E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni II. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2007.01.19. 18:33 -

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

Moha Előzmény | 2008.05.26. 18:50 - #728

Őszibarackos torta     /        Moha

tészta:     2 tojás, 5 dkg cukor, 7 dkg liszt, 1 kk.sütőpor

A fehérjéket habbá verem a cukorral, bele a sárgák is, majd a sütőporos liszt is. Sütőpapíros tortaformában közepes hőfokon tűpróbáig sütöm. ( ez kb.10-15 perc)

krém 1: 1 doboz őszibarackbefőttet lecsöpögtetek, apróra vágok.  5 dl őszibaracklét pici cukorral és egy zacsi vaníliás főzős pudingporral elkeverek, sűrűre főzöm,majd a végén belekeverem a barackot is. Kicsit hűlhet, majd a formába kenem a tésztára, mehet a hűtőbe pár órára.Lehet bele reszelt citromhéj is, a cukor pedig ízlés szerint.

krém 2 :   5 dl tejszín habbá verve kevés cukorral és habfixálóval ( vagy 1 ek.feloldott zselatinnal)  Ezt a tetejére kenem borzasan,díszítés lehet tetszés szerint.  Aki akar, keverhet ebbe mascarponét,kb.10-15 dkg-ot, de akkor a tejszín lehet csak 4 dl.

Barackos-mascarpons-torta.jpg Barackos-mascarponés torta picture by Mohapekseg


jegkasa Előzmény | 2008.05.22. 20:37 - #727

Kinder paradiso szelet házilag:  / Maszatkonyha Blog /Jégkása

Először a krémet készítem el,mehet be a hűtőbe dermedni,míg a tészta készül.

Tészta:
4 tojás
100 gr liszt
100 gr étkezési keményítő
150 gr cukor
reszelt citromhéj v. 1 fiola citrom aroma
1 csipet só
100 gr vaj
1/2 csomag sütőpor
A tojások sárgájával habosre keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverem a tojások keményre vert habját, lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "hígítani" hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni bele)
Megjegyzés tőlem: nekem nem kellett bele tej,mert egy-két kanál habot belekeverek előre,azzal intenzívebben keverem,utána már mehet óvatosan a többi.

Kivajazott, liszttel megszórt/vagy sütőpapír/ tepsibe teszem /méret: 23x35 kb./ és 170 °C-os sütőben 30-35 percig sütöm

a krémhez:
250 ml tej
200 ml tejszín
60 gr cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
30 gr liszt
reszelt citromhéj
néhány csepp rumaroma v. 2 ek rum
2 lapzselatin /vagy 1 csomag zselatinnal készítem, az utasítása szerint/
200 ml tejet felforralok, összekeverem a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez adom. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzök belőle. Folpackkal letakarom és hagyom kihűlni. Hozzákeverek minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatom, majd óvatosan kicsavarom, és a krémbe keverem. A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverem.
A kihűlt tésztánkat kettévágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk.


ILDIKO Előzmény | 2008.05.16. 19:39 - #726

LEVES-/Oetker/

VANÍLIAFAGYLALTOS SÁRGADINNYE LEVES
1 db közepes nagyságú, érett sárgadinnye
2 dl tejszín
50 g méz
2 dl muskotályos bor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
10 g friss gyömbér
100 g tejszínhab
20 g pirított mandula
1 citrom
Mentalevél
Vaníliafagylalt

Elkészítés:A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. A megmaradt dinnyét leturmixoljuk. A tejszínt, a mézet, a  muskotályos bort, és a finomra reszelt friss gyömbért jól
összekeverjük. Ezek után hozzáadjuk a leturmixolt dinnyét. Porcukor, vanillincukor és frissen facsart citromlé   hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket.  Óvatosan a leveshez keverjük az apró kockára vágott  dinnyét. Tálalásig jól lehűtjük. Hidegen, adagonként egy  gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk. Tejszínhabrózsával,  mentalevelekkel és pirított mandulaszeletekkel
díszíthetjük.  
http://web.oetker.hu/lillifee.php


Limara Előzmény | 2008.05.12. 17:45 - #725

BÉKEBELI FŐTT KIFLI/ Hedonism

12 db:

60 dkg liszt /nálam tönköly finom a fele, tönköly rétes a másik fele, sima liszt esetén legyen az egész rétes/
2 kk só
2 kk szárított francia élesztő vagy fél kocka friss
1 kk cukor
0,5 dl olaj (megszaladhat 1 dl-re is, akkor foszlósabb lesz)
3 dl tej vagy víz (tejes avagy vizes kifli, ízlés szerint)

A langyos vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt. Megszórom a tetejét egy kanál liszttel és hagyom 5 percig habzani. Közben a liszteket, és a sót egy tálba öntöm és keresek egy jó rádió adót. Beleöntöm a felkelt "kovászt" és elkezdem dagasztani. Amikor nagyjából elvegyült, adom hozzá az olajat.

Liszttől függ a folyadék mennyiség. Lehet, hogy kell még bele valamennyi. Az a lényeg, hogy ez egy nagyon kemény tészta. Egyáltalán nem szívet melengető ezzel dolgozni. Jól rá kell tehénkedni. Vagy odavágni a gépnek, hogy dagassza helyettünk. Addig kell feszültséget levezetni rajta, amikor már elválik az edényfalától és a kezünktől is. Na amikor itt tartunk, még rá kell dolgozni 3 percet. Ez a 3 perc egy fontos kulcs a folyamatban.
Ekkor jól lezárom/letakarom és huzatmentes helyen felejtem 45 percre. Ekkor deszkára borítom, kissé lelapítgatom és felvágom 12 egyenlő részre.

Egyesével kinyújtom kerek lapokká, mint a pizzát, kb 3 mm vastagra. Majd felcsavarom jó szorosan. Vannak, akik a háromszög formát favorizálják és azt tekergetik. /Az a francia vonal/ Teljesen mindegy. Én a békebeli /magyar/ pékek, kerek formáját követem inkább. A tenyerem alatt kétszer átgörgetem, hogy szorosan zárjon.

Amikor az összessel végeztem, letakarom őket a lisztezett deszkán. Legalább két konyharuhával, mert ebben a szeles időben soha nem lehet tudni.
45 perc múlva megnézem és ha jól megnőttek és kissé repedeznek, akkor odateszek egy 4 literes lábosba vizet főzni. 4 liter vízhez 1 kk cukrot kell tenni. A cukortól lesz a végeredmény szép barna, de az ízén egyáltalán nem lehet érezni.
A sütőt beizzítom a legmagasabb fokozatra.

Amikor a víz majdnem forr, akkor egyesével beleteszem a kifliket. Nagyon óvatosan nyúlok alájuk egy lapáttal, nehogy a keletkezett gázokat legyilkoljam. Nem süllyed le, hanem a víz tetjén úszik, ezért, amint a vízben van kiveszem alóla a lapátot és lenyomom vele a víz alá. Számolok hatig lassan (aka 6 másodperc) és akkor gyorsan kiveszem, és rögtön a tepsire teszem (olajozva legyen, vagy sütőpapírozva). Nőni már nem nagyon fognak. Talán 10%-ot. Mert a vízben gyorsan dagadnak ám. Ez a folyamat nagyon hamar megy, csak ijesztő ez a hímes tojás effektus.

békebeli főtt kifli 

ILDIKO Előzmény | 2008.05.09. 14:56 - #724

TOJÁSBOMBA(kb. 12 darabhoz)
Tésztához:
100 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 ml étkezési olaj
3 közepes méretű tojás
150 ml tojáslikőr
3 evőkanál keserű csokoládé reszelék
Mázhoz: 100 g keserű csokoládé
Ezen kívül:  100 g hideg tejszín    /1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor    /  Kevés tojáslikőr
Sütéshez:12-es muffinforma     /Kevés vaj, búzaliszt
Előkészítés:A sütőformát kivajazzuk, és enyhén belisztezzük.     A sütőt előmelegítjük.

Tészta:  A lisztet a sütőporral és az étkezési keményítővel egy  keverőedényben összekeverjük, majd a csokoládéreszelék   kivételével hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. Mindezt  konyhai robotgép legalacsonyabb, majd 3 percig a  legmagasabb fokozatán verjük. A masszát a muffin formában
egyenletesen elosztjuk, és a csokoládé reszelékkel megszórjuk. Egy villa segítségével a reszeléket a tésztába  keverjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a  süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Sütés után a muffint még kb. 10 percig a sütőformában
hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk
kihűlni.
Máz:A csokoládét nagy darabokra törjük és alacsony  hőmérsékleten vízfürdőben megolvasztjuk, és megkenjük vele  a muffinokat.
Díszítés: A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá felverjük, és nyomózacskóba töltjük (cső átmérője 10 mm). A muffin  tetejére tejszíngyűrűt nyomunk, melynek belsejét  tojáslikőrrel töltjük.
www.oetker.hu


ILDIKO Előzmény | 2008.05.08. 21:40 - #723

No, hat EZ akart lenni!   DOBOSTORTA

http://www.mitsussek.hu/dobos_torta 

 


ILDIKO Előzmény | 2008.05.08. 21:29 - #722

TORTA -/Mit sussek oldalarol/

dobos torta

dobos torta
dobos torta hozzávalók
betöltés
krém az oldalára
kártyával körbehúzzuk
krémrózsák
cukorba egy kis citromlé
olvasztás
megolvadt
elkenjük a dobos cukrot
bejelöljük a szeleteket
felszeleteljük a dobos tetőket
feltesszük a dobos tetőket


Leírás

A dobos tortát Dobos C. József cukrász és szakácsmester készítette először. Magyarország heghíresebb és egyben legismertebb süteménye, amelynek még Japánban is nagy rajongó tábora van! Ez az alkotó eredeti receptje!

Elkészítés

A dobos torta tészáját un. doboslap-felvertből készítjük:

7 db tojásból 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és 4 dkg olvasztott vajból elkészítjük a tésztát a piskótához hasonló módon. Az olvasztott vajat a tojássárgájához keverjük. 200 C'-on 6 vékony lapot sütünk belőle.

A dobos torta krémje:

4 tojást , 20 dkg cukorral, 1,5 dkg vaníliás cukorral felmelegítünk 40-45 C'-ra, majd kihűlésig habbá verjük. 20 dkg olvasztott étcsokoládét és 3 dkg vajat (az eredeti receptben kakaóvaj szerepel!) összekeverünk 4 dkg kakaóporral, majd kihabosítjuk 23 dkg vajjal, és a tojáshabos masszával.

A dobos torta töltése:

5 dobos lapot összetöltünk és körbehúzzuk krémmel.

A dobos torta teteje:

15 dkg kockacukrot világosbarnára olvasztunk, majd a 6. piskóta lapra öntjük. A doboscukor dermedése előtt felvágjuk 16 szeletbe. A felszeletelt dobos tetőt ráhelyezzük a betöltött tortára, és felszeleteljük azt.

5 kerek

Hozzáva


Fruzska Előzmény | 2008.05.08. 08:28 - #721

Lila hagymás sajtos Erzsébet kenyér

300ml langyos víz, 1 tk szárított élesztő Én Budafoki élesztőt használok 1 dkg, 1 csipet cukor, 1 ek olaj, 1 fej lilahagyma amit mielőtt a gépbe dobtam volna a tésztát dagasztani pici olajon megfonnyasztottam, 450g kenyér liszt, 1 tk só, 1 tk mustár Én 1 ek hasztáltam fel, 3 ek apróra vágott fűszernövény én friss bazsalikomot és vágott petrezsejmet használtam, 75 g reszelt sajt elosztva hogy pici a tetejére is kerüljön. Bedobtam a gépbe dagasztani, aztán formáztam kelesztettem a tepsin, ülés elött vizeztem a tetejét és rászórtam a sajtot. Kb 180c sütést igényel másfél óráig. Nagyon finom lett. Picit puha a tészta ezért egybe kenyérnek nem ajánlom mert lapos lesz. Jaj nem írtam ketté vettem, de szerintem nyugodtan lehet 4be is két tepsin. Nyit változtattam a recerten, hogy 15 dkg öregtésztát is tettem bele. Próbáljátok ki érdemes.

 


Fruzska Előzmény | 2008.05.04. 17:25 - #720

Kígyórétes

Hozzávalók: 

50dkg liszt, 1 Ráma margarin kocka, 1db egész tojás, 1 sárgája, csipet só, 1 ek cukor, 1 dbtejben futtatott 5dkg-os élesztő,.

Én bepakoltam mindent a gépbe, 20 perces dagasztás, asztán 4 felé vágtam, téglalap alakúra nyújtottam és mint a tiroli rétest parketta vágással bevágtam. A töltelék bármi lehet, idény gyümölcs, túró, esetleg krém.  Közepesnél kissebb fokozaton kb 35 percig sütöm. Túl nagyra sült ezért ajánlom, hogy kettesével, tehát két tepsin süssük. Nagyon fini, könnyű és gyors süti.


bezsa Előzmény | 2008.05.03. 16:48 - #719

Joghurt torta
3 doboz joghurt vagy kefir, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor, tetszőleges mennyiségű gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel.

 

Az én változatom: tavalyról van turmixolt málnám ami kb. 2 dl-es dobozban van lefagyasztva Ilyenből 2 db-ot használok fel.

Összekeverem 2 doboz joghurttalés a cukorral. A 8 db lap zselatint kb. fél dl vízben és 1 doboz joghurtban beáztatom, majd összemelegítem. Nem forralom csak addig melegítem, amíg a zselatin fel nem olvad benne.

Amikor langyosra hűl, hozzákeverem a málnás joghurthoz.

A forma aljába egész epreket rakok és ráöntöm a joghurt kérmet. Az eprek nem maradnak alul, hanem elkeverednek a krémben

Minimum3-4 órára hütőbe rakom, ha van idő rá, akkor jobb ha tovább áll.

Mikor kiborítom félbevágott eperrel és citromfűvel díszítem.

Bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni.

Gyümölcs joghurtot is vehetsz alapul.

 

 

 


ILDIKO Előzmény | 2008.05.02. 17:31 - #718

[szerkesztés] Kongó-torta http://www.mimi.hu/gasztro/kongo-torta.html

Elkészítése: 10 dkg darált mogyorót, 5 dkg darált diót 1/2 óráig keverünk 15 dkg porcukorral, 5 tojás sárgájával, 1/2 csomag vanilincukorral, 1 citrom reszelt héjával és 3 szelet csokoládéval. Legvégül az 5 tojás kemény habját adjuk hozzá könnyedén és vajazott, lisztezett, magas falú tortaformába rakva, forró sütőben megsütjük. Sütés után a kihűlt tésztát három rétegre vágjuk és 4 deci tejszínből 10 dkg porcukorral és 1/2 csomag vanilincukorral készült hab egy részével megtöltjük, összeállítjuk s kevés félretett habbal tetejét egyenletesen, késsel bevonjuk. A torta tetejét 2 dkg csokoládéval vagy vékony, durván törött ostyalaptörmelékkel megszórjuk.

Tapasztalatom: Nekem  nehez volt a tesztat a leirtak alapjan osszeallitani, mert naggyon massziv lett a teszta es meg hozzakellett a konnyu felvert tojashabot is keverni hozza. Legkozelebb a cukros tojassargajat NEM keverem elore ossze a dio-mogyi-csoki masszaval A 3-at egyszerre vegyitem ossze.Igy a hab megtorese NELKUL egybetudommajd dolgozni! En 20 dkg daraltcsokit adtam hozza. /MENNYI lehet dkg-ra a 3 szelet csoki??/ En saccoltam. A kesz tortalapot vekonyan megkentem Nutellaval es Vaniliacukis+rogzito +tejszin felverve. Ezzel toltottem.Tetejere Karamell szirupot keszitettem volna, DE nagyon jol passzol hozza a SURU!- juharfa szirup.Vegul fehercsoki es csokikavebabbal + mandula hasabokkal diszitettem. Nagyon fini lett. Foto keszult, majd Bezsamnak elkuldom es O bemontirozza Nektek ide. Jo etvagyat!


ILDIKO Előzmény | 2008.05.02. 16:05 - #717

Vajkaramella diós tojáshabbal - Toffee Meringue Bar

http://www.sajtkukac.hu/?cat=24   /innen van/

55 g vaj/margarin

215 g lágy, aranybarna nádcukor

1 tojás

kevés vanília örlemény

70 g liszt

1/2 tk só

1/4 tk őrölt szerecsendió

a tetejére:

1 tojásfehérje

1/8 tk só

1 ek golden syrup

100 g porcukor

55 g dió, durvára vágva

A vajat és a cukrot kis lángon összemelegítettem, és amint felforrt. le is kaptam a tűzről. A míg kihűlt, előmelegítettem a sütőt 180 fokra és kibéleletem egy kb. 18X 23 cm-es tepsit sütőpapírral.

A kihűlt masszához hozzákevertem a tojássárgát, a lisztet, a sót és a szerecsendiót, majd beleterítettem az előkészített edénybe.

A tojásfehérjét felvertem a sóval, és mikor már majdnem teljesen kemény volt, belekevertem a golden syrupot és a cukrot. Fényes, tömör habbá vertem, s végül a diódarabokat is beleforgattam. Rákentem a karamell tetejére és a sütőbe tolva 30 percig sütöttem.

Jót tesz neki néhány nap pihenés, már ahol ez megvalósítható. Nálunk nem.


Limara Előzmény | 2008.05.01. 18:53 - #716

Körtés spenótkrémleves/ Vágó István Vacsoracsata

Kb. 15 cm hosszú póréhagyma vagy 1 cs. újhagyma

30 dkg spenót

1 közepes méretű  burgonya

1 l zöldségleves (jó kockából is)

2 db körte

2 dl tejszín

só, bors, citromlé

2 ek. vajon megpárolom a hagymát, majd rádobom a szeletekre vágott burgonyát, spenótot és körtét. Felengedem a zöldséglevessel, sóval, borssal fűszerezem. Kb. 15 percig főzöm, ekkor hozzáöntöm a tejszínt, hagyom hogy forrjon eggyet. Botmixerrel pürésítem, utána ízesítem, ha kell pici cukrot és citromlevet is teszek bele. Pirított, durvára aprított dióval tálalom.

 


Limara Előzmény | 2008.04.26. 09:37 - #715

 

"Nachos" / Zoltán Erika mexikói előétele

Hozzávalók:


sós tortilla chips – a tepsi méretétől függően egy vagy két csomag

40-50 dkg reszelt cheddar sajt

egy kis üveg jalapeno paprika


Tálaláshoz:


guacamole – avokádó krém

tejföl

babpüré


Elkészítési mód:


A sütőt előmelegítjük 200 fokon.

A tortilla chips-et vékonyan elszórjuk a tepsi alján. Ízlés szerint megszórjuk ritkán - vagy ha szereti a társaság a csípőset, akkor sűrűn - szeletelt jalapeno paprikával. A teljes tepsit jó alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőbe tesszük és kb.10-15 perc alatt készre sütjük. Ezután tányérokra szedjük és az előre elkészített babpürével (készen kapható konzerv formában és finom) tejföllel és házilag készített guacamole-val tálaljuk.


Házilag készített guacamole:


2 darab jó puha avocádót meghámozunk, kimagozzuk és felkockázva a turmix gépbe tesszük. Hozzáadunk 3-4 evőkanál tejfölt, két kiskanál őrölt koriandert, egy kiskanál borsot, sót, 5-6 gerezd kinyomott fokhagymát, fél lime kifacsart levét és jól össze turmixszoljuk. A kész mártást egy picit „felturbósíthatjuk”, ha belekeverünk egy kis fej apróra vágott vörös hagymát és egy pici friss, apróra vágott koriandert .


Babpüré:


A kész babpürét egy tálba szedjük. Ízesítsük egy kis borssal és két-három, vékony karikákra vágott újhagymával. Jól összekeverjük.


Limara Előzmény | 2008.04.26. 09:35 - #714

Csirkés fajitas / Zoltán Erika

Hozzávalók:

 

1 kg – lehet kicsit több is - vékony csíkokra vágott csirkemell

1 nagy vöröshagyma felszeletelve

3 darab californiai paprika (egy piros, egy zöld és egy sárga)

1 csomag tortilla

1 dl olívaolaj

1 dl száraz fehér bor

1 csomag fajitas fűszer keverék

3-4 gerezd fokhagyma

1 üveg csípős vagy enyhe salsa

tejföl

reszelt cseddar sajt körülbelül 20-30 dkg

1 konzerv babpüré

 

Elkészítési mód:

 

Elkészítjük a páclét. Egy tálba öntjük az 1 dl olívaolajat, beleszórjuk a fajitas fűszerkeveréket és belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát. A fehér bort is hozzá öntjük. Jól elkeverjük és hozzá tesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Lefedjük és a hűtőbe tesszük. Ezt a sütés előtti napon készítsük el, hogy a hús jól átvegye a pác ízét.

Másnap egy Wok sütőben felhevítünk egy pici olívaolajat. Rádobjuk a bepácolt húst, nem baj, ha egy kis páclé is megy hozzá. Amennyiben ügyesen találtuk el a páclé és a hús arányát, akkor alig marad páclénk. Közepesnél egy kicsit nagyobb fokozaton, de semmiképp se a teljes hőfokon kezdjük el pirítani a húst. Amikor már majdnem kész - kóstolással dönthetjük el, hogy mikor jó – rádobjuk a csíkokra vágott paprikákat és a felszeletelt hagymát. Még egy-két percig együtt pirítjuk a hússal, de vigyázzunk, hogy ne puhuljanak meg, hanem maradjanak ropogósak a zöldségek. Lehúzzuk a tűzről és egy lime levét belecsavarjuk. Még egyszer összeforgatjuk és mehet az asztal közepére. Azonnal fogyasztandó. A fajitas betekerésének módja itt látható!

 

Babpüré:

 

A kész babpürét egy tálba szedjük. Ízesítsük egy kis borssal és két-három, vékony karikákra vágott újhagymával. Jól összekeverjük.


Limara Előzmény | 2008.04.25. 19:01 - #713

Papagáj kuglóf / Babikám

Hozzávalók: 20 dkg margarin, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 4 tojás, 1 cs. sütőpor, 2,5 dl tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, 1 ek. rum, 1 ek, keserű kakópor, 1 citrom reszelt héja, (esetleg citrom aroma) 1 ek. citromlé, 1 ek.puncs pudingpor v.ételszínező

Az első hat hozzávalót alaposan összekeverjük. Majd az egészet 3 részre osztjuk. Az első részbe belekeverjük a kakaóport és a rumot, a második részbe beleverjük a citromlét és a citromhéjat, a harmadik részbe pedig a vaníliás cukrot és puncs pudingport. Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk, és a háromféle masszát szép sorban belekanalazzuk. 180 C–on 55 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintjük vagy csokimázzal bevonjuk.

 

Limara Előzmény | 2008.04.25. 14:08 - #712

Kínai diós csirke / Limara

2 nagyobb csirkecombfelsőt kicsontozunk, lebőrözünk és a húst falatnyi csíkokra vágjuk. (lehet cs.mell filé is)

Ráütünk 1 tojásfehérjét, egy csapott ek. étk. keményítőt, 2 ek. szójaszószt, pici szezámolajat, 1 ek. osztrigaszószt esetleg halszószt (el is maradhat). Jól elkeverjük a hússal, majd állni hagyjuk , kb. 1 órán át.

Addig egy maréknyi diót forrásban lévő vízzel leöntjük, 15 percig állni hagyjuk, majd hideg vízbe tesszük. Ezután lehúzzuk a hártyáját (erős idegzet kell hozzá), így a dió elveszíti minden keserű ízét.

1 zöld, 1 sárga és 1 piros kaliforniai paprikát kockára vágunk. Én helyette 1 zacskó kínai zöldségkeveréket vettem.

Ezután felmelegítem a wokkot, majd bő olajban kisütöm a szárazra törölt diót. Rövid idő kell neki, szép világos aranybarna legyen. Kiszedem, félreteszem, az olajat kiöntöm a wokból. Következik a hús, amit kis adagokban erős lángon, kevergetve puhára sütök. Ezt is félreteszem. Jöhet a parika, amit szintén forró wokban kevergetve megpirítok, ízesítem friss apróra vágott gyömbérrel, szójaszósszal, pici cukorral, öntök alá kevés bort vagy sherryt. Ha kész, beleteszem a diót és a húst is, rövid ideig együtt sütöm, végén kevés újhagyma karikát is teszek hozzá. Rizzsel vagy sült kínai tésztával tálalom.


Limara Előzmény | 2008.04.25. 13:53 - #711

Nagygombóc avagy Tikiknédli/ sváb étel / Limara

1 fej hagymát apróra vágok, majd kevés olajon puhára párolom. Ráteszek 1 kg átmosott, kinyomkodott savanyúkáposztát, majd zsemleszínűre pirítom. Kisebb darabokra vágott oldalast teszek hozzá, olyan 80 dkg körül. Felengedem annyi vízzel, ami ellepi, pici sóval, borssal, babérlevéllel ízesítem. Fedő alatt 1 órán át főzöm.

Addig elkészítem a knédli tésztáját. 3 dl langyos vizet, 2 tk sót, 1 ek olajat, 50 dkg lisztet, 1 tk. cukrot és 2 dkg élesztőt bedagasztok, majd duplájára kelesztem. Ezután 5 darabba vágom, és gombócokat formázok belőlük.

Az oldalasok mellé 1 óra után füstölt lángolt kolbászt teszek, tetejére rakom egymástól távolabb a gombócokat, vizes ruhával letakarom, majd szorosan lefedem egy fedővel is. 30-40 percig nem bántom.

Addigra kész az étel, tejföllel tálalom.

24 cm átmérőjű és 14 cm mély fazékban főztem


ILDIKO Előzmény | 2008.04.20. 15:55 - #710

Edesseg            CSOKIS-CARAMELLAS-ropogos /Nigellatol/

Hozzavalok: 4db MARS csoki, 5dkg vaj, 7dkg Kellog"s, kisebb szilikonos muffinsuto es muffin capliszok,

Elkeszites: A MARS-ot felolvasszul egy kisebb /vizforralo-nyeles labos/  labosban a vajjal egyut. Jol egybedolgozzuk. Az allaganak olyannak kell lenni mint a NOGANAK. Ha ez kesz, akkor a Kellogszot beleontjuk es ovatosan de jol egybekeverjuk, majd az elokeszitett muffin formakba toltjuk. Betesszuk a HUTOBE  20 perc-1 ora./?/  Jo etvagyat!


Limara Előzmény | 2008.04.18. 13:38 - #709

Fordított meggyes süti / Limara

20 dkg margarint habosra keverünk, majd egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A habosított margarint rákenjük.

20 dkg porcukrot, 20 dkg őrölt diót és 20 dkg darált háztartási kekszet összekeverünk, majd egy üveg meggyet (leve nem kell) beleforgatunk. Ezt a keveréket a margarinra szórjuk.

5 tojásból piskótát keverünk, majd a masszát a kekszes keverék tetejére símítjuk. 180 fokos sütőben készre sütjük, ha a piskóta nagyon barnulna, papírral leborítjuk. Mikor a hústűre nem ragad tészta készen is van. Kiborítjuk és szeleteljük.

fordított meggyes süti 


[808-789] [788-769] [768-749] [748-729] [728-709] [708-689] [688-669] [668-649] [648-629] [628-609] [608-589] [588-569] [568-549] [548-529] [528-509] [508-489] [488-469] [468-449] [448-429] [428-409] [408-389] [388-369] [368-349] [348-329] [328-309] [308-289] [288-269] [268-249] [248-229] [228-209] [208-189] [188-169] [168-149] [148-129] [128-109] [108-89] [88-69] [68-49] [48-29] [28-9] [8-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?