E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.05.03. 20:48 - #128

Név: Meggyes sütemény
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: Tésztához:
10dkg rama margarin
20dkg liszt
8dkg porcukor
1/2 csom. sütőpor
1db tojás
Töltelékhez:
1 csomag vaniliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
2 kis pohár tejföl
25dkg kimagozott meggy
Öntethez:
1/2 lit. meggykopót lé
2 csom. tortazselé
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1cm vastagságúra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük.
Külön megfőzzük a vaniliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Ezután a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175C-fokon.
A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehütjük és tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc

ILDIKO Előzmény | 2007.05.03. 20:38 - #127

Név: Barna mézes pite
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 1 dl olvasztott vaj vagy finom étolaj,
1 teáskanál vanília,
1dl finom búzaliszt,
2 dl méz,
6 dkg étcsokoládé,
2 db tojás,
2 dl apróra vágott dió,
1 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só.
Elkészítés: Egy kis edényben lassú tűzön olvasszuk egybe a csokoládét, a vajat, a sót és a vaníliát, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkeveredjenek, majd vegyük le a tűzről. Most keverjük bele a mézet, a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a tojásokat is, és jól verjük fel. Végül keverjük bele a diót, és az egészet öntsük egy kivajazott, kb. 22 x 22 x 5 cm-es tepsibe.
160C°-os sütőben süssük kb. 35 - 40 percig, illetve addig, míg a közepében vékony késsel, vagy kötőtűvel végzett "szúrópróba" azt nem mutatja, hogy jónak találtuk.
Tanácsok: Hagyjuk lehűlni, mielőtt kb. 4 x 4 cm-es darabokra felvágnánk. Aki szereti, porcukorral is meghintheti.
Elkészítési idő: 40 perc

ILDIKO Előzmény | 2007.05.03. 20:34 - #126

Név: Pörkölt diós
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: Gyúrt tésztához:
20 dkg liszt
fél marék porcukor
2 egész tojás
10 dkg Ráma
1/2 csomag sütőpor.

Kevert tésztához:
8 tojás
30 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 kanál rétesliszt

Krém:
2 cs. vanilia puding
6 dl tej
6 kanál kristálycukor
1 Ráma
Elkészítés: A gyúrt tésztát összeállítjuk a hozzávalóiból, kinyújtva a tepsibe rakjuk. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a diót és a réteslisztet, és a tojások felvert habját óvatosan. Ezt a gyúrt tészta tetejére simítjuk és együtt lassan megsütjük.
A krémhez a vanilia pudingport a tejben felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a Rámát. Ezt a kihűlt süteményre kenjük. Díszítjük kb. 10 dkg pörkölt dióval és csokimázzal amit rácsurgatunk.

 

Hallo lanyok! Ezt a recit egy masik NET-es oldalon talaltam. Nekem finomnak mutatkozik.


Limara Előzmény | 2007.05.03. 19:38 - #125

Stahl féle piskóta alap recept
 
1 tojáshoz 3 dkg cukor, 3 dkg liszt (-kakaópor, dió, stb...) és 1,5 olv. lehűtött vaj
 
Az egész tojásokat a kimért cukorral habosra keverjük (mixerrel 10-12 perc) , majd az edény szélénél óvatosan belecsorgatjuk a vajat, végül beleszitáljuk a lisztet is.
 
Már régóta ezzel a módszerrel sütöm a piskótát, mindig sikerrel. Én vaj helyett jobban szeretem olajjal készíteni, 3 tojáshoz szoktam 1 ek. olajat tenni. Ha valaki biztosra akar menni tehet hozzá sütőport is, 5 tojásból készült piskótához egy teáskanálnyit.

nogea Előzmény | 2007.05.03. 14:33 - #124

Hullámos karamellás 30 dkg kristálycukrot megpirítunk.Felöntjük 1,5 dl forró vízzel és addig forralni kevergetve míg akaramell teljesen feloldódik a vízben.Ekkor hozzáöntünk 5 dl tejet,amiben elkevertünk 2 cs vaníliáspudingot és 2 tojássárgáját.Sűrűre főzzük,kihűtjük majd belekeverünk 25 dkg rámát. Tészta : 2,5 dl vizet,12,5 dkg margarint,pici sót felforralunk,15 dkg lisztet beleöntünk,állandó keverés mellett sűrűre főzzük.Picit kihűtjük és robotgéppel egyenként belekeverünk 6 egész tojást.Ketté vesszük. Olajjal kikent tepsibe 2 lapot sütünk belőle/ Megjegyzem én sütőpapírral bélelt tepsine tettem,így sütöttem és kíválón működött/ Nem kell megíjedni a tészta vékonynak-kevésnek fog tünni de sütés közben felfog púposodni.Kanállal kell szét kenni a tepsibe.Még melegen kivesszük a tepsiből. Az egyik kihült lapra rákenjük a krémet,rá 1 cs Dr Oetker tejszinporból hab./Én tejszint tettem rá,hulalát/Rá a másik lap.Csokival megcsorgatjuk.

Batka Előzmény | 2007.05.03. 12:42 - #123

VILLÁM PISKÓTATEKERCS (Stahl Judit)

Hozzávalók:
2 tojás
6 deka cukor
6 deka liszt
1/2 citrom reszelt héja
1/2 teáskanál vaníliaaroma
3 deka olvasztott vaj

Töltelék: baracklekvár

Szóráshoz: liszt, porcukor

Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 175 fokra, majd előveszek egy nagy tepsit és kibélelem egy darab sütőpapírral. Ezután elkészítem a tésztát, méghozzá az egyik kedvenc tésztareceptemet, a génoise-t. Ehhez először megolvasztom a vajat, közben pedig habosra keverem a tojásokat a cukorral és a vaníliaaromával. Ahhoz, hogy kellően magas és laza tésztát kapjak, kábé 5 perc kitartó habverés szükséges a kézi robotgéppel. A tojáshabba belereszelem a citrom héját, aztán a lisztet összekeverem a sütőporral. Ezután előveszek egy szűrőt, és ezen keresztül három részletben beleszitálom a lisztet a tojáshabba - közben fakanállal óvatosan elkeverem mindhárom lisztadagot. Ha a tészta elkészült, a sütőpapírral borított tepsire evőkanállal 5 centi x 10 centis lapokat kenek belőle, melyeknek mindössze 5-6 perc kell ahhoz, hogy megsüljenek. Ezután a tepsit ráborítom egy olyan sütőpapírra, amelyre kevés lisztet szórtam, és ha a kis korongok kihűltek, leszedem őket a papírról, megkenem őket lekvárral, feltekerem, végül pedig fogpiszkálóval rögzítem mindegyiket. És hogy tökéletes legyen, azaz a kis repedések ne nagyon látszódjanak a tésztán, a kis tekercseket alaposan megszórom porcukorral.

 

PISKÓTA

Egy öt tojásból készülő piskótához először a tojássárgákat kell habosra keverni 10 deka cukorral. Ezután óvatosan hozzá kell keverni a tojásfehérjék felvert habját, majd pedig 10 deka lisztet, melyet előzőleg összekevertünk kb. fél teáskanálnyi sütőporral. Ezt aztán forró sütőben úgy 20-25 percig kell sütni.
Hát ennyi, látod, nem nagy ördöngösség, és ezt az alapot aztán sokféleképpen lehet variálni: gyümölccsel megszórni, lekvárral vagy éppen csokikrémmel megkenni. Jó kísérletezést!


ILDIKO Előzmény | 2007.04.29. 14:28 - #122

CSOKOLADES-KARAMELL suti  /Marokkoi recept/                          

Teszta hozzavaloi:  100gr vaj, 175gr liszt, 50gr cukor, 1z vanilcuki, 1tl sutopor,3ek viz,

Toltelekhez: 175gr vaj, 100gr cukor, 3ek suru bolti cukorszirup, 1 doboz suru kondenztej /397gr/

Dekoraciohoz: 150gr pur csoki, 50gr feher csoki,

Teszta elkeszitese: Keverd ossze a lisztet,cukrot, vanilcukit es a sutoport jol, majd dolgozd el a kockara vagott vajdarabkakkal   tesztanak.Jol osszegyurni. HA szarazabb lenne a teszta allaga akkor hozzalehet adni az eloirt vizmennyiseget hozza. Egy kozepnagysagu tepsit kibelelunk sutopapirral , es a tesztat egyenletes vastagsagban kisimitjuk benne. /rollni/

Sutesi ido: 20perc/180C

Ha megsult es kihult, elkeszitjuk hozza a tolteleket. Olvaszd fel a vajat, add hozza a kondenztejet, a cukorszirupot es a cukrot. Hevitsd forralasig es kevergetve forrald 5 percig amig egy suru masszat nem kapsz. Ezt ontsd a tesztara es gyorsan oszd el rajta egyenletesen. Tedd hutobe jol kihulni. 1-2 ora de legjobb 1 ejszakat. Masnap elkeszitjuk a tetejere a glazurt”. Olvasztd fel a pure csokit  egy keveske vajjal vagy olajjal. Kend el egyenletesen a karamelos sutin. Majd a feher csokival ugyanigy, DE  EZT azutan azonnal egy nagykanallal ugy kenjuk ossze hogy marvany hatast erjunk el. Hagyd megszilardulni utana. Ha kihult es minden kesz , vagjad kocka , de legjobb rombusz alakra. Jo etvagyat!


Katamami Előzmény | 2007.04.28. 14:19 - #121

Két süti receptet szeretnék Nektek leírni. Nagymamámtól örököltem, és nagyon finomak.
Lusta torta:
6 tojás sárgája
18 dkg cukor.Ha valaki édesebben szereti, mehet bele 25 dkg is. -> Ezt 1/2 óráig kavarni.
25 dkg vajat habosra keverni, ebbe 20 dkg puhított csokoládé ->jól összedolgozni ->majd a 6 tojás habja, vanília.
Kerek tortaformát kivajazni. Ezt kibélelni (alól és oldalt) rumos tejbe áztatott babapiskótával.
Ebbe beleönteni a csoki masszát és a tetejét is beborítani babapiskótával.
Fagyasztani. Kb. 30 db babapiskóta kell hozzá.
Tejszínhabbal tálalni.
 
Ribizlis süti
14 dkg cukor
14 dkg őrölt mogyoró v. dió
14 dkg liszt
2 ek tejfől
3 tojássárga -> összekeverni, közepes tepsiben megsütni, hűlni.
Tetejére: 6 tojás habja, 2 ek porcukor, ebbe kb. 20-30 dkg ribizli.
Tészta tetejét megkenni sárgabaracllekvárral, erre a ribizlis hab, és még ennek a tetejére sok porcukor.
Sütőben kiszárítani.
 
Remélem ízleni fog nektek. Jó étvágyat hozzá.
 

Limara Előzmény | 2007.04.27. 17:52 - #120

Elfelejtettem: Ez a recept az nlc-ről származik, sajnos nem tudom, kitől. Én saját ízlésemre átvariálva készítettem.

Limara Előzmény | 2007.04.27. 17:51 - #119

Gesztenyés kocka (ahogy én csináltam)
 
8 tojásból sütöttem piskótát a szokásos módon egy közepes méretű tepsiben, mikor kisült kb. 5 cm vastag volt a tészta.
 
Krém: 8 dl tejben felfőztem 2 cs. csokoládépudingot, adtam hozzá 6 ek. cukrot, kihűtöttem. 2 cs. gesztenyemasszát belekevertem, majd 3 dl keményre vert Hulala tejszínhabot is. Egy nagy csomag zselatint felfőztem 2 dl vízben, mikor kihűlt és dermedni kezdett, a tejszínnel váltakozva szintén óvatosan belekevertem a krémbe.
 
A kettévágott piskótát megkentem a krémmel, kiraktam lecsöpögtetett meggyel (nem fontos), majd ráraktam a piskóta másik felét is. Porcukorral megszórtam, kakaóval díszítettem. Másnapra lett igazán finom.
 
Azóta hallottam, hogy lehet kapni zseléfix port, amit nem kell főzni, legközelebb zselatin helyett azzal próbálom meg.

ILDIKO Előzmény | 2007.04.27. 08:38 - #118


Dr. Oetker MesterkonyhaMézes-krémes aszalt meggyel
Hozzávalók:Tésztához:

500 g liszt
150 g cukor
2 evőkanál méz
3 db tojás (közepes méretű)
2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
70 g margarin
Töltelékhez:
500 ml tej
100 g búzadara
200 g cukor
100 g sárgabarack lekvár
50 g aszalt megy (vagy egyéb aszalt gyümölcs)
250 g margarin
Díszítéshez:
Fél tasak (50 g) Dr. Oetker Decor Porcukor vaníliaízű

Elkészítés:
A margarint, a cukrot, a tojásokat, és a mézet habüstbe tesszük,
vízfürdőbe (vízzel félig telt edénybe) állítva habverővel, állandó
erőteljes keverés mellett felmelegítjük (kb. 5 perc).
Az így felmelegített masszát a liszttel és a sütőporral simára
keverjük. Az elkészített tésztát 4 részre osztjuk, 15-20 percig
hűtőben pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán, egyenként
jól kidolgozzuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. A mézes lapokat
előmelegített, közepesen meleg (kb. 135-150 C) sütőben
kisütjük. A búzadarát tejjel, cukorral megfőzzük, amikor kihűlt,
a margarinnal habosra keverjük és három részre osztjuk.
A három mézes lapot megkenjük lekvárral, búzadarás töltelékkel
és meghintjük aszalt meggyel. A lapokat egymásra tesszük,
a negyedik lappal beborítjuk, enyhén megnyomkodjuk és
hűtőben 30-40 percig pihentetjük. A felszeletelt mézes-krémest
a vaníliaízű porcukorral meghintjük


Elisabeth Előzmény | 2007.04.25. 12:40 - #117

Szia Lányok!

Leírom Nektek az interneten talált "nosztalgia" őznyelv recijét.

Tészta: - 45 dkg liszt, - 25 dkg margarin, - 1 ek. ecet, - 6 ek. víz.
Az összegyúrt tésztát 2 cm átmérőjű karikákra szabbatjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd egyik oldalát kristálycukorba nyomkodjuk. Forró sütőben kisütjük. (emlékezetem szerint az alakja hasonlított a babapiskóta alakjára, csak két oldalt nem volt bemélyedés, hanem egyenes volt és nem volt cukorba mártva.) Sajnos nem tudom lerajzolni.

A sütemény magában is ízletes, de összeragaszthatunk két őznyelvet a következő töltelékkel: - 15 dkg margarin,
- 2 vaníliáscukorral habosra keverünk. Kevergetés közben cseppenként citromot adunk hozzá. (Citromízre nem emlékszem.)

Nelly azt mondta, hogy náluk lehet kapni csokisan. Arra gondoltam, hogy teszek bele kakaóport. Citromot nem tennék bele, mivel semmilyen cukor nincs benne csak a vaníliás, úgy sztem savanyú lenne. Vagy tényleg csak pár csepp.

ILDIKO Előzmény | 2007.04.23. 08:45 - #116

Lanyok, a csoki sima "fekete"pure csoki, Pl: megmaradt husveti stb es minimum 40dkg! szukseges.  En nem tudok sporolni az ilyenekkel, ovatossagbol en extrat teszek hozza.

ILDIKO Előzmény | 2007.04.23. 08:33 - #115

CITROMOS CSOKOLADEBOMBA"

HOZZAVALOK: Teszta: Tobbfele valasztasod lehet! Piskota 8 tojaspol + egy kicsi sutopor. Babapiskotabol LIDL! 2xcsomaggal!+turelmes kirakosgatassal teszta gyanant, VAGY TE magad krealt muffin teszta 2x-es adag! ES tortaformaba megsutve 26cm atmeroju formaban, VAGY LIDL citromos muffin por /kesz mix/ NEEE csalodjatok bennem, mert nagyon keves idom volt En az utobbival keszitettem most kivetelesen! Nekem izlik biza! Ezt csak vegszukseg eseten tartogatom itthon amikor a vendeg 1/2 ora mulva beallit es nincs mas itthon. Amolyan elsosegely csomagkent mindig van itthon. Remelem megbocsatatok erte! A tesztat meg exraba gazdagitottam 1.1/2 citrom reszelt hejaval extraba.

Tehat 26cs-es kerek tortaformaba sutni a leirtak szerint.Ne barnuljon nagyon mert a muffin teszta amugy is torekeny es formara vagasnal megjobban torni fog.

Egy NAGY gombolyu teteju salatastal megfelelo magassaggal. Nekem egy muanyag atlatszo van, nagyon regi.Igen szeretem ezt.  + alufolia!

KREM:35dkg RAMA margarin, 5dl tej, 6dkg retesliszt, 30 dkg cukor, 3 nagy citrom leve.

EN toltelekem volt: 35dkg, margarin,5dl tej, 2 zacsko vanilias fozo Puding, 2 ek liszt , 1 vanilcuki, 3nagy citrom leve+1 Limune, 2 citrom+az 1 Limun reszelt heja. A citromle kicsavarasanal SZEDD ki a magokat! A husikaja ha belemegy NEM bajj igy csak finomabb es eredetibb lesz. A kozti " tesztakent extra toltesnek meg LIDL-es babapiskotat + higitas NELKULI narancsszorpit hasznaltam.

EZT a tortat 24 oraval az ajandekozas ill. koszontes elott keszitendo, mert ido kell hozza az allasahoz es az "osszeresehez". A diszitese is csak ezutan jon!

NO: keszitsd el  a tesztat.Ha kihult, vagjad fel 3 szeletre . A tetejenek valo valamivel tobb mint 1/2 cm legyen, es az alja Kb 1cm. a kozepresz nemerdekes mert babapiskotat is hasznalsz tolteskent. A tesztat mindig elore keszitsd el , ki kell hulnie es mar formara vagas utan jon csak a krem elkeszitese.

Krem osseallitasa: A puha margarint keverd ki a cukor felevel+ a lereszelt citromhejjal es levevel. A pudingot keszitsd el a szokott modon+ 2ek extra liszttel. Csomomentes kell hogy legyen!A kesz pudingnak teljesen ki kell hulnie, csak ugy keverheted ossze a cukros margarinnal.Berakhatod egy kicsit a hutobe.

Formazas: A salatastalat kibeleled egy joval nagyobb a szeleken tulero alufoliaval. Teljesen elsimitod benne! A torta "tetejenek valo reszt csillagalakban szeletrekre felvagjatok es egyenkent szepen formasan a salatastal aljaba elosszatok.Erre 1 adagkrem jon kb:1cm vastagon. A babapiskotat egyenkent!-pillanatra belemartod a narancsszorpibe es egyenletesen elosztod a kremen.majd ujabb adag krem, utana a torta teszta kozepe, formara vagva ill. igazitva ha kell. Aztan ujabb krem es legvegul a tortateszta alja.EZT lefeded most folpack foliaval. Az alufolia szeleit rahajtod ovatosan majd a salatastalnal kisebb kistanyerat raksz ra + 1 kg  nehezeket. En pl 1.1/2 kg kristalycukrot raktam nehezeknek. Majd 12ora kihutes a hutoben.

Megjegyzes: A kremet minden helyen egyenletesen osszatok el, NE maradjon levego kozte mert a vagasnal nem szep! A 12 orai hutes utan a  salatastalbol egy nagy LAPOS tanyerra v talcara atforditod a tortat es OVATOSAN lehamozod rola az alufoliat.

Csokit olvasztasz goz felett /en mindig tobbet veszek, igy nemer meglepetes a "jukas"helyekkel/  + 3-4 g vaj. Ezt jol egybekevered majd athuzod vele a tortat. Kicsit hagyhatsz meg belole, ebbol a kezdobetut az unnepeltnek kiformazhatod.  A megmaradt keveske csokit most egy altalad szilikonos sutopapirbol formalt tolcserbe rakod es egy pici lyukat vagsz rajt es tobbszor egymasutan rairod ugyanazt a kezdobetutut. Egy kicsit varhatsz a kozti idovel, mert a csoki igy dermed kozte-kozte, igy nemfolyik bele az elozo betube. Igy lesz reteges, "dimenzios ".

Aztan irany ujra a huto. Minimum 1-2 orat ajanlok. Vagas: eles! kessel. Nem ranyomassal hanem a kes "riszalt "mozdulataival.

NAGYON jo etvagyat hozza!! Lanyok, en a leirasnal mindig korulmenyeskedek EZ csak azert van hogy Nektek is jol sikeruljon!! Valoban egy NAGYON egyszeru torta, csak a formazas es a kihutes ami igazan idot vesz el. Nagyon sok sikert es hasznaljatok a TI kis fantaziatokat a diszitesnel. Keszitsetek "egyeni tortat, NE csak olyant amilyen az enyem. Pussz!!

Citromos_csokoládé_torta Citromos_csokoládé_torta Citromos_csokoládé_torta


ILDIKO Előzmény | 2007.04.20. 08:07 - #114

a Dr. Oetker Mesterkonyha

-------------------------------------------------------
Húsvéti nyuszik

Hozzávalók:

Kelt tésztához:
450g finom búzaliszt,
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő,
1 csipet só,
60g lágy vaj vagy margarin,
250 ml langyos tej,
1 tojás (közepes méretű),
70g porcukor,
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor,
fél citrom reszelt héja.

Díszítéshez:
1 felvert tojás (közepes méretű),
néhány mazsola,
kevés porcukor.

Elkészítés:
A lisztben jól elvegyítjük az élesztőt és a többi
hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Lefedve, meleg
helyen kelni hagyjuk, amíg kétszeresére megnő.
Jól átgyúrjuk, és 10 részre vágjuk. Mindegyik darab
1/3-ad részét levágjuk a fejeknek, és kis darabot
lecsípünk a farkaknak. A testnek megmaradt nagyobb
részeket hengerekké formáljuk, a végeit levékonyítjuk,
és mindkét végét kissé bevágjuk. A hengereket sütőpapírral
kibélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a tojással,
és a végén a lábakat kicsit széthúzzuk. A fejeknek
a darabokat csepp alakúra formázzuk. A csúcsos végénél
mindegyiket bevágjuk, hogy füleket formálhassunk,
és a testekre helyezzük a fejeket. A faroknak szánt
darabokat golyókká formáljuk, és a testekre helyezzük.
A fejeket és a farkakat vékonyan megkenjük tojással.
A mazsolákból szemeket készítünk. A nyuszikat egy meleg
helyen kelni hagyjuk, amíg harmadukkal nagyobbak lesznek.
Végül a tepsit a sütő alsó felébe toljuk és
a nyuszikat megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 fok (előmelegítve),
Légkeveréses: kb. 170 fok (előmelegítve),
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve).
Sütési idő: kb. 25 perc.
Tálalás előtt a nyuszikat finoman megszórjuk porcukorral

ILDIKO Előzmény | 2007.04.20. 08:05 - #113

a Dr. Oetker Mesterkonyha

-------------------------------------------------------

Medvetalp

Hozzávalók:
27 dkg liszt
3 dkg Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
20 dkg margarin
2 db tojás (közepes méretű)
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1/2 üveg (1 ml) citrom aroma
25 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:
A tojásokat a margarinnal először alacsony, majd közepes
fordulatszámon géppel habosra keverjük. Keverőtálba tesszük
és hozzáadjuk a többi nyersanyagot. Összegyúrjuk, majd 30 percig
pihentetjük. Formába öntjük és 150˚C-on 35-40 percig sütjük.
Díszítési javaslat: Dr. Oetker Decor Ét- vagy Duo Tortabevonót
felolvasztunk, és ebbe mártjuk a kész süteményeket

Elisabeth Előzmény | 2007.04.17. 11:46 - #112

Ismerősöm korpászsemle receptje

- 1/2 kg finomliszt, (legközelebb BL-80-as) - 3-4 ek. búzakorpa, (én 3-at tettem bele) - 5 dkg élesztő, (nem tévedés) - 1 dl tej az élesztőt megfuttatni, - 2 tk. só, - köménymag, vagy lenmag, (1 tk. tettem bele) - 2 dl langyos víz, - 2 ek. olaj.

Ismerősöm kézzel állítja össze. Én géppel 20 percig dagasztottam, utána 1 órát kell keleszteni, utána zsömit formázni belőle. 12 db zsemle lesz belőle. A tepsiben már nem kelesztettem, mert amúgy is túlkelt. Ha a profik változtatnának benne szívesen venném.

Szeletelhető csoki (Kiskegyed) - 20 dkg margarin, - 20 dkg porcukor, - 5 dkg kakaó, - 5 dkg mazsola, - 30 dkg háztartási keksz, - 4-5 szem dió, - 1 dl tej, - egy kevés rumaroma.

Egy lábasba tedd bele a cukrot, a kakaót, a tejet és a margaint, majd melegítsd addig, amíg a margarin elolvad. Utána lehúzni a lábost a tűzről, add hozzá a mazsolát, az apróra tört diót és a rumaromát, majd keverd bele az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig hagyd állni, közben többször kevergesd meg. Egy őzgerincformát bélelj ki folpackkal és a masszát nyomkodd bele. Tedd hűtőbe 2-3 órára, utána pedig szeleteld fel.

Limara Előzmény | 2007.04.15. 18:58 - #111

Almás piskóta diétás/ Príma konyha magazin
 
Tészta: 4 tojás, 2 kiskanál folyékony édesítő, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliáscukor, 6 ek. étkezési keményítő, 2 ek. meleg víz
Tetejére: 5-6 savanykás alma, 1 kiskanál őrölt fahéj, 2 kiskanál f.édesítő, 10 dkg Rama margarin
 
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzá adjuk az édesítőt. Egyesével belekeverjük a tojások sárgáját is, és óvatosan beleforgatjuk a sütőporos étkezési keményítőt is, végül hozzáadjuk a vizet.
24 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsímítjuk. A meghámozott almákat vastagabb cikkekre vágjuk, fahéjjal és az édesítővel összekeverjük és a tésztára rakjuk. A margarint kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és a sütemény tetején elosztjuk. 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Ha kihült tetejét édesítőporral megszórjuk

Limara Előzmény | 2007.04.15. 18:31 - #110

Kakaós kuglóf cukor nélkül/ Prímakonyha magazin
 
4 dl tej, 3 dkg élesztő, 4 kiskanál folyékony édesítő, 2 mk. vaníliaaroma, 15 dkg Rama, 50 dkg finomliszt (fele graham liszt is lehet), csipet só, 1 citrom reszelt héja, 2 tojás
 
 2 ek. kakaópor, 5 dkg mazsola
 
Gépben hólyagos, fánktésztához hasonlóan lágy tésztát dagasztunk, elfelezzük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, a másikba a mazsolát. Mindkettőt egy órán át kelesztjük. A világos tésztát olajos kézzel ellapítjuk, nem könnyű mert lágy a tészta, majd ráteszzük az ellapított barna tésztát is. Feltekerjük akár a bejglit. Csavarunk rajta néhányat, mintha egy ruha lenne, majd kikent nagy kuglófformába tesszük. Ismét kelesztjük, kb. 20 percen át. Sütőt 165 fokra melegítjük, majd a kuglófot kb. 1 órán át, tűpróbáig sütjük. Ha kész konyharuhával letakarva a formában hagyjuk kihülni, így több napig foszlós marad. Tálaláskor édesítőporral megszórjuk.

Limara Előzmény | 2007.04.15. 12:47 - #109

Raffaelló szelet/ Príma konyha magazin
 
Fehér tészta: 5 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelek, 2 ek. rétesliszt, fél csomag sütőpor, fél citrom leve.
 
A tojásfehérjét keményre verem, mikor félig kész, hozzáteszem a cukrot is, így keverem tovább. A kókuszreszeléket, sütőport, réteslisztet összeforgatjuk, majd óvatosan a tojáshabhoz keverjük, végül a citrom levét is belefacsarjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsiben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Addig elkészítjük a barna tésztát is az előzőek szerint.
 
Barna tészta: 5 tojás fehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 3 ek. keserű kakaópor, 2 ek. rétesliszt, fél csomag sütőpor.
 
A 10 tojás sárgáját habosra kavarjuk 20 dkg kristálycukorral (4-5 perc), hozzáadunk 1 cs. vaníliás pudingport, 1 cs. vaníliáscukrot, majd 3 dl tejet. Szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. (tetejére terítsünk egy darab folpackot, akkor nem bőrösödik be.) Ha kihült, apránként hozzákeverünk 1 cs. Rama margarint.
 
Összeállítás: A krém nagyobb részét a kókuszos lapra kenjük, tetejére tesszük a kakaós lapot, majd megkenjük a maradék krémmel. Csokoládéreszelékkel díszítjük.

[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?