Kedves Vikim ! Nagyon szépen köszönöm válaszod, és a linkeket ! Nekem nagyon tetszik mindegyik fajta sonkád, és lenyűgöző, hogy még prés nélkül is tudsz ilyet készíteni. Most hirtelen nem is tudok választani, de lehet, hogy mindet elkészítem apránként. Tetszik az is, hogy ezekben a sonkákban nincs tartósító. Egyetlen gond, hogy az én gázsütőmet nem tudom igazán pont 80 fokra állítani. Ez megfelel a takarék lángnak ? Külön köszönöm, hogy minden ételhez pontos leírást és remek képeket közölsz ! Élvezet olvasni, és sokat segít , hogy el tudjam készíteni !
Végre elkészült a kert, fel van szántva. A paradicsomokat külön válogattam. A zöld paradicsomokat ládákba tettem a kamrába. Itt majd szépen bepirosodik. Pár szem zöld paradicsomot megsütöttem. Felszeleteltem, sóztam, majd a kukorica lisztbe tettem őrölt köményt, kakukk füvet és ebbe forgattam a szeleteket. A serpenyőbe tettem füstölt szalonna zsírt, keveset, majd kókuszolajat és szép pirosra sütöttem a zöld paradicsomot. Fincsi lett. A férjem pedig cukkinit sütött, de ő hagyományosan panírozta tojásos masszába.
A só minden képp kell, s ezen túl mindenki saját szája íze szerint ízesítheti. Általánosságban: én kevés bors, csipetnyi Cayene bors, szereszendió, fokagyma. Ha olyan a felvágottad vagy sonkád, amibe még mehet pici őrölt pirospaprika, akkor azt is.
Persze minden sonka és felvágott más. Ezért írtam, hogy mindegyik más-más ízű és más ízesítésű.
Ha kifejezetten a húsprésre gondolsz, akkor abban is különböző dolgok készülnek. Van, hogy friss hust pácolok be, 2-3 napig pácban, hütőben, utána rakom a présbe, majd vagy a sütőbe, vagy egy fazékban hőkezelem. Ez is ízlés dolga a fűszerezés.
Van a másik fajtája, amikor füstölt csültök főzök meg egy fazékba, kuktába (ki miben szereti) és a kihült, kicsontozott csülköt rakom a présbe és egy napig a hütőben áll.
Vikikém ! Köszönöm szépen a dícséretet,és, hogy írtál a paradicsomról, meg a kókusztejről . A sajt nálam nagyon hamar elfogyott, igaz, csak fél adagot csináltam, mert az volt a főpróba. Ez remek reggeli, vacsora és uzsonna étel. Kérdeztük a gyógyszertárban, hogy van-e agar-agar, mert az is jó lenne esetleg a zselatin helyett. Sajnos náluk most nem kapható.
Te pedig nagyon ügyes voltál, hogy finom ropit készítettél !
A kertünkben hatalmas pasztinák termett. Egy részét felkarikáztam , mert rántani szeretném. Lehet, hogy a következő sajthoz teszek pasztinákot, cukkinit és zellert.
Vikim, a húsprésben készülő sonkához milyen adalék anyag kell a són kívül ?
Ma 4 és fél kg birsalma püréből készítettem birsalma sajtot. Három tepsibe öntöttem natur, és négy pici tálkába dióval megszórva. Még holnapra van egy adag gyümölcs , amiből lekvárt csinálok.
Lassan kiürül a kert, és befejeződik a befőzés. Idén nagyon sokat dolgoztunk, ami megtermett, iparkodtunk feldolgozni. Kétszer annyi üveg befőttet tettünk el, mint máskor, de még hátra van a paradicsom befőzés.
Köszönöm a vásárlási tippet ! Nagyon szép hetet kívánok ! sok puszi
Marikám! Olyan boldogság ilyen jókat olvasni :) Ami azt illeti, nálunk is 7 napig tartott a nagy adag cukkini-karfiol sajt, de most én is áttérek egy kicsit a zöldfűszeresre. Nagyon szép lett a Tiéd.
A paradicsomról. Igen, a paradicsomot mindenestűl raktam a gépbe. Egyik oldalon a sűrű lé, másik oldalon a magja jött ki. Nagyon tökéletes, és nagyon-nagyon finom lett.
Kókusztejre visszatérve, újabb felfedezés: LIDL-be 400 ml-es és alig kétszázakárhány forint. Nagyon finom és még higitani is lehet.
Viki receptjét felhasználva és újra gondolva elkészült a zöldséges sajtom. Ebben cukkini, sárgarépa, zöldség- és zeller zöld van, a füszerezés kakukkfű,
őrölt kömény, kókusz és só. Nagyon finom lett, és szépen szeletelhető. Már alig van belőle. Kedves Viki ! Köszönöm az ötletet ! Még sok variációt ki fogok próbálni !
A reszelt zöldségek másik feléből kis lepénykéket sütöttem. Abban van egy tojás, és pár kanál zabkorpa. Ez izlett a férjemnek is.
Édes Vikim ! Köszönöm szépen a fotókat és a segítséget a vásárláshoz ! Kókusz tejet nagyon szeretem, és több doboznyit is el tudok tüntetni rövid idő alatt, a kókusz krémet is meg fogom keresni. Legutóbb láttam kókusz tej port, de nem mertem megvenni, pedig most jól jött volna.
A csirkemellet nálunk én eszem, a férjem száraznak találja. Régen a kacsa mellet ledaráltuk, és fasírozottat sütöttem belőle, vagy töltött paprikához használtam. A sült csirkemelle húsát kockára vágva salátához keverem, zöldségekkel majonézes öntettel.
Láttam, hogy sok paradicsomot és gyümölcsös ivólevet főztél be ! Szeretném megkérdezni, hogy a paradicsom héja és magja is benne maradt a sürítménybe ? A befőző automatád igen nagy segítség !
Tegnap előtt 12 üveg szőlő beföttet készítettem vegyesen fehér és piros szőlőből. Egy üveget fel is bontottunk kiváncsiságból. Nekem nagyon izlett. A férjem szerint olyan a leve, mint a must. Ezt dícséretnek szánta.
Mindig rohanásban vagyok, de most végig pörgettem az oldalt. Köszönöm nektek Lánykák a szüli napi jókívánságot. Azóta már fél évet öregedett aZuram :) A torta pedig nem romlott meg, mert -nem gondoltam, de - elfogyott! Megbirkózott vele a vendégsereg.
Bevallom őszintén, hogy nálunk nem igazán fogy a csirke melle, pedig minden tavasszal és ősszel 10-10 igazi házi pipi érkezik megpucova. S már a frász környékezett, mert nem soká jönnek az őszi pipik és még mindig volt 4 vagy 5 db mell a fagyasztóba, s akkor jött az ötlet a kolbászra, de isteni finom.
Ez a kókusz tej, (én vettem ebből is kettőt), de nem érdemes, mert egyforma árban vannak a kókusz krémmel, s ha a krémet vízzel duplájára higitod, már meg is va a kókusz tej. Ezt csak, mint érdekességet írtam, de érdemes a krémet venni.
Marikám, ilyen csomagolásban van a TESCO-ban a kókusz krém! Aránylag jó árban is. Pontosat most nem tudok, de kétszázvalamennyi ez a doboz. Ahhoz a sajtalapanyaghoz én ennyit hozzátettem, de nem bántam meg, mert nagyon finom lett. Van Kókusz tej is a TESCO-ban, de arról mindjárt irok egy fotó kíséretében.
Köszönöm a segítséged ! Voltam az oldaladon, és megnéztem a növényi sajtod ! Tetszett nagyon ! Irtam is Neked ! A kókusz krém érdekelne, láttam a dobozát is, de még nem használtam ilyet. A csirkemell kolbász is fantasztikusan jól néz ki ! Szeretném elkészíteni ezeket a finomságokat . Sok puszi Neked is. Marika
Marikám! Neked is millió puszi! (bevallom nektek, hogy már én is majdnem elfelejtettem a képek felrakását, de aztán bele kellett jönni)
Hoztam is nektek egy- mostanában ehető- "sajt"-ot, ami ugyan bocit soha sem látott. Karfiolból és cukkiniből készült. Nekem már "csak" ez jut! - de nem adjuk fel.
Ildikóm! tündéi vagy, én így is nagyon szeretlek! <3 Pedig olyan nagyon egyszerű!! Gyere egy kicsit telelni hozzánk és megtanítalak. Itt csak pihenned kell, még sütögetni sem!
Vikim, az en minimalis computer tudasommal megprobaltam ugy csinalni ahogy leirtad. A harmadik kepednel nemtudok tavabbmenni, mert barmit is csinalok nemtudom tovabb "" megdolgozni.
Bemasoltam a rubrikba a foto "" cimet"" JPG etc aztan nem megy tovabb nalam barmire is klikkelek.
Marika! Én is kipróbáltam, nekem sikerült. Amikor a feltöltendő képet beteszed, akkor az első sort jelöld ki és azt a linket tedd itt be a "Kép" ikonnál. Te be tudod állítani a méretet is. Puszillak. Viki
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit