Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Hát, nem is tudom szabad-e itt nézelődni, az ember mindjárt csipegetne valamit ....
Nálunk az ebéd töltött paprika volt, sk. paszírozott paradicsomszósszal. A családtagok a minőségét a délután folyamán visszatérően több alkalommal is ellenőrizték már.
Ha rájövök hogyan kell képet feltenni akkor közzé is teszem az étkeket. A tieitek nagyon gusztusosak!!!
Elnézést kérek, hogy a PÁSTÉTOM témát szabadon kezeltem. Tudom, hogy mi a hivatalos pástétom, de gondoltam, hogy a különféle otthoni próbálkozásainkat is ezzel a névvel illetem.
Most , hogy elolvastam Pannika hozzászólását, eszembe jutott a kedvencünk, a Tepertő v. töpörtyü pástétom. A ledarált töpörtyüt sóval, borssal, apróra vágott vöröshagymával, pici piros paprikával, izlés szerint pici mustárral jól kikeverve , friss kenyérre kenve szeretjük. Néha, mikor kevés a töpörtyü, teszek hozzá fött krumplit és fött tojást. Ilyenkor piros arannyal v. gulyáskrémmel szoktam izesiteni. Nekem akkor a legfinomabb, ha a kenyér tetejére lila hagyma karikát teszek, és savanyu uborkát eszek hozzá! A töpörtyü pástétom a kedvencünk , ha egy jó kis baráti kör összejön!
Sajnos nem ismerem a mesében szereplö Kis Mukk titkos pástétom füszerkeverékét, amit szivböl sajnálok!
Ez a felhívás nagyon tetszik.Jó magam is imádom az ilyesmit és remélem sok jó ötletet kapok.Máris írom a két kedvencemet.
Az egyik a májpástétom , először úgy írom le , ahogy drága nagyanyám annó készítette.Aki nem fél a halálos adag koleszterintől okvetlenül próbálja ki. 1,5 kg sertésmájat csíkokra szelve rengeteg vöröshagymával megpirítunk.Közben fél kiló sertés TOKASZALONNÁT fokhagymás sós vízben megfőzünk.Úgy kell az akciót időzíteni , hogy egyszerre készüljön el a két dolog.Fontos , hogy forrón , felváltva a húsdarálón ledaráljuk.Só , bors , mustár az ízesítése , persze mindenki variálhatja ízlés szerint.Sokáig eláll a hűtőben mivel a zsiradék kiül a tetejére és megdermed.Célszerű kisebb adagokban elrakni.(Pl. tejfölös poharakban)
Mikor lányaim teenager korba kerültek nem voltak hajlandóak ezt a kalóriabombát enni.Így kitaláltam a májpástétom light változatot.Csirkemájat szintén sok vöröshagymával megpirítok és ledarálom még forrón.Csökkentett zsírtartalmú tejből étkezési keményítővel vagy graham liszttel besamellt főzök.Majd ezt keverem a darált májjal és a fentiek szerint fűszerezem.Ebből csak annyit érdemes készíteni ami 3 nap alatt elfogy , mert ez nem áll el annyira mint az előző.
A másik kedvencemet egy kedves ismerősömnél fogyasztottam és azonnal elkértem a receptet.Egy adag házi majonéz , 5-6 ek. tejföl.6 db kockasajt , 6 főtt tojás .Só ,fehérbors , egy marék karikára vágott zöldhagyma szár.A zöldhagyma szár kivételével botmixerrel mindent habosra keverünk.A hagymaszár karikában maradjon.Lehet snidling is.Télen, amikor nincs hagymaszár fokhagymával is finom.Képzeljétek el mindezt a frissen sült kenyérkékkel és lássatok neki.
Szeretem a pástétomokat! - cimmel inditanék egy felhivást! Kérlek, irjátok ide a bevált recepteket. Kezdem a sajátommal, és várom a Tiéteket!
Most zöldségekböl készitettem.
A padlizsánt , cukkinit kettévágtam, olajjal bekentem, kicsit megsóztam és tepsiben megsütöttem. Sütöpapirt használtam. A kész, puha zöldségeket villával összetörtem, és finomra reszelt hagymával és pici fokhagymával , kevés olajjal , sóval és egy kanálka majonézzel botmixerrel kikevertem pépesre.
Másik alkalommal egy nagy fej vöröshagymát apróra vágva megdinszteltem, zöldpaprikával, reszelt sárgarépával, reszelt padlizsánnal és cukkinivel együtt. Paradicsommal , sóval izesitettem. Ezt is botmixerrel pépesitettem. Hidegen kenyérre kenve , kovászos uborkával vagy zöldpaprikával, paradicsommal remek reggeli vagy vacsora.
Ma szójaszószban pácolt csirkeszárny volt párolt rizzsel.
Sajnos késön kaptam észbe, igy nincs fotó.
Érik a cukkini. Szinte mInden reggel ezt eszünk.
Magamnak ugy készitettem, hogy a hagymát megdinszteltem, egy kis sárgarépát lereszeltem, ezzel is pároltam, majd a reszelt cukkinit tettem bele. Pici- sóban eltett darált erös piros paprikát adtam hozzá és egy tojást.
A páromnak szalonnával és kolbásszal készült a cukkinis rántotta.
Ma a cukkinit leszeltem karikára, mindkét oldalát kevés vajon mepiritottam, hogy szine legyen. Tükörtojással és savanyuval ettem. Nagyon finom nyersen is salátának.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit