Most találtam erre az oldalra. A segítségeteket szeretném kérni. Kaptam egy Clatronic BBA 2864 típusú kenyérsütőt. Sajnos semmilyen leírást, receptet nem kaptam hozzá. Ha valaki tudja merre találok ilyet kérem jelezze nekem. Amit itt találtam az is jó, de én egy kicsit bővebb információt szeretnék róla. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Kívánom, hogy mindenkinek legyen elég ideje mindenre. Takarításra, sütésre , főzésre, ajándék készítésre, bevásárlásra, szépítkezésre, barátokra, pihenésre, feltöltődésre!
Ti hogy álltok az ünnepi előkészületekkel?
Régebben megmutattátok az Adventi koszorúkat, és meséltetek az ünnepi készülődésről. Úgy tűnik,mostanában ,kevesen vagyunk, akik szeretnek irni, képeket felrakni. Nálunk az előző évi koszorú lett felfrissítve. A fiam cicája miatt nem tudok rendesen dekorálni. Csak az van biztonságban, ami magasra van téve.
Elkezdtem a mézeseket sütni. Ezeket viszem ajándékba a régi munkahelyemre, és a családnak.
Igen, szerencsések vagyunk, hogy nyugdíjasként megoszthatjuk a konyhai, kerti stb munkákat, és közösen tölthetjük a szabadidőt is. ( Csak zárójelben jegyzem meg, hogy esküvő után, a mézeshetek alatt az akkori munkahelyemen, az óvodában, kiállításra készültünk, és a férjem végig segített ,hogy elkészüljek a rám bízott feladattal, egy nagyméretű filc-képpel. Szemléltetés- Téli játékok . Már akkor levett a lábamról a kedvességével, és ez azóta is igy van.:)) )
Ma a férjemmel kettecskén ünnepeltük, hogy 40 éve találkoztunk először. A menü finom volt. Rántott karfiol , rántott gomba. Töltött tojás, és majonézes krumpli. Rizs . Közösen készítettük! Legyetek a vendégeink! Jó étvágyat ! :))
Örülök, hogy belevágsz ismét a birssajt készítésbe! Biztos vagyok benne, hogy sikerrel jársz! Majd ird meg, hogy milyen lett.
Nekem másodszorra , más helyen termett birsből nem volt olyan kemény másnapra. Kicsit meg is lepődtem. De kiderült, hogy jó lett, csak picit lassabban dermedt. Hozzá kell tennem, hogy én a tepsibe öntöm , és mikor kicsit szikkad, akkor megfordítom. A vastagsága talán 1 cm. Mikor kész, négyfelé vágom, folpackba csomagolom, és a fagyasztóban tárolom. Vendégvárónak kis sütikiszúróval formázom, és úgy kínálom.
Ma sütöttem életem második fonott kalácsát. Csak hármas fonattal készítettem, fél kg lisztből. Az egyik fonatba tettem hosszú , vékony csikra vágott birssajtot. Finom lett. Fotót csak később tudok feltenni.
Köszönöm a tanácsot. Igen, igazad van, kedvet kaptam hozzá... Tudod, én soha nem adom fel!!! Megpróbálom mégegyszer! A kenyér sütést sem adtam fel, csak megtanultam!!! Bár az elején eléggé gyatrán ment, de ma már a családi ebédnél bizony büszkén teszem az asztalra a szépséges kenyérkém!!!
szia Marika sok mindent befőztem ,a körtémmel még mindig vesződöm annyi van ,holnap már megy a hordóba pálesznak :)sok parodicsomot ,savanyut és lekvárt főztem . az idén még savanyu szilvát is tettem el ,a kostolás is megvolt már ,nagyon fincsi lett, a képfelrakást nemtudom egyedül fiam is kinlódott vele ,pedig sok kép van a kertről is de azt mondta mára elég vol t:) majd tetetek vele a kertesbe ,amint rá tudom megint venni :Düdv Mariska
Az idén a birs édesebb, érettebb volt. A héját rajta hagytam , csak a magházat és a hibás részeket vágtam ki. Az az igazság, hogy sok cukor kell hozzá. Egy receptben azt olvastam, hogy amennyi a nyers gyümölcs tisztítás után, annyi cukor kell bele.
Az induló mennyiségem 2,5 kg, ehhez vettem 2 kg cukrot és egy egész citrom levét. A paszírozás után tettem hozzá a cukrot és a citromlét. Addig főztem egy széles lábosban, míg keverés közben láttam a lábos alját egy pillanatra, és a teteje kezdett picit bőrösödni. A lényeg, hogy mikor felteszed főni a feldarabolt birset, a lehető legkevesebb vizet használd hozzá. Remélem, meghoztam a kedved az ismétléshez! Csak bátran!
Szia Mariska!
Mi újság Nálatok? Sikerült feldolgoznod minden terményt?
Nálunk még nincs kész. A répát , zöldséget fel akarjuk dolgozni, sóban eltenni. A szüret is két részletben zajlott.
A mustot szerettem volna kicsit tartósítani. Végül egy egyszerü megoldást választottam. Az egészet egy lábosban felmelegítettem kb. 70 fokra, tettem bele tartósítót. Mikor kihűlt, müanyag flakonokba tötöttem. Talán kibír néhány hetet.
A paprikából finom paprika krémet csináltam. Van benne hagyma, fokhagyma, pici ecet, cukor. Jó sűrű lett. Készítettem édes csili krémet. Jó sok csalamádét, és rengeteg paprikába töltött káposztát.
A padlizsán egy részét felszeletelve lefagyasztottam, rántott padlizsánhoz. A többit megsütöttem padlizsánkrémhez.
A birsalmából tegnap és ma főztem birsalma sajtot. Ilyen jól még soha nem sikerült. A tegnapi adagot már ma meg tudtam fordítani, olyan jól megdermedt.
Még a szőlőből szeretnék pár üveg lekvárt főzni, mert ilyet még nem csináltam.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit