E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.08.15. 13:04 - #308

BAU hozzaszolasa es otlete alapjan ide atmasoltam a recit hogy el NE vesszen.Mivel a multkori szilvas gombocom egy kesz remalom lett!

BAU "LACIBACSI Szilvasgomboca.

LACIBÁCSITÓL. Ha kíváncsiak vagytok,megmutatom,hogy készült nálam ma gombóc! 1 1/2kg főtt,hámozott krumplit áttörtem,hagytam kihűlni,majd sóztam,adtam hozzá tojást,és kb.20-25 dkg lisztet.Összegyúrtam,és egy vaskos rudat csináltam belőle,majd felszeleteltem.(nem kell kisodorni,és kockázni,meg kinlódni a leragadással!!)A szeletkékbe beletettem a szilvát,amibe fahéjas cukrot is szórtam,majd összegömbölyítettem,és forró sós vízben kifőztem.Piritott morzsába forgatva megette a család,én meg néztem...8o

szilvsgombcksztse.jpg picture by bau4

szilvsgombcksztse2.jpg picture by bau4

szilvsgombcksztse3.jpg picture by bau4

Nagyon gyorsan elkészül,és praktikus ez a módszer! Érdemes kipróbálni! Kóstoljátok meg,állítólag finom...


bau Előzmény | 2007.08.15. 12:44 - #307

Nogel kérésére ide írom a hájas receptjét.

70 dkg lisztből elveszünk 20 dkg-ot, és a fél kiló megtisztított,ledarált hájat összedolgozzuk vele.A maradék liszthez üssünk 2 tojást,2-3 kanál tejfölt,sót,10 dkg cukrot,1 kanál ecetet,vagy 2-3 kanálka bort adjunk hozzá.Dolgozzuk össze,és rézteskeménységű tésztát kapunk.Sodorjuk ki,és a hájas lisztet kenjük rá.majd hajtogassuk össze.A hajtogatás menete: fentről lefelé,majd balról jobbra.Pihentessük hűtőben 20 percig,majd ismét sodrás,és hajtogatás jön 3x.  A végén, nem túl vékonyra,-kb,fél cm-s re sodorjuk ki,5x 5 ös kockákra vágva töltsük meg diós vagy lekváros töltelékkel,és hajtsuk félbe.Sima sütőlapra (zsírozás nélkül!!!) tegyük rá,majd forró sütőben süssük rózsaszínűre! A tálcán még forrón szórjuk meg porcukorral.

hjas-dios.jpg picture by bau4


zsoka Előzmény | 2007.08.14. 11:35 - #306

Szia Lányok!

Madártej torta

2 db 16 szeletes, 24 cm átmérőjű 4,5 cm magas tortához.

Piskóta

-0,25 kg margarin,
- 0,075 kg porcukor,
- 0,1 kg tojássárgája,
- 0,175 tojásfehérje,
- 0,175 kg cukor,
- 0,22 kg liszt,
- 0,005 sütőpor,
- 0,05 kg keményítő,
- 0,05 kg zsíros tejpor.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A fehérjét a cukorral nem túl erős habbá verjük, majd a kikevert margarinhoz fokozatosan hozzáadjuk. Vigyázni kell, hogy a masszát ne keverjük le. Az előre becsomagolt karikába rakjuk a kész masszát majd 165-170 fokos sütőbe kb. 45-55 percig sütjük. Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, mert könnyen száraz lesz. A kisült karikát sütés után meghintjük kristálycukorral, majd megfordítjuk és kihülésig úgy hagyjuk.

Krém

- 1 liter tej (2,8 %-os),
- 20 db tojássárgája, (0,44 kg)
- 3 db vanilíarúd,
- 0,2 kg cukor,
- 0,6 kg vaj.

A tej 2/3 részét 10 dkg vajjal és a vaníliával felforraljuk, majd a tej 1/3-ad részét és a cukrot elkeverjük a tojássárgájával. Visszahelyezzük a tűzhjelyre és 85 fokosra melegítjuk úgy, hogy folyamatosan keverjük. Vigyázni kell, hogy ne fusson össze, mert a krém nem lesz sima. A lefőzött krémet behűtjük és a maradék 50 dkg vajhoz fokozatosan hozzáadjuk. Vigyázzunk, hogy a krém ne váljon szét. Ha főzéskor mégis összefut a tojás kézimixerrel símára lehet keverni. Lágy krém lesz.

Díszítés

- 0,5 kg tojásfehérje,
- 0,5 kg cukor.

A fehérjét a cukorral vízgőzön felmelegítjük, majd felverjük nem törős habbá. Mwegformázzuk, dresszírozzzuk, szilikonos papírra és az előmelegített lemezre helyezzük. 3-5 percig 210-215 fokos sütőbe rakjuk.

Töltés

A kihűlt piskótát két egyenlő részre vágjuk, a töltési felületet cukorszörppel meglocsoljuk, forró baracklekvárral vékonyan (2x kb. 5 dkg) megkenjük. Megkenés után 3 órára hűtőbe rakjuk. Tejszínnel körbekenni és pörkölt szeletelt mandulával panírozzuk. Körberakjuk a kisült habot és a közepét megszórjuk csokiforgáccsal.

Moha Előzmény | 2007.08.13. 17:37 - #305

Zabpelyhes-meggyes süti    20X30-as tepsihez,vagy 30 cm átmérőjű formához

25 dkg zabpehely, 15 dkg tk.búzaliszt, 6,5 dkg zabkorpa, 10 dkg barna nádcukor, 1 vanillincukor,    1 kk.sütőpor, 20 dkg puha vaj.

1/2 kg meggyet fahéjjal,citromhéjjal,annyi vízben ami ellepi, felteszek főni,4 ek.étkezési keményítővel besűrítem,félreteszem.

A szárazakat egy tálban a vajjal, villával összemorzsásítom,nem áll össze teljesen.Felét a kivajazott,lisztezett formába terítem,kicsit lenyomkodom.Elterítem rajta a meggyet,majd a tetejére szórom a maradék tésztát,lesimítom. 175 fokon kb.25-30 percet sül,a formában hagyom kihűlni,letakarom.Igazán másnap finom. 

 


Moha Előzmény | 2007.08.13. 16:07 - #304

Lenmagos kenyér tk-s öregtésztával

Tk-s öregtészta:

320 ml víz, 1 tk.só, 1 kk.cukor, 1 ek.olaj, 25 dkg BL80, 25 dkg tk.búzaliszt, 1 dkg friss élesztő.

Kenyér:

35 dkg öregtészta, 300 ml víz, 1,5 tk.só, aszkorbin, 1 ek.olaj, 30 dkg BL 80, 30 dkg tk.búzaliszt, 2 ek.burg.pehely, 4-5 ek.lenmagpehely, 1 dkg élesztő.


Amarillisz Előzmény | 2007.08.11. 21:09 - #303

Limara! biza, csak én azzal nem szeretem!s mivel nincs rajta hab, így lett kétszersült a neve.....

Animatie 9.gif


Limara Előzmény | 2007.08.11. 20:06 - #302

Amarillisz! Ha a tetejére tojáshabot teszel, akkor ez a Máglyarakás!

Amarillisz Előzmény | 2007.08.10. 21:48 - #301

Almás kétszersült

pontos arányokat nem tudok mondani, mert én csak úgy ránézésre szoktam készíteni, de azért megpróbálom a mennyiséget kb-re leírni.

először is jó hozzá a más,- vagy többnapos zsemle, kenyér, kalács is.ezt feldarabolom.

elkészítem az öntetet: kb. 3/4-ed-1 l tej, 2-3 egész tojás, 15 dkg. cukor, ezeket jól összekeverem.

ebbe belemártom, áztatom a feldarabolt zsemlét, kenyeret, egyebet, majd egy kivajazott tálba lefektetem őket.

elkészítem a tölteléket: pár db almát meghámozok, lereszelem, margarinnal, cukorral, fahéjjal kicsit megpárolom, de a levét nem kell kinyomni.

a tepsiben lévő zsemlékre lekvárt kenek, ami lehet barack, vagy egyéb, erre ráteszem az almát, majd még egy réteg tejes lébe áztatott zsemlét helyezek a tetejére. a maradék levet ráöntöm, és fóliával letakarva, kb. 30 percig sül, 160-170 fokon. a fólia fontos, mert így nem szárad ki! 

30 perc múlva leveszem róla a fóliát, tetejét megszórom vaniliás cukorral, és kevéske margarint darabolok még rá,  majd pár percet visszatolom a sütőbe.

nagyon finom, és így nem kell kidobni a régebbi kenyér, zsemle maradékot  - már persze ha marad......

egyébként néha szoktam, mazsolát, ill. diót is tenni bele, ki mit szeret.

jó étvágyat hozzá!

 


ILDIKO Előzmény | 2007.08.10. 19:10 - #300

GABYE, ide masoltam at neked a kert puncstorta recit /HEDONISM oldalrol/

Puncsszelet

puncstorta a marcipáncukrászdából Nekem mindig nagy kedvencem volt a puncsos mignon/torta/szelet/stb.. Anyám persze óva intet, hogy az a legrosszabb. Beledarálják a különböző maradékokat, amiket nem vesz meg senki a cukiban. Nekem ebből a 7 éves forma fejem azt fogta fel, hogy egy szelet sütiben, benne van a többi faja is, amikből minden héten csak egy szeletet választhattam volna. Így nagyon elégedetten mindig a puncsosat választottam és azzal a tudattal ettem, hogy ez felér tízzel. Azóta is vallom, hogy az a legfinomabb, amibe minél többféle sütemény darálódik be, de ez otthon nem igazán megvalósítható. Hacsak nem marad egy csomó maradék valami nagyon népünnepély (értsd. családi esemény) után. Ilyenkor csak azon szoktam gondolkodni, hogy kókusz golyó legyen belőlük, vagy puncsos. Mindenesetre itt egy olyan recept lesz most, amihez nem kell száradt, régi süti. Ez amolyan vésztartalék recept. Ha akad, akkor értelemszerűen helyettesítsük vele a középső réteg tésztáját.

A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg margarin/vaj/zsír
20 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
1 sütőpor
kb. 2 dl tejföl

A liszthez keverjük a sütőport és cukrot, elmorzsoljuk a margarinnal (avagy zsírral, vagy vajjal),
hozzáadjuk a tojássárgáját és tejföllel közepes keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk, és nagy tepsi hátán, előmelegített sütőben közepes tűzön kisütjük őket egyesével. (lehet persze egymás mellett is, ha bazira ügyesek voltunk és hosszában elfér egymás mellett kettő darab.)

A töltelékhez:
1 összetört tésztalap (vagy régi, száraz sütemények)
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
2 evőkanál kakaó (opciós, sokan jobban szeretik nélküle)
1 vaníliás cukor
10 cl nemes rum
2 dl víz

A cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk. Hozzákeverjük a diót, kakaót, vaníliás cukrot és rumot. Összekeverjük az összetört tésztával (vagy süteményekkel), jó kis masszív masszát kell kapnunk. Rákenjük az egyik lapra, majd befedjük a másikkal. Én ezt egy magas falú tepsiben szoktam, hogy valami tartsa az anyagot, amíg nem gerjed egymásba az össze matéria. Vagyis keresel egy szép vágódeszkát, ami pont akkora, mint a tepsid (ha nincs akkor két könyvet, jól befóliázol), lefóliázod a sütemény tetejét és jól rányomod a vágódeszkát (persze csak érzéssel), teszel rám valamennyi súlyt (én két 1 literes üdiítőt szoktam) és a hűtőbe nyomod 2-6 órára (akár egy napra). Végül.

A mázhoz:
2 tojásfehérje
10 dkg porcukor
2 evőkanál piros ételfesték/meggylé/cseresznyelé

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a színezékkel gőz felett. Rákenjük a tésztára és visszatesszük a sütőbe pár percig, hogy rászáradjon és fényes legyen a máz. Én azt szoktam csinálni, hogy a máz egy pici részét nem kenem a süti tetejére, hanem sütés után jól összefirkálom vele. /A recept évek óta meg van, szerintem Váncza süteményekből való, de nem emlékszem pontosan./

Sajnos a heti összes fotóm a technika martaléka lett, így majd ha legközelebb sütök ilyet, pótlom ezét és a többiét is saját képpel. Sajnálom. Igazán szépek lettek.


nogea Előzmény | 2007.08.09. 20:27 - #299

Pudingos mazsolás Piskóta / a NLC-ről/ Megfőzünk egy pudingot fél l tejbe a szokásos módon. Egy marék mazsolát rumba áztatunk./Én rumaromába áztattam pici szeder szörpöt is öntöttem rá/ 4 tojást,22 dkg kristálycukrot, 1dl tejet, 1 dl olajat,25 dkg lisztet,1 sütőport,1 vaníliáscukrot összekeverünk./ Én bele mindent turmixba/ Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük./én sütőpapírosba/ A pudinghoz hozzákeverjük a kinyomkodott mazsolát,és még melegen csíkokba rácsorgatjuk a piskótára. Előmelegített sütőbe,lassan megsütjük.kb fél óra. Ha kisült tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral. Finom,puha,egyszerű,és lehet variálni különböző ízű pudingokkal.

Moha Előzmény | 2007.08.09. 14:23 - #298

Hamis marcipángolyó  /sógornőm receptje/

30 dkg darált házt.keksz                   6 dkg olv.vaj

30 dkg porcukor                              12 ek.tej

12 dkg darált dió                             4 ek.rum

14 dkg búzadara                              1 fiola mandulaaroma

Szárazakat egy tálban összekeverem, a nedveseket egy másikban,és hozzáöntöm,Jól összedolgozom,vizes kézzel apró golyókat formázok,sima kakaóporba forgatom,és egy fedeles dobozban megy a hűtőbe másnapig.

Ha gyerek is eszik belőle,akkor a rum helyett is tej,és rumaroma kell.

Nálunk a fele mindig "kopaszon" marad,mert úgy is szeretik.

Ha nem kaptok színtelen mandulaaromát,lehet a rémes zöld színűt használni,persze kevesebbet.


ILDIKO Előzmény | 2007.08.08. 18:01 - #297

EDOKA, szia!

Reeeg voltal nalunk. Latom egy finom szivalaku tortaval gondolsz rank. ELKESTEL!-mert befaltuk a csaladdal egyutt.Nemerte meg a 2 orai "kihutest! Nagyon koszonjuk!! Mi is "szivbol"gondolunk/ ES teli-hassal!/ a receptedre. Szia! ILDIKONL


Batka Előzmény | 2007.08.08. 14:43 - #296

Edo-bedo:

HABOS MEGGYTORTA
HOZZAVALOK:
A piskotahoz:4 tojas,120 g porcukor,80 g liszt,50 g etkezesi kemenyito,1 keshegynyi sutopor, 1 ek cukor.
A toltelekhez:1 nagy uveg kimagozott meggybefott,2 ek cukor,1 csipet orolt fahej,1 tasak vanilias pudingpor,6 ek cseresznyepalinka(en ezt elhagytam),8 dl tejszin,60 g porcukor,2 tasak vanilias cukor,4 tasak habfixalo,50 g tortabevono csokolade.
Elkeszites: Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljat kibeleljuk sutopapirral,a sutot elomelegitjuk 180 fokra.A tojasok sargajat elkeverjuk 4 ek hideg vizzel,hozzaadjuk a porcukrot,habosra keverjuk.A tojasfeherjeket egy csipet soval kemeny habba verjuk.A finomlisztet,etkezesi kemenyitot,sutoport osszekeverjuk,majd a habbal valtakozva,tobb reszletben a masszahoz keverjuk.Belesimitjuk a formaba es tuprobaig sutjuk.Kb 35 perc.
Miutan megsult,5 percig pihentetjuk a tortaformaban,majd megszorjuk a tetejet kristalycukorral es racsra boritjuk.Kivesszuk a formabol es hagyjuk kihulni egeszen.(ajanlatos elozo nap elkesziteni,mert igy konnyebb vele dolgozni).
Masnap a toltelekhez a meggybefott levet leszurjuk,5 dl-re lesz szuksegunk.Ha kevesebb van lehet potolni vizzel.16 szep szemet felreteszunk a disziteshez.2,5 dl befottlet felforralunk a cukorral es fahejjal.A maradek 2,5 dl-ben elkeverjuk a pudingport,a forrasban levo lehez adjuk,mersekelt tuzon besuritjuk,majd lehuzzuk a tuzrol es belekeverjuk a meggyet.Kihutjuk.
A piskotat 3 lapra elvagjuk es mindeniket meglocsoljuk 2-2 ek. palinkaval.(vagy cukros,esetlek rumos sziruppal).A tejszint a porcukorral,vanilias cukorral es habfixaloval habba verjuk,majd felet csillagcsoros zsakba szedjuk.
Az also tortalapot megkenjuk a maradek tejszinhab 1/3 reszevel,elsimitjuk rajta a meggykrem felet,majd ismet pikota-hab-meggykrem kovetkezik,vegul rahelyezzuk a harmadik lapot es megkenjuk a maradek habbal.
A csokoladebol burgonyahamozoval forgacsokat "gondoritunk" belole,majd villa segitsegevel lazan a torta kozepere helyezzuk.A felretett habbol rozsakar nyomunk a torta szegelyere,vegul a meggyszemekkel diszitjuk,es fogyasztas elott legalabb 2 oraval a hutobe tesszuk.


Amarillisz Előzmény | 2007.08.07. 13:59 - #295

Túrókrémes tölcsérek

 

Hozzávalók:

Tésztához:

15 dkg liszt

1-1 kk. instant kávé és kakaópor

csipetnyi só

1 kk. borecet

néhány ek. bor

2 dkg margarin

kenéshez tojásfehérje

 

Töltelék:

30 dkg túró

2-3 ek. tejföl

5-6 ek porcukor

Reszelt narancs és citromhéj

5 dkg étcsokoládé

 

A tészta hozzávalóit összegyúrom. Keményebb, de jól formázható tésztának kell lennie. (Kicsit lágyabb, mint a gyúrt tészta.) Hűtőben fél órát pihentetem.

Közben elkészítem a túrókrémet. A túrót áttöröm, illetve botmixerrel pépesítem, kikeverem a hozzávalókkal, mintha palacsintatölteléket készítenék, végül hozzákeverem az apróra vágott csokoládét is. (Készítettem már úgy is, hogy csak 25 dkg túrót használtam és 2 dl felver Hullala növényi tejszínhabbal kevertem össze. Így egy habos túrókrémet kaptam.)

 

A tésztát nagyon vékonyra nyújtom, 7-8 cm-es négyzetekre vágom. Habrolósütő hengereket beolajozok, átlósan ráhajtom a tésztanégyzeteket úgy, hogy középen jól összeérjenek. Tojásfehérjével összeragasztom. Kívülről is megkenem tojásfehérjével és forró, bő olajban pár perc alatt megsütöm. Először azt a részét teszem alulra, ahol egymásra ér a tészta, mert fordítva kinyílhat. Mindkét oldalról megsütöm, kiszedem papírtörlőre, egy másik összehajtott papírötlővel megfogom és lehúzom a fémhengerről. Kihűlés után megtöltöm a túrókrémmel, díszítem egy kevés eperlekvárral, és meghintem porcukorral.

Ha frissen tálalom a tészta ropogós, ha marad másnapra, kicsit megpuhul a túrótól.

 

DSC00042-5.jpg image by Tundertanc

 

 

a recept azilától van, onnan másoltám át ide.

 

annyi kiegészítés, én sütőben sütöttem , nem olajban.

és amúgy fantázia kérdése, mivel töltjük, krém, puding egyéb...

szerintem nagyon jó recept!

 


ILDIKO Előzmény | 2007.08.05. 17:45 - #294

BATKA, akkor meg 1x koszi! En tuul ovatos vagyok szerintem. Tudod, utalom az eltolt"dolgokat. Akkor ujra szatalit "landitas"lenne. hihi  Te keszitesz vele husos dolgokat vagy egyebet is? Nekem ez volt az elso ismerkedesem az izevel. Tenyleg nagyon kellemes.Tegnap keszitettem 4l nagyon finom limonadet.2 citrom+2limun+2narancs. Joool megmosni! Finomreszelon az osszes gyuminek a hejat lereszelni.Levet kifacsarni.Nem baj ha a husi is benne van HA szeretitek ./ En leszurtem/ A levet egybeontod a lereszelt hejjal+tetszes szerinti cukor vagy edesitoszer.4l hidegviz. Joool egybekeverni mig a cukor felolvad.Hutobe tenni. Ha kihutotted Leszurni a hejatol.Jegkockaval fogyasztani. Nagyon finom lett ez a "kompozicio". /mar elfogyott sajna/


Batka Előzmény | 2007.08.05. 16:19 - #293

Itt szerencsére nincs meleg - még a hidegfront után vagyunk. A csészés recepteknél nem fontos a pontosság (amerikai eredetű a módszer, ugye nem kell magyaráznom, mennyire nem értenek ott a háziasszonykodáshoz :-) Én nem nagyon szoktam leütögetni a lisztet (a cukrot nem is lehet), csak belemerítem a csészét a lisztbe. Még nem volt bajom belőle.
A másik, hogy van átváltógépezet a neten, pl. www.onlineconversion.com, ahol megadják, mi hány gramm, ha valakinek úgy tetszik jobban.
Örülök, hogy ízlett - én szeretem a kardamom ízét, narancshoz is jól megy, akár fahéjjal vegyítve.

ILDIKO Előzmény | 2007.08.05. 15:46 - #292

BATKA, van merokeszletem.merces poharak. Dehat ha csak ugy beledobod a lisztet vagy megrazogatod es ugy mered AAz megint mas eredmenyt ad. Aaaa, vagycsak en vagyok megint 2balkezes.Nemvagyok hozzaszokva egyszeruen a poharazasokhoz. Pedighat egyszeru. hm?

ILDIKO Előzmény | 2007.08.05. 15:23 - #291

Szia BATKA!

Micsoda "eles"vagy ebben a nagy melegben is! Nagyon koszi! -a tanacsokat. Vegulis a haziasszonyi intuiciomra hallgattam es egykeveske tapasztalat: egy gyonyuru es NAAAgyon finom kalacs lett. A szomszed fiu a nyakamba ugrott majdnem ugy orult az egyik kalacskoszorunak amikor beadtam nekik. Jugoszlav csalad, Ok is mindig megkinalnak bennunket. Puszka megegyszer!


Batka Előzmény | 2007.08.05. 14:57 - #290

Ildikó, én ezt írtam fel, hogy így csináltam, és nem emlékszem, hogy gondom lett volna (bár az elején biztos visszatartottam a tejből, mindig úgy szoktam):

2 dl tej
7,5 dkg vaj
1/4 kocka élesztő
32,5 dkg liszt
6 dkg cukor
sáfrány
1 tk kardamom

Ha van cup mérőkészleted, 1 cup 2,5 dl, azzal ki tudod mérni a dolgokat. Én egy 3 dl-es csészével mérek, amiben 3 dl kristálycukor 25 dkg, 3 dl finomliszt 15 dkg.

Most néztem csak meg alaposabban, én - mivel tudtam, mennyi lesz 1 liternél is több liszt, és az nekünk sok - eleve elfeleztem a mennyiséget, de fél deci tejjel kevesebbet tettem bele (a cukor az mindig ízlés kérdése), valószínűleg azért lett jó.

Cristina77 Előzmény | 2007.08.05. 14:45 - #289

Tejszínes-mazsolás kalács (avagy a srácok kedvence)

Hozzávalók:

-200 ml-es dobozos habtejszín

-2 tojás

-1 tojásfehérje

-100 g cukor

-2 vaníliás cukor

-csipet só

-1 ek citromlé

-500 g kenyérliszt +1-2 ek dagasztáskor

-3 dkg élesztő

-100 g mazsola

A mazsola kivételével mindent gépbe teszek, 20 percig dagasztatom, majd hagyom 20 percig a gépben kelni. Majd hozzáöntöm a mazsolát és csak annyit dagasztatom a géppel, hogy a mazsolát bevegye. Kiborítom deszkára, megsodrom, négyes fonással megfonom. Tepsin megkelesztem és előmelegített sütőben megsütöm.


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?