Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Egy kis kóstolót én is hozok ide, bár versenyre kelni nem akarok senkivel. A csapatit most próbáltam először. Még gyakorolni kell, de tetszik, mert tk. lisztből készül.
Én sem ehetek sajnos mézet. De mivel tegnap az összejövetelre én is ilyet készítettem így egy fél pipicombit sajnos én is bevágtam belőle. De lilahagyma lekvár nem volt nálunk hozzá.
Bau!Nagyon inycsikiző megint a felhozatal,én is gondolkodom.
A káposztástésztához adjál nekem tanácsot,mert nem akar ezer év után sem bebarnulni a káposzta,én meg csak úgy szeressem!Százan mondották hogyan kell,de nem akarja az igazságot!
A cukkinit kicsit tovább kell sütni,mert nagyobb,de ha még nyersen csíkokra vágod,és kiveszed a magját,akkor közel egyszerre készül el.A hagymát lehet nyersen is,de párolhatod is. Én most nyersen tettem bele és csak kicsit,mert engem nem szeret... Kicsit magasabb a víztartalma,mint a padlizsánnak,ezért gyakran leöntöm a készítés során.
Bau, és a cukkinit is olyan sokáig kell sütni, mint a padlikat? A hagymát megpárolod, vagy nyesen turmixolod hozzá? Bocs ha sokat kérdezek. Még eddig egyszer készítettem padlizsánkrémet, de a családnak nem nyerte el a tettszését. Cukkini viszont termett nekünk is bőven, míg mindig akad a tövön.
Totimi! A zakuszka cukkiniből ugyan úgy készül,mint a padlizsános,csak itt a cukkinit sütöm meg a sütőben,és utána lehúzom a héjját,meg a paprikáét is. A többi ugyan az.Hagyma aprítva,fokhagyma is hozzá,só bors,paradicsom,és ízesítésnek még bár mi. Lehet csak így,de lehet majonézzel mustárral még összekeverni,(botmixer,robotgép)és pirítós kenyérre kenve gyorsan befalni.
A selymes sóska pedig zsíron dinsztelt,majd liszttel leszórt sóska,amit tejszínes tejjel engedek fel,és cukor,sóval ízesítek. Sokkal lágyabb,nem olyan vad savanyú.
Bau! Olyan jó dolgokat hoztál ebbe a fórumba is! Írtad, hogy a cukkiniból készítesz zakuszkát. Az ponotsan hogy készül?
Meg visszább olvastam a selymes sóskáról? Arról is írnál részleteket? Majd ha lesz időd. Jó?
Az első képen a cukkinis natúr sült van: itt az elkészítése.
Cukkinis natúrsült Hozzávalók: 4 szelet comb, vagy karaj ,só bors, egy gyenge cukkini,3 fej hagyma, zsiradék, esetleg főtt rizs.
Rövid leírás: A natúran megsült hús mellé sült zöldséget kínálunk. Elkészítés leírása: A gyenge cukkinit hasábokra vágjuk (jó, ha esetleg van sárga is, nem csak zöld), ugyan úgy a hagymákat is. Egy száraz teflonserpenyőbe az előzőleg leszárított ,beolajozott húsokat hirtelen kisütjük, megfordítjuk, de ne szúrjuk meg. Utólag sózzuk, borsozzuk. A zöldségek alá egy másik serpenyőbe (vagy ugyan abba ,amiben a hús sült, de már kivettük)2 kanálnyi olajat öntünk, felforrósítjuk, és hirtelen átpirítjuk a cukkinit és a hagymát. Ez mindössze néhány percig tartson. Így kapunk friss ropogós, de már nem nyers zöldségköretet, kicsit megsózzuk, és máris tálalhatjuk a hússal. Diétázók, csak így magában, de adhatunk hozzá főtt rizst is.
Bezsa! Igen,-úgy csináltam...hagymára dobom a felszeletelt cukkinit,és utána adom hozzá a húst is,majd pirítgatom,és paprikával leszórva felfőzöm. A cukkinifőzeléket pedig ugyan így kezdem,csak dobtam mellé egy paprikát és egy paradicsomot is,majd felfőzetem,de víz nélkül,mert a cuki enged annyit magából,amiben meg tud főni. Lisztes tejfölös habarással sűrítettem,és az egész főzés nem tartott tovább 10 percnél.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit