Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Csirkeszárnyakat sütöttem chilis babhoz való keverékkel leöntve. Meglepően finom lett! A köret tepsiben sütött zöldségek. Egyszerre tettem a tepsibe mindet, egymás mellé: brokkoli sóval, borssal; s.répa sóval, borssal, rozmaringgal; hagyma sóval, borssal, gyömbérporral; cékla sóval, borssal, római köménnyel, balzsamecettel és mindent meglocsoltam egy kicsit mézzel. Azt hiszem Limara megtaláltam a legfinomabb sült céklát! Alufóliával takartam le és kb. egy óra alatt megsült. A tepsiben is szép látvány volt, sajnálom, hogy nem csináltam róla képet.
Kagylós, brokkolis tejszínes ragu. Van benne még gyömbér reszelve, chilipaprika, citr.héj szintén reszelve, hagyma, fokhagyma és egy 1/2 dl maradék kókusztej. A legérdekesebb a tészta! Néhány napja a tv-ben láttam Jamie-től. Bolti lasagne / friss/ tésztát vagdosott fel szélesebb csíkokra és ezt főzte ki egy ragu mellé. Nem volt energiám tésztát gyúrni, viszont volt ilyen tésztám itthon. Hát, a "friss" tészta utolérhetetlen! Máskor is csinálok ilyet. Négy felnőtt embernek elég egy ebédre.
Masala hát persze, hogy ehető. Az emberlánya miket tud irni mikor nem olvassa át vagy legalábbis azt hiszi, hogy ez mindenkinek egyértelmű. Éles szemed van.
Érdekes főzeléket készítettem ma! Azt hittem,hogy van otthon mirelit finomfőzeléknek valóm! -hát nem volt... de valami gyorsat akartam csinálni,és találtam vegyes brokkoli,karfiol,és rápa mirelitet...Hát ebből lett a mai ebéd,sóval,borssal,szerecsendióval,és besamell habarással! Nagyon fini lett,rántott parízer volt hozzá.
Szia Julika! Akkor az én vevőkészülékemben van a hiba. Limara ötletei alapján még dolgozom majd rajta!
Szeretek mindenféle ízeket próbálgatni és szerencsére a családom is alkalmas erre. Sikerült hozzászoktatni őket minden érdekes ízhez. Előfordult, hogy azt mondták, ilyet mégegyszer NE! Nekem a főzés igazi kikapcsolódás.
Masala! Én is gondolkodtam, hogy mivel lehetne a tejszínes céklát még ízesebbé tenni. Vagy egy kicsit több fokhagymával, vagy egy kicsi cukorral. Vagy a meleg céklasalátából kiindulva balzsamecettel ízesíteni, bár nem tudom, a tejszínnel hogy szeretnék-e egymást!
A puliszka finom volt, én bőven locsoltam tejföllel is, bár az tény, hogy jó laktató, sokat nem kíván egyszerre az ember.
Nagyon gusztusos ételeket készítettél, szeretem ezt az ízvilágot.
Kukoricadarát én is szoktam csinálni köretnek, de a polentás változatot. Tulajdonképpen ugyanaz, amit Limara csinált csak a kész puliszkát kiterítem egy tepsire és amikor megdermedt, akkor felvágom vagy kiszaggatom és ízesített olajon vagy margarinon, vajon átsütöm.
Juhtúróval rakott puliszkát is készítettem már. Finom volt csak egy kicsit "fujtós". Valami kellett volna mellé, de nem tudom mi? Vagy csak én gondolom így és ilyennek kell lennie?
Megsütöttem a kakaós karfiolt - érdekes ízvilág- indonéz ízesítésű sülthússal. Középen egy fahéjrúd látható, a húson csillagánizs.
A tejszínes cékla is elkészült lilahagymával dúsítva. Valami íz nekem még mindég hiányzik belőle. Még mindég föld ízű a cékla. Limara nincs ötleted? Változatlanul köszönöm a sült cékla ötletet!
Currys sütőtökleves pirított tökmaggal és fokhagymás, gyömbéres pirított kenyérkockákkal.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit