Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Edokám! Az ajtóm mindíg nyitva áll a kedves vendég előtt! most éppen májjal töltött tócsit (cicegét,berét,lapcsánkát-ki hogy ismeri) csináltam! Addíg gyere,amíg meleg! De jöhetnek azok is,- aki nem szereti a "belsőséget" -csak a csirkemájat!
Ajajj draga Bau!!!Imadom a kinais kajakat!Szinte elajultam mikor ezt meglattam,raadasul ilyenkor este nem eszem mar a torna miatt es naaagyon ehes vagyokNagyon fincsi lehet.Azert egyszer szivesen elmennek hozzzad vendegsegbe!
Baukám jót nevettem,semmi gond! Limaráé jobb,mint az enyém,ő olyan fantasztikus ízvilágú ételeket készít,amiket én sosem. Nekem elég konzervatív az ízlésem, a magyar és a mediterrán konyha ételeit szeretem, a családdal egyetemben.
Masala! A muszakának is nagy rajongója vagyok, elég sűrűn készítem. A sült fokhagyma meg bármikor, bármennyi.....mennyei étek. Egész fej fokhagymát szoktál grillezni? Alig várom, hogy megjelenjen a friss fokhagyma. Egy egész fejnek levágom a tetejét, épp hogy kikandikáljanak a gerezdek, sózom, borsozom, kicsi olívaolajat csorgatok rá és az egészet alufóliába csavarom. Faszénen vagy akár sütőben megsütve csodás.
Tüdőt nem főzök, a párom ha ráéhezik anyósom elkészíti neki a savanyú levest, én semilyen belsőséget nem bírok megenni, egyedül a csirkemájat.
A nyáron eltett padlizsánból muszakát készítettem. Nem húsvétra igaz, de Limarához hasonlóan én is a tavaszi ízeket kerestem már. Az a furcsa "barna" a tányéron egy megfőtt fahéjrúd.
Sültkolbász egy kicsit szalonképesebben. Héjában sült fokhagymával kíserletezem mostanában.
Amiről nincs kép, az az igazi különlegesség. Szoktatok szalontüdőt főzni? / lánynevén: savanyú tüdő /.
Gyerekkorommban viszonylag sokat ettem, de sosem szerettem a tüdő miatt. Akkor tettek bele vesét, májat és szívet is. Én most csak szívet és tüdőt főztem. A Férjem évek óta mondogatja, hogy majd ha egyszer......No, most volt az egyszer. Vettem és megfőztem. Kerestem egy régi szakácskönyvet és találatam egy igazi receptet. Finom lett, de én mást ebédeltem. Ez is olyan, mint a csiga! Ha én készítem, nem eszek többet! Viszont a zsemlegombóc nagyon jól sikerült és ízlett is.
Megyek a lanyommal hozzad csemegezni es hidegtal keszitest tanulni.Cserebe kapsz egy NL -szelmalmot es 1 par klumpat. Vicceltem!!Nagggyon gusztikat keszitettel!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit