Sokunkat gyötör a gondolat, hogy mit főzzünk holnap. Szerintem, itt, egy csokorba gyűjtve, nagy segítség lenne így egymás között receptjeink megosztása, mert lehet már jól bevált recept másnak esetleg még újdonság.És ha még képet is tesztek be a finomságokról, akkor már elképzelni sem kell a receptet, hanem egyből látszik a végeredmény.
Holnap bizony káposztástésztát fogok csinálni Nagyon szeretjük, és ezer éve nem volt már! Pénteken gulyásleves lesz, gondolom marad szombatra is, mikorra a kisfiam szalagos fánkot rendelt!
A currys cuccot bemásoltam a bármit-be, én rendszeresen csinálom, és nem rakok rá szezámot. A lencse miatt megáll benne a kanál, vagyis inkább egytálétel-gyanús. A vöröslencse azért is jó, mert 10 perc alatt megfő. A másikak a neten is fent vannak:
Hasselback krumpli ez csak amolyan dizájnos főtt-sült krumpli: vajjal vagy más zsiradékkal kell megkenni a képen látható módon bevagdosott krumplit, só, bors, fél órát sül 220 fokon, rá reszelt sajt (parmezán, trappista, kinek mi), még 20 perc, míg rápirul. Sült húsokhoz ajánlják.
Pásztorpite Rieger-módra
Amit beírtál, azok közül a spenótos cucc különösen ígéretes, nokedli helyett tésztával meg egyszerű is, köszi szépen!
Szia BATKA! Mielőtt megint eltűnnél, érdekelne a hasselback krumpli, a currys vöröslencse leves és a sheperd's pie. Pie-t szoktam én is csinálni, de most egy kicsit háttérbe szorult. Nálunk a hagymás, nyers sonkás a legmenőbb. Nem fontos mindég a pontos recept csak, hogy miből áll és hogy készül. KÖSZI!
A gránátalma magában a legjobb, pedig én nem sok egzotikus gyümölcsöt szeretek. Ha keserűnek érezted, akkor már volt valami baja, nagyon kellemesen savanykás.
A következő kéthavi menünk, a sorrend még változhat, és még kell találnom pár húsmentes ételt: szilvás gombóc (ez most van), tormás rakott tészta (Stahl, beírtam a húsvéti receptekhez), sárgaborsó főzelék virslivel/tojással, brokkolikrémleves és palacsinta, pörkölt tarhonyával, paradicsomleves és hasselback krumpli borsos vagy natúr szelettel, rakott zöldbab, ananászos csirke wokban (kókusztejes, nagyon finom, mindmegettés recept), krumplifőzelék, currys vöröslencseleves, rakott kel, kanadai csirkemell, tojásos nokedli, chilis bab, shepherd's pie, töltött paprika.
A "leves" nálunk főétel, mert megáll benne a kanál, hagyományos leveseket alig-alig eszünk, de azt is sok tésztával.
Sütinek éclair, mogyorós kuglóf, almás pite biztos szerepel a tervben.
Olvastam Szokimoki Csirkemelltorta recijé. Én egy másik variációt kóstoltam a barátnőmnél. Az a lényege, hogy a jénait bacon szalonnával kell kibélelni, belerakni a panírozott(liszt és tojás) csirkemellet, majd sajt szeleteket kell rárakni. Ezt újabb réteg bacon szalonna, majd hús, sajt követi amíg van a hozzávalókból, de 3 rétegnél ne legyen több. A tetjére sóval, fokhagymával ízesített tejfölt öntünk, szétterítjük a jénaiban és fóliával lefedve 45 percig sütjük. Utána a tetejét a fólia nélkül pirítjuk. Bármilyen körettel fogyasztható.
Igaz ez nem olyan diétás mint Szokimokié, de tuti finom. Ezt szeretném elkészíteni vasárnap.
Igen, én is haloottam már valakitől, hogy mire kikaparta a magját, nem maradt semmi, az is rettenetes volt! Nemisbéka oldalán találtam (fórumozók kedvenc oldalai közt fentvan), a pipi ételek között a receptet. Gránátalma régóta izgatja a fantáziámat, és most nagyon örülök, hogy bejött! Nigellától láttam, hogy a félbevágott gyümit elkezdi egy fakanállal ütögetni, és hamarosan záporoznak a gyönyörű piros gyöngyök belőle. És tényleg így van! Ennek rengeteg magja volt, megkóstoltam, finom édes, a szőlőre emlékeztető állaga van, közepén egy aprócska maggal, az is olyan mint a szőlőé. A másik felének pedig kifacsartam a levét, az is nagyon finom édes volt. Az a fehér rész, ami a magokat tartja, az használhatatlan, szerintem az lehet nagyon keserű, de én bizony azt nem kóstoltam Most böngésztem Nigella és J. Oliver könyveit, sok receptnél használják, kezdem sejteni, hogy milyen ízvilághoz passzol Van egy kacsám is a fagyasztómban, szerintem azzal is lehet variálni, de Nigellánál láttam, hogy meleg bárányhús salátára is ezt tett.
Pont tegnap beszélgettem a piacon egy eladóval a gránátalmáról. Elmesélte, hogy egy néni a minap vett tőle egyet, és másnap jött mondani, hogy annyi mag volt benne, hogy mire kikaparta, nem maradt húsa az almának. Na ezen jót derült az eladó és mondta a néninek, hogy pont a magját kellett volna megenni. Megmondom őszíntén, hogy életmben egyszer ettem, illetve kóstoltam meg, de annyira megmaradt bennem, hogy ez keserű, hogy nem is foglallkoztam vele. De ha te leírod, hogy hogy használtad fel, és ezáltal milyen lett tőle a csibid, azt szívesen meghallgatnám, illetve elolvasnám.
Nos, a mai ebéd rendesen átalakultÁrválkodott a hűtő alján egy gránátalma, jobb sorsra várva. Hajlamos vagyok rá, minden újdonságot megvegyek, aztán recept híjján a kukában landol.Tegnap böngésztem, és találtam egy izgalmas kókusztejes, chilis, gránátalmás csirke receptet, ezt próbáltam ma ki, nagyon-nagyon fincsi lett. A férjemmel nagyon szeretjük ezt az ízvilágot, a gránátalma máris belopta magát a szívembe
Nem volt szándékomban az egész albumot beilleszteni,de elrontottam a link feltevését..Ha Margitka visszatudná igazítani,megköszönném!
tkrt.jpg -t kéne a kaja szó után visszaállítani.
Az album egy másik fórumhoz kell,mert oda csak így tudok képet beilleszteni.
Szerettem régen főzni,de fotózni még jobban szeretek.Egyszerű ételeket főzök,de a díszítéssel nagyon feldobható még a "zöldbabfőzelék is"Nem készítünk gyakran kolbászt,csak akkor éppen fotóztam is!
A rakottkenyér egy nagyon jó kaja,mert a maradékot használom fel!A szárazabb kenyeret szeletelve,tejbe mártva,zsírozott tepsibe teszem,maradék szalámi szeletek,vagy párizsi kerül közé,és nyakonöntöm tejföl,tojás,só és sajt keverékével.A tetejére is sajt kerül meg bacon. A kertemben sok zöldség terem,ezért a kínait abból főzöm,saját fűszerezéssel.Így olcsóbb,és finomabb is.
Fantasztikusak a képeid! Kinek készítetted ezt az albumot? A zölbabfőzeléket nagyon szeretem és így tálalni még sose jutott eszembe.Kolbászt nagyban csináltok? Én is csináltam tavaly, de nem volt hol füstölni és így csak sütve ettük. Elég sovány húsból volt és tettem bele füstölt sajtot. Finom volt. A gyerekeim le voltak döbbenve, hogy kolbászt töltöttünk. A húsos gombócot is meg akartam már főzni, de még nem jutottam hozzá. A rakott kenyér és a kenyérfelfújt receptjét leírnád? Nem kell pontos recept, csak annyi, hogy miből készül és kb. hogyan? Láttam sok kínait is főztél, én is szoktam. Te kevered a fűszreket vagy kész alapokat használsz? Most már értem, hogyan hozod ide a képeket!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit