E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.09.04. 08:38 - #368

köszi, Moha

Moha Előzmény | 2007.09.04. 00:07 - #367

Majorkaj elkészült a tk.nyanyás tk lisztes joghurtos kifli legutolsó variánsa! Beírtam a bármitbe,képet is hoztam tegnap. Nagyon jó puha,laza lett!

Moha Előzmény | 2007.09.03. 11:10 - #366

Tk.nyanyás-joghurtos-tk.lisztes kifli   (Limara után szabadon)

2 dl tej                    30 dkg BL80 kenyérliszt

160 gr joghurt           25 dkg tk.búzaliszt

1,5 tk.só                  2 ek.burg.pehely

1 kk.cukor                aszkorbin

20 dkg tk-s nyanya    lenmagpehely

o,5 dl olaj/2 dkg vaj    2 dkg friss élesztő

Dagasztás gépben, kelesztés fél órát tálban. Átgyúrom,16 felé osztom,kiflit formázok.A tepsin letakarva kelesztem 1 órát. Alaposan megspriccelem, kb.200 fokon 25 percig sül.


Batka Előzmény | 2007.09.02. 22:59 - #365

A képre mutató link a te géped meghajtójára mutatott, nem egy interneten is fent lévő képre, azért nem látszik (valamiért a böngésződ ideiglenesen letöltött fájljai linkelődtek be).

jegkasa Előzmény | 2007.09.02. 20:13 - #364

Waffel / Macikonyha.hu/
 
  • 50 deka liszt
  • 25 deka vaj
  • 10 deka kristálycukor
  • 2 egész tojás
  • 2 tasak szárított élesztő
  • 10 deka tej*
  • 1 csipet só
  • 1 nagy csésze jégcukor
A lisztet elkevertem a szárított élesztővel, cukorral és a sóval. A vajat nagyon puhára, de nem folyósra olvasztottam, majd belekevertem a 2 tojást. Ezt a vajas tojásos keveréket a liszthez adtam, úgyszintén a langyos tejet, és kézi mixerrel egy sima masszív tésztává dagasztottam be. Egy órán át langyos helyen kelesztettem, majd 12 egyforma darabra szétadagoltam. Mindegyik adagba 1-1 csapott evőkanálnyi jégcukrot gyúrtam, majd meg is forgattam egy cukorral leszórt tálcán . Letakarva további negyed óráig pihentettem, közben előmelegítettem a waffelsütőt.
Kb. 3-4 perc alatt készre sütöttem.
 
 
Ezaz eredeti recept.
Ahogy én készítettem a lisztet , a cukrot és a margarint valamint fél adaghoz 1 dkg élesztőt összemorzsoltam egy tálban, majd a tejet és  tojást hozzáadva átraktam a kenyérsütőbe és ott dagasztottam. Hagytam kelni majg 5 dkg gombócokat formáztam belőle és hagytam kelni 1 órát. Ezután kilapitottam és megsütöttem.

Piroska Előzmény | 2007.09.02. 16:39 - #363

Érdekes a kép helye megvan, a kép eltűnt. Batka! Mi van ilyenkor?


Piroska Előzmény | 2007.09.02. 16:37 - #362

Pinzgaui nudli (4 adag)

 

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 14 dkg liszt, 3 dkg vaj, 6 dkg kolozsvári szalonna, só ízlés szerint

 

Előkészítés: A burgonyát hideg vízben megmossuk és elegendő sós vízben puhára főzzük. Még forrón meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük, gyúródeszkán azonnal kemény tésztát gyúrunk belőle a liszttel és a sóval. Egy tűzálló tálat jól kivajazunk. A szalonnáról levágjuk a bőrét és apró kockákra vágjuk.

 

Elkészítés: A szalonnát egy serpenyőben megolvasztjuk és kihűtjük. A tésztát ujjnyi vastag hurkává sodorjuk, 5 centiméteres darabokra vágjuk, majd nudlikat formázunk belőle. A nudlikat belerakjuk a kivajazott tálba, rászórjuk a szalonnát, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalható savanyú káposztával vagy káposztasalátával.

 

Módosítás: Én bacon szalonnával szoktam, és jóval többet rakok rá, legalább 15 dekát. Jénai helyett sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm.


ILDIKO Előzmény | 2007.09.02. 15:58 - #361

Szia BATKA!

Koszi az infot! Erre gondoltam En is.Legtobbunk eloszor felrakja v. felrakatja a fotot az altba, mi csodalljuk es megragcsaljuk szivesen  " oszt " beirjuk ES csak ezutan a suti v. torta recijet. Igy a fotok CSAK ritkan jonnek hozza a szerzo es az eredeti sutis recihez. Csak ezt sajnalom! Sokszor ugy van az emberekkel : fotorol meggusztaljuk aztan elolvassuk a recit es csak azutan dontunk hogy elkeszitjuk , miegymas.

TERMESZETESEN "baromi"munka lenne AZ Neked. En sem igy gondoltam!  Koszi!


Batka Előzmény | 2007.09.02. 13:04 - #360

Ildikó, ezt kétféleképpen lehet megcsinálni:

1. Ha a kép az itteni képtárban szerepel, meg kell várni, amíg én felteszem oda a képeket, és a receptet csak ez után lehet ide beírni, és a képet mellé másolni.

Ha előbb jön a recept, akkor én tudom csak utólag módosítani a hozzászólást, de előre mondom, hogy arra nincs kapacitásom, hogy mindig megnézzem, ki milyen receptet írt be, és küldött-e hozzá képet.

2. Ha van saját képtár a neten (gportálos, tvnetes stb.), akkor mindenki maga tudja beilleszteni a képet a szokásos módon (nem I. Explorert használóknál lásd a Súgót).


ILDIKO Előzmény | 2007.09.02. 08:28 - #359

BEZSAM! utolagos engedelmeddel : atmasoltam ide a recidet.Minden egyes db amit IDE beirtok egy gyongyszem" NE vesszen mar el!

bezsa Előzmény | tegnap 22:13 - #25235

Én meg ezt szoktam sütni. 

 Kelt ostya

   (Kelt tészta)

  375 g búzalisztet keverőtálba szitálunk,

  1 tasak szárított élesztővel gondosan elvegyítjük,

  50 g cukrot

  1 tasak vanillincukrot

  1 citrom reszelt héját 1 csipet sót

  4 tojást

  500 ml (1/2 liter)

  langyos tejet

  125 g olvasztott kihűlt vajat vagy margarint hozzáadunk és az        egészet keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt jól összedolgozzuk.

      Lefedve, meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan megnő.

    Jól kikent és felforrósított ostyasütőbe szűk 2 evőkanálnyi tésztát     töltünk

azonnal jól elkenjük és az ostyát aranybarnára sütjük, sütőrácson egyenként hűlni hagyjuk


ILDIKO Előzmény | 2007.09.02. 08:11 - #358

Egy keresem lenne! Mivel "nagy"kostolo vagyok: Meglehetne AZT oldani hogy a recept melle amit beirtok a TI megsutott sutisfotokat IS mellerakjatok v.esetleg Batka tudna e ebben segiteni. Ebben nagyon fotogen az emlekezetem ezert kernem. Nagyon halas koszonettel: Ildikonl!  /Ps: egy csomo reci szuletett es sutes a multban is aminel sajnos a foto lemaradt, vagycsak a sajat fototarban szerepel./

Moha Előzmény | 2007.09.01. 22:14 - #357

Foszlós kalács

70 dkg finomliszt             3 dl tej

10 dkg cukor                  1 egész tojás

2 vanillincukor                 reszelt citromhéj

aszkorbinsav                  8 dkg olvasztott vaj

5 dkg friss élesztő

Dagasztás a gépben, mindent beletenni, kivéve az olvasztott vajat. Ezt most akkor adagoltam bele,mikor a tészta már szépen összeállt,három részletben. Dag.végén kivettem,tálban kelesztés,kb.20 perc után gyengén átgyúrtam,kelesztés 20 perc,megint átgyúrtam,kelesztés még kb.30 perc. Akkor átgyúrni,formázni,a dobozban keltek még egy órát. Tetejét tojássárgával megkenni, sütés kb.180 fokon 25-30 percig.


Cristina77 Előzmény | 2007.09.01. 21:08 - #356

Tigriskifli

 

Hozzávalók: 65 dkg liszt, késhegynyi aszkorbinsav,  3 dl tej, 1 dl olaj, 1 kk só, 100 g cukor,  4 dkg élesztő, 2 kk kakaópor

 

A kakópor kivételével mindent gépbe teszek. 15 perc dagasztás után kiveszem a tésztát, megfelezem és az egyik felét a kakóporral visszateszem. Kb 5 perc alatt alaposan beledagasztódik a kakaópor. Mindkét tésztát megfelezem. Kinyújtok 1-1 sima és kakaós tésztát, majd egymásra rakom és úgy is nyújtom még kicsit, hogy sok sodrás legyen rajta. 12 cikkre vágom és feltekerem. A másik két lappal hasonlóképp járok el, csak a tészták sorrendjét cserélem fel, hogy most a másik színű kerüljön kívülre. Tepsin megkelesztem, majd előmelegített sütőben megsütöm.

 


Amarillisz Előzmény | 2007.09.01. 20:50 - #355

Almás pite

 

hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 2 dkg élesztő, só, 2 tojás

ezeket összegyúrom, kettéveszem, kinyújtom és mehet a tepsibe az egyik lap

töltelék:reszelt alma cukorral-mennyisége ízlés szerint- össze szoktam kicsit főzni, levét kinyomom, mehet a tésztára, rá egy kevés fahéj

a tölteléket ráteszem a tésztára , erre a tetejét, lekenem egy felvert tojással, megszurkálom villával és mehet a sütőbe. kb 25-30 perc alatt kész.

DSC00057.jpg image by Tundertanc


bezsa Előzmény | 2007.09.01. 12:05 - #354

Csokis tallérok-Bezsa-Stahl


Hozzávalók:

20 deka liszt
2 deka cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt fahéj
10 deka puha vaj
15 deka cukor
1 tojás
15 deka étcsoki


Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat), és sütőpapírt terítek egy nagy tepsibe.
A lisztet meg a cukrozatlan kakaóport szűrőn át beleszitálom egy tálba, majd hozzájuk keverem a szódabikarbónát és az őrölt fahéjat. Nagy késsel morzsányi darabokra vágom az étcsokit, hozzászórom a kakaós liszthez, és előveszek egy másik tálat. Ebben robotgéppel összehabosítom a puha vajat a cukorral, aztán belepottyantom a tojást, és ezt is eldolgozom a géppel.
A tészta összeállítása csak annyi, hogy a tojásos-cukros vajba fakanállal belekeverem a csokimorzsás-kakaós lisztet, és miután összedolgoztam az egészet, már adagolhatom is ki a tepsire.
A csokis masszából evőkanállal kirakok egymástól tisztes távolságban 18-20 halmot, és 13? -16 percre betolom őket a forró sütőbe.
Ennyi idő alatt a tallérok úgy sülnek ropogóssá, hogy közepükben megmarad egy gondolatnyi lágy, olvadt csokis falat: íme, így készülnek a töltött kekszek töltelék nélkül.
18-20 darab lesz belőle


Moha Előzmény | 2007.08.31. 13:57 - #353

Természetesen a kenyérben is tk-s nyanya van!

Moha Előzmény | 2007.08.31. 13:41 - #352

Limara nyanyás-johurtos kiflije barna változatban

2 dl tej                                20 dkg BL 80

1 kis pohár joghurt 140gr        10 dkg fehér tönköly

1,5 tk.só                              25 dkg tk.búzaliszt

1 kk.cukor                             2 k.burg.pehely

0,5 dl olaj                              2 dkg friss élesztő

20 dkg tk.lisztes nyanya          csipet aszkorbinsav

Gépben dagasztás,fél óra kelesztés, utána 12 vagy 16 db-ra vágás,formázás. Kelesztés duplára,spriccelés,sütés 200 fokon kb.15-20 perc. / szoktam még tenni bele 3-4 ek.enmagpelyhet is,már az elején bele lehet keverni./

Barnakenyér Limara tk-s kenyere után szabadon

35 dkg tk. öregtészta                         30 dkg BL 80,vagy fehér tönköly

300 ml víz                                    30 dkg tk.búzaliszt

1,5 tk só                                       2 ek.burg.pehely

aszkorbin                                      lenmagpehely 4-5 ek.

1 ek.olaj                                       1 dkg friss élesztő

Dagasztás gépben,kelesztés tálban 30-40 perc, átgyúrás finoman,formázás, kelesztés kb.40-45 perc,bevágás, kelesztés még kb.15 perc,spriccelés, sütés, kb.1 óra 10 perc 200 fokon.  


Cristina77 Előzmény | 2007.08.31. 13:06 - #351

Tejfölös pogácsa

Hozzávalók: 1/2 dl tej, 1 tojássárgája, 20 dkg margarin(vagy 10 dkg zsír), 175 gramm tejföl, 1 kk cukor, 2 kk só, csipet aszkorbin, 50 dkg liszt, 25 gramm élesztő

Mindent a gépbe tettem, 20 percig dagasztattam. Amikor megdagasztotta, lisztezett tálba borítottam, duplájára kelesztettem. Majd háromszor hajtogattam fél órás időközönként. Amikor ezzel végeztem, kiaszaggattam, tepsire tettem és addig kelesztgettem már csak, amíg megmelegedett a sütő. A tetejét direkt nem kentem le semmivel.

 


Amarillisz Előzmény | 2007.08.30. 21:40 - #350

KALÁCS( almalekvárral, fűszerekkel)

2 dl tej, 1 tojás, 1 nagy ek. tejföl, 5 dkg margarin, 40 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, só

ezt a géppel üsszegyúrattam, majd a felébe tettem fahéjat szegfűszeget, gyömbért (ízlés szerint, szerintem mehet bele bőven)

kelesztettem, majd mind a két tésztát kinyújtottam, a simát megkentem almalekvárral-ezt se kell sajnálni-rá a fűszeres lap, feltekertem, és tortaformában megsütöttem,-vigfyázat jól megsel sülés közben!- tojással lekenve a tetejét, kb. 25-30 perc alatt kész.

DSC00053-1.jpg image by Tundertanc

 

 


ILDIKO Előzmény | 2007.08.30. 21:23 - #349

Hogy az utokornak megmaradjon"" bemasoltam ide a recit.Remelem nem haragudtok erte./?/

Zsike Előzmény | ma 19:45 - #25037

Szia Amarillisz!

Ha érdekel, természetesen ideírom a receptet, és kívánom, hogy minden kérésed ilyen gyorsan teljesüljön.

Sütőtökös kenyér (főtt, áttört, lehűtött tök kell hozzá)

(3 méret adatait írom le)

150-200-250 g sütőtök

90-110-150 ml iró (tejföl, joghurt is lehet)

60-45-80 ml víz

15-30-45 ml extraszűz olívaolaj

325-425-575 g kenyérliszt

50-75-10 g kukoricaliszt

15-22-30 ml nádcukorszirup (én cukrot tettem bele)

5-7,5-10 ml só

4-5-7,5 ml élesztő (por)

Csipogásnál, vagy a dagasztás vége előtt 5 perccel adjuk hozzá a tökmagot -15-22-30 ml mennyiségben.

A töktől a héj puha, szerkezete könnyű. Levcesekhez, csőben sült ételekhez ajánlja a receptkönyv.

Sok sikert és jó étvágyat!!


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?