E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

rabim Előzmény | 2017.10.25. 20:55 - #45609

Kedves Vikim !  Nagyon szépen köszönöm válaszod, és a linkeket !  Nekem nagyon tetszik mindegyik fajta sonkád, és lenyűgöző, hogy még prés nélkül is tudsz ilyet készíteni.  Most hirtelen nem is tudok választani, de lehet, hogy mindet elkészítem apránként.  Tetszik az is, hogy ezekben a sonkákban nincs tartósító.  Egyetlen gond, hogy az én gázsütőmet  nem tudom igazán pont 80 fokra állítani. Ez megfelel a takarék lángnak ?  Külön köszönöm, hogy minden ételhez pontos leírást és remek képeket  közölsz !  Élvezet olvasni, és sokat segít , hogy el tudjam készíteni !

Végre elkészült a kert, fel van szántva.  A paradicsomokat külön válogattam.  A zöld paradicsomokat ládákba tettem a kamrába. Itt majd szépen bepirosodik.  Pár szem zöld paradicsomot megsütöttem.  Felszeleteltem, sóztam, majd a kukorica lisztbe tettem őrölt köményt, kakukk füvet és ebbe forgattam a szeleteket.  A serpenyőbe tettem füstölt szalonna zsírt, keveset, majd kókuszolajat és szép pirosra sütöttem a zöld paradicsomot.  Fincsi lett. A férjem pedig cukkinit sütött, de ő hagyományosan panírozta tojásos masszába.

Szép  hetet kívánok !  sok puszi

 


Viki Előzmény | 2017.10.25. 16:57 - #45608

Mariká! nem tudom melyik sonkára gondolsz, mert a blogon van jó pár. 

Ez itt éppen egy prés nélkül készített, ha érdekel nézd meg.

http://vikkokucko.blogspot.hu/2016/04/hazi-sonka-pres-nelkul-pulykamell.html

A só minden képp kell, s ezen túl mindenki saját szája íze szerint ízesítheti. Általánosságban: én kevés bors, csipetnyi  Cayene bors, szereszendió, fokagyma. Ha olyan a felvágottad vagy sonkád, amibe még mehet  pici őrölt pirospaprika, akkor azt is. 

Persze minden sonka és felvágott más. Ezért írtam, hogy mindegyik  más-más ízű és más ízesítésű.

Ez is más:

http://vikkokucko.blogspot.hu/2012/11/pacolt-preselt-csulok.html

http://vikkokucko.blogspot.hu/2015/12/csirke-mell-sonka.html

Ha kifejezetten a húsprésre gondolsz, akkor abban is különböző dolgok készülnek. Van, hogy friss hust pácolok be, 2-3 napig pácban, hütőben, utána rakom a présbe, majd vagy a sütőbe, vagy egy fazékban hőkezelem. Ez is ízlés dolga a fűszerezés. 

Van a másik fajtája, amikor füstölt csültök főzök meg egy fazékba, kuktába (ki miben szereti) és a kihült, kicsontozott csülköt rakom a présbe és egy napig a hütőben áll. 

 

 


rabim Előzmény | 2017.10.18. 20:44 - #45607

Kedves Vikim ! Sikerült vennem kókusztejet és kókusz krémet ! Teljesen igazad van, hogy érdemesebb a kókusz krémet venni.

Nálunk az elmúlt héten birsalma sajt, birs lekvár és birs kompót készült.. A kompótot csak cukorral tettem el. 

Magamnak friss fogyasztásra a birs kompótba tettem egy kis mézeskalács fűszerkeveréket és egy kis kókusz krémet-  Ez valami hihetetlenül finom lett !

Holnap darált zöldségekből sóval készítünk ételízesítőt .

Mindenkinek szép estét kívánok, üdv, puszi Marika

 


rabim Előzmény | 2017.10.12. 01:08 - #45606

Vikikém ! Köszönöm  szépen a dícséretet,és, hogy írtál a paradicsomról,  meg a kókusztejről .  A sajt nálam nagyon hamar elfogyott, igaz, csak fél adagot csináltam, mert az volt a főpróba.  Ez remek reggeli, vacsora és uzsonna étel. Kérdeztük a gyógyszertárban, hogy van-e agar-agar, mert az is jó lenne esetleg  a zselatin helyett.  Sajnos náluk most nem kapható.

Te pedig nagyon ügyes voltál, hogy finom ropit készítettél !

A kertünkben hatalmas pasztinák termett.  Egy részét felkarikáztam , mert rántani szeretném. Lehet, hogy a következő sajthoz teszek pasztinákot, cukkinit és zellert.

Vikim, a húsprésben készülő sonkához milyen adalék anyag kell a són kívül ?

Ma 4 és fél kg birsalma püréből készítettem birsalma sajtot.  Három tepsibe öntöttem natur, és négy pici tálkába dióval megszórva. Még holnapra van egy adag gyümölcs , amiből lekvárt csinálok.

Lassan kiürül a kert, és befejeződik a befőzés. Idén nagyon sokat dolgoztunk, ami megtermett, iparkodtunk feldolgozni. Kétszer annyi üveg befőttet tettünk el, mint máskor, de még hátra van a paradicsom befőzés.

Köszönöm a vásárlási tippet !  Nagyon szép hetet kívánok !  sok puszi


Viki Előzmény | 2017.10.11. 10:21 - #45605

Marikám! Olyan boldogság ilyen jókat olvasni :) Ami azt illeti, nálunk is 7 napig tartott  a nagy adag cukkini-karfiol sajt, de most én is  áttérek egy kicsit a zöldfűszeresre. Nagyon szép lett a Tiéd. 

A paradicsomról. Igen, a paradicsomot mindenestűl raktam a gépbe. Egyik oldalon a sűrű lé, másik oldalon a magja jött ki. Nagyon tökéletes, és nagyon-nagyon finom lett.

Kókusztejre visszatérve, újabb felfedezés: LIDL-be 400 ml-es és alig kétszázakárhány forint. Nagyon finom és még higitani is lehet.

Puszi 

 


rabim Előzmény | 2017.10.04. 21:38 - #45604

     

Viki receptjét felhasználva és újra gondolva elkészült a zöldséges sajtom.  Ebben cukkini, sárgarépa, zöldség- és zeller zöld van, a füszerezés kakukkfű,

őrölt kömény, kókusz és só. Nagyon finom lett, és szépen szeletelhető.  Már alig van belőle.    Kedves Viki !  Köszönöm az ötletet !    Még sok variációt ki fogok próbálni !

A reszelt zöldségek másik feléből kis lepénykéket sütöttem. Abban van egy tojás, és pár kanál zabkorpa.  Ez izlett a férjemnek is.

 


rabim Előzmény | 2017.10.01. 21:35 - #45603

Édes Vikim !  Köszönöm  szépen a fotókat és a segítséget a vásárláshoz !  Kókusz tejet nagyon szeretem, és több doboznyit is el tudok tüntetni rövid idő alatt, a kókusz krémet is meg fogom keresni.  Legutóbb láttam kókusz tej port,  de nem mertem megvenni, pedig most jól jött volna.

A csirkemellet nálunk én eszem, a férjem száraznak találja. Régen a kacsa mellet ledaráltuk, és fasírozottat sütöttem belőle, vagy töltött paprikához használtam. A sült csirkemelle húsát kockára vágva salátához keverem, zöldségekkel majonézes öntettel.

Láttam, hogy sok paradicsomot és  gyümölcsös ivólevet főztél be ! Szeretném megkérdezni, hogy a paradicsom héja és magja is benne maradt a sürítménybe ?  A befőző automatád igen nagy segítség !

Tegnap előtt 12 üveg szőlő beföttet készítettem vegyesen fehér és piros szőlőből. Egy üveget  fel is bontottunk kiváncsiságból. Nekem nagyon izlett. A férjem szerint olyan a leve, mint a must. Ezt dícséretnek szánta.

Nagyon szép hetet kívánok ! sok puszi : Marika


Viki Előzmény | 2017.10.01. 16:04 - #45602

Mindig rohanásban vagyok, de most végig pörgettem az oldalt. Köszönöm nektek Lánykák a szüli napi jókívánságot. Azóta már fél évet öregedett aZuram :) A torta pedig nem romlott meg, mert -nem gondoltam, de - elfogyott! Megbirkózott vele a vendégsereg. 


Viki Előzmény | 2017.10.01. 15:56 - #45601

Bevallom őszintén, hogy nálunk nem igazán fogy a csirke melle, pedig minden tavasszal és ősszel 10-10 igazi házi pipi érkezik megpucova. S már a frász környékezett, mert nem soká jönnek az őszi pipik és még mindig volt 4 vagy 5 db mell a fagyasztóba, s akkor jött az ötlet a kolbászra, de isteni finom. 


Viki Előzmény | 2017.10.01. 15:53 - #45600

Ez a kókusz tej, (én vettem ebből is kettőt), de nem érdemes, mert egyforma árban vannak a kókusz krémmel, s ha a krémet vízzel duplájára higitod, már meg is va a kókusz tej. Ezt csak, mint érdekességet írtam, de érdemes a krémet venni. 

Egyébként minden diétás terméket ITT szoktam vásárolni.  De itt minden sokkal drágább. (Sajnos tej, laktóz és glutén érzékenység miatt.) 

kókusz tej


Viki Előzmény | 2017.10.01. 15:50 - #45599

Marikám, ilyen csomagolásban van a TESCO-ban a kókusz krém! Aránylag jó árban is. Pontosat most nem tudok, de kétszázvalamennyi ez a doboz. Ahhoz a sajtalapanyaghoz én ennyit hozzátettem, de nem bántam meg, mert nagyon finom lett.  Van Kókusz tej is a TESCO-ban, de arról mindjárt irok egy fotó kíséretében. 


rabim Előzmény | 2017.10.01. 00:23 - #45598

Szia Vikikém ! Örömmel látlak köztünk !

Köszönöm a segítséged !     Voltam az oldaladon, és megnéztem a növényi sajtod ! Tetszett nagyon !    Irtam is Neked ! A kókusz krém érdekelne,  láttam a dobozát  is, de még nem használtam ilyet.   A csirkemell kolbász is fantasztikusan jól néz ki ! Szeretném elkészíteni ezeket a finomságokat . Sok puszi Neked is. Marika


Viki Előzmény | 2017.09.30. 19:25 - #45597

Csak a lényeg (a cukkini és a karfiol) maradt le) :) 


Viki Előzmény | 2017.09.30. 19:22 - #45596

Marikám! Neked is millió puszi! (bevallom nektek, hogy már én is majdnem elfelejtettem a képek felrakását, de aztán bele kellett jönni) 

Hoztam is nektek egy- mostanában ehető- "sajt"-ot, ami ugyan bocit soha sem látott. Karfiolból és cukkiniből készült. Nekem már "csak" ez jut! - de nem adjuk fel. 

 


Viki Előzmény | 2017.09.30. 19:16 - #45595

Ildikóm! tündéi vagy, én így is nagyon szeretlek! <3  Pedig olyan nagyon egyszerű!! Gyere egy kicsit telelni hozzánk és megtanítalak. Itt csak pihenned kell, még sütögetni sem! 

 


rabim Előzmény | 2017.09.17. 14:51 - #45594

Kedves Viki és Bezsa !  Köszönöm szépen, hogy segítettetek !   sok puszi :  Marika

A mézeseket az osztálytalálkozómra sütöttem !


ILDIKO Előzmény | 2017.09.17. 11:10 - #45593

Sziasztok!

Vikim, az en minimalis computer tudasommal megprobaltam ugy csinalni ahogy  leirtad. A harmadik kepednel nemtudok tavabbmenni, mert barmit is csinalok nemtudom tovabb "" megdolgozni.

Bemasoltam a rubrikba a foto "" cimet"" JPG etc aztan nem megy tovabb nalam barmire is klikkelek.

 

 


Viki Előzmény | 2017.09.16. 21:42 - #45592

Első lépés

fájl kiválasztása

 

 


Viki Előzmény | 2017.09.16. 21:36 - #45591

 

Ha gondolod, (lefotóztam sorban hogyan kell feltenni) ha kéred berakom ide sorba a fotókat. 

 


Viki Előzmény | 2017.09.16. 21:30 - #45590

Marika! Én is kipróbáltam, nekem sikerült. Amikor a feltöltendő képet beteszed, akkor az első sort jelöld ki és azt a linket tedd itt be a "Kép" ikonnál. Te be tudod állítani a méretet is. Puszillak. Viki 


[45676-45657] [45656-45637] [45636-45617] [45616-45597] [45596-45577] [45576-45557] [45556-45537] [45536-45517] [45516-45497] [45496-45477] [45476-45457] [45456-45437] [45436-45417] [45416-45397] [45396-45377] [45376-45357] [45356-45337] [45336-45317] [45316-45297] [45296-45277] [45276-45257] [45256-45237] [45236-45217] [45216-45197] [45196-45177] [45176-45157] [45156-45137] [45136-45117] [45116-45097] [45096-45077] [45076-45057] [45056-45037] [45036-45017] [45016-44997] [44996-44977] [44976-44957] [44956-44937] [44936-44917] [44916-44897] [44896-44877] [44876-44857] [44856-44837] [44836-44817] [44816-44797] [44796-44777] [44776-44757] [44756-44737] [44736-44717] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG