E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Viki Előzmény | 2017.10.25. 16:57 - #45608

Mariká! nem tudom melyik sonkára gondolsz, mert a blogon van jó pár. 

Ez itt éppen egy prés nélkül készített, ha érdekel nézd meg.

http://vikkokucko.blogspot.hu/2016/04/hazi-sonka-pres-nelkul-pulykamell.html

A só minden képp kell, s ezen túl mindenki saját szája íze szerint ízesítheti. Általánosságban: én kevés bors, csipetnyi  Cayene bors, szereszendió, fokagyma. Ha olyan a felvágottad vagy sonkád, amibe még mehet  pici őrölt pirospaprika, akkor azt is. 

Persze minden sonka és felvágott más. Ezért írtam, hogy mindegyik  más-más ízű és más ízesítésű.

Ez is más:

http://vikkokucko.blogspot.hu/2012/11/pacolt-preselt-csulok.html

http://vikkokucko.blogspot.hu/2015/12/csirke-mell-sonka.html

Ha kifejezetten a húsprésre gondolsz, akkor abban is különböző dolgok készülnek. Van, hogy friss hust pácolok be, 2-3 napig pácban, hütőben, utána rakom a présbe, majd vagy a sütőbe, vagy egy fazékban hőkezelem. Ez is ízlés dolga a fűszerezés. 

Van a másik fajtája, amikor füstölt csültök főzök meg egy fazékba, kuktába (ki miben szereti) és a kihült, kicsontozott csülköt rakom a présbe és egy napig a hütőben áll. 

 

 


rabim Előzmény | 2017.10.18. 20:44 - #45607

Kedves Vikim ! Sikerült vennem kókusztejet és kókusz krémet ! Teljesen igazad van, hogy érdemesebb a kókusz krémet venni.

Nálunk az elmúlt héten birsalma sajt, birs lekvár és birs kompót készült.. A kompótot csak cukorral tettem el. 

Magamnak friss fogyasztásra a birs kompótba tettem egy kis mézeskalács fűszerkeveréket és egy kis kókusz krémet-  Ez valami hihetetlenül finom lett !

Holnap darált zöldségekből sóval készítünk ételízesítőt .

Mindenkinek szép estét kívánok, üdv, puszi Marika

 


rabim Előzmény | 2017.10.12. 01:08 - #45606

Vikikém ! Köszönöm  szépen a dícséretet,és, hogy írtál a paradicsomról,  meg a kókusztejről .  A sajt nálam nagyon hamar elfogyott, igaz, csak fél adagot csináltam, mert az volt a főpróba.  Ez remek reggeli, vacsora és uzsonna étel. Kérdeztük a gyógyszertárban, hogy van-e agar-agar, mert az is jó lenne esetleg  a zselatin helyett.  Sajnos náluk most nem kapható.

Te pedig nagyon ügyes voltál, hogy finom ropit készítettél !

A kertünkben hatalmas pasztinák termett.  Egy részét felkarikáztam , mert rántani szeretném. Lehet, hogy a következő sajthoz teszek pasztinákot, cukkinit és zellert.

Vikim, a húsprésben készülő sonkához milyen adalék anyag kell a són kívül ?

Ma 4 és fél kg birsalma püréből készítettem birsalma sajtot.  Három tepsibe öntöttem natur, és négy pici tálkába dióval megszórva. Még holnapra van egy adag gyümölcs , amiből lekvárt csinálok.

Lassan kiürül a kert, és befejeződik a befőzés. Idén nagyon sokat dolgoztunk, ami megtermett, iparkodtunk feldolgozni. Kétszer annyi üveg befőttet tettünk el, mint máskor, de még hátra van a paradicsom befőzés.

Köszönöm a vásárlási tippet !  Nagyon szép hetet kívánok !  sok puszi


Viki Előzmény | 2017.10.11. 10:21 - #45605

Marikám! Olyan boldogság ilyen jókat olvasni :) Ami azt illeti, nálunk is 7 napig tartott  a nagy adag cukkini-karfiol sajt, de most én is  áttérek egy kicsit a zöldfűszeresre. Nagyon szép lett a Tiéd. 

A paradicsomról. Igen, a paradicsomot mindenestűl raktam a gépbe. Egyik oldalon a sűrű lé, másik oldalon a magja jött ki. Nagyon tökéletes, és nagyon-nagyon finom lett.

Kókusztejre visszatérve, újabb felfedezés: LIDL-be 400 ml-es és alig kétszázakárhány forint. Nagyon finom és még higitani is lehet.

Puszi 

 


rabim Előzmény | 2017.10.04. 21:38 - #45604

     

Viki receptjét felhasználva és újra gondolva elkészült a zöldséges sajtom.  Ebben cukkini, sárgarépa, zöldség- és zeller zöld van, a füszerezés kakukkfű,

őrölt kömény, kókusz és só. Nagyon finom lett, és szépen szeletelhető.  Már alig van belőle.    Kedves Viki !  Köszönöm az ötletet !    Még sok variációt ki fogok próbálni !

A reszelt zöldségek másik feléből kis lepénykéket sütöttem. Abban van egy tojás, és pár kanál zabkorpa.  Ez izlett a férjemnek is.

 


rabim Előzmény | 2017.10.01. 21:35 - #45603

Édes Vikim !  Köszönöm  szépen a fotókat és a segítséget a vásárláshoz !  Kókusz tejet nagyon szeretem, és több doboznyit is el tudok tüntetni rövid idő alatt, a kókusz krémet is meg fogom keresni.  Legutóbb láttam kókusz tej port,  de nem mertem megvenni, pedig most jól jött volna.

A csirkemellet nálunk én eszem, a férjem száraznak találja. Régen a kacsa mellet ledaráltuk, és fasírozottat sütöttem belőle, vagy töltött paprikához használtam. A sült csirkemelle húsát kockára vágva salátához keverem, zöldségekkel majonézes öntettel.

Láttam, hogy sok paradicsomot és  gyümölcsös ivólevet főztél be ! Szeretném megkérdezni, hogy a paradicsom héja és magja is benne maradt a sürítménybe ?  A befőző automatád igen nagy segítség !

Tegnap előtt 12 üveg szőlő beföttet készítettem vegyesen fehér és piros szőlőből. Egy üveget  fel is bontottunk kiváncsiságból. Nekem nagyon izlett. A férjem szerint olyan a leve, mint a must. Ezt dícséretnek szánta.

Nagyon szép hetet kívánok ! sok puszi : Marika


Viki Előzmény | 2017.10.01. 16:04 - #45602

Mindig rohanásban vagyok, de most végig pörgettem az oldalt. Köszönöm nektek Lánykák a szüli napi jókívánságot. Azóta már fél évet öregedett aZuram :) A torta pedig nem romlott meg, mert -nem gondoltam, de - elfogyott! Megbirkózott vele a vendégsereg. 


Viki Előzmény | 2017.10.01. 15:56 - #45601

Bevallom őszintén, hogy nálunk nem igazán fogy a csirke melle, pedig minden tavasszal és ősszel 10-10 igazi házi pipi érkezik megpucova. S már a frász környékezett, mert nem soká jönnek az őszi pipik és még mindig volt 4 vagy 5 db mell a fagyasztóba, s akkor jött az ötlet a kolbászra, de isteni finom. 


Viki Előzmény | 2017.10.01. 15:53 - #45600

Ez a kókusz tej, (én vettem ebből is kettőt), de nem érdemes, mert egyforma árban vannak a kókusz krémmel, s ha a krémet vízzel duplájára higitod, már meg is va a kókusz tej. Ezt csak, mint érdekességet írtam, de érdemes a krémet venni. 

Egyébként minden diétás terméket ITT szoktam vásárolni.  De itt minden sokkal drágább. (Sajnos tej, laktóz és glutén érzékenység miatt.) 

kókusz tej


Viki Előzmény | 2017.10.01. 15:50 - #45599

Marikám, ilyen csomagolásban van a TESCO-ban a kókusz krém! Aránylag jó árban is. Pontosat most nem tudok, de kétszázvalamennyi ez a doboz. Ahhoz a sajtalapanyaghoz én ennyit hozzátettem, de nem bántam meg, mert nagyon finom lett.  Van Kókusz tej is a TESCO-ban, de arról mindjárt irok egy fotó kíséretében. 


rabim Előzmény | 2017.10.01. 00:23 - #45598

Szia Vikikém ! Örömmel látlak köztünk !

Köszönöm a segítséged !     Voltam az oldaladon, és megnéztem a növényi sajtod ! Tetszett nagyon !    Irtam is Neked ! A kókusz krém érdekelne,  láttam a dobozát  is, de még nem használtam ilyet.   A csirkemell kolbász is fantasztikusan jól néz ki ! Szeretném elkészíteni ezeket a finomságokat . Sok puszi Neked is. Marika


Viki Előzmény | 2017.09.30. 19:25 - #45597

Csak a lényeg (a cukkini és a karfiol) maradt le) :) 


Viki Előzmény | 2017.09.30. 19:22 - #45596

Marikám! Neked is millió puszi! (bevallom nektek, hogy már én is majdnem elfelejtettem a képek felrakását, de aztán bele kellett jönni) 

Hoztam is nektek egy- mostanában ehető- "sajt"-ot, ami ugyan bocit soha sem látott. Karfiolból és cukkiniből készült. Nekem már "csak" ez jut! - de nem adjuk fel. 

 


Viki Előzmény | 2017.09.30. 19:16 - #45595

Ildikóm! tündéi vagy, én így is nagyon szeretlek! <3  Pedig olyan nagyon egyszerű!! Gyere egy kicsit telelni hozzánk és megtanítalak. Itt csak pihenned kell, még sütögetni sem! 

 


rabim Előzmény | 2017.09.17. 14:51 - #45594

Kedves Viki és Bezsa !  Köszönöm szépen, hogy segítettetek !   sok puszi :  Marika

A mézeseket az osztálytalálkozómra sütöttem !


ILDIKO Előzmény | 2017.09.17. 11:10 - #45593

Sziasztok!

Vikim, az en minimalis computer tudasommal megprobaltam ugy csinalni ahogy  leirtad. A harmadik kepednel nemtudok tavabbmenni, mert barmit is csinalok nemtudom tovabb "" megdolgozni.

Bemasoltam a rubrikba a foto "" cimet"" JPG etc aztan nem megy tovabb nalam barmire is klikkelek.

 

 


Viki Előzmény | 2017.09.16. 21:42 - #45592

Első lépés

fájl kiválasztása

 

 


Viki Előzmény | 2017.09.16. 21:36 - #45591

 

Ha gondolod, (lefotóztam sorban hogyan kell feltenni) ha kéred berakom ide sorba a fotókat. 

 


Viki Előzmény | 2017.09.16. 21:30 - #45590

Marika! Én is kipróbáltam, nekem sikerült. Amikor a feltöltendő képet beteszed, akkor az első sort jelöld ki és azt a linket tedd itt be a "Kép" ikonnál. Te be tudod állítani a méretet is. Puszillak. Viki 


Viki Előzmény | 2017.09.16. 21:13 - #45589

Fagyi

Sziasztok Lányok! Egy kis nyárbúcsúztató fagyi. Én is jöttem képfeltöltést keresni. 


[45675-45656] [45655-45636] [45635-45616] [45615-45596] [45595-45576] [45575-45556] [45555-45536] [45535-45516] [45515-45496] [45495-45476] [45475-45456] [45455-45436] [45435-45416] [45415-45396] [45395-45376] [45375-45356] [45355-45336] [45335-45316] [45315-45296] [45295-45276] [45275-45256] [45255-45236] [45235-45216] [45215-45196] [45195-45176] [45175-45156] [45155-45136] [45135-45116] [45115-45096] [45095-45076] [45075-45056] [45055-45036] [45035-45016] [45015-44996] [44995-44976] [44975-44956] [44955-44936] [44935-44916] [44915-44896] [44895-44876] [44875-44856] [44855-44836] [44835-44816] [44815-44796] [44795-44776] [44775-44756] [44755-44736] [44735-44716] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!