E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

Fruzska Előzmény | 2008.08.23. 12:41 - #768

Fruzska csokitortája/csak csokiimádóknak/

 

Tésztához: 50dkg liszt, 12g sütőpor, 12g szódabikarbóna, fél bögre holland kakaó por, fél bögre cukor, lehet édesítővel is csinálni, akkor kimondottan diétás, mivel nincs még tojás sem benne, 200ml tej én vaniliás tejet használtam, 1 zacsi vaniliás cukor, 200ml olaj, lehet oliva olaj is. Én tettem még bele 2 ek Maci kávét is.

Összekutyulni és egy kiolajozott tortaformába tenni. Be a sütőbe és kb másfél óra mulva kész. A kicsi és a közepes láng közé tettem, gázsütőm van.

Máz: 10dkg-os bármilyen csoki jó én kinder tejcsoki használtam fel, az volt itthon,és 4g vaj. Gőzön felolvasztottam és rákentem a már kihült tortára. Be a hűtőbe és valami isteni bomba csoki lett belőle. Sok sikert hozzá.


Limara Előzmény | 2008.08.21. 10:19 - #767

Miből mennyi, átváltások! / Gabojsza

1 csészényi? 1 kanálnyi? De mennyi?

Hány deka? Hány deci?

Ha csészés / bögrés recepttel találkozol, most megtudhatod, mennyi is egy csészényi vagy egy kanálnyi:

1 receptbeli csésze = 236,59 ml

ha a hozzávaló 1 csésze, akkor:

liszt = 14 dkg

cukor = 24 dkg

dió, mogyoró, mandula (darált v. aprított formában) = 12 dkg

kakaópor = 9 dkg

mazsola = 17,5 dkg

vaj, margarin vagy egyéb zsiradék = 22,7 dkg

zabpehely =11,5 dkg

méz = 35 dkg

zsemlemorzsa = 5 dkg

rizs nyersen = 20 dkg

szárított gyümölcs= 17,5 dkg

kókuszreszelék= 7,5 dkg

barnacukor = 17,5 dkg

olivaolaj = 32 dkg

 

 

Kanálváltások

1 evőkanál = 15 ml

1 teáskanál = 5 ml

1/2 teáskanál = 2,5 ml

1/4 teáskanál = 1,25 ml


Forrás: Kulináris Világ


moldvanm Előzmény | 2008.08.17. 18:51 - #766

Borban pácolt csirke (paprika tv után szabadon)

Az eredeti recept bárányt használ, de a készítő azt mondta, hogy ők gyakran csinálják csirkéből is ezért mertem én is próbálkozni. Valamilyen dél-amerikai étek.

A csirkét földarabolom. A cserépedény aljára lerakok egy sor csirkét, ráhalmozok egy nagy fej hagymát felkarikázva, 3 foghagymát szeletelve, 2 babérlevelet, sózom, borsozom. Újabb sor csirke, majd hagyma, fokhagyma babér, só bors. Nekem két sor hús lett. Felöntöm borral, hogy szinte ellepje.

4 órára hűtőbe teszem, aztán legalább 3 órát sütöm  190 fokon. Ebből én az utolsó órára levettem a tetejét, hogy piruljon. Még egy fontos dolog. A pácléből sütés előtt öntsetek le úgy hogy kb feléig érjen csak a húsnak, ugyanis a csirke sok levet ereszt és nem tudja elfőni. A végeredmény fantasztikusan omlós, különleges aromájú husi, ami jó hagymás szaftban tocsog, úgyhogy mi krokettel fogyasztottuk.


majorkaj Előzmény | 2008.08.17. 18:51 - #765

Diós csokihabos pite /Rama oldaláról

Hozzávalók:
A tésztához: 
14 dkg Rama margarin
fél csomag sütőpor
3 db tojássárgája
egy csipet só
10 dkg porcukor
18 dkg finomliszt

A sütemény megkenéséhez:
barackdzsem vagy szilvalekvár

A csokihabhoz:
18 dkg reszelt étcsokoládé
18 dkg darált dió
10 dkg porcukor
4 db tojásfehérje

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sót, a porcukrot, a sütőport és a tojások sárgáját hozzáadva összegyúrjuk. (vigyázzunk arra, hog ne dolgozzuk túl, mert akkor szívós lesz a tészta). Ezután fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát két fólia között a tepsinek megfelelő méretűre kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe és megkenjük dzsemmel. A tojásfehérjét a porcukorral felhabosítjuk keményre, majd a darált diót és a reszelt étcsokoládét lazán beledolgozzuk. A kész habot a tészta tetejére kenjük és előmelegített sütőben 170 fokon 50 percig sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük.

Eddig szólt a recept, de én kétszer is megsütöttem és az alábbiak szerint: A tésztát csak edényben raktam be a hűtőbe és nem fólia között nyújtottam ki hanem a kezemmel simítottam bele a tepsibe, mert nagyon lágy a tészta ezt nem lehet kinyújtani. A tepsit nem kell kivajazni, lisztezni, nem ragad bele a tészta. Gyümölcscukorral készítettem a tésztájába 7 dkg-t, a diós csokihabba 6 dkg-t tettem.


virag Előzmény | 2008.08.16. 16:47 - #764

Gomba  /unokahúgomtól/

Hozzávalók:

4 egész tojás, 1 dkg szalakáli, 1 dkg élesztő, 20 dkg cukor, 3 - 4 ek liszt.

Ezeket a hozzávalókat habosra keverjük egy tálban,  és állni hagyjuk legalább 1 órát. Azután annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk. /gyúrma keményságűt/

A kalapot úgy készítjük, hogy a masszából  diónyi  gombócokat teszünk a tepsire, aminek a közepét papírral tömjük ki. / A papír kb gyufásdoboznyi nagyságú írólap, vegy csomagoló/ Amikor megsült, a papírt eltávolítjuk, ide kerül a gomba szára.

A szár egy vagy két hosszúkás csík. A tésztából formázzuk, ne legyen vastag, mert sütés közben megnő. Kb 3-4 cm hosszú. Az egyik végét kegyesre sodorjuk, hogy könnyebb legyen beilleszteni a kalapba.

Egyszerű vajkrémet készítünk. Ezzel ragasztjuk a szárat a kalapba, és ha a szár is két csík, azt is ezzel a krémmel ragasztjuk össze.

A tetejét csokimázzal vonjuk be. 2 ek kristálycukor, 2 ek kakaó, pici víz. Forrásig hevítjük. A tűzről levéve 3 dkg vajat keverünk hozzá.

Ha még élethűbbnek szeretnénk, akkor a szár alját kicsit krémezzük, és mákkal megszórjuk.

 


ancsi54 Előzmény | 2008.08.15. 10:55 - #763

Jaj Limara, bocsi, most látom mekkora baromságot kérdeztem, de már rájöttem. Ugy látszik tegnap egy kicsit buggyant voltam, szerintem nem is ezt akartam kérdezni, de már nem is emlékszem, hogy mit. Talán a hőség teszi? Vagy korral jár? Bocsikabocsika,üdv: Anikó


ancsi54 Előzmény | 2008.08.14. 19:19 - #762

Limara, a 12.5 dkg tejföl kb mennyi? 1 pohár, vagy több? Te hogy szoktad kimérni? Ha a barackos-diós variációt szeretném megsütni akkor a mennyiség ugyanannyi mint a mákosnál? / 7.5 dkg dió, 2 ek porcukor és az olv.vaj /  Nagyon csábitóan hangzik. Köszi,üdv: Anikó


Limara Előzmény | 2008.08.14. 19:09 - #761

Szilvás-mákos sütemény / Nyestkutya nlc

2 tojást habosra keverünk 10 dkg porcukorral és vaníliával.Belekeverünk 0,6dl olajat, 12,5 dkg tejfölt (joghurtot, kefírt, mindegy), 1 ek rumot, fél citrom levét és héját, 17,5 dkg lisztet, 1 cs. sütőport, csipet sót.A tésztát kivajazott kapcsos formába töltjük. (26cm átmérőjű tortaformába).50 dkg magozott szilvát rakunk rá a héjával lefelé.7,5 dkg darált mákot 2 ek porcukorral, pici fahéjjal elkeverjük és a szilvára szórjuk. 2-3 ek olvasztott vajat csepegtetünk rá.

175 fokon 35 percig sütjük. 

Szílva és mák helyett érdemes kipróbálni a sárgabarac-dió variációt is. Ez esetben érdemes a sárgabarackot is megszórni cukorral.


Limara Előzmény | 2008.08.14. 12:53 - #760

Hokkaidó kalács, gépi változat / Limara

Üstbe:

14 dkg tej

12,5 dkg tejszín

1 tojás (kisebb)

6 dkg cukor

1 ek. burg.pehely

csipet aszkobin

pici só

45 dkg BL 80 liszt

1,5 dkg élesztő

20 perc dagasztás után kikapcsoltam a gépet, majd 15-20 percig pihizett a tészta. Ezután kiborítottam, 4 felé vágtam, szokásos módon kinyújtottam, feltekertem, egymás mellé tettem az üstben. Hagytam hogy az üst 3/4 részéig keljen, ezután megkentem a tetejét tojással, rákapcsoltam a sütést.

Télen, vagy hidegebb időben a dagasztás-kelesztés programot rajta hagynám végig, vagyis míg azt üst 3/4 -ed részéig érne a tészta, azután kapcsolnám sütésre

.Hokkaidó kalács gépben

 


Ili49 Előzmény | 2008.08.11. 20:21 - #759

Karamellás nápolyis (anyósomtól):

7 db tojás sárgáját 30dkg cukorral egy egész és egy fél margarinnal gőz fölött megolvasztjuk.

25dkg vagdalt diót, 25 dkg vagdalt kekszet beleteszünk az előző masszába és a gőz fölött hagyjuk. Közben 30 dkg cukrot megolvasztunk és a gőz fölötti masszához keverjük.

Ez az adag egy darab nagy tortalapra van rákenve és a tetejére van borítva a második lap. Tortalapot a CBA-ba vagy a piacon szoktam venni.


Limara Előzmény | 2008.08.11. 14:16 - #758

Diós Pillangó/ Limara

Kiindulás a hajtovány tésztája volt:

2,7 dl tej

1,5 tk. só

0,5 dl olaj

1 tojás sárgája

60 dkg liszt

1 tk. cukor

2,5 dkg élesztő

Gépben kissé lágyabb kelttésztát dagasztattam, majd duplájára kelesztettem. Ezután vékony téglalapra nyújtottam, megkentem nem túl vastagon, sárgabaracklekvárral, megszórtam 20 dkg daráltdió, 12 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és egy marék mazsola keverékével. Feltekertem mint a bejglit, trapézokra vágtam, középen lenyomtam egy vékonyabb fakanál nyelével. tepsin megint kelesztettem fél órát, ezután lekentem a tojásfehérjével, megszórtam díszítőcukorral és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütöttem.

készül a diós  megkelt

diós pillangó


Limara Előzmény | 2008.08.11. 14:06 - #757

Pollentás kenyér / Limara

A rusztikus kenyér volt a kiindulás, egy kicsit kevesebb folyadékkal:

Kovász:  200 g BL 80 liszt

              3 g friss élesztő

               130 g víz

                17 g aktív kovász

Tészta:  300 g BL 80 liszt

              160 g víz

              20 g vaj

              8 g élesztő

              10 g só

               csipet aszkorbin

A dagasztás végén, csipogáskor kerül bele a pollenta:

175 g vizet felforralunk, beleszórunk 35 g kukoricadarát, 5 percig főzzük. Tányérra terítjük, kihűtjük. 

Dagasztás végén kiolajozott kelesztőtálba tesszük a tésztát, 20 perc után áthajtjuk, majd tovább kelesztjük duplájára.  Ezután átgyúrjuk, kerekre formázzuk, levizezzük, és megszórjuk kukoricadarával. Egy kerek kelesztőtálat konyharuhával kibélelünk, vékonyan meglisztezzük, a tésztát fejjel lefelé beletesszük, duplájára kelesztjük. Óvatosan átborítjuk egy sütőpapírra, majd a papírt forgatva egy éles késsel, vagy pengével spirál alakban bevágjuk. A kést vagy pengét végig merőlegesen tartjuk. 230 fokos gőzös sütőben (jénai) sütjük kb. 30 percig, majd még 10-15 percig 200 fokon.

pollentás kenyér pollentás megvágva


Nordica Előzmény | 2008.08.11. 14:04 - #756

Énis találtam 1 sörös kenyér receptet íme:

sörös kenyér

Jó "folyékony kenyér" evést!


Limara Előzmény | 2008.08.11. 13:53 - #755

Margitka! Várom a sok új receptet a találkozós sütikről, így igyekeztem Bár még én is adós vagyok vele


emes Előzmény | 2008.08.11. 12:09 - #754

Sziasztok!

Sokan kérdezték a sörös kenyér receptjét. Igazából már nagyon rég óta itt van az oldalon, Sörös kenyér - Kisbence receptje:  //gportal.hu/gindex.php?pg=5495154&nid=1082769  De, ha megnézitek, elég sok benne a -tól-ig a hozzávalókban. Ezért én ide írnám az én általam pontosított mennyiségeket. Nekem ez vált be:

  • 50 dkg BL 80 liszt
  • 10 dkg tk búza
  • 1,5 dl víz (v. kefír)
  • 2 dl sör
  • 1 ek olaj
  • 1,5 kk só
  • 1,5 kk cukor
  • csipet aszkorbin
  • 1,25 dkg élesztő

Ezt a szokásos módon dagasztod, keleszted, sütöd. De vigyázz, mert a sörélesztő is dolgozik benne, ezért gyorsabban beindul!  


iriszi Előzmény | 2008.08.10. 22:06 - #753

Kiegésziteném annyival a találkozora  dió helyett mandula forgácsot raktam bele 100gr,rum helyett limonchet,a csoki háromnegyed bögre és ugyanennyi aszalt megy is volt benne.


iriszi Előzmény | 2008.08.10. 22:01 - #752

 CUKKINIS SÜTI

 

 

 

1bögre-2,5dl

 

Hozzávalók

 

 

 

3bögre liszt

3bögre durvára reszelt cukkini

0,5bögre holland kakaó

3tk. sütőpor

1,5tk szódabikarbóna

1tk só

3tk. őrölt fahéj

0,5bögre puha vaj

2bögre cukor

3db tojás

2 citrom reszelt héja

0,5bögre tej

1bögre durvára vágott dió vagy mogyoró

0,5dl rum

vanília aroma ízlés szerint

0,5bögre ét csoki darabok

 

 

A cukkinit meghámozzuk,magját eltávolítjuk és lereszeljük. A hozzávalókat kézzel vagy géppel összekeverjük. A kapcsos vagy kuglóf formánkat kikenjük vajjal és kilisztezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült e. Ha kihűlt kiszedjük a formából és megporcukrozzuk. Laktató süti. Jól illik hozzá a barack lekvár,csoki öntet vagy a tejszín hab.

 


EmMargit Előzmény | 2008.08.10. 21:16 - #751

Szia Limara!

Jaj, de ügyes vagy ! Még ezután akartunk erről beszélni. Köszönöm szépen, üdv, Margit 


Limara Előzmény | 2008.08.10. 16:19 - #750

Idáig kigyűjtve


Limara Előzmény | 2008.08.06. 14:59 - #749

Kínai citromos csírke / Limara

2 db bőrös kicsontozott csirkemellet fűszeres lisztben (só, bors, 5 fűszer keveréke) megforgatom, majd vaj és olívaolaj keverékén pár perc alatt pirosra pirítom mindkét oldalát. Tepsibe teszem és 180 fokos sütőben 50-60 percig sütöm (nem kell letakarni).

A mártáshoz felszeletelek gyufaszál vastagságra egy darabka gyömbért, egy szép citromot cikkekre vágok. kevés olajon a gyömbért és a citromdarabokat 1 percig pirítom, majd hozzáadok 1/3 csésze mézet, 2 ek. barnacukrot. Belecsavarok fél citrom levét és alacsony hőmérsékleten hagyom 1-2 percig rotyogni. Ekkor teszek hozzá 2 ek. sherryt, 2 ek. szójaszószt, 1/3 csésze húslevest. Végül 2 tk. kukoricaliszttel besűrítem. Szerintem egy kevés chilit is kíván a mártás.

A megsült húst átlósan felszeletelem, meglocsolom a mártással, megszórom friss korianderrel, és  rizzsel, sült kínai kellel tálalom.

kínai citromos csírke


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?