E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

Limara Előzmény | 2008.01.23. 13:42 - #608

"HAZI MARCIPAN/ 3kincs nlc

Hozzávalók: 30 dkg mandula, 30 dkg cukor, 6 dkg méz, 1 dl víz.

A cukrot és a vizet egy edénybe tesszük és elkezdjük felfőzni. Forrás után mindaddig főzzük, amíg a tetején keletkező hab el nem tűnik. Ha eltűnt a hab, akkor hozzáadjuk a mézet. Egy idő elteltével meghajtunk egy drótot, amit beleengedünk a főzetbe. Ha a massza hártyaszerűen tapad a karikára, és ráfújás után hólyag keletkezik (akárcsak szappanbuborék fújásnál), akkor a massza jó. A mandulát mielőtt összetörnénk, héjától megszabadítjuk. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha egy edénybe tesszük és annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi. Melegítés következtében elválik a héjától. Ezek után szárazra töröljük, majd nagyon finomra daráljuk. Belekeverjük a cukros masszába, majd egy porcukorral behintett tálcára, vagy nem túl mély edénybe öntjük. Megvárjuk míg kihűl. Ha túl puha, akkor porcukorral átgyúrjuk, ha túl kemény, akkor vizes kézzel javíthatunk az állagán."


Brigitta Előzmény | 2008.01.23. 09:59 - #607

Túrós lepény /Brigitta/

35dkg liszt,

12dkg zsir

csipet só

1dkg élesztő

kevés tej

A hozzávalókat összedolgozzuk,majd kicsit pihentetjük

Túró:

70dkgtúró

3-4ek.cukor/izlés szerint/

1 egész tojás+2fehérje

5dkg olvasztott vaj,

2 ek.búzadara

(lehet bele reszelni citromhéját és vaníliás cukrot tenni (Bezsa)

Összekeverjük,rásimitjuk a tepsibe tett tésztára,és a tetejére

I pohár tejföl/legjobb a házi,ebből un.1 mérő  mennyiséget /

a két tojás sárgája.

Ezt ráöntjük a túró tetejére,és addig sütjük közepes lángon,amig szépen megbarnul a teteje.

A tepsi mérete: 20x30 cm

Természetesen sósan is el lehet késziteni,és kaprot is lehet hozzáadni.

túrós lepény2.JPG


majorkaj Előzmény | 2008.01.22. 14:40 - #606

Cipó  a  dél  illatával-majorkaj

 (valamelyik kenyérsütős könyvből)

 

  50dkg BL80 liszt,            
  2,5 dkg élesztő
  1 kk. cukor,  
  2 kk só.      
  5 dkg füstölt sajt
  2,7 dl víz
  2 ek. olívaolaj
  2 gerezd fokhagyma (zúzott) , 
  1 ág rozmaring  (  izlés szerint, én szárítottat tettem)
  1kk. kapribogyó

 Én tettem hozzá 20 dkg nyanytésztát, és 2 ek. burgonypelyhet.
A többit már tudjátok. Gépben dagasztottam, utána kitettem kelesztőtálba kb. 20 perc múlva kicsit meggyúrtam majd kb 35-40 percet kelt még, formáztam. A hosszúkás formámban sütöttem, mert elég lágy lett a tészta  a sütőbe tettem az aljába vizet. Kb. 1 órát sütöttem.


bezsa Előzmény | 2008.01.21. 20:17 - #605

Eddig kész, ha valamelyiket kihagytam volna akkor jelezzétek nekem, jóóóóóóó.


manocska57 Előzmény | 2008.01.21. 18:14 - #604

Narancsos  Szelet !!

Hozzávalók:

6 Tojás

50dkg  liszt

1 sütöpor

1 Margarin  olvasztva 

35dkg cukor

2 citrom  héja és leve

 

Tetejére:

2 narancs leve és héja

15dkg porcukor

Elkészítés:

6 tojás sárgáját össze keverem az olvasztott margarinnal, a cukorral a 2 citrom héjával és a levével, Utánna a lisztbe beleteszem a sütöport belekeverem a masszába, legutoljára óvatossan hozzá keverem a tojások felvert habját  ugy járok el vele mint a piskotával.nagy tepsibe sütöm. vagy zsírozott lisztezett tepsiben  sütöm. Ha bár én liszt helyett zsemlemorzsát szórok a tepsibe. Míg sül a tészta  addig a 2 narancslevét a héját kikeverem  15dkg porcukorral  és a meg sült forró tésztára kenem.

Jó étvágyat kivánok!

 

 

 


boglarka70 Előzmény | 2008.01.20. 14:06 - #603

ja és itt a kép

 

félbe vágva


boglarka70 Előzmény | 2008.01.20. 14:05 - #602

Gombás húsos táska/ az eredeti recept kicsit más ,ha jól emlékszem nők lapjából van/.

A töltelék ,darálthús,gomba foki,hagyma,só,bors  kömény ,izlés szerint pirospaprika  ezeket összesütöm és a végén egy tojás sárgáját és egy kevés darált sajtot teszek hozzá ,ami majd össze fogja ezt a tölteléket.De szerintem mindenki kedvére csinálhat tölteléket bele.

 

A tészta,50 dkg,liszt 25 dkg margarin,csapot ev kanál só,ezt össze dolgozni majd hozzáadni egy deci meglangyitott tejfölben futatott 2,5dkg élesztöt pici cukrot és 1 tojás sárgát jól össze dolgozni kinyujtani 3mm-esre ,és az eredeti recept 10 centis köröket irt de én négyzetekre vágtam a tészta szélét bekentem tojásfehérjével a közepébe a töltelék és háromszögeket hajtotam belöle,majd villával jól elnyomkodtam a szélét,fél órát pihentetem konyha ruha alatt és elömelegitett sütöben25-30percig kell sütni/180  fokon/. A tetejét tojás sárgát kell összekavarni étolajjal és ezzel kell lekeni sütés elöt majd megszurni villával.


Edo-bedo Előzmény | 2008.01.19. 20:33 - #601

PACSIRTA (suti)/ Edo-bedo

Teszta:

5 tojassargat kikavarunk 10 dkg cukorral,hozzaadunk egy marek pergelt diot darabosra vagva.8 kanal hideg tejben feloldunk 1 kk szodabikarbonat.Hozzaadjuk a tojasokhoz,majd 1 ek kakaot,20 dkg lisztet.Kikent tepsiben sutottem 180 fokon,kb 40 percig.(kismeretu tepsiben sutottem)

Krem:

20 dkg vajat kikavarunk 20 dkg cukorral,hozza 2 tasak vaniliacukor,1 ek mandulaeszenc.2 dl tejben 3 ek lisztet suru peppe fozunk,mikor kihult hozzakavarjuk a cukros vajhoz.

A tesztat elvagtam ketfele,megtoltottem a kremmel.

Maz:

En sima tablas csokit vettem(2 tablat),felolvasztottam goz felett 1 ek olajjal es teljesen bevontam vele a sutit.

De lehet ezt is maznak:20 dkg cukor+2 ek kakao+5 kanal tej surure fozve,majd langyosan hozzakavarni fel csomag vajat.

 


Edo-bedo Előzmény | 2008.01.19. 20:20 - #600

Turos puliszka

Egy labasban vizet teszunk fel foni,kb annyit amennyi puliszkat akarunk.Sot is  teszunk.Mikor felforr,akkor adagoljuk hozza lassan a kukoricalisztet(puliszkaliszt),ugy fozzuk mint a tejbegrizt.Addig adjuk hozza  alisztet amig nagyon kemeny lesz,kozben kavarjuk!Amikor kesz van a puliszkank,akkor egy labas aljara olajat toltunk es elkezdunk retegezni:egy sor puliszka,ra juhturo(en sajtot is szoktam reszelni)vajdarabkakkeves so.Ismet puliszka stb amig tart a puliszka.Lefedjuk es lerben vagy akar a kalyhan lassu tuzon osszerottyantjuk,kb 10-15 perc.Mi ugy szeretjuk,hogy az alja kicsit odakapjon,megpiruljon.

Talalaskor tetejre tejfolet szoktunk,de anelkul is isteni.A puliszkat sokfelekeppen es sok mindennel lehet meg fogyasztani:porkolttel,csak tejben,sot meg lekvarral is.


Cristina77 Előzmény | 2008.01.16. 10:21 - #599

Tejes kifli

Hozzávalók:

- 3 dl tej,

- 5 dkg margarin,

- 25 gramm cukor,

- fél mk só,

- 1 tojás,

- 55 dkg liszt,

- 2,5 dkg élesztő

- csipet aszkorbin

A hozzávalókból gépben 20 perc alatt tésztát dagasztatok. Kikapcsolt gépben fél órát kelesztettem, majd újradagasztottam. 8-10 darabba vágtam lisztezett deszkán.  Minden tésztadarabot egyenként kinyújtok és feltekerem kiflinek. Kissé lágy a tészta, bővebben kell lisztezni a deszkát, hogy ne ragadjon le. Sütőpapíros tepsin fél órát pihentetem. (Jól meg kell kelnie, különben sülés közben szétreped. Nagyra kelnek a kiflik, ezért kicsit távolabb kell őket tenni egymástól.) Sütés előtt megkenem langyos vízzel, majd mikor megsült, hideg vízzel spriccelem meg. Lehet cukrozott tejjel is kenni sütés előtt és után is, de a férjem azt mondta, hogy úgy túl édes.

Tejes kifli fázis 1  Tejes kifli fázis 2

Tejes kifli fázis 3  Tejes kifli fázis 4

Először hosszában kinyújtom a tésztát, majd a felém eső részt lefele, a távolabbi részt széltében nyújtom meg, hogy kissé háromszög alakú legyen a tészta.

Tejes kifli fázis 5  Tejes kifli fázis 6

Tejes kifli fázis 7   Tejes kifli fázis 8

Tejes kifli

Andi változtatása

 Tejes kifli sós változata

Cukrot 1,5 dekát
raktam,sót bő
teáskanállal és 1
evőkanál
lenmagpelyhet. 

0117 001.jpg 0117 002.jpg

0117 003.jpg


konczbea76 Előzmény | 2008.01.14. 10:24 - #598

Bazsalikomszószos tekercs szalonnába csomagolva- konczbea

Hozzávalók:

1/2 csésze langyos víz, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 3/4 csésze BL 80-as liszt, ˝ teáskanál szárított élesztő, 3 evőkanál pesto (vagyis bazsalikomszósz), 8 vékony szelet szalonna

 

Elkészítése:

Tegyük az első hat hozzávalót a listán szereplő sorrendben a kenyérsütőbe! Indítsuk be a dagasztó programot!

Amikor a program befejeződött, borítsuk a tésztát liszttel vékonyan megszórt felületre, és gyúrjuk át 2-3 percig! Lisztes sodrófával nyújtsunk a tésztából kb. 15×50 cm nagyságú téglalapot! Szórjuk a lapra a pestót! A hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel a tésztát úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki! A végeit csípjük össze! Éles késsel vágjuk nyolc egyenlő hosszúságú darabra, majd csomagoljunk be minden egyes darabkát egy vékony szelet szalonnába! Tegyük a tekercseket olajjal megkent sütőlapra, majd fedjük le olajozott folpackkal! Hagyjuk pihenni meleg helyen!

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra! A majdnem kétszeresére nőtt tésztát a fólia eltávolítása után tegyük a sütőbe 15 percre, vagy amíg aranyszínű nem lesz!

Ezek a péksütemények frissen a legfinomabbak, de ha mikróba teszitek pár másodpercre (a kihűlteket), úgy is isteniek lesznek!

 


Limara Előzmény | 2008.01.13. 15:58 - #597

Kávés csokikrém/Stahl-Limara

 


Hozzávalók:
15 deka étcsokoládé
3/4 deci tejszín
6 tojásfehérje
1 evőkanál cukor (2 deka)
1 1/2 evőkanál neszkávé (1 deka)

Először kiválasztok egy fémtálat meg egy fazekat. A tálnak akkorának kell lennie, hogy kényelmesen illeszkedjen a fazékra. Ezután háromujjnyi vizet engedek a fazékba, és ráteszem az üres tálat: így próbálom ki, vajon nem ér-e bele az alja a vízbe. Ha igen, akkor kiöntök a fazékból annyi vizet, hogy ne érjen bele. Ezzel a módszerrel - és persze majd a gyengéd gőz fölötti olvasztással - biztosítom, hogy a csokoládé ne égjen oda, hanem lassan csurgósra olvadjon.
A tálba beletördelem az étcsokit, a fazekat pedig felteszem erős tűzre. Ha már forr a víz, takarékra csavarom alatta a lángot, és megvárom, hogy a forrás gyöngyözőre csendesüljön. Ekkor ráteszem a tálat, és nem kapkodva, hanem türelmesen megolvasztom a csokit.
Amíg a csoki olvad, gyorsan megmelegítem a mikróban a tejszínt. Nem forralom fel, csak épp megemelem a hőmérsékletét. Ráöntöm az olvadozó csokira, és addig kevergetem, amíg sima és folyós nem lesz. Ha ez megtörtént, leveszem a csokis tálat a fazékról, és félreteszem.

Mialatt a tejszínes csoki kihűl, két részletben habbá verem a fehérjét. Az első menetben addig dolgoztatom a robotgép habverőit, amíg kialakul a lágy hab, a második menetben pedig hozzászórom a cukrot, és addig verem tovább, amíg a cukros tojáshab fényes és kemény nem lesz. Végül egy kis bögrében feloldom a neszkávét 2 evőkanál meleg vízben, és összeállítom a csokikrémet.
A sűrű kávét fakanállal hozzákeverem a tejszínes csokihoz, majd a kávés-tejszínes csokiba óvatos és széles mozdulatokkal beleforgatom az édes tojáshabot.
A kész csokikrémet elosztom 4 apró tálkába, és legalább 3 órára beteszem a hűtőbe. Itt sűrűre dermed, és ettől olyan dús lesz az állaga, hogy komoly jellemhibája lehet annak, akit nem csábít egy kis nyalakodásra.
4 adag lesz belőle


Kartika Előzmény | 2008.01.12. 19:06 - #596

Fözött krém -dióval (bármilyen izesítéssel ezt szoktam használni tortákhoz)

Hozzávalók:

fél liter tej, 5 evőkanál liszt, 20 dkg vaj (v. margarin) 15 dkg porcukor (ha édesebb kell 20 dkg)
2 van.cukor (15-20 dkg darált dió, vagy bármi amilyen izűt szeretnénk)

Elkészítés:

az 5 kanál lisztet először egy kis tejjel csomómentesre keverni, majd felengedni a többi tejjel és sűrű masszává főzni, de folyton kevergetni kell. Utána kihűteni

majd közben a cukrot a vajjal habosra keverni, belekeverni a diót, vaniliás cukrot. A lisztes masszát is  habosra keverni, és végül a kettőt összekeverni kicsit még habosítani.

(lehet bele tenni 2 ev.rumot is)


majorkaj Előzmény | 2008.01.10. 19:00 - #595

Diós - rozsos kenyér     (Stahl Judit) 

 

A mélyízű rozskenyér előre picit megpirított és illatos diódarabkákkal, az egyik nagy kedvencem. Ha pedig finom sajtokról van szó, akkor azokkal együtt ez a kenyér verhetelen párosítás. És hogy tovább fokozzam az élvezeteket, egy-két pohár finom borral a kenyér- sajt duó mennyei trióvá is bővíthető.

 

Hozzávalók:

1 deka szárított élesztő

4 evőkanál + 3 deci meleg víz

20 deka rozsliszt

35 deka rétesliszt

5 deka dióbél

1 evőkanál olivaolaj

1 evőkanál só

1 teáskanál frissen őrölt bors

2 teáskanál barna cukor

1 teáskanál köménymag

 

olaj a tál kikenéséhez

liszt a gyúródeszka megszórásához

1 tojásfehérje a tészta megkenéséhez

 

Beleszórom a szárított élesztőt egy nagy tálba és simára keverem 4 evőkanál meleg vízzel. A kétféle lisztet összekeverem egy külön tálkában, a diót pedig száraz serpenyőben illatosra pirítom és mozsárban durvára töröm.

3 deci meleg vízhez hozzákeverem az olívaolajat, beleteszem a sót, a frissen őrölt borsot és a barna cukrot meg a köménymagot is. Beleöntöm ezt a kevercset az addigra már kicsit felhabodosott élesztős vízbe és fakanállal simára keverem az egészet.

Utána apránként beleszórom a mikroban meglangyosított lisztkeveréket, de közben folyamatosan keverem a lassú fokozatra kapcsolt dagasztókarú kézirobotgéppel. Majd nagyobb fokozatra kapcsolom a robotgépet és úgy 6-7 percig alatt fényesen simára és lyukacsosra dagasztom a géppel a se túl kemény, se túl lágy tésztát.

Beleszórom a tésztába az illatosra pirított diódarabkákat és még 2 percig tovább dagasztom a kenyértésztát a kezemmel, hogy gondosan beledolgozhassam a diót.

Kiolajozok vékonyan egy nagy tálat, meghempergetem benne a tésztát, majd rányomogatok a tetejére egy darabka folpackot, hogy ne száradjon ki.

Meleg helyen 45-60 percen át hagyom kelni, hogy a duplájára nőjjön, aztán ököllel könnyedén rácsapodosok néhányat a megkelt tésztára.

Lisztezett deszkán 1 perc alatt gyorsan átgyúrom a tésztát és aztán kb. 23 cm X 12 cm nagyságú veknire formázom. Vékonyan megolajozott sütőlapra teszem és letakarom egy konyharuhával. Jön a második kelesztés, úgy fél óra kell ahhoz, hogy megint a duplájára nőjjön.

Ezalatt előmelegítem a sütőt 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat).

Amikor már újra megkelt, akkor villával enyhén felvert tojásfehérjével lekenem a tetejét és 55 perc alatt megsütöm a rozsos-diós kenyeret.

Amikor már kongón kopogós az alja, akkor kiveszem a sütőből és rácsra teszem, hogy alul-felül ki tudjon hűlni.

1 vekni lesz belőle.

(Szerepelt a NŐK LAPJÁBAN is 2002/33 szám)

(ROZSOS-DIÓS KENYÉR néven is szerepelt)
 


Limara Előzmény | 2008.01.10. 14:41 - #594

Répás muffinra krémsajtos cukormáz/Nigella
125 g krémsajt
250 g porcukor átszitálva
1-2 tk. zöldcitromlé
12 fél dió
Keverjük símára a krémsajtot, majd dolgozzuk bele az átszitált porcukrot és zöldcitrom levét. Mikor a muffinok kihültek kenjük rá a krémet 1-1 fél dióval díszítsük.

Limara Előzmény | 2008.01.10. 14:39 - #593

Amerikai répás muffin/Stahl

 
Hozzávalók: 
12,5 deka finomliszt
12,5 deka teljes kiőrlésű liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
1/2 kk  kávéskanál szódabikarbóna
10 deka dióbél
5 szem szegfűszeg 
1/4 kk kávéskanál őrölt fahéj
frissen reszelt szerecsendió
15 deka sárgarépa
1 tojás
2 deci 1,5%-os zsírtartalmú tej 
1/2 deci olaj
15 deka barna cukor
 
Bemelegítem a sütőt 190 fokra, és kibélelem a muffintepsi horpadásait egy-egy papírkapszlival. Mialatt melegszik a sütő, összeállítom a tésztát.
A kétféle lisztet, a sütőport meg a szódabikarbónát összekeverem egy tálban. Aztán a mozsaramban finomra töröm a diót, majd a szegfűszeget, és mindkettőt a lisztes elegyhez adom. Hogy még illatosabb legyen, beleszórom az őrölt fahéjat, és reszelek rá egy kevés szerecsendiót is.

Ezután előkészítem a sárgarépát. Körömkefével alaposan megcsutakolom a meleg vizes csap alatt, majd lereszelem a kézi reszelő nagy lyukú oldalán, egyenesen a diós-fűszeres lisztbe.
Jöhet egy másik tál. Ebben kézi habverővel alaposan összekavargatom a tojást, a tejet, az olajat és a barna cukrot.

A tojásos – tejes – olajos - cukros masszát átöntöm a lisztes tálba, és fakanállal hamar összedolgozom a tésztát.

Végül a kész tésztát kanállal a muffintepsi papírral bélelt horpadásaiba adagolom, és kb. 35 perc alatt megsütöm . Ha a beléjük szúrt tűre már nem tapad ragacsos tészta, készen vannak.

12 muffin lesz belőle.

Királyformában 1 órán át sütöm 170 fokon.


moldvanm Előzmény | 2008.01.09. 19:40 - #592

Hagymás kenyér ( egy szakácskönyvből való, amit teljesen átalakítottam.)

25 dkg nyanya ( amit 2 dl vízzel, 18 dkg liszttel és 1,1 dkg élesztővel  és egy tk cukorral felélesztünk )

50 dkg BL80-as liszt ( én 1/3-át tönkölyre és rozsra cseréltem )

egy pohár joghurt ( 175gr-os)

2 tk só

2 fej hagyma kevés olajon megdinsztelve, jó sötétre ( de nem égetve)

1 mk őrölt kömény

Gépben is megsüthető.

Ebből a tésztából kenyeret, cipót, zsemlét is süthetünk nyugodt szívvel. Ha zsemlét vagy bucit sütsz kendd le tejjel sütés előtt és szórj rá köménymagot.

 

 

 


Cristina77 Előzmény | 2008.01.09. 13:58 - #591

Túrós lepény-Cristina77

Tészta hozzávalói:

- 30 dkg liszt

- 15 dkg margarin

- csipet só

- 5 dkg cukor

- fél csomag sütőpor

- 1 tojás

- 1 csapott ek. joghurt

A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát gyúrunk és elfelezzük úgy, hogy az egyik fél kicsit kevesebb legyen. Egy normál méretű tortaformát (22 cm-es) kibélelünk sütőpapírral. A nagyobbik tésztát belenyújtjuk és széleit felhúzzuk.

Túrókrém hozzávalói:

- 35 dkg túró

- 10 dkg cukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1 tojássárgája

- 1 púpos ek. liszt

- 1 ek. joghurt

- 1 tojásfehérje kemény habnak felverve

A tojáshabon kívül mindent alaposan összedolgozunk, akár turmix-szal rásegítve, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.

A tortaformában levő tésztára öntjük a túrókrémet. A kevesebb tésztát kinyújtjuk kör alakban és a krémre fektetjük. Hústűvel magszúrkáljuk és előmelegytett sütőben 25 perc alatt megsütjük, hogy a teteje is aranybarna színű legyen.

Túrós lepény


bnezsoka Előzmény | 2008.01.08. 13:18 - #590

Sziasztok!

A hólabda recepthez szeretnék hozzáfűzni egy dolgot. Első élményem gyerekkoromból származik, amikor anyukám csinált először - és utoljára. Mivel mindenhol megkente krémmel, mire kókuszba forgatta, a keze is olyan lett, mint a hólabda.

Amikor először készítettem a családomnak, én csak az oldalát kentem meg krémmel, így könnyen meg tudtam fogni alul-felül anélkül, hogy nyakig krémes-kókuszos lettem volna, és  könnyedén belehempergettem a kókuszba is. Végül csokimázzal teljesen befedem a tetejét.


bezsa Előzmény | 2008.01.08. 10:09 - #589

 

Kicsi Vunál tk-s változat ezzel az adagolással készül.

Másfélórás zsemle-kicsi Vu

Hozzávalók:

50 dkg fehérliszt
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1és 1/4 ek. szárított élesztő
2,5 tk. só
6,5 dl meleg víz
1 dl tej
1 ek. méz

Egy nagy-nagy keverőtálba (ikeás szett legnagyobbja) szitáltam a liszteket, és mindent hozzáadva egy keverőlapáttal egynemű tésztává kevertem (jó nyúlós-ragadós). Liszttel meghintettem és lefedve 1,5 órán át kelesztettem. Úgy megkelt, hogy majdnem kibuggyant a tálból.
A sütőt előmelegítettem 240 fokra és előkészítettem egy közepes tepsit félig megtöltve vízzel.
A megkelt tésztát egy jól belisztezett deszkára borítottam (egy hatalmas, kezelhetetlen "Jabbára" kell számítani) és egy nagy késsel 8 egyforma darabra vágtam.
Minden darabot meghajtogattam a DNK-nál ismertetett módszer szerint, majd hajtással lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire raktam őket. A sütőbe alulra beraktam a vizes tepsit, középre meg a bucikat.
25 percig sült egy adag hagyományos üzemmódban, de a 8-at csak két menetben tudtam kisütni.
Gyönyörű, pirosra sült, kívül ropogós, belül foszlós bucikat kaptam.

Tapasztalat: ennél a folyadék mennyiségnél nagyon lágy tésztát kaptam. Kellett a bőven lisztezés. Szét adagolni sem volt könnyű.


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?