Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Limara! No az én férjem világgá kergetne a csokis karfiollal,de én tutira megkóstolnám! Izgalmas lehet!
Cristina! Én még sosem tötöttöm lapockát,pedig a hasaalját én is mindíg kolbászhússal töltöm....(húst,-hússal!) De érdekes ötletnek tartom,és egyszer ki is próbálom,az bizti.
Nálunk pulykanyak-leves volt,lúdgége tésztával..,és brokkolis rizs,rántott hússal,káposztasalátával. Desszertnek a karácsonykor sütött fűszeres korongból csipegettem,mert az még mindíg isteni!
Limara,micsoda boszorkányság!Nagyon mutatós ételeket készitettél,bár igy elsőre nekem is kissé fura a párositás,de mint ahogy szoktam is irni nem vagyunk sajna nagy inyencek,meg nem is lehet ,itt egyszerűbb ételek a menők.De mindig nagyon izgalmas dolgokat hozol nekünk,legalább igy kalandozhatok kicsit!
Limara ! Micsoda íz összeálíltások. Ezt a kakóporos karfiolt egyáltalán nem tudom elképzelni. De ha te mondod, hogy isteni akkor elhiszem. Tényleg mindig elvarázsolod a családodat vagy új édességgel vagy új főtt étellel. Ügyes vagy.
Masala!Mindenképpen próbáld ki a sült céklát, ahogy Rabim is írta, köszönő viszonyban sincs a főtt céklával. Egészen más íz. Egyesével alufóliába csomagolom, kb. 1 óra alatt megsütöm, majd meghámozom, tetszés szerinti darabokra vágom. Só, bors, pár csepp édesítő, balzsamecet és olívaolaj keverékéből öntetet készítek rá, ezzel tálalom. Nagyon finom, rá lehet szokni!
Hozok egy kis kóstolót a mai ebédünkből. Volt húsleves, utána rántott és fóliában sült csirkecomb. Köretnek burg.püré és meggymártás a gyerekeknek, nekünk barnarizs karamelizált sárgarépával és azték karfiollal. Ez utóbbo Chili&Vanília találmánya, mennyei finomság. A karfiol össze van forgatva sóval, borssal és olívaolajjal, majd megszórva chili és keserű kakaópor keverékével, így puhára sütve sütőben. Sokszor lesz köret az biztos, a férjemet is elvarázsolta.
A sült céklát én is szeretem. Mikor viszonylag apró, és egyforma nagyságúak, akkor célszerü sütni. Annyira finom, hogy én szinte minden izesités nélkül eszem. Természetesen szeretem a hagyományos ecetes , tormás, köményes (só és cukor) izesitésü salátának is.
A köményen kivül más füszert nem használtam hozzá.
A borcs leves fontos alkotórésze a cékla. Kóstoltam ilyet is, nekem az is tetszett.
A céklát szokták almával is kombinálni, de ezt nem probáltam.
Kellemes hétvégét!
ui. ma babsalátát csináltam, hogy egy kicsit elcsábuljak. A Jamie receptje után. Ez nem fogyókurás, csak nagyon finom.
Rabim, szia! Te is megjelensz, amikor kellesz! Éppen az a bajom a céklával, hogy nem tudom, mivel fűszerezzem, ezért kérdeztem Limarától is. Volt már néhány próbálkozásom és a fűszerezésen bukott el. Amit Te írtál az is jól hangzik, meg amit Limara írt, hogy a sült cékla egészen más ízű. Te is csak megsütötted a többi zöldséggel?
Most olvastam, hogy céklás ételekröl beszélgettek Limarával.
Az utobbi napokban többször föztem céklával. Az ünnepek alatt 5 kg felszedtem. Még a lábam is vizesedett, a haskörfogatom megnött. Jól megijedtem, és elkezdtem a káposztaleves kúrát. Annyiban módositottam, hogy céklát is tettem bele.
Levest és sült zöldségeket eszegetek. A sült zöldségek között is ott a cékla. A kiegészités a saját sütésü , teljes kiörlésü lisztböl készült zsemle, kenyér. A zsemlét most megtöltöttem a sült zöldségekkel. Fionom volt, csak kicsit jobban meg kellett volna füszereznem. Eddig 3 kg-tól szabadultam meg.
A céklát régen ugy készitettem, mint a párolt káposztát szoktuk. Lereszeltem, hagymát dinszteltem, rá a céklát, és füszereztem sóval, köménnyel, végül pici cukorral és ecettel. Nagyon finom magában is és rántott hussal is.
Masala! A canneloni a kisfiam egyik kedvence, már reklamálta, hogy milyen régen volt. Nagyon gusztusos a tied!
A tejszínes céklát úgy csinálom, hogy a kisebb céklákat kettesével alufóliába csomagolom, és a sütőben megsütöm. Ezután megpucolom, karikára szeletelem. Sózom, borsozom. 1 pohár tejszínbe reszelek 1 gerezd fokhagymát, a céklára öntöm. Egy szelet nem friss kenyeretaprítógépben elmorzsolok és a tejszínre szórom, majd forró sütőben 10-15 percig sütöm.
Masala! Küldhetnél ebből a canelloniból,mert még sosem ettem ilyent! Szeretem a gombás ételeket!
A mi ebédünk ma,zöldbableves volt,és pozsonyi kocka.
Így készül: kockatésztát kifőzök,és egy doboz tejföl,2 tojás sárgája,só,reszelt citromhéjj,cukor,és 5 dkg margarin keverékébe öntöm.Ezt jól átforgatom,és egy zsírozott tepsibe öntöm a felét! Megcsöpögtetem híg baracklekvárral,majd jól megszórom darált mákkal,és cukorral.Végül beborítom a maradák szószos tésztával,és megsütöm.A vége felé rákenem a 2 tojás felvert habját,és visszatolom a sütöbe. Itt a még félig megszórt tepsi látható...alul a tészta,rajta a lekvár,és a mák.
Limara engem a tejszínes cékla érdekelne. Minden évben kényszeresen szedegetem össze a céklás recepteket, aztán csak egy-két ehetőt találok köztük. / persze csak nekünk nem ízlik mind /. A hússal töltött is csalódás volt és salátát is csináltam, de az sem az igazi és egyszer egy vmilyen köret is volt, de többet az sem. Azt hiszem az ízesítéssel volt igazán baj, nem tudom, hogy milyen íz kellene vagy illene hozzá leginkább.
Hmmm, ezek a tálalások Limara és Edo ! Még jó, hogy reggeliztem ! A tejben-vajban pipit Limarától tanultam és már többször elkészítettem, nagyon megszerettük.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit