztosan kapsz.
Masala! Jól néznek ki a reform kajáid! A hummuszt szívesen megkóstolnám! Hol vettél csicseriborsót? Én még csak sósan ettem pirítva,csípősen...az valami mennyi! A férjem hozta egyszer, -kínai utasaitól kapta! De szívesen kipróbálnám köretnek,vagy csak úgy...
Ez meg a mi ebédünk: brokkolis krumplipüré,grillcsirke,tejfölös ubisali
Húskrémmel töltött paradicsom
És a száradó félben lévő kalács maradványiból almás rakottas
A töltött lapcsánka még nem jutott eszembe, de jó ötlet.
Limara rukola helyett nem próbáltad még a gyermekláncfű salátát? Állítólag hasonlít rá és virágzás előtt a zsenge leveleket lehet használni. Még nem mertem kipróbálni, pedig több éve olvasok róla.
Már megint reformétkezés dúl nálunk. Csicseriborsós ragu,barnarizs és sós citromos, olajbogyós csirke.
Humusz / csicseriborsó krém /. Vettem a múltkor szezámkrémet--ez valódi hozzávaló lenne--, mert eddig e nélkül csináltam. Tényleg más íze van, de eddig is megettük. Rozsos pirítóssal nagyon finom vacsora!
Ez már nem annyira reform, de finom. Pirított savanyúkáposzta nagyon könnyű burgonyagombóccal és hagymás, sült pulykacombbal.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit