Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Épp tegnap láttam a TV Paprikán egy kisfilmet, az Őrségben jártak, és hajdina recepteket mutattak. Volt ott leves, köret, keletlen pogácsa, és még lepény is. Nagyon érdekes volt, nekem is felkeltette az érdeklődésemet. Elmondták, hogy mennyire egészséges, jó a szívnek. Azt hiszem, hamarosan én is kipróbálom
Megint a sült cékla! Nekünk nagyon bejött. A puffancs lilahagymából és reszelt zellerből készült. Egyetlen baja, hogy sok tojás kell hozzá.
Pulykamájas, pulykahúsos pástétom baconnel beborítva. Kb. 2 óra hosszat sült vízfürdőben. Középen tésztakosárban feketeribizli lekvár van. Áfonyával is szoktuk enni.
Igazából nincs sok munka ezzel a csülökkel. Felteszed főni, az 5 perc, magától megfő ezután. Másnap beteszed a tepsibe, krumplipucolással sincs több mint 15 perc, utána már sül szépen.
Igen, alufóliával takartam le, de ha van cserépedényed, talán még jobb. Egy darabka füstöltszalonnát villára húztam és sörbe mártogatva kenegettem vele a csülköt
A hagymát úgy szoktam csinálni, hogy olyan 3mm-es karikára vágom, gyűrűire szedem, megszórom liszttel, a felesleget lerázom róla, és mint a krumplit, forró, bő olajban megsütöm. Pár perc alatt kész, közben néha megkavargatom. Figyelni kell, mert könnyen megéghet. Nagyon szeretjük
Jesszusom Limara,ez meg olvasva is kesz orgia nekemNagyon megcsinalnam ezt en is,ha kapnek jo csulkot es lenne idom.De hetvegere megprobizom osszehozni.Reg nem kivantam etelt ennyire.
Azt irod hogy lefedve sutotted,aztan folia nelkul.Tehat foliaval fedted le?Es mi az hogy sorbe martott szalonnaval?Hagymakarikakat en is probaltam egyszer igy kisutni,de egy pepes valami lett belole mikor osszeforgattam liszttel....
A csülköt miután megtisztítottam, előfőztem hagymás, fokhagymás, sós, borsos, babérleveles vízben. Elég nagy csülök volt, kb. másfél órát főztem. Majd a főzővízben hagytam kihülni.
Másnap kockára vágott krumplit, hagymát, gerezdekre szedett fokhagymát sóval, borssal és kevés olajjal, vagy olv. zsírral összeforgattam, a tepsibe terítettem, szórtam rá pici majorannát is. Közepébe ültettem a csülköt, majd a levéből mertem alá bőven. Lefedve pároltam kb. 1 órán át, majd fólia nélkül sütöttem, míg szép piros lett.Közben ekkor már sűrűn kenegettem sörbe mártott szalonnával. Ráadásként sütöttem hozzá hagymakarikákat, amit lisztbe forgattam.
Masala! A madártejből lopikáltam,de igen csak jól néz ki Limara "csülke" is... Sajnos a húst mostanában mellőznöm kell,mert sokat fáj a gyomrom.Éppen ezért ma ebédre én is sült céklát ettem,egy kis főtt áttört krumplival.A család meg rántott csirkét kapott sajtos bundában.
Madártej karamellel. A habgaluska igazi, de a szósz valódi vaníliával kevert pudingporból készült. / sok a tojásfehérjém megint /.
Spenótos, tk. lisztes galuska gombamártással. Csempésztem bele egy kis húsos szalonnát is.
Újra megsütöttem a balzsamecetes, mézes céklát holnapra. Az előzetes kóstolás alapján finom lett.
Vacsorára tonhalas, zöld zöldbabos, zöldsalátás egyveleget készítettem. Képet nem csináltam, mert egyáltalán nem mutatós, alig látszana, mi van a tányéron.
Levesek utáni kutatásom a gasztroblogokon, hogy bővítsem a repertoárt, megint sikerrel járt. Ez egy egyszerű,ámde nagyon finom krumplileves, Macikonyha oldaláról.
Tegnapról maradt egy kis sült kacsa. Csináltam hozzá kuszkuszt, tettem bele sütőben sült padlizsánt és lilahagymát, karamelizáltam sárgarépát és zellert, kaliforniai paprikát is sütöttem, ill. megpirítottam egy kis fenyőmagot. Ezeket összekevertem, és adtam hozzá mangós thai chili szószt. Nagyon finom lett:
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit