Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Limara megyek hozzád ebédre megint! A puliszkának pont ilyennek kell lennie, én imádom,de senki más a válogatós családomban Ezért aztán magamnak szinte sosem készítek.
Limara ! Nem csodálom, hogy a rántott husi nem kellett a fiúknak a mennyei husi mellett. Ennyi kreativitást egy főzésnél. Látszik, hogy élvezed a sütést-főzést.
Julika! nagyon aranyos vagy, köszönöm. Ma a fiúk rántotthúst kértek már megint, de szerencsére volt a karajon egy szép darab szűzpecsenye. Azt vétek lett volna rántani. Volt még egy fél zacsi friss gyenge spenótom is, amit egy kis pórén megpároltam, sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítettem, majd megszórtam egy pici liszttel és felöntöttem egy kevés tejjel. Mikor besűrűsödött szórtam hozzá egy kis reszeltsajtot is. A szűzpecsenyét szétnyitottam, téglalap formára vágtam, kivertem egy kicsit, rásímítottam a spenótos tölteléket és össszetűztem. Körbe tekertem az egészet bacon szalonnába, majd egy kevés olívaolajon hírtelen megkapattam, minden oladalát. Dobtam mellé egy vastagabb karikára szelt sárgarépát, felöntöttem egy pohár fűszeres fehérborral és fedő alatt megpároltam. Köretnek tejszínes sültrizst csináltam. Nagyon finom lett, a fiúk is ezt választották, rántotthusi nem kellett.
Limara !
Köszönöm, hogy megosztod velünk a fantasztikus étel repertoárodat. Nagyokat nyelek mikor nézema képeidet és olvasom a beszámolódat. De mivel szeretem a különlegességeket, így már kipróbáltam a kakaós karfiolt és a tejszínes cékla salátát is. A legközelebbi a kéksajttal töltött körtéd lesz. És kíváncsiam várom mi lesz a következő étel amit hozol nekünk.
Ma mustáros tarját sütöttem, körete tepsiben sült ropogós burg. volt és rozmaringos kéksajttal töltött körte. Ez a körte olyan finom, hogy mindennap tudnám enni.
Ha van köztetek vega,próbáljátok ki a zöldbabos palacsintát!
Besamell mártásba reszelj sajtot,kend meg vele a palacsintát,tedd rá a főtt zöldbabot,és tekerd fel! Kicsit szórd meg újra sajttal,és melegítsd át a sütőben szép pirosra!
Limara próbáld ki bátran! Sokkal egészségesebb, mint a fehér rizs / én nem ezért szeretem /, az íze is finom és igazából nem is kell főzni. Forró vízzel leöntve is megpuhul, de én azért kicsi lángon hagyom az edényt, amíg megpuhul. Lehet nyugodtan keverni, nem olyan kényes, mint a rizs. Amihez kuszkuszt adsz, ahoz adhatsz bulgurt is. Sok friss zöldséggel salátát is lehet belőle készíteni, úgy, mint rizsből. Az igaz, hogy a bulgurt nég nem kevertem édes hozzávalókkal, de ha ilyesmit akarok, akkor kuszkuszt főzök én is.
Limara ez nagyon jól hangzik! El is olvastam a cikket. A legjobb az egészben, hogy néhány napja éppen innen írtam ki magamnak náhány receptet az összefoglalóból és simán átugrottam ezt. Persze ott még fűszeres karfiol a neve.
Én tegnap Ír marhagulyást főztem bulgurral. A maradékot tudnám csak fényképezni, de azt már nem illik!
Nagy kockákra/ kb. 4x4-es / vágott marhahús kevés olajon átsütve 1 kg
Húsos szalonnakockák kisütve 15-20 dkg
Gomba nagyobb darabokra vágva 1/2 kg
Sárgarépa nagyobb, ferde darabokra vágva kb. 60 dkg
Hagyma negyedekbe vágva 4 db közepes
1és 1/2 dl fehérbor
2dl víz
2 ek liszt
só, bors
két marhahúsleves kocka
nagyobb csokor kakukkfű
Ezeket egy sütőt is bíró lábasban összeönteni és letakarva 2-3 órára bedugni a sütőbe. Nekem kb. 170 fokon sült. Ha sok lenne a leve, akkor takarás nélkül hamar el lehet párologtatni. Nagyon finom illata van a bortól, a kakukkfűtől és kicsit selymesen sűrű a liszttől.
Rizzsel lehet köríteni vagy egy frissen sülr ropogós kenyérrel.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit