E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

bezsa Előzmény | 2007.06.30. 20:27 - #228

 

12 órás kenyér

Kell keresni egy 2,4 dl űrtartalmú poharat/bögrét. Nálam ez egy akció nutellás pohár.

3 pohár finomliszt (vagyis 7,2 dl) én fehér tönköly és rétes lisztet használtam
1,5 teáskanál só (nekem kevés volt az 1 és 1/4)
1/8 kocka friss vagy 1/4 tk porélesztő porélesztőből csak a francia megbízható minőségű a budafoki nekem mindig rossz volt
1,5 pohár víz (vagyis 3,6 dl)

Lépések:
Kiméred, összekevered 2 perc alatt.
12 órát lefedve békén hagyod, erjedni.
Lisztes felületre borítod és hajtogatod.
Lefeded és békén hagyod 2 órára.
Sütőt, edényt melegíted legmagasabb fokozatra.
Beleteszed a tésztát.
30 perc lefedve. 20 perc tető nélkül.
Toporogva ugrálsz, amíg ki nem hűl, hogy egyed langyosan.

Részletesen:

Hozzávalókat mind beleöntöd egy lábasba, aminek van teteje és minimum 2 literes. A Jamie Oliver ezt simán egy 20 literes lábosba nyomatná, de mi ne legyünk ilyen botorok.
Lazán összekevered, amihez én egy kanalat használtam, de a videón kézzel csinálják, hatékonyabban. Nem dagaszt, csak kever/elegyít.
Lefeded és 12 órán át békén hagyod. Ezért mondtam este 8-at. Mert akkor reggel 8-kor kell folytatni.

12 óra elteltével kiborítod egy erősen lisztezett felületre, ami nálam egy jó minőségű sütőpapír, t3vnél pedig folpack. Fogod a két szélét és egymásra hajtod, majd erre merőlegesen még egyszer egymásra hajtod. Erre azért van szükség, mert ahogy nyomorgatod a tésztát, megállítod az erjedési folyamatot.

T3v becsomagolta folpackba, én meg erősen lisztezett állapotban visszatettem a lábosba a hajtogatással lefele. Lefedve még két órát kell keleszteni. Én 1,5 óra elteltével kerestem egy lábost amiben sütni fogom (kell hozzá süthető fedő). Lehet hozzá bármilyen formát használni., a kenyér fel fogja venni a formát. Ez nem egy olyan kenyér, amit meg lehet formázni és majd tepsin megsütni, mert elfolyna és lenne jó kis pizzád, ami minden lenne csak finom nem.

A sűtőt a legmagasabb fokozatra kell kapcsolni, ami nálam légkeveréssel 250C° és betenni az edényt, amiben sütni fogod. Amikor letelik a két óra kelesztés és az edény átforrósodik, akkor az edényt kiveszed és beledobod a tésztát a hajtogatott felével, továbbra is lefele. Ennél a pontnál lehet vízzel sprickolni, magokkal szórni.
Lefedve 30 percig kell sütni, majd fedő nélkül 20 percig. Nálam elég volt a sütési idő, t3vnek kevés volt, így 30+30 percig sütötte.


Limara Előzmény | 2007.06.28. 17:13 - #227

Marcipánkoszorú/ Rama oldalról
 
Kicsit módosítottam a recepten, de éppen csak.
 
tészta: 1 tojás,
          7 dkg cukor
          csipet só
          1,5 dl tej
          40 dkg liszt
          fél csomag élesztő
          6 dkg olv. vaj
 
Gépben tésztát dagasztunk majd duplájára kelesztjük.
Töltelék: 20 dkg marcipán lereszelve
             10 dkg őrölt mandula
             1 ek. barna cukor
             3 ek. lekvár
A tölteléknek valót összekeverjük. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 50x40 -es téglalapra, majd a tölteléket rákenjük. A tésztát mint a bejglit feltekerjük, óvatosan átemeljük a sütőpapírral borított tepsire. A tésztát bevagdossuk, de nem vágjuk teljesen át. A szeletek ujjnyi vastagok legyenek kb. Kör alakúra igazítjuk és minden szeletet kicsit elfektetünk. Újra kelesztjük, majd 1 ek langyosított lekvárral (én kevertem bele 1 ek. mézespálinkát) lekenjük. 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
 

Sendy Előzmény | 2007.06.28. 09:15 - #226

Cukkinifasírt

Kenyeret vagy zsemlét tejbe vagy vízbe áztassuk be, majd ha megpuhult, nyomjuk ki alaposan a levét. Gyaluljuk le a cukkinit (tököt, patiszont - kinek mi tetszik). Sózzuk be, rakjuk 5-10 percre állni hagyni, ekkor levet fog ereszteni. Alaposan nyomjuk ki a levét,  nagyon sokat fog ereszteni. Adjuk hozzá az áztatott-kinyomott kenyérhez. Szórjunk bele pirospapikát, borsot, kevés sót (figyeljünk arra hogy már a cukkinit egyszer megsóztuk), nyomjunk bele fokhagymát, apróra vágott perzselyemzöldet szórunk bele és egy kis vegetát. Adjunk hozzá zsemlemorzsát. Formázzunk gombócokat, amiket zsemlemorzsában megforgatunk, majd forró olajon kisütjük. Viszonylag gyorsan kell sütni, mert kicsit szívja az olajat. Egy adagot lassan sütöttem, egyet pedig gyorsan. A lassabban sütött hidegen kicsit olajosabb volt, de nem vészesen. 

Kiváló tökfözelék mellé, cukkinikenyérrel. Jó étvágyat!


Angi7711 Előzmény | 2007.06.27. 08:14 - #225

Ez kimaradt: olaj helyett én 1,2 dl olvasztott margarint tettem bele.

Angi7711 Előzmény | 2007.06.27. 08:10 - #224

Kuglóf, amit mindenki imád-Angi- Mindmegette.hu
Hozzávalók:

6 db tojás, 37 dkg cukor, 32 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1,5 dl forró víz, 1,5 dl étolaj, mazsola, kakaópor

Elkészítés: A 6 tojás fehérjét a cukor felével habosra verjük. A 6 sárgát a maradék cukorral fehéredésik keverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, forró vizet és étolajat. A tészta 3/4 részét beleöntjük a kimargarinozott, kilisztezett formába, beleöntünk annyi mazsolát, amennyit szeretnénk. A maradék tésztához hozzákeverünk kakóport, beleöntjük a formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük.

Megjegyzés:
Fontos: az átlagos méretű kuglófformába kicsit sok a tészta, ezért a maradékot meg lehet sütni őzgerinc formában.

Saját tapasztalat: ez az adag 6 db mini kuglófformára, és 11 db muffinformára elég. (vagy 12 db minikuglóf).

37 dkg cukor helyett én csak 15 dkg-ot tettem bele, és nekem tökéletesen elég is ez a mennyiség. Kakaó most nem került bele, csak apró kockákra vágott étcsoki. Vaniliás cukrot is tettem bele, hogy sütés közben még jobb illat legyen a konyhában.

A formákat elég csak félig tölteni, különben túl púpos lesz a teteje, ami később az alja lesz.

Kisülés után konyharuhával letakarva legalább 10-15 percet várni a formából kiszedéssel, különben nem jön ki egészben.

 


zsoka Előzmény | 2007.06.26. 19:20 - #223

Anginak és mindenkinek!

Pelle Józsefné recijei. Sok finomsága van még.

kuglóf.

Kuglóf készítésekor először a vajat keverjük habosra. 10 dkg habos vajhoz 3-4 tojássárgáját, 2-3 tabletta - meleg vízben feloldott - Polisett-et, csipetnyi sót, 1 dkg kevéstejben feloldott élesztőt, negyed kiló lisztet adunk, és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, amennyit felvesz. Az összeállított tésztát addig verjük, amíg teljesen sima és fényes nem lesz. Ha mazsolát teszünk bele, azt vágjuk ketté, hogy az íze belesüljön a tésztába. Citromhéjat is reszelhetünk bele. A kikent kuglóf-formát hintsük meg morzsával. A tésztát tegyük bele, és addig hagyjuk kelni, amíg a forma meg nem telik. Sütés közben kötőtűvel, vagy hurkapálcikával ellenőrizhetjük, hogy a tészta átsült-e. Ha a beleszúrt tű már nem ragacsos, a kuglóf elkészült. A formából kiborítva, hagyjuk kihűlni.

Márványos kuglóf

A tésztája úgy készül, mint az egyszerű kuglófé, csak a felébe néhány kanál kakaót, vagy reszelt csokoládét keverünk. A világos színű tésztát gyengén lisztezett deszkán kissé lelapítjuk, a kakaós tésztát ugyanolyan magasságban rátesszük, mindkettőt egyszerre felgöngyöljük, és az előkészíttt formába elkerekítve belehelyezzük. Kelesztés után sütjük.

Limara Előzmény | 2007.06.25. 10:31 - #222

Nyanyás-joghurtos kifli/Limara
 
2 dl tej
1 kis pohár joghurt vagy kefír (Danont használok)
1,5 tk. só
2 ek. burg. pehely
20 dkg nyanyatészta
aszkorbinsav
0,5 dl olaj
55 dkg BL 80
1 tk. cukor
2 dkg élesztő
 
Gépben 20 perc alatt tésztát dagasztok, majd fél órát kelesztem. A tésztát ekkor 4 felé vágom, majd mindet még 3-ba. Egyesével kinyújtom őket, feltekerem. Egy tepsire 6 db-ot teszek. Fél óra kelesztés után az első tepsit hideg sütőben kezdem sütni, a sütő aljába tálkában vizet teszek, a kifliket is alaposan lespriccelem, megszórom nagyszemű sóval. Az első tepsi kb. 25 perc alatt sül meg, a másodiknak, mivel már forró sütőbe kerül elég 15 perc is.

ILDIKO Előzmény | 2007.06.24. 23:14 - #221

Kozben ZSOKA megirta nekem hogy CSOKIVACSI recije volt! Nagyon koszi erte! A kezdet kezdeten amikor a "kodexemet"elkezdtem kiprintelve kimasolni, a nevet v. a cimet elfelejtettem. Igy volt ez a bakloves. Bocsanat erte!

ILDIKO Előzmény | 2007.06.24. 22:45 - #220

Kedves lanyok! Az ide irt receptet nemtudom mar hogy honnan szedtem. Elnezest ha valaki raismer, nem csorimorizni akartam!

KOKUSZOS-RACSOS-csokivacsi

Hozzavalok /alap/: 35dkg liszt, 20dkg margarin, 10dkg porcukor, 1 egesztojas, 1/2 csomag sutopor, /en 1z. vanilcukit is tettem/

TOLTELEK:6 tojassargaja, 6 tojasfeherje, 30dkg porcukor, 2 citrom reszelt heja ES leve is! ,   1 1/2 doboz tejfol, 30dkg kokuszreszelek,

A tesztaalaplap kenesehez olvasztott barackdzsem,  /En a toltelekbe IS tettem vanilcukit.

ELKESZTES /egyszeru/: A tesztaalap hozzavaloit osszegyurjuk , egy kevesket belole a racsozashoz felreteszunk.A tesztat tepsi nagysagura kinyujtjuk, majd zsirozott-lisztezett tepsibe fektetjuk es egykis olvasztott lekvarral megkenjuk./sargabarack a legjobb/

A TOLTELEKhez a tojasokat szetvalasztjuk, a sargajat a cukorral alaposan kikeverjuk.A feherjet jol felverjuk habnak es hutobe tesszuk 1 kicsit. A cukros sargajahoz hozzaadjuk a reszelt citromhejakat a levevel, belekeverjuk a tejfoloket, majd ovatosan beleforgatjuk  eloszor a kokuszreszeleket es a habbavert tojasfeherjet. Az egeszet rasimitjuk a lekvarral megkent nyers tesztara, majd felretett tesztabol csikokat sodrunk es beracsozzuk vele a kokuszhabostetot.

Elomelegitett sutoben, nagyon lassu tuznel kb: 1 orat sutni a tesztat,inkabb szaritani. Ellenorizni hogy jol megsult-e.

 

Megjegyzes: Aki szereti a kokuszosat BIZTOS ajanlom, mert nagyon finom.DE a tesztabol 1 1/2 adaggal vegyetek inkabb az elkeszitesehez, mivel linzerteszta szeruseg es morzsolodik, torik.Nekem maceras volt rudat sodorni ilyen keves anyagbol. EZERT bevagtam kisidore a frigoba es rareszeltem a nagyobb lyuku almareszelon.Puha-omlos es nagyon finom suti! Jo etvagyat! Fotot kuldok majd rola es Batka majd ideteszi nektek gusztakashoz. Pussz!


gabo Előzmény | 2007.06.24. 15:51 - #219

SOMLÓI:

1 liter tej, 5-6 ek cukor, 2 tojás, 4 ek kakaópor, 2 ek liszt. A cukrot, tojást, kakaóport és a lisztet kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáöntjük, és felfőzzük. Ne túl sűrűre. Közben a babapiskótát összetördelem egy tálba, és megszórom mazsolával, és durvára vágott dióval. Ha elkészült, akkor melegen a piskótára öntöm. Tejszínhabbal tálaljuk, ha kihült.

Én nem babapiskótából készitettem,hanem 4 tojásból sütöttem piskótát,és apró darabokra vágtam.


Sendy Előzmény | 2007.06.24. 12:12 - #218

Akkor újra, mert az előző leírás hanyag volt.

Minicsigák:

 

1 adag (30 csiga)

Tészta

2 adag (60 csiga)

      30 dkg

liszt

      60 dkg

      1 darab

tojás

      2 darab

      2,5 dkg

margarin

      5 dkg

      5 dkg

cukor

      10 dkg

      0,25 kismérő

      0,5 kismérő

      késhegynyi

aszkorbinsav

      késhegynyi

      1,75 dl

tej

      2,5 dl

      12,5 g

élesztő

      25 g

 

1 adag (30 csiga)

Töltelék

2 adag (60 csiga)

      10 dkg

margarin

      20 dkg

      6-9 kismérő

cukor

      12-18 kismérő

      6 nagymérő

liszt

      12 nagymérő

      6-9 nagymérő

tej

      12-18 nagymérő

      ízlés szerint

kókusz, kakaó,

fahéj

      ízlés szerint

 

Tészta:

Összedagasztjuk a tésztát majd 20-30 percet kelesztjük. Újra megdagasztjuk. 1 adag esetén 3 felé 2 adag esetén 6 részre választjuk a tésztát. Megfogjuk az egyik gombócot, kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, enyhén ellipszis formára (ha ügyesek vagyunk akkor téglalapra). 10-12 csíkra vágjuk úgy, hogy a csíkokat a helyükön hagyjuk. Lekenjük a töltelékkel egyenletesen, majd egyenként feltekerjük a csíkokat. Kívülről felvert tojással kenjük le. Megcsináljuk a többi gombócot is. Berakjuk a sütőbe kelni. Addig kelesztjük, amíg 2-3szoros vastagságra nem nő. Akár 1-1,5 órát is ellehet a tészta. Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra (tésztát nem vesszük ki). Amíg felmelegszik a sütő megduzzadnak a csigák, majd aranysárgára sütjük (10-15 perc körülbelül).

Töltelék:

Megolvasztjuk a margarint majd három fele osztjuk. Az írt hozzávalókat harmadolva hozzáadjuk a margarinhoz. Ízlés szerint hozzáadjuk a kókuszt, kakaót, fahéjat, majd simára keverjük. Töményebb ízhez kevesebb lisztet használjunk, ha lágyabbat szeretnénk akkor több tejet és több lisztet keverjünk hozzá. Kenhető sűrűségűre készítjük.  

Képek:

http://egerek.extra.hu/cpg1410/thumbnails.php?album=21


zsoka Előzmény | 2007.06.24. 09:25 - #217

Hús kétszínűen (internet reci)

Hozzávalók: - 1 kg karaj,
- 40 dkg darálthús,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- ízlés szerint pirospaprika, (én nem tettem bele)
- 1 tojás,
- só, bors,
- 1 szelet kenyér, (én 2 zsömit tettem bele, áztatva)

Az áztatott kenyeret a darálthússal elkeverjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, a tojást és a fűszereket. A szeletelt húst besózzuk, beborsozzuk, 2 ek. masszát kenünk rá, finoman rányomkodjuk, ismét hús és így rétegezzük, legfelülre hús kerüljön. Az edényt kiolajozni, hosszúkás tepsibe tenni. Langyosan, féloldalasan felszeletelni. A tetejére bacon szeleteket tenni, szépen megpirul. Nagyon kiadós. Burgonyapüré, savanyúság illik hozzá.

Én két kiklopfolt szelet közé tettem a tölteléket és a tetejére a szalonnát. Nem rétegeztem jobban, mert nincs olyan hosszúkás tepsim. A töltelékkel pedig megpakoltam, nem néztem, hogy hány kanál. Van kedvetek próbáljátok ki. Jó étvágyat hozzá.

ILDIKO Előzmény | 2007.06.24. 09:24 - #216

www.mesetorta.hu

TUROS TOLTELEK tortakhoz

Hozzávalók:

            (1 adaghoz)

 

  • 4 db                 tojássárga
  • 3 ek                 kristálycukor
  • 25 dkg              tehéntúró
  • 1 db                 citrom reszelt héja
  • 250 g               Ráma margarin 
  • 1 zacskó          vaníliás cukor, vagy  3-5 csepp vanília-aroma            

 

 

 

Elkészítés:

 

Előkészítjük a győzfürdőt, azaz egy lábasba 2 ujjnyi vizet engedünk, ebbe teszünk egy tűzálló (lehetőleg fém) edényt. Amíg a víz felforr, elkészítjük a krém alapját.

 

 

 

  • a tojás sárgákat,
  • a vaníliás cukrot,
  • a reszelt citromhéját
  • és a kristálycukrot egy közepes műanyag tálba tesszük és kb. 3-4 percig habosra keverjük.

 

 

 

Ezt a masszát áttöltjük az előkészített gőzfürdő fém edénybe, és gőz fölött besűrítjük folytonos keverés mellett. Először kicsit folyósabb lesz, de ahogy melegszik kicsit sűrűbb masszát kapunk. (Lassú folyamat, türelem kell hozzá.)

 

Amikor már sűrűbb állagú levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni a fém edényben.

Nem kell hűtőbe tenni, de ha sietni kell, a gőzfürdő vizét cseréld le hideg vízre, és abba állítsd vissza a fém edényt. (Így néhány perc alatt  - 2-3 cserével -  lehűl megfelelő hőmérsékletre.)

 

Amikor teljesen kihűlt töltsd át egy közepes méretű műanyag keverőtálba. Add hozzá a Ráma margarint, a tehéntúrót és alaposan, több percen keresztül dolgozd össze gépi habverővel. Fontos: a margarint felhasználás előtt 1-2 órával vedd ki a hűtőből, tedd tányérra, nyissad szét a csomagolását. Ha nem elég lágy, akkor a krémben apró margarinpöttyök lesznek, bármennyi ideig is dolgozod össze robotgéppel. Mikrózni felesleges, könnyű túlhevíteni és akkor nem lesz alkalmas a krémhez.  

 

Ezt a túrós-margarinos tölteléket tedd a piskóta lapok közé „Túrbózhatod” sárgabarackkal, nagy siker lesz! J

 

 

 - - - - - -

 

 

Egy átlagos tortához kb. 1,5-2 adag szükséges, tehát a fenti hozzávalók 1,5-2 x-ese! Nagyobb tortához természetesen még több.

 

 

 

Tipp:

A túrós töltelék előtt kend be vékonyan a piskótalapokat kissé higított sárgabarack lekvárral. Még


masala Előzmény | 2007.06.23. 18:41 - #215

   Zöddió-befőtt a  201-202-es hozzászólásban van.

masala Előzmény | 2007.06.23. 18:38 - #214

   Cukrozott zöld dió

1 kg szép nagy, ép zöld dió

8 szem szegfűszeg,  kis darab fahéj, 1/2 rúd vanília

50 dkg kr. cukor

A megszurkált, áztatott diót forrásban levő vízben 25 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vizet öntünk rá és másnapig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük és tiszta ruhán leszárítjuk.

Az 50 dkg cukrot 1 dl vízzel és a fűszerekkel sziruppá főzzük és jó forrón ráöntjük a dióra. Egy napig állni hagyjuk, majd szűrőkanállal  kiszedjük a diókat és a szirupot  újra felforraljuk. sűrűbbre főzzük és a diót visszatesszük, másnapig állni hagyjuk. A diót ismét kiszedjük, a szirupot felforraljuk, sűrűbbre főzzük és a diót visszatesszük, másnapig állni hagyjuk és ezt még 2x ismételjük. Összesen 4x. Végül a diót 10 percig főzzük az addigra már sűrű szirupban.

Forrón üvegekbe tesszük és lekötjük. Ha kihűlt, eltehetjük a helyére. Rendkívül finom, de nagyon hízlaló csemege.

A zölddió-befőtt az, amit a találkozóra vittem. Ezt még nem csináltam meg.

 

 

 


Sendy Előzmény | 2007.06.23. 14:28 - #213

Boglárka:

Joghurtosak, ha valamelyik megtetszik, akkor szívesen kiírom a könyvből, hogy hogyan készül. Mondjuk azért elég olvashatóak a képek.

http://koneko.extra.hu/feltoltes/dl/bogi/20070622_bogi001.jpg
http://koneko.extra.hu/feltoltes/dl/bogi/20070622_bogi002.jpg
http://koneko.extra.hu/feltoltes/dl/bogi/20070622_bogi003.jpg
http://koneko.extra.hu/feltoltes/dl/bogi/20070622_bogi004.jpg
http://koneko.extra.hu/feltoltes/dl/bogi/20070622_bogi005.jpg
http://koneko.extra.hu/feltoltes/dl/bogi/20070622_bogi006.jpg


Angi7711 Előzmény | 2007.06.22. 22:30 - #212

Brownie Amerikából by Príma Konyha

Hozzávalók: 1 bögre (2 dl) víz, 22 dkg vaj vagy margarin, 4 EK keserű kakaópor, 2 bögre finomliszt (kb 25 dkg), 2 bögre kristálycukor (kb 40 dkg), 1 EK szódabikarbóna, 1 dl natur joghurt, 2 tojás, 1 csomag vaniliáscukor.

A tepsi kikenéséhez: 2-3 dkg vaj.

A tetejére: 12 dkg vaj vagy margarin, 4 EK keserű kakaópor, 6 EK natur joghurt, 1 bögre (2 dl9 porcukor, 1 csomag vaniliáscukor, 1 bögre durvára vágott dió.

A vízben felforralom a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzom. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatom, az előzőekhez keverem. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaniliáscukor.

Kivajazott tepsibe simítom, és előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb lánggal (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 20 percig sütöm.

A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítem. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverem bele a diót. Ezt a masszát egyenletesen a kisült tészta tetejére kenem, és csak akkor szeletelem fel a süteményt, amikor ez a bevnat megszilárdul rajta.

Saját tapasztalat: a mázhoz és a tésztába is nekem elég volt a fele cukormennyiség. Nagyon gyors, egyszerű és nagyon finom sütike.


Sendy Előzmény | 2007.06.21. 12:16 - #211

És újabb hozzászólás tőlem: :))

Pudingos gyümölcsleves:

A vízet felrakom melegedni. Megpucolom az almát, majd beleaprítom, belerakom a fő színező gyümölcsöt: cseresznye és meggy, ha befőtt akkor némi befőttlevet is (1-2 dl) is teszek a levesbe. Barack, ribizli (csak fél marékkal szoktam az íz és szín miatt, nem kellemes amikor az ember magra harap), szilva, körte, kisebb citrom reszelt héja, 2 vastagabb szelet citrom, eper... no meg amit még találok itthon gyümölcs. Az egész közben elkezd lassan rotyogni, ekkor fahéj, frissen reszelt szerecsendió, egész szegfűszeg, egy vaniliás cukor kerül bele. Puncspudingot használok ha van, de megfelel a vaniliás is. A pudingport 2-5 evőkanál (ez a leves méretétől és a gyümölcsök savanyúságától függ) cukkoral elkeverem, majd a már rózsaszines gyümölcsleveslével felhigítom. Így öntöm lassan a levesbe, folyamatos keverés közben. Én időnként és a biztonság kedvéért szitán szoktam átszűrni, nehogy összecsomosodjon. Könnyen összeugrik a puding amikor a levesbe ér (de lehet csak én vagyon ügyetlen). Alaposan elkeverjük a pudingos levest, figyelünk az edény aljára, mert oda is előszeretettel letapad. 3-5 perc kavargatás után habarást adok a leveshez, még egyet rottyantok rajta, majd lehűtöm. Én picit sűrűbre szoktam csinálni, nehéz volna megmondani milyenre, de kb folyósabb tejfölsürűségüre.

 


Sendy Előzmény | 2007.06.20. 11:53 - #210

Kakaós, fahéjas, kókuszos csigák (ahogy én csinálom)

Tészta:

Sima briós vagy kakós csiga tészta.

A képen látható adag 30 dkg lisztből készült. A kész kelt tésztát három részre osztottam, kinyújtottam olyan vékonyra ahogy csak tudtam (2-3mm). 10 csíkra vágtam a kissé deformált kört (1-1,5 cm vastag csíkok). Összetoltam a csíkokat, hogy visszaadják a kört, majd lekentem a töltelékkel, feltekertem a csíkokat, majd kelesztettem majdnem egy órát, míg jó puhák és duzzadtak nem lettek. Nem kell kilapítani a tésztát, majd ahogy kel, formálja magát ilyen kis dundira.

Töltelék: sokfélét olvastam a mai napon, mind eléggé margarinos volt (1. nem szeretem a nagyon margarinos krémeket, 2.nekem alig volt itthon) így kisérleteztem.

2-3 evőkanál olvasztott margarinhoz kevés tejet, 1 púpos evőkanál lisztet, porcukrot (por alapú kell, hogy attól is sűrűsödjön) és a kívánt ízt (kakaó, fahéj, kókusz) öntöttem, majd símára kevertem úgy ahogy volt szobahőmérsékleten.Ha nagyon erőteljesen kakaós akkor + liszt és tejjel higítható az íz. Kókusznál töménytelen mennyiségű kókuszt lehet belerakni.

Sütés: nem előmelegített sütőben sütöttem, had duzzadjanak addig is míg felmelegszik a sütő. Így habkönnyű, puha tésztát kaptam.

http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga1.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga2.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga3.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga4.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga5.jpg
http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070620_csiga6.jpg


Sendy Előzmény | 2007.06.19. 18:40 - #209

Ez lemaradt: :))

http://egerek.extra.hu/cpg1410/albums/sutesek/sutik/20070617_meggyes1.jpg


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?