E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.08.30. 19:21 - #348

Bogi!

Lenne 1 kerdesem.Hany ml-es 1 doboz kefir otthon amit a langoshoz hasznalsz?Lehet e yoghurtal helyettesiteni mert itt kefir ritkan kaphato./sajnos!/ ES mindezt a tej orszagaban!!?? Koszike!


boglarka70 Előzmény | 2007.08.30. 07:39 - #347

Kefires lángos!!!!!!!!!3doboz kefir,3 tojás, 1kg liszt,só,5 dkg élesztő és annyi tej ,hogy nokedli kem énységű tészta legyen. Kelesztjűk majd szaggatjuk és forró olajban sütjük. A megmaradt tésztát hütöben tároljuk és kb egy hétig bármikor süthető. JÓ ÉTVÁGYAT!

Moha Előzmény | 2007.08.29. 17:25 - #346

Padlizsánsaláta

1 nagyobb padlizsán, 2 paradicsom, 5 dk szeletelt bacon, 1 csokor újhagyma zöldjével,2ek.olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma préselve, só, bors, oreganó, bazsalikom.

Tálaláshoz kicsurgatott joghurt,vagy sűrű tejföl.

A padlizsánt felkarikázni,csíkokra vágni, besózni,szűrőben állni hagyni fél órát. Utána leöblíteni,lecsöpögtetni. A bacont megfuttatni az olajon,mehet rá a padlizsán is,öt perc múva a hagyma,fokhagyma,pár perc után a paradicsom, végül só, bors.Még öt percig kevergetve sütni,aztán elzárni,beleszórni oreganót,bazsalikomot. Tálalásnál meglocsolni a joghurttal.


Moha Előzmény | 2007.08.29. 17:04 - #345

Sajtos-túrós pogácsa

1 kg liszt                50 dkg vaj

2 sütőpor/24 gr/      25 dkg túró

2 k.só                     4 tojássárga

2 kis doboz tejföl /kb.300 gr/

Összegyúrni,kinyújtani,tetejét megkenni fehérjével,megszórni reszelt sajttal,kockára vágni /vagy pogit szaggatni/. Sütés 180 fokon.


Amarillisz Előzmény | 2007.08.29. 14:46 - #344

no, itt az indiáner fotója is!

DSC00055-1.jpg image by Tundertanc

azért is jó, mert nem vad édes, könnyű finom és talán kevésbé hízlaló..............:))


Amarillisz Előzmény | 2007.08.29. 14:35 - #343

nem jó most se............:( bocsi mindenkitől............... akkor beírom, a fene............

Indiáner

6 tojásfehérjét felverünk 6 dkg cukorral, kemény habbá

3 tojássárgát kikeverünk 3 ek liszttel(összesen 12 dkg kell, ezt a mennyiséget ebből vesszük), és 1 ek. vízzel

a tojássárgákhoz keverjük a felvert habot és a 12 dkg lisztet(minusz ugye a 3 ek.)

ezt a tésztát nyomózsákba töltjük és az eredeti reci szerint 14-16 db halmot nyomunk, de az kevés lenne, így ebből simán kijött nekem 30 db! mivel a végén úgyis össze kell 2-tőt illeszteni, így 15 db lesz a végeredmény.

ezt előmelegített sütőben 10 percig kell sütni, sütőpapíron.

ha kész, 15 db-ot kiválasztunk tetejének, és olvasztott tortabevonóba mártjuk, hagyjuk megszáradni.

a többit kicsit kivájtam hogy rá tudjam tölteni a krémet. eredetileg csak tejszínhabot ír töltelékként, habfixáló nélkül, de én főztem  puncspudingot, ezt tettem bele- mikor már kihűlt-, és erre tettem a tejszínt. persze kell hozzá fixáló, mert különben lefolyna róla. ha a puding nem elég kemény lehet bele tenni keményítőt úgy felforralni egyszer.

hűtőbe vele, és már csak eszegetni kell!nekem nagyon ízlik, máskor is fogom készíteni, a tészta is kellemesen puha és jóízű.;)


Amarillisz Előzmény | 2007.08.29. 14:18 - #342

ó, ez nem olvasható, talán így....

Kp.jpg image by Tundertanc

remélem most rá lehet majd nagyítani!


Amarillisz Előzmény | 2007.08.29. 14:16 - #341

No, itt az eredeti recept! remélem olvasható!

Kp.jpg image by Tundertanc

Gabula-Halmos: népszerű sütemények c. könyvéből, de mindjárt bírom a módosítottat is


Limara Előzmény | 2007.08.28. 15:57 - #340

Meleg padlizsánsaláta
 
A padlizsánt szeletekre vágjuk, besózzuk, majd fél órán át szitában hagyjuk a levét lecsepegni. Akkor leöblítjük, majd szárazra töröljük. A padlizsánokat megkenjük olajja, majd egy teflon serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sürjük. Olívaolajat, citromlevet, sót, borsot, apróra vágott chilit összekeverünk, a kisült padlizsánokra csepegtetünk belőle, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyem vagy korriander zölddel.

nelly Előzmény | 2007.08.28. 14:19 - #339

Olajos hal, ahogy BAlatonkenesén Imrétől tanultam1,5 kg fehér húsú halat besózunk, és 1 órát állni hagyjuk. Utána 10 cm-es darabokra vágjuk, és kuktába tesszük.Öntünk rá 6 dl olajat, és annyi vizet, hogy ellepje.Az alábbiakat tesszük még bele: 1 ek vegetta, 1 tk koriander mag, 1 ek gulyáskrém, 1 ek piros arany, 1 tk mustármag, 1 tk szemesbors, 5 gerezd fokhagyma, 1 tk pirospaprika, 4-5 babérlevél, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika.90 percig főzzük a kuktában, utána 1 napig állni hagyjuk benne. Utána ki lehet venni, és egy tálban a hűtőben sokáig eláll.

Brigitta Előzmény | 2007.08.28. 10:32 - #338

Annyit még hozzá teszek,hogy érdemes lespriccelni,sütés előtt,és után is!Nagyon szép cserepes lett Anginak is a zsemle!

Brigitta Előzmény | 2007.08.28. 10:27 - #337

Angi-zsemle

kb 2,7dl viz/dagasztásnál még lehet hozzá adni/

10dkg kovász,vagy nyanya tészta

3ek.burg.pehely

50dkg BL-80-as liszt

2tk.só

1tk.cukor

kevés aszkorbinsav

2,5dkg élesztő

 

Remélem Angi nem haragszik,hogy én teszem közkincsé ezt a jó recit!

Köszönjük Angi!


Moha Előzmény | 2007.08.28. 09:20 - #336

Kinder Pingvin szelet módosítása  

A csokimázat módosítottam az eredetihez képest:

25 dkg étcsokit gőz felett felolvasztottam,belekevertem két mokkáskanál olajat. /ez így utólag nézve kihagyható szerintem/

Az elkészítésben kicsi változás volt:

A tésztára ráöntöm a krém felét,és öt-tíz percre bedugom a mélyhűtőbe,ezalatt megszilárdul.

Kiveszem és egy kanállal rácsorgatom sűrű csíkokban a csoki kb.felét. Ez a hideg krémre gyorsan rászilárdul,de azért próbáltam kicsit elkenni,nem nagyon megy. Igyekezzetek egyenletesen csurgatni.

Visszadugom a mélyhűtőbe kb.3-4 percre. Kivétel után mehet rá a krém maradéka,és a tetejére a tészta.Erre pedig a csokimáz másik fele elkenve.


Limara Előzmény | 2007.08.27. 16:29 - #335

Sziasztok! Nelly kérésére átmásoltam ide is az ált.-ból:
 
Ma kipróbáltam Rózsakvarc ötlete alapján az esti kovászos kenyeret. Még az este bekevertem a megadott recept szerint 20 dkg Bl 80 lisztet, 1,1 dkg élesztőt, 2,4 dl vizet, csipet aszkorbint, 1 mk. barnacukrot. Betettem a hűtőbe, reggel így nézett ki:
kovász reggel  Ezt betettem a gépbe, a recept szerint tettem hozzá 1 tk. sót, 1 ek. burgonyapelyhet, 1 tk. margarint (bár ezt nem írta a recept), 40 dkg Bl 80 lisztet, és a megadott 2 dl víz helyett 1,2 dl vizet. A 2 dl számomra rettentő sok lett, mint kiderült, így is volt, mert még ekkor is eléggé lágy lett a tészta:
dagasztás, lágy a tészta Kellet még 6 dkg lisztet tennem hozzá.
Ilyen volt a dagasztás végén:
kelesztés előtt  15 perc kelesztés után gyengéden átgyúrtam a tálban, majd 15 perc után ismét. majd hagytam még 20 percig kelni. Ez a két átgyúrás csodákat tett a tésztával! Ezután is mindig így csinálom.
megkelt Ilyen lett, mikor megkel. Ekkor kivettem belőle egy 20 dkg-os darabot kovászmagnak a holnapi sütéshez: kovászmagnak Látszik, hogy milyen szép hólyagos.
Megformáztam:formázva, hólyagos látszik itt is , hogy hólyagos.
Kissé lágynak találtam a tésztát, így sütőpapírral kibélelt kelesztőkosárba tettem, így borítottam le a jénai tetejével:
megkelt Itt már szépen megkelt, egy óra után.
210 fokon sütöttem egy órán keresztül, ilyen lett:
kisült Ahogy kivettem a sütőből azonnal elkezdett pattogni, amit 15 percen keresztül nem is hagyott abba, végül így nézett ki:
cserepes lett cserepes
78 dkg-os kenyérke lett, már alig várom, hogy kihüljön, és megvághassam.
 
Bocsánat, hogy kissé bő lére eresztettem, de gondoltam, hátha érdekel másokat is. Holnap kipróbálom Rózsakvarc kovászmagos kenyerét is.
 
Még annyit, hogy a gépbe csak az 5 perc előmelegítés után tettem be az üstöt, majd csipogáskor ki is kapcsoltam, nehogy túlmelegítse a tésztát!
Üdv


ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 21:21 - #334

KOKUSZ MOUSSE  /kokuszkrem tortaba ill. Poharba””/

Hozzavalok:6dl sonelkuli !-kokusztej, 4dl felvert tejszin, 190gr cukor,  10 lap /!/ zselatin/

Elkeszites: Melegitsd fel a kokusztejet es add hozza a cukrot .Keverd el benne amig teljesen feloldodik majd add hozza a beaztatott/HIDEGVIZBEN!/ zselatin lapokat. Hagyjad lehulni. HA a massza kezd mar kicsit megkotni, akkor add hozza a felvert tejszinhabot dolgozd egybe.  Vagy tortat toltesz vele igy meg,vagy poharakba teszed es igy kihutod a hutoben amig megszilardul.


ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 21:10 - #333

MON   CHU –Torta

Hozzavalok: A torta alaphoz vagyis a tesztahoz hasznalhatsz piskotat IS, de vegyel vmi finom kekszet es tord porra. Adj hozza olvasztott vajat .Jol egybedolgozni vele majd a tortaforma aljan egyenletesen evokanal hatuljaval  egyenletes vastagsagban elosztani es lenyomkodni ovatosan . Hutbe tenni a formaval hogy a “teszta”igy megszilarduljon./altalaban 5dkg vaj eleg!/

Krem: 200gr Mon Chu kremsajt, 1 pohar tejszin, 80gr finomitott fehercukor/por/ Ha edesebben szereted 125gr. Es 2z. Vanilcuki

Elkeszites:Elkeszites elott kb 15 percel vedd ki a hutobol a MonChu –t hogy jobban kenosebb legyen.

Keverd el a cukorral es a vanilias cukival jo csomomentesre.A  kremnek jooo kenhetonek KELL lenni.

Verd fel a tejszint es keverd ossze finoman DE egyenletesen . Adhatsz hozza gyumit amit elotte pepesitettel VAGY lekvart. En beaztattam 2 zselatinlapot  az epres valtozatahoz. Eper pepesiteni mixerrel  . Mikroban felmelegiteni EZT a pepet csak olyan melegre hogy a zselatin eltudjon olvadni Benne, majd ezt is hozzavegyitem a kremsajtos kremhez.Tortaformaba toltod , egyenletesen elsimitod Benne es beteszed hulni a hutobe.Gyumivel-tejszinhabbal diszitheto.Jo etvagyat!

Moha Előzmény | 2007.08.26. 18:50 - #332

NAPOCSKA

Módosított recept:

40 dkg Bl 80               4 dkg élesztő

10 dkg tk.liszt             220-230 ml víz

1 kk.cukor                   50 ml tej

1 csapott ek.só

3 ek.olaj

Élesztőt felfuttatni,dagasztás,rögtön utána 6 zsemlét formázni,körben a tepsire tenni, lekenni joghurttal,különféle magokkal megszórni.Rögtön lehet sütni,előmelegített sütőben 190 fokon 30-35 percet sül.

Nyanyás változat:

20 dkg nyanya             20 dkg BL 80

75 gr kefír                   10 dkg tk.liszt

80 ml víz                      1 ek.burg.pehely

1 tk.só                        aszkorbin

1 kk.cukor                     2 dkg élesztő

2 ek.olaj

Dagasztás,formázás, ezt kelesztettem 30-40 percig,a többi u.az.


ILDIKO Előzmény | 2007.08.25. 23:41 - #331

MOKKAKREM

HOZZAVALOK:110gr feher finom krcukor, 80ml viz, 4db tojassargaja,  1 ek instant kavepor/NESCAFE-GOLD/ 250gr sotlan vaj,

ELKESZITES: Keverd el a cukrot a vizzel es melegitsd addig amig a cukor feloldodik es forr. Hagyjad fedo NELKUL es keveres NELKUL 2 percig truttyogni amig egyfajta surubb szirup nem lesz.Hagyd teljesen kihulni.A tojassargajat osszekeverni a kaveporral amig teljesen felnem oldodik benne, majd habverovel feheredesig felverni.A habverot NEM allitod le hanem vekony sugarba belecsorgatom a cukorszirupot kozben.A vajat teljesen felhabositani, MAJD a vajhoz hozzaadni EZT a kaves szirupmasszat.4-5 percig kell verve egybedolgozni. FIGYELEM! A vajnak NEEM szabad hidegnek lenni, mert nem all ossze a cukorszirupos kaveval. Kicsapodik . +/- 15 percig kell kihuteni a hutoben aztan hasznalhato.

GONDOLJ RA!! Ennek a masszanak NEM szabad hidegnek lenni mert nem tudod akkor a tortara kenni!!!!Nehezen tudod csak eldolgozni!


ILDIKO Előzmény | 2007.08.25. 22:57 - #330

CITROM /vagy Citrus gyumis/ TORTATOLTELEK

Hozzavalok:   2 ek etkezesi kemenyito, 1dl viz, 1dl kivacsart citromle, 1dl kifacsart narancsle,  1tk reszelt citromhej, 1tl reszelt naracshej, 85gr cukor, 2db tojassargaja, 20gr sotlan vaj,

ELKESZITES:Keverd ossze a kemenyitot  egy picike vizzel az 1dl mennyisegbol elveve mig egy egyenletes csomomentes papit nem kapsz.A maradek vizet, a gyumolcslevet,citromhej, cukor, narancshej at egy nyeles forralo labosba teszed.Tuzre teszed.  Kevergesd ezt az egyveleget ADDIG amig a cukor feloldodik, DE NEM szabad forrnia.  Keverd hozza a kemenyitopepet  es kevergesd ALLANDOAN amig az forrni kezd es jol besurusodik.Hagyjad allando keveres mellett 1 percet folni. VEDD le a tuzrol es keverd hozza a tojassargajat es a vajat. Keverd egyenletesen jol egybe.Tedd at egy talba, folpackkal fedd le es hagyjad kihulniteljesen.

Finom ha ebbol 1 lap EZ a toltelek es a masodik fehercsokis. Jo etvagyat! Es sok sikert.


ILDIKO Előzmény | 2007.08.25. 22:33 - #329

Ps:  torta betoltese utan tanyerat tettem a tetejere es nehezeket , /konzerv doboz/ hogy jol es egyenletesen egybeerjen igy az egesz torta teszta es a toltelek az tan zsupsz a hutobe holnap reggelig. Bevonas-diszites holnap.

[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?