E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Mit főzzek holnap? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
szokimoki

2006.05.28. 00:23 -

Kedves Fórumozók!

Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.

Üdv, Szokimoki

Limara Előzmény | 2007.01.13. 18:18 - #548

Holnap marhahúsleves lesz grízgaluskával, és kacsa cserépedényben sütve, burg.pürével. És ha összejön csokoládészuflé

majorkaj Előzmény | 2007.01.13. 10:58 - #547

Ma Brokkolis pennét készítek ala Stahl.

Holnap pedig rántott pipicici lesz, a köretet még nem találtam ki hozzá.


bau Előzmény | 2007.01.10. 20:20 - #546

Ma nálunk is káposztás tészta volt,meg csirkebecsinált leves.

Holnap karfiolleves lesz,és rántott hal krumplipürével.

Kb így fog kinézni...

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/hal-rntvaprvel.jpg

Itt lehet válogatni...

http://s37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/?action=view&current=1166044133.pbw

http://s37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/?action=view&current=1163623500.pbw


Limara Előzmény | 2007.01.10. 18:51 - #545

Holnap bizony káposztástésztát fogok csinálni Nagyon szeretjük, és ezer éve nem volt már! Pénteken gulyásleves lesz, gondolom marad szombatra is, mikorra a kisfiam szalagos fánkot rendelt!


Batka Előzmény | 2007.01.08. 20:57 - #544

A currys cuccot bemásoltam a bármit-be, én rendszeresen csinálom, és nem rakok rá szezámot. A lencse miatt megáll benne a kanál, vagyis inkább egytálétel-gyanús. A vöröslencse azért is jó, mert 10 perc alatt megfő. A másikak a neten is fent vannak:
Hasselback krumpli
ez csak amolyan dizájnos főtt-sült krumpli: vajjal vagy más zsiradékkal kell megkenni a képen látható módon bevagdosott krumplit, só, bors, fél órát sül 220 fokon, rá reszelt sajt (parmezán, trappista, kinek mi), még 20 perc, míg rápirul. Sült húsokhoz ajánlják.
Pásztorpite Rieger-módra

Amit beírtál, azok közül a spenótos cucc különösen ígéretes, nokedli helyett tésztával meg egyszerű is, köszi szépen!

masala Előzmény | 2007.01.08. 20:42 - #543

Batka írtam neked két húsnélküli receptet a Bármi.....be.

masala Előzmény | 2007.01.08. 19:25 - #542

Szia BATKA! Mielőtt megint eltűnnél, érdekelne a hasselback krumpli, a currys vöröslencse leves és a sheperd's pie. Pie-t szoktam én is csinálni, de most egy kicsit háttérbe szorult. Nálunk a hagymás, nyers sonkás a legmenőbb. Nem fontos mindég a pontos recept csak, hogy miből áll és hogy készül. KÖSZI!

Batka Előzmény | 2007.01.08. 15:04 - #541

A gránátalma magában a legjobb, pedig én nem sok egzotikus gyümölcsöt szeretek. Ha keserűnek érezted, akkor már volt valami baja, nagyon kellemesen savanykás.

A következő kéthavi menünk, a sorrend még változhat, és még kell találnom pár húsmentes ételt: szilvás gombóc (ez most van), tormás rakott tészta (Stahl, beírtam a húsvéti receptekhez), sárgaborsó főzelék virslivel/tojással, brokkolikrémleves és palacsinta, pörkölt tarhonyával, paradicsomleves és hasselback krumpli borsos vagy natúr szelettel, rakott zöldbab, ananászos csirke wokban (kókusztejes, nagyon finom, mindmegettés recept), krumplifőzelék, currys vöröslencseleves, rakott kel, kanadai csirkemell, tojásos nokedli, chilis bab, shepherd's pie, töltött paprika.

A "leves" nálunk főétel, mert megáll benne a kanál, hagyományos leveseket alig-alig eszünk, de azt is sok tésztával. Sütinek éclair, mogyorós kuglóf, almás pite biztos szerepel a tervben.

majorkaj Előzmény | 2007.01.05. 20:34 - #540

Sziasztok !

Olvastam Szokimoki Csirkemelltorta recijé. Én egy másik variációt kóstoltam a barátnőmnél. Az a lényege, hogy a jénait bacon szalonnával kell kibélelni, belerakni a panírozott(liszt és tojás) csirkemellet, majd sajt szeleteket kell rárakni. Ezt újabb réteg bacon szalonna, majd hús, sajt követi amíg van a hozzávalókból, de 3 rétegnél ne legyen több. A tetjére sóval, fokhagymával ízesített tejfölt öntünk, szétterítjük a jénaiban és fóliával lefedve 45 percig sütjük. Utána a tetejét a fólia nélkül pirítjuk. Bármilyen körettel fogyasztható.

Igaz ez nem olyan diétás mint Szokimokié, de tuti finom. Ezt szeretném elkészíteni vasárnap.


Limara Előzmény | 2007.01.05. 13:47 - #539

Igen, én is haloottam már valakitől, hogy mire kikaparta a magját, nem maradt semmi, az is rettenetes volt! Nemisbéka oldalán találtam (fórumozók kedvenc oldalai közt fentvan), a pipi ételek között a receptet. Gránátalma régóta izgatja a fantáziámat, és most nagyon örülök, hogy bejött! Nigellától láttam, hogy a félbevágott gyümit elkezdi egy fakanállal ütögetni, és hamarosan záporoznak a gyönyörű piros gyöngyök belőle. És tényleg így van! Ennek rengeteg magja volt, megkóstoltam, finom édes, a szőlőre emlékeztető állaga van, közepén egy aprócska maggal, az is olyan mint a szőlőé. A másik felének pedig kifacsartam a levét, az is nagyon finom édes volt. Az a fehér rész, ami a magokat tartja, az használhatatlan, szerintem az lehet nagyon keserű, de én bizony azt nem kóstoltam Most böngésztem Nigella és J. Oliver könyveit, sok receptnél használják, kezdem sejteni, hogy milyen ízvilághoz passzol Van egy kacsám is a fagyasztómban, szerintem azzal is lehet variálni, de Nigellánál láttam, hogy meleg bárányhús salátára is ezt tett.

szokimoki Előzmény | 2007.01.05. 13:31 - #538

Szia Limara!

Pont tegnap beszélgettem a piacon egy eladóval a gránátalmáról. Elmesélte, hogy egy néni a minap vett tőle egyet, és másnap jött mondani, hogy annyi mag volt benne, hogy mire kikaparta, nem maradt húsa az almának. Na ezen jót derült az eladó és mondta a néninek, hogy pont a magját kellett volna megenni. Megmondom őszíntén, hogy életmben egyszer ettem, illetve kóstoltam meg, de annyira megmaradt bennem, hogy ez keserű, hogy nem is foglallkoztam vele. De ha te leírod, hogy hogy használtad fel, és ezáltal milyen lett tőle a csibid, azt szívesen meghallgatnám, illetve elolvasnám.


Limara Előzmény | 2007.01.05. 12:32 - #537

Nos, a mai ebéd rendesen átalakultÁrválkodott a hűtő alján egy gránátalma, jobb sorsra várva. Hajlamos vagyok rá, minden újdonságot megvegyek, aztán recept híjján a kukában landol.Tegnap böngésztem, és találtam egy izgalmas kókusztejes, chilis, gránátalmás csirke receptet, ezt próbáltam ma ki, nagyon-nagyon fincsi lett. A férjemmel nagyon szeretjük ezt az ízvilágot, a gránátalma máris belopta magát a szívembe

superkeri Előzmény | 2007.01.05. 11:07 - #536

  Mai ebéd: Gyümileves, rántott pulykamell, rizs, tartár

  Holnap: csirkeraguleves, s.borda Gellért-módra


Limara Előzmény | 2007.01.04. 17:25 - #535

Szia Szokimoki!

Rakott káposzta jó ötlet, felírtam magamnak, azt hiszem savanyúkáposztából fogom most csinálni.

Holnapra zöldborsóleves és gombás,csirkés rizottó lesz, paradicsomszósszal, csak úgy magyarosan készítve.

Szombatra marad még a levesből, palacsinta lesz utána. Vasárnapi menü csak félig kész még, az biztos, hogy gyöngyös leves lesz, utána még bizonytalan.


szokimoki Előzmény | 2007.01.04. 11:09 - #534

A rakot  káposztából darált hús híjján brassói aprópecsenye lett.

szokimoki Előzmény | 2007.01.03. 23:22 - #533

Az idén, még senki nem írt a főzősbe! Ejnye-bejnye! Ezennel megnyitom a sort. holnap, ha minden igaz, rakottkáposzta lesz az ebéd.

bau Előzmény | 2006.12.30. 19:16 - #532

Szia Masala!

Nem volt szándékomban az egész albumot beilleszteni,de elrontottam a link feltevését..Ha Margitka visszatudná igazítani,megköszönném!

tkrt.jpg -t kéne a kaja szó után visszaállítani.

Az album egy másik fórumhoz kell,mert oda csak így tudok képet beilleszteni.

Szerettem régen főzni,de fotózni még jobban szeretek.Egyszerű ételeket főzök,de a díszítéssel nagyon feldobható még a "zöldbabfőzelék is"Nem készítünk gyakran kolbászt,csak akkor éppen fotóztam is!

A rakottkenyér egy nagyon jó kaja,mert a maradékot használom fel!A szárazabb kenyeret szeletelve,tejbe mártva,zsírozott tepsibe teszem,maradék szalámi szeletek,vagy párizsi kerül közé,és nyakonöntöm tejföl,tojás,só és sajt keverékével.A tetejére is sajt kerül meg bacon. A kertemben sok zöldség terem,ezért a kínait abból főzöm,saját fűszerezéssel.Így olcsóbb,és finomabb is.


masala Előzmény | 2006.12.30. 18:48 - #531

Szia Bau!

Fantasztikusak a képeid! Kinek készítetted ezt az albumot? A zölbabfőzeléket nagyon szeretem és így tálalni még sose jutott eszembe.Kolbászt nagyban csináltok? Én is csináltam tavaly, de nem volt hol füstölni és így csak sütve ettük. Elég sovány húsból volt és tettem bele füstölt sajtot. Finom volt. A gyerekeim le voltak döbbenve, hogy kolbászt töltöttünk. A húsos gombócot is meg akartam már főzni,  de még nem jutottam hozzá. A rakott kenyér és a kenyérfelfújt receptjét leírnád? Nem kell pontos recept, csak annyi, hogy miből készül és kb. hogyan? Láttam sok kínait is főztél, én is szoktam. Te kevered a fűszreket vagy kész alapokat használsz?  Most már értem, hogyan hozod ide a képeket!


bau Előzmény | 2006.12.29. 22:02 - #530

Masala!

Ha tetszik,akkor mutatok még!Ez egy diétás vacsora,és a másik meg egy zöldséges palacsinta.

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/tkrt.jpg

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/zldsgespalsajtmrtssal.jpg

 


masala Előzmény | 2006.12.29. 21:31 - #529

A malachusi nagyon jól néz ki, ilyen császárhúst én is szoktam sütni. A dekorációd étvágygerjesztő!

[1488-1469] [1468-1449] [1448-1429] [1428-1409] [1408-1389] [1388-1369] [1368-1349] [1348-1329] [1328-1309] [1308-1289] [1288-1269] [1268-1249] [1248-1229] [1228-1209] [1208-1189] [1188-1169] [1168-1149] [1148-1129] [1128-1109] [1108-1089] [1088-1069] [1068-1049] [1048-1029] [1028-1009] [1008-989] [988-969] [968-949] [948-929] [928-909] [908-889] [888-869] [868-849] [848-829] [828-809] [808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?