E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

Moha Előzmény | 2007.07.09. 16:03 - #248

Egy fontos dolog még! Nekem özönvíz előtti gáztűzhelyem van,nem légkeveréses,a hőfokot is csak kb.tudom megadni.Tehát mindenki a saját sütőjét ismerve vegye ezt figyelembe! Páfrány már sütött egyszerre több lapot a mandulásból,neki van légkeverője,majd kikérdezem róla hány fokon,meddig sütötte?


Moha Előzmény | 2007.07.09. 15:58 - #247

Mandulás csokitorta

Tészta:

10 tojás fehérjét habbá verek 35 dkg finom kristálycukorral.Fakanállal belekeverek 35 dkg barna héjjal együtt megdarált mandulát.4 egyforma sütőpapírkorongon elkenem a tésztát és egyenként megsütöm 175 fokon kb.2o perc egy lap.Óvatosan kell lecsúsztatni a gáztepsiről őket.Hűlni hagyom. (A sütőpapírkorongok kb.26 cm átmérőjűek,a nagyobbik tortaformám alját szoktam körberajzolni.)

Krém:

10 tojássárga, 8 ek.cukor,3 ek.liszt,3 dl tejjel sűrűre főzöm.Jön bele 4 ek.kakaópor.Kihűlés után 15-20 dkg habosra kevert vajjal összekeverem. / variációk: mehet bele egy kis üveg nutella,de akkor a vaj csak 15 dkg legyen. Mehet bele 10 dkg étcsoki felolvasztva.Ezeket a még meleg főzött krémbe keverem./

A lapokat óvatosan megfordítom,lehúzom a sütőpapírt róluk.Megkenem a krémmel,úgy,hogy kívül is be tudjam vonni az egészet.Másnapig mehet a hűtőbe,majd lehet díszíteni. / Nálunk ez a Karácsonyi torta,tettem rá marcipánlapból kiszúrt csillagokat,fenyőfákat,vagy mandulából raktam ki díszítést rá/


Moha Előzmény | 2007.07.09. 15:39 - #246

Rumos-meggyes diótorta     / Páfrány barátnőjének receptje/

Tészta: 15 dkg vaj,4 tojássárga,10 dkg cukor,ezeket habosra keverni. Bele jön: 7 dkg liszt,10 dkg darált dió,2 ek. kakópor,1/2 zacsi sütőpor keveréke, felváltva a 4 fehérje habjával. Sütőpapírral /csak alul/ bélelt tortaformában,előm.sütőben,175 fokon 25 percig sül.Kivéve hűlni hagyom a formában. Tetejére jönnek a következő "rétegek":

1.réteg

1 üveg meggybefőttet leszűrök,levét 30 gr étkezési keményítővel besűrítem,mehet bele egy kupica rum és a meggy.Ha kihűlt rásimítom a tésztára, mehet a hűtőbe,míg készül a következő réteg.

2.réteg

30 dkg darált diót,10 dkg barna nádcukrot,2 vannilincukrot,reszelt citromhéjat,1kk.fahéjat, összekeverek 4-5 ek.rummal,2-3 ek.tejjel.Ezt kenem a meggyes rétegre.

3.réteg

4 tojássárga,3 ek.cukor,3 ek.liszt,2 dl tej,2 van.cukor,reszelt citromhéj,ezeket sűrűre főzöm,ha kihűlt,összekeverem 15 dkg puha vajjal.Rákenem a diós rétegre,mehet a hűtőbe./Ez a krém lehet csokis is,3 ek.kakaópor kell bele /

4.réteg

10 dkg étcsokit 4 dkg vajjal gőz fölött felolvasztok,rásimítom a krémre,mehet vissza a hűtőbe.

Másnap óvatosan leszedem a tortakarikát,lehet díszíteni./kalóriabomba,de isteni finom!/

 


Angi7711 Előzmény | 2007.07.09. 15:20 - #245

Tk keksz

Hozzávalók: 12 dkg margarin, 3 dkg barnacukor, 1 vaniliás cukor, 1 tojás, 15 dkg TK búzaliszt, 5 dkg rétesliszt, 1 banán, 2 dkg kókuszreszelék.

A szobahős vajat a cukrokkal alaposan elkeverjük, a tojást hozzáadva fehéredésig keverjük. Beletesszük a liszteket, a villával áttört banánt és a kókuszreszeléket. Tovább keverjük, míg egynemű nem lesz.

Sütőpapírra kis halmokat készítünk kanál segítségével, vagy kézzel kis golyókat formázunk.

Előmelegített, közepesen meleg (180 fok) sütőben sütjük 10-15 percig, világosbarna színig.


Angi7711 Előzmény | 2007.07.09. 13:31 - #244

Szezámkrém I. (édes)

Hozzávalók:
20 dkg õrölt szezámmag (házilag is õrölhetjük), méz

Az õrölt szezámmagot ízlés szerinti mennyiségû mézzel keverjük össze. Rendkívül finom és nagyon egészséges csemege.

Szezámkrém II. (sós)
(Tahini, arab étel)

Hozzávalók:
20 dkg szezámmag, 1 dl víz, 1 gerezd áttört fokhagyma, 2 evõkanál olaj, tengeri só, 1 citrom leve.

A szezámmagot õröljük meg kávédarálóval. Adjuk hozzá a vizet, a fokhagymát, a citrom levét, és jól dolgozzuk össze. Majd adjuk hozzá a sót és az olajat. A vizet apránként adjuk hozzá, s csak keveset, hogy krémszerû legyen.

forrás: www.fogyipatika.hu


Moha Előzmény | 2007.07.07. 17:39 - #243

Bocsánat,de nem tudom hogyan lehet szép tagoltan beírni egy receptet? Sütésben jobb vagyok,mint a számítógépben,de majd megkérdezem a fiamat,vagy a férjemet, ők a guruk nálunk.

Moha Előzmény | 2007.07.07. 17:35 - #242

Csokis ropogós müzli 50 dkg nagyszemű zabpehely 15 dkg napraforgómag 10 dkg szezámmag 25 dkg mogyoró,mandula vegyesen 2,5 dkg kakaópor 1/2 tk őrölt fahéj 10 dkg nádcukor csipet só 2 evőkanál olaj 1/2 dl méz 3/4 dl nádcukorszirup 2 dl almaszósz A hozzávalókat egy tálban összekevertem,először a szárazakat,majd bele a többit is.Sütőpapírra tettem a gáztepsibe elterítve,majd 150 fokon 40 percig sütöttem.Sütés felénél én átforgattam egy kicsit.Kihűlés után mehet üvegekbe.Lehet egy kis aszalt meggyet,áfonyát keverni bele,de már csak sütés után,nagyon finom pikáns lesz.Nigella szerint egy hétig áll el,hát nálunk ismerve a gyerekeimet ezt nem éri meg.Megmértem a kész müzlit,1280 gr lett,még árat nem számoltam,de szerintem olcsóbb,mint a bolti,és nem olyan kalóriabomba.Ja,almaszószom nem volt,lereszeltem és megpároltam két almát.

boglarka70 Előzmény | 2007.07.06. 13:41 - #241

SAJTOS OSTYA II.:1kg liszt ,30dkg sajt,1cs sütöpor,1 margarin,1 cs kömény mag,1 kanál só,2 kis doboz tejfől, 3 tojás SÁRGÁJA,tej az össze gyúráshoz.

boglarka70 Előzmény | 2007.07.06. 13:38 - #240

Sajtos ostya :75dkg liszt,25-30dkg sajt,1 csomag margarin /vagy zsír/,1 cs.sütöpor,2db tojás,tejföl vagy tej a gyúrhatósághoz ,só kömény ízlés szerint.Össze gyúrni és cseresznye nagyságú gömböket formázni bár mikor süthető már csináltuk úgy is hogy 1-2 nap a hűtőben volt és mindig csak egy pár darabot sütötünk ki ,de le is fagyasztotuk már a kész golyókat egy tálcán és sütés elötti napon este vettük ki a mélyből. /DE EZT CSAK OSTYA SÜTÖBE LEHET SÜTNI ,tepsiben még nem próbáltuk/.

boglarka70 Előzmény | 2007.07.04. 20:40 - #239

aki még nem ismerné JÓ KIS GYÜMÖLCS LEVES 1 liter tej ,1 fél zacsi hidegen készithető puding /vaniliás ARANKA vagy GÁLA/ bármilyen gyümölcs ,a pudingott felverni a tejjel a gyümölcsből egy kis adagot összeturmixolni és hozákeverni a pudinghoz bele tenni a gyümölcsdarabokat és már kész is hüteni és fogyasztani JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ ! /A szomszédom barack befőtből csinálta és a konzerv levét is hozzáadta még a tejhez /

masala Előzmény | 2007.07.02. 18:24 - #238

Burgonyafánk

100 g héjában főtt, hámozott és alaposan áttört burgonyát
összegyúrunk 700 g liszttel, 1 egész tojással, 1 evőkanál olajjal,
1 teáskanál sóval, 2 dl tejjel és 2 dkg langyos, cukros tejben megfuttatott BUDAFOK élesztővel.

A tésztát a lisztes gyúródeszkán kb. 1 cm-re nyújtjuk, pohárral vagy pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. A pogácsákat letakarjuk és duplájára kelesztjük. A burgonyafánkokat forró (180°C) bő olajban kisütjük (előbb fedő alatt, azután fedő nélkül). Vadhúshoz, sültekhez ajánljuk.

Ezt már évek óta csinálom és minden szószos, húsos ételhez nagyon szeretjük!


masala Előzmény | 2007.07.02. 18:20 - #237

Kakaós, leveles briós

Hozzávalók:
5 dkg Budafok élesztő, 1 kg liszt, 8 egész tojás, 2 dkg só, 1,5 dl tej.
A kakaós margarin hozzávalói:
30 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg porcukor, 2,5 dkg kakaópor (cukor nélkül).

A kakaós margarinhoz a kakaót, a porcukrot és a margarint (vajat) előző nap egy tálban összekeverjük, ujjnyi vastag négyzetet formálunk belőle és a hűtőbe tesszük.
Az élesztőt kevés cukorral a tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt egy tálban homogén tésztává dagasztjuk. A kész tésztát két órán át hűtőben pihentetjük. Ezután lisztes táblán négyzet alakúra nyújtjuk és az előző nap elkészített margarinlapot belehajtjuk egy könyvhajtással (4 réteg), majd 30 percre visszatesszük a hűtőbe pihenni. A hajtogatást megismételjük és újabb 30 percig pihentetjük a hűtőben a tésztát.
A pihentetés után a tésztát 4 tenyérnyi szélesre és félujjnyi vastagságúra nyújtjuk egyenletesen, majd az egészet szorosan feltekerjük, mint a piskótaroládot. Az így kapott rudat a sütőformának megfelelő hosszúságú darabokra vágjuk. A tésztadarabokat hosszanti irányban félbe, majd újra félbe vágjuk. Az így kapott két tésztaszálat összefogjuk, a kikent sütőformába tesszük és meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd 180–190°C-on 20–30 percig pirosra sütjük.



masala Előzmény | 2007.07.02. 18:18 - #236

Sonkás élesztőpástétom

Hozzávalók:
4 kocka Budafok 50g friss élesztő, 60 g vaj, egy nagyobb fej hagyma,
3 egész tojás, egy teáskanál mustár, 150 g sonka, 100 g reszelt trappista sajt,
négy teáskanál szójaszósz, majoranna, fokhagyma, só, bors.

A vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott sonkát. Hozzáadjuk az élesztőt és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett krémesre főzzük. Hozzáadjuk a mustárt, szójaszószt, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást és sűrűre főzzük. Belekeverjük az előzőleg lereszelt sajtot. Levesszük a tűzről és ízlés szerint fokhagymával, illetve majoránnával ízesítjük. Hűtve tálaljuk.


Brigitta Előzmény | 2007.07.02. 16:04 - #235

semmi baj,Edo4Igen sós,és nagyon finom.ha gondolod először felezd meg a mennyiséget,úgy próbáld ki.Kiváncsi vagyok,hogy izlik,nagyon könnyű,és másnap is puha.

Én is szoktam palacsintába használni cukrosan,úgy is fini!

Sok sikert!


Edo-bedo Előzmény | 2007.07.02. 15:56 - #234

Ja,igen,bocs Brigitta,toled akartam:)))Szoval tehenturo...nekem furcsa,a tehenturo cukor nelkul,amugy fini a suti?Kiprobalnam en is.Koszi a valaszt!

Brigitta Előzmény | 2007.07.01. 19:12 - #233

szia Edo-bedo!ezt nem tőlem akartad kérdezni,Ha igen,akkor bocsi,valóban nem irtam,de tehéntúrót szerettem volna irni.Ez nem  cukros,hanem sós pogi,nem kell bele cukor.üdv.:Brigitta

Edo-bedo Előzmény | 2007.07.01. 18:25 - #232

Udv.Margit!

Azt szeretnem kerdezni,hogy ez a turos pogacsa tehenturos?Mert nalunk nem olyan egyertelmu a turo fajtaja.Vagy juhturos?Es ha tehenturos akkor cukor nem kell bele?


Brigitta Előzmény | 2007.07.01. 15:29 - #231

Túrós pogácsa

50dkg liszt,25dkg margarin,3dkg élesztő,25dkg túró,2tojás sárga,2dl tejföl,1dkg só,1/2dl tej.

A margarint a liszttel elmorzsoljuk,fészket készitünk a liszt közepébe,beletesszük a többi anyagot,és tésztát gyúrunk.

Akkor a legfinomabb,ha egy éjszakát a hűtőben pihen a tészta,és utánna újjnyi vastagra nyújtjuk,és a szokott módon szaggatjuk.

Másnap is finom,még puha pogácsa készülhet ebből a receptből.

 


EmMargit Előzmény | 2007.07.01. 01:02 - #230

Csokis tejberizs - avagy nosztalgia a balatoni nasizások után
 
  • 1,5 bögre (kb 6 dl-es) vizet felforralni egy csipet sóval
  • 1 bögre rizst beleborítani
  • 1,5 bögre tejjel felönteni, ha már felszívta a rizs a vizet
  • 1 bögre tejjel megint felönteni, ha elfogyott az előző
  • 4 dl tejben 2 csomag csokis pudingot és 3 evőkanál főzős kakaóport elkeverni, majd a forrásban levő tejes rizshez önteni
  • ha ez is felforrt, akkor ízlés szerint még tejjel felönteni ez nekem még 1,5 bögre volt, hogy ne legyen túl szoros
  • cukor helyett én édesítőszert tettem bele, a cukrot sajnos ki kell tapasztalnia, ha valaki szeretné kipróbálni
  • vízfürdőben langyosra hűteni, majd tetszés szerinti, vizezett formába simítani és hűtőben teljesen áthűteni
Sajnos most megkóstoltam, a receptet ezért írtam be. Finom lett :-))
 

Batka Előzmény | 2007.06.30. 23:51 - #229

Ez a dagasztás nélküli kenyér, amit már régebben is propagáltam. Így néz ki : dagasztás nélküli kenyér, de itt a portálos képtáramban van egy másik kép is.
Ez a leírás pedig Ana blogjáról (hedonism.freeblog.hu) származik.

[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?