E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

Amarillisz Előzmény | 2007.09.21. 09:33 - #428

bezsa!!!!!! jaj, összecseréltem a képeket a papagáj és a zebrasütinél! tudnál segíteni?

Amarillisz Előzmény | 2007.09.21. 09:00 - #427

Papagáj szelet/Amarillisz

Hozzávalók:

 

- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás puding
- 2 ek. kakaó
- 1 cs. puncs puding
- 4tojás
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin
-2 dl tejföl
-30 dkg liszt

A tojásokat összekeverem a cukorral és a margarinnal-amit előtte a mikróban fel szoktam olvasztani.Apránként hozzáteszem a tejfölt, a lisztet és a sütőport.A masszát 3 felé veszem, az elsőhöz hozzákeverem a vaníliás pudingot.A második adaghoz hozzá teszem kakaót, a harmadikhoz pedig a puncspudingot.2 őzgerincformát kibélelek sütőpapírral, majd rétegezem a keverékeket: alulra a vaníliás, erre a kakakós, felülre pedig a puncsos réteg kerül. Picit elsimítom és előmelegített sütőben sütöm 170 fokon, kb. 30 percig.

   DSC00077.jpg papagáj szelet image by Amarillisz


totimi Előzmény | 2007.09.21. 08:49 - #426

Nyers céklasaláta-totimi

Nyers céklasalátát is szoktam készíteni. Egészséges és finom is. A céklát a reszelő legkissebb likacsos részén vagy robotgéppel lereszelem. Ha van lehet hozzá s.répát is reszelni. Cspegtetek rá pici c.levet, meglocsolom tögmagolajjal v. oliva olajjal. Vágok bele apróra lilahagymát. Török bele 1-2 gerezd fokhagymát. És szórok bele egy kis hántolt napra- vagy tökmagot. Kicsit behűtöm. Húsok vagy pirítós mellé kitűnő. És még laktató is.


totimi Előzmény | 2007.09.21. 08:45 - #425

Majonézes céklasaláta-totimi-(Stahl Judit)

Kissebb vagy közepes céklát egyesével alufóliba csomagolva megsüti, (kb 1 óra kislángon) kockákra vágja, és leönti majonéz, tejföl és tejszín keverékével. No meg ad hozzá tört f.hagymát és jó sok aprított petrezselyemzöldet. Behűtve kell tálalni. Annyira finom....! Sülés közben valami fantsztikus édes ízt kap a cékla. Nálunk így natúrba is szereti a család.


Amarillisz Előzmény | 2007.09.21. 08:45 - #424

Krémes zebrasütemény /Amarillisz

tészta hozzávalók:

-260 g liszt

- 4 tojás

- 260 g porcukor

- 8 ek víz

- 10 ek. olaj

- 6g sütőpor

- 1 ek kakaó

krém hozzávalók:

- 4 ek. étkezési keményítő

- 500 ml tej

- 250g margarin

- 150 g porcukor

- 3 ek. rum

A tojások fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval, majd félreteszem.A 4 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral. a vízzel és az olajjal. Ezután hozzáteszem a lisztet, melybe belekevertem a sütőport és felváltva adagolom, a habbá vert tojásfehérjével.A masszát kétfelé veszem, majd az egyikhez hozzákeverem a kakaót.Két őzgerincformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a kakaós és a fehér masszát, külön-külön.Sütőben, kb. 160-170 fokon sül 25-30 percig.Eközben elkészítem a krémet: a keményítőt összekeverem a tejjel és felfőzöm. Ha kihűlt, hozzáadom az előzöleg már habosra kevert margarin, és porcukor egyvelegét, és a rumot.A megsült és kihűlt tésztákat felszeletelem.A krémmel összeragasztok 1 fehér, és 1 kakaós tésztát, amíg az alapanyag el nem fogy. Egy kevés krémet kell hagyni a külsejére is, amivel bekenem.Jó nagy adag lesz belőle, és nagyon finom, ajánlom mindenkinek!

 

  zebrasuti2.jpg zebrasüti szeletelve image by Amarillisz


bezsa Előzmény | 2007.09.20. 18:35 - #423

Bau azért nem vettem eddig még ki, mert nem volt jogosultságom. A mai nappal kaptam meg és majd most rendbe hozom. Bocsika.

bau Előzmény | 2007.09.20. 18:26 - #422

Bezsa! Kérlek vedd ki a receptem mellől azt a képet,mert az Boglárkáé...

Ez tartozik hozzá:cukkinis natursült

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/cukkinisnaturslt.jpg


Moha Előzmény | 2007.09.20. 17:21 - #421

Provance-i krumplileves / Moha

Kevés olívaolajon megfuttatok egy csokor újhagymát /vagy egy fej régit/ apróra vágva,rádobok 3-4 gerezd fokhagymát préselve és kb.1,5 kg tisztított,kockára vágott krumplit.Felöntöm annyi vízzel,amennyi bőven ellepi,só,őrölt bors,2 tk.provance-i fűszerkeverék és 2 tk saját készítésű darált zöldséges ételízesítő megy bele. Amikor a krumpli puhára főtt, 4-5 ek.tejföllel pépesítem a botmixerrel. Visszateszem a tűzre,csak annyi időre,míg felforr,kevergetem közben. Itt lehet beletenni kolbász,vagy virslikarikákat,azoknak ennyi főzés elég. Amikor kész bőven teszek bele apróra vágott zöldpetrezselymet.  Tálalásnál lehet mellé kínálni reszelt sajtot,márványsajtot,párolt zöldségeket,levesgyöngyöt, pirított zsemlekockát,olívabogyót,sonkacsíkokat,stb....


totimi Előzmény | 2007.09.20. 09:45 - #420

Olajos padlizsán (Jamine Oliver) 1kg padlizsánt megmosunk, levágjuk a végeit. Hosszába kb. 3 felé végjuk. Után kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. Vízet forralunk, teszünk bele sót és fehérboresetet. Ha forr beledobjuk a padli szeleteket. 4 percig forraljuk. Közben készítünk egy pácot: fél l olaj, fele oliva, fele napra. Nyomunk bele f.hagyma gerezdeket, teszünk bele morzsolt oregánót. Ezt az öntetet jól összekeverjük. Ebbe a pácba tesszük bele a lecsögötetett, de még forró padlizsánt. Öszekeverjük óvatosan, és kiforrázott inkább kisebb üvegekbe szorosan rakjuk a padlizsánt, majd felöntjük színig az olajos lével. Az üvegeket lezárjuk és fejrefordítjuk egy percre. Hűvös helyen tároljuk, míg össze nem érik. (kipróbált?Bezsa)

bezsa Előzmény | 2007.09.20. 07:49 - #419

Almás / meggyes táska  / Moha

60 dkg liszt  ( fele lehet tk.búzaliszt )
2 zacskó sütőpor
6-8 dkg porcukor
150 ml olaj
150 ml tej
30 dkg túró

Ezeket a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozom,1 perc alatt,majd a tálból kivéve összegyúrom. 3-4 mm-re nyújtom, kb. 12 X 12 cm-es négyzeteket vágok belőle. Mindegyiknek az egyik felére egy kanál tölteléket teszek,szélét lekenem egy vizes ecsettel,ráhajtom a másik felét,összenyomkodom.  
Sütőpapíros tepsin,kb.180 fokon 20-25 percet sütöm. Le lehet kenni a tetejét tojássárgával,de nem muszáj.
Töltelék: alma kockára vágva,picit megpárolva,ciromhéjjal,fahéjjal,kis cukorral,esetleg besűrítve egy kis étkezési keményítővel. Meggy ugyanígy elkészítve. Lehet túróval,mákkal,dióval,sűrű lekvárral tölteni,ki mit szeret.

 

 Almás és meggyes  Almás és meggyes vágva


Amarillisz Előzmény | 2007.09.18. 22:50 - #418

 

 

Kávés-túrós torta/Amarillisz

Hozzávalók:

-20 dkg keksz ledarálva, vagy apróra törve
-10 dkg olvadt margarin
-4 tojás
-1 kispohár tejföl
-23 dkg cukor
-fél kg túró
-2 ek. instant kávé
-1 tk. fahéj

Egy kapcsos tortaformába beleöntöm a darált kekszet, rá az olvadt margarint, és jól belenyomkodom.
A többi hozzávalót a kávé és fahéj kivételével egy edényben jól összekeverem, legegyszerűbb botmixerrel dolgozni, így a túró is jól belekeveredik és nem marad darabos.
A masszát ketté veszem, egyikbe beleteszem a 2 ek. kávét-amit előzőleg egy kis vízben feloldottam-, a másik felébe pedig a fahéjat.
A keksz alapra ráöntöm a fahéjas masszát, majd erre óvatosan a kávésat, és egy kicsit összekeverem-így lesz márványos.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 35 percig sül.
Tejszínhabbal tálalom.

megjegyzés: a tészta alapját szerintem jobb lenne mondjuk egy linzertésztával helyettesíteni, mert ez így kissé morzsalékos, mikor szeletelem, vagy esetleg nagyobb darabokra hagyni a kekszet, nem ledarálni.

DSC00003.jpg kávés-túrós torta image by Amarillisz


 


bezsa Előzmény | 2007.09.18. 06:23 - #417

Cukkinis natúrsült-Bau

Hozzávalók:
4 szelet comb, vagy karaj ,só bors, egy gyenge cukkini,3 fej hagyma, zsiradék, esetleg főtt rizs.

Rövid leírás:
A natúran megsült hús mellé sült zöldséget kínálunk.
Elkészítés leírása:
A gyenge cukkinit hasábokra vágjuk (jó, ha esetleg van sárga is, nem csak zöld), ugyan úgy a hagymákat is. Egy száraz teflonserpenyőbe az előzőleg leszárított ,beolajozott húsokat hirtelen kisütjük, megfordítjuk, de ne szúrjuk meg. Utólag sózzuk, borsozzuk. A zöldségek alá egy másik serpenyőbe (vagy ugyan abba ,amiben a hús sült, de már kivettük)2 kanálnyi olajat öntünk, felforrósítjuk, és hirtelen átpirítjuk a cukkinit és a hagymát. Ez mindössze néhány percig tartson.
Így kapunk friss ropogós, de már nem nyers zöldségköretet, kicsit megsózzuk, és máris tálalhatjuk a hússal.
Diétázók, csak így magában, de adhatunk hozzá főtt rizst is.

cukkinisnaturslt.jpg image by bau4


totimi Előzmény | 2007.09.17. 23:21 - #416

Barna tészta (a mama jól bevált receptje)

15 dkg cukrot megolvsaztunk, majd felengedjük 1 dl vízzel. Addig kavargatjuk míg el nem oldódik.

Hidegre tesszük, ha kihűlt hozzáadunk 15 dkg cukrot, 5 d. vajat, 1 tojást, 6 ek. tejet. + 45 d. liszttel összedolgozott 1 kávéskanál szódabikarbónát és 2 ek. kakaót. 4 lapba sütjük.

Krém: 5 dl tejből és 6 ek. lisztből sűrű krémet főzünk, ha kihűlt összedolgozzuk 25 d. vaj és 20 d. porcukor keverékével.

A tetejére csokimázat lehet tenni.

Állás közben egyre puhább lesz. Nagyon finom sütemény!

DSC00114.JPG


majorkaj Előzmény | 2007.09.17. 21:21 - #415

Bezsa ! Igenis, megpróbáljuk betartani a szolgálati kérésedet. Remélhetőelg így átláthatóbb lesz a receptes fórum.

nogea Előzmény | 2007.09.17. 21:02 - #414

Kókuszos Kinder Pingui /nlc-ről/ Kezdem azzal hogy írták hogy kevés a tészta vékony,így én módosítottam.Így azt írom ahogy én csináltam. 6 db tojás,15 dkg liszt,3/4 sütőpor,3 dkg kakaópor,3 ek olvasztott vaj,3 ek víz,18 dkg cukor. A tojásokat szétválasztjuk,a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral.Belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet,ezzel is keverjük.A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral és a tojásos masszához adjuk.Simára dolgozzuk.A végén lazán belekeverjük a keményre vert tojáshabot.Sütőpapírral bélelet tepsibe simítjuk a masszát.Sütjük. Krém: 1 és fél tubus sürített tej,/tubusos tej/3 dl hulala,6 ek kókuszreszelék,3 tk zselatin,amit 8 ek vízbe megmelegítünk. A sürített tejet lassú tűzön addig főzzü,amíg kicsit karamellizálódik,langyosra hűtjük majd belekeverjük a feloldott zselatint.Elkezdjük felverni a hulalát,majd amikor már majdnem kemény a hab,lassan belecsorgatjuk a karamelizált zselatinos tejet.Keményre verjük.A végén lazán belekeverjük a kókuszreszeléket.A piskótát ketté vágjuk,megtöltjük a krémmel.Csokimázzal bevonjuk,kókusszal diszítjük.

masala Előzmény | 2007.09.17. 19:48 - #413

Savanyúság felöntő lé

 

·        3 lit. Víz

·        30 dkg cukor

·        10 dkg só

·        1 kk. szódabikarbóna

·        1 kk. szalicil

·        1 kk. borkén

·        A vizet a hozzávalókkal összeforraljuk, az ecetet csak a végén tesszük hozzá, nem forraljuk vele

·        ½ lit. 10%-os ecet

      

    Ízesítés: szemesbors 1mk.üvegenként, szemes koriander 1 mk. üvegenként, babérlevél 1-2 db üvegenként, torma 1-2 szál

 

Ez a savanyúság lé jó minden fajta savanyúság eltevéséhez!

A levet beleöntjük az üvegekbe, de nem kötjük le!

Hagyjuk, hogy a zöldség beszívja a levet és másnap pótoljuk a félre tett lével.

Ezután kötjük le és a helyére tesszük.

 

Csalamádé eltevéshez

 

  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg só
  • 1 ek szalicil
  • 1 ek borkén
  • 5 lit víz
  • A végén 3 dl  20%-os ecet
  • 1 ½ kg minden hozzávaló zöldségből / paprika, zöldparadicsom, hagyma, káposzta,uborka/
  • Ízesítés: torma, bors, koriander

 

 


bezsa Előzmény | 2007.09.17. 17:01 - #412

CUKKINIS SÜTEMÉNY-BAu

40dkg lereszelt kinyomkodott cukkini,

30 dkg cukor,

35 dkg liszt,

3tojás,

2dl olaj,

1 káv kan szódabikarbóna,

1 cs sütőpor,

fahéj,

magozott meggy,

pirított aprított dió,csokidarabkák.

Az egészet összekeverni,és egy nagyobb tepsibe öntve,közepes hőfokon sütni,tűpróbáig.(35-40 p)


Moha Előzmény | 2007.09.17. 10:48 - #411

Narancsos-csokis kocka / Moha

Tészta: 4 tojás, 20 dkg cukor,2 vaníliás cukor,20 dkg joghurt, 4 dkg vaj, 1,5 dl víz, 18 dkg liszt (fele lehet tk.búza liszt), 6 dkg darált dió, 4 dkg kakaópor, 2 csapott tk.sütőpor, 2 kk.szódabikarbóna,pici fahéj, 2 narancs reszelt héja.

A tojásokat habosra keverem a cukorral,beleteszem a vajat,vizet, joghurtot, majd az összekevert száraz hozzávalókat is. Sütőpapíral bélelt nagy gáztepsibe öntöm, kb.175 fokon 25 percig sül. Ha kihűlt,félbevágom és megtöltöm a krémmel. Mehet a hűtőbe néhány órára.

Krém:  1 zacskó főzős csokis pudingot 4 dl tejjel és két narancs reszelt héjával elkészítek / cukor ízlés szerint /. Még forrón belekeverek 5-8 dkg étcsokit,kevergetem, míg beleolvad. Amikor kihűlt,összekeverem 10-12 dkg mascarponéval. / Én most az Oetker prémium naracsos csokipudingjával készítettem,ebben vannak narancsdarabok is. Ha van otthon cukrozott narancshéj,azt is lehet a krémbe keverni./

 


bezsa Előzmény | 2007.09.17. 07:16 - #410

Kislányok! (szolgálati kérés)

Mivel egy új formátumot vezettünk be és ezt meg kell szokni, időnként beirom. Az emberlányának idő kell míg megszokja és időnként siet is és megfeledkezik róla.

Amarillisz köszönöm, a beírásod formátumát.

Ildikom tudom, hogy még meg kell szokni, ha lehet akkor a kipróbálatlan recepteket (Kipróbálásra váró receptek fórumozók)-ba irjuk. Jóóóóó?????:):)

Itt esetleg csak jelezd, hogy irtál oda.

 


Amarillisz Előzmény | 2007.09.16. 23:44 - #409

Zöld paradicsom savanyúság /Amarillisz

2 és fél kg zöld paradicsomot, és 50 dkg vöröshagymát megmosunk, és 1 cm vastag karikára vágjuk. 10 dkg sóval összekeverjük, és 1 napig állni hagyjuk. másnap 1.5 l vizet , 4 dl 10%.os ecettel és 5 dkg cukorral-ez lehet több is- felforralunk, majd a paradicsomot és a hagymát üvegbe szedve, ráöntjük a levet, majd az üveget jól lezárjuk. én száraz dunsztba szoktam tenni egy napra.


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?