Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Én is szoktam, hasonlóképpen,mint amit leirtál.Most Húsvétkor nálunk lesz a család,és ezt is szeretnék késziteni.Annyi változtatással,hogy nem panirozom,hanem a darálthúst paprikásnak megfőzöm,bővebb lében,és a végén leszűröm,és besűritve a palacsinták tetejére öntöm,és sütőben rápiritom.Szoktam gombát,főtt tojást is hozzákeverni.Úgy is nagyon finom!
Ez most éppen húsos volt, de szoktam csak gombával is készíteni. Olajon hagymát párolok, legjobban a pórét szeretem hozzá vagy az újhagymát, de természetesen lehet vöröshagyma is. Volt itthon halványítózeller is, így az is ment a hagymához. Ráteszem a darálthúst, gombát, fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, fűszerezem. Én kakukkfüvet szeretek használni, de ízlés kérdése. Ezután szétnézek a hűtőben, ha találok jobb sorsra érdemes sonkát (szoktam találni), akkor azt is hozzáteszem, majd kevergetve lepirítom, de ügyelek, hogy ne száradjon ki. Mikor kész, leveszem a tűzről és teszek hozzá apróra vágott kaliforniai paprikát, ezzel nem szoktam pirítani, elég neki a sütés hője, különben plötty lesz. Megszórom petrezselyemzölddel, nem sajnálom, reszeltsajttal és kevés besamel mártást adok hozzá, épp csak összefogja. Ennyi viszont kell, így nem lesz száraz, fujtós a töltelék. Betöltöm a palacsintákba, panírozom és forró olajban ropogósra sütöm. Valamilyen majonézes köret, vagy tartár mindenképpen jó hozzá, na meg egy nagy tál ropogós saláta
Nálunk tyúkhúsleves leves és tepsiben sült tyúk volt ma. Csináltam hozzá gombamártást és sültkrumplit. Gyönyörű pirosra megsült a sütőben, sajnos képet nem tudok róla küldeni.
Andrejkám! Csak egy szavadba kerül,és bau máris itt van! Ezt nézd meg,mit készítettem én!
Itt látod az alapanyagokat is,meg a darabolást.Van benne lilakáposzta,fehér káposzta,hagyma,fokhagyma,alma,uborka,paprika,répa,cukkini,padlizsán,stb...gomba is mehet.
Ez igazából meleg saláta,de hidegen is eheted.
Az apróra vágott fokhagymát és szeletelt gyömbért két kanálnyi olajon átfuttatom,és a káposztákkal kezdve,átpirítom (használj Wokot ha van!) Hozzádobom a többit is,sózom,borsozom,és 2 kanálnyi ételecettel leöntve még pár percig pirítom.Kevés mézet csorgatok rá,és mehet egy szelet grillezett hal,vagy pulyka,vagy natúr hús mellé,de a napokban hajdinával ettem,és az is remek volt.Be is sűrítheted kevés kukoricakeményítővel,de nem muszáj.
Nyersen elkészítve,sózd be az összevágott zöldségeket,de csak óvatosan.Hagyd állni,és citromlével,tökmagolajjal meglocsolva eheted.
Balzsamecettel is kipóbálhatod,az nagyon karakteres ízt ad neki.
Majonézbe keverj tejfölt,és azt adda a sótól kissé kinyomkodott zöldségekhez.
Jóétvágyat!
Ez itt meg a saját zsemlés,házitúrós,vaníliás mazsolás töltöttzsemle,(a fiúknak)
Sziasztok lányok!Egy kérésem volna:nem tudnátok nekem saláta recit beírni?Tegnapa Tescóban,vettem egy zacskó szamba salátát.Ehhez egy por salátaöntetet,összekevertem kefírrel.Úgy megkívántam.A mikor elkezdtem enni, jött a két gyermekem,és versenyt ewttek belőle,nekem alig maradt.mivel szertetnénk többször is ilyet enni,de lehetőleg nem zacsisat,ha nem lenne nagy fáradtság,és van esetleg receptetek,megköszönném,ha beírnátok.Előre is köszi.
Legkozelebb ITT maradok es akkor EGESZ-NAP van mit kajalni, es mondani nyam-nyam, Isteni , meg huuu . A gond csak a szekrol valo felkelessel lesz enni zaba utan!
Keremszepen!Errol az oldalrol nem lehet csak uuugy letunni. Ehes lettem! Ez a TI bunotok. Megyek aludni es megprobalok csak almodni a dolgokrol. Az hizlal???
Nekem is ízlik a hajdina. Ill. a családom is megette, nagyobb tiltakozás nélkül. Hagymás csirkemájat készítettem hozzá. Én is láttam a TV Paprikát, de nekem a pogácsa és a lepény nem mozgatta meg a képzeletemet. A köretet viszont fogom még készíteni máshoz is.
BAU a barátfüléd nem gombóctészta, ugye? A gyúrt tészta az eredeti állítólag, de jobban szeretem a gombóc tésztáját.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit