A fehérjéket habbá verem a cukorral, bele a sárgák is, majd a sütőporos liszt is. Sütőpapíros tortaformában közepes hőfokon tűpróbáig sütöm. ( ez kb.10-15 perc)
krém 1: 1 doboz őszibarackbefőttet lecsöpögtetek, apróra vágok. 5 dl őszibaracklét pici cukorral és egy zacsi vaníliás főzős pudingporral elkeverek, sűrűre főzöm,majd a végén belekeverem a barackot is. Kicsit hűlhet, majd a formába kenem a tésztára, mehet a hűtőbe pár órára.Lehet bele reszelt citromhéj is, a cukor pedig ízlés szerint.
krém 2 : 5 dl tejszín habbá verve kevés cukorral és habfixálóval ( vagy 1 ek.feloldott zselatinnal) Ezt a tetejére kenem borzasan,díszítés lehet tetszés szerint. Aki akar, keverhet ebbe mascarponét,kb.10-15 dkg-ot, de akkor a tejszín lehet csak 4 dl.
Kinder paradiso szelet házilag: / Maszatkonyha Blog /Jégkása
Először a krémet készítem el,mehet be a hűtőbe dermedni,míg a tészta készül.
Tészta:
4 tojás
100 gr liszt
100 gr étkezési keményítő
150 gr cukor
reszelt citromhéj v. 1 fiola citrom aroma
1 csipet só
100 gr vaj
1/2 csomag sütőpor
A tojások sárgájával habosre keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverem a tojások keményre vert habját, lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "hígítani" hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni bele)
Megjegyzés tőlem: nekem nem kellett bele tej,mert egy-két kanál habot belekeverek előre,azzal intenzívebben keverem,utána már mehet óvatosan a többi.
a krémhez:
250 ml tej
200 ml tejszín
60 gr cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
30 gr liszt
reszelt citromhéj
néhány csepp rumaroma v. 2 ek rum
2 lapzselatin /vagy 1 csomag zselatinnal készítem, az utasítása szerint/
200 ml tejet felforralok, összekeverem a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez adom. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzök belőle. Folpackkal letakarom és hagyom kihűlni. Hozzákeverek minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatom, majd óvatosan kicsavarom, és a krémbe keverem. A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverem.
A kihűlt tésztánkat kettévágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk.
VANÍLIAFAGYLALTOS SÁRGADINNYE LEVES 1 db közepes nagyságú, érett sárgadinnye
2 dl tejszín
50 g méz
2 dl muskotályos bor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
10 g friss gyömbér
100 g tejszínhab
20 g pirított mandula
1 citrom
Mentalevél
Vaníliafagylalt Elkészítés:A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. A megmaradt dinnyét leturmixoljuk. A tejszínt, a mézet, amuskotályos bort, és a finomra reszelt friss gyömbért jól
összekeverjük. Ezek után hozzáadjuk a leturmixolt dinnyét. Porcukor, vanillincukor és frissen facsart citromléhozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket.Óvatosan a leveshez keverjük az apró kockára vágottdinnyét. Tálalásig jól lehűtjük. Hidegen, adagonként egygombóc vaníliafagylalttal tálaljuk. Tejszínhabrózsával,mentalevelekkel és pirított mandulaszeletekkel
díszíthetjük.http://web.oetker.hu/lillifee.php
60 dkg liszt /nálam tönköly finom a fele, tönköly rétes a másik fele, sima liszt esetén legyen az egész rétes/
2 kk só
2 kk szárított francia élesztő vagy fél kocka friss
1 kk cukor
0,5 dl olaj (megszaladhat 1 dl-re is, akkor foszlósabb lesz)
3 dl tej vagy víz (tejes avagy vizes kifli, ízlés szerint)
A langyos vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt. Megszórom a tetejét egy kanál liszttel és hagyom 5 percig habzani. Közben a liszteket, és a sót egy tálba öntöm és keresek egy jó rádió adót. Beleöntöm a felkelt "kovászt" és elkezdem dagasztani. Amikor nagyjából elvegyült, adom hozzá az olajat.
Liszttől függ a folyadék mennyiség. Lehet, hogy kell még bele valamennyi. Az a lényeg, hogy ez egy nagyon kemény tészta. Egyáltalán nem szívet melengető ezzel dolgozni. Jól rá kell tehénkedni. Vagy odavágni a gépnek, hogy dagassza helyettünk. Addig kell feszültséget levezetni rajta, amikor már elválik az edényfalától és a kezünktől is. Na amikor itt tartunk, még rá kell dolgozni 3 percet. Ez a 3 perc egy fontos kulcs a folyamatban.
Ekkor jól lezárom/letakarom és huzatmentes helyen felejtem 45 percre. Ekkor deszkára borítom, kissé lelapítgatom és felvágom 12 egyenlő részre.
Egyesével kinyújtom kerek lapokká, mint a pizzát, kb 3 mm vastagra. Majd felcsavarom jó szorosan. Vannak, akik a háromszög formát favorizálják és azt tekergetik. /Az a francia vonal/ Teljesen mindegy. Én a békebeli /magyar/ pékek, kerek formáját követem inkább. A tenyerem alatt kétszer átgörgetem, hogy szorosan zárjon.
Amikor az összessel végeztem, letakarom őket a lisztezett deszkán. Legalább két konyharuhával, mert ebben a szeles időben soha nem lehet tudni.
45 perc múlva megnézem és ha jól megnőttek és kissé repedeznek, akkor odateszek egy 4 literes lábosba vizet főzni. 4 liter vízhez 1 kk cukrot kell tenni. A cukortól lesz a végeredmény szép barna, de az ízén egyáltalán nem lehet érezni.
A sütőt beizzítom a legmagasabb fokozatra.
Amikor a víz majdnem forr, akkor egyesével beleteszem a kifliket. Nagyon óvatosan nyúlok alájuk egy lapáttal, nehogy a keletkezett gázokat legyilkoljam. Nem süllyed le, hanem a víz tetjén úszik, ezért, amint a vízben van kiveszem alóla a lapátot és lenyomom vele a víz alá. Számolok hatig lassan (aka 6 másodperc) és akkor gyorsan kiveszem, és rögtön a tepsire teszem (olajozva legyen, vagy sütőpapírozva). Nőni már nem nagyon fognak. Talán 10%-ot. Mert a vízben gyorsan dagadnak ám. Ez a folyamat nagyon hamar megy, csak ijesztő ez a hímes tojás effektus.
TOJÁSBOMBA(kb. 12 darabhoz) Tésztához: 100 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 ml étkezési olaj
3 közepes méretű tojás
150 ml tojáslikőr
3 evőkanál keserű csokoládé reszelék Mázhoz: 100 g keserű csokoládé Ezen kívül:100 g hideg tejszín/1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor/Kevés tojáslikőr Sütéshez:12-es muffinforma/Kevés vaj, búzaliszt Előkészítés:A sütőformát kivajazzuk, és enyhén belisztezzük.A sütőt előmelegítjük.
Tészta:A lisztet a sütőporral és az étkezési keményítővel egykeverőedényben összekeverjük, majd a csokoládéreszelékkivételével hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. Mindeztkonyhai robotgép legalacsonyabb, majd 3 percig alegmagasabb fokozatán verjük. A masszát a muffin formában
egyenletesen elosztjuk, és a csokoládé reszelékkel megszórjuk. Egy villa segítségével a reszeléket a tésztábakeverjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és asüteményt megsütjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Sütés után a muffint még kb. 10 percig a sütőformában
hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk
kihűlni. Máz:A csokoládét nagy darabokra törjük és alacsonyhőmérsékleten vízfürdőben megolvasztjuk, és megkenjük velea muffinokat. Díszítés: A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá felverjük, és nyomózacskóba töltjük (cső átmérője 10 mm). A muffintetejére tejszíngyűrűt nyomunk, melynek belsejéttojáslikőrrel töltjük. www.oetker.hu
A dobos tortát Dobos C. József cukrász és szakácsmester készítette először. Magyarország heghíresebb és egyben legismertebb süteménye, amelynek még Japánban is nagy rajongó tábora van! Ez az alkotó eredeti receptje!
Elkészítés
A dobos torta tészáját un. doboslap-felvertből készítjük:
7 db tojásból 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és 4 dkg olvasztott vajból elkészítjük a tésztát a piskótához hasonló módon. Az olvasztott vajat a tojássárgájához keverjük. 200 C'-on 6 vékony lapot sütünk belőle.
A dobos torta krémje:
4 tojást , 20 dkg cukorral, 1,5 dkg vaníliás cukorral felmelegítünk 40-45 C'-ra, majd kihűlésig habbá verjük. 20 dkg olvasztott étcsokoládét és 3 dkg vajat (az eredeti receptben kakaóvaj szerepel!) összekeverünk 4 dkg kakaóporral, majd kihabosítjuk 23 dkg vajjal, és a tojáshabos masszával.
A dobos torta töltése:
5 dobos lapot összetöltünk és körbehúzzuk krémmel.
A dobos torta teteje:
15 dkg kockacukrot világosbarnára olvasztunk, majd a 6. piskóta lapra öntjük. A doboscukor dermedése előtt felvágjuk 16 szeletbe. A felszeletelt dobos tetőt ráhelyezzük a betöltött tortára, és felszeleteljük azt.
300ml langyos víz, 1 tk szárított élesztő Én Budafoki élesztőt használok 1 dkg, 1 csipet cukor, 1 ek olaj, 1 fej lilahagyma amit mielőtt a gépbe dobtam volna a tésztát dagasztani pici olajon megfonnyasztottam, 450g kenyér liszt, 1 tk só, 1 tk mustár Én 1 ek hasztáltam fel, 3 ek apróra vágott fűszernövény én friss bazsalikomot és vágott petrezsejmet használtam, 75 g reszelt sajt elosztva hogy pici a tetejére is kerüljön. Bedobtam a gépbe dagasztani, aztán formáztam kelesztettem a tepsin, ülés elött vizeztem a tetejét és rászórtam a sajtot. Kb 180c sütést igényel másfél óráig. Nagyon finom lett. Picit puha a tészta ezért egybe kenyérnek nem ajánlom mert lapos lesz. Jaj nem írtam ketté vettem, de szerintem nyugodtan lehet 4be is két tepsin. Nyit változtattam a recerten, hogy 15 dkg öregtésztát is tettem bele. Próbáljátok ki érdemes.
Én bepakoltam mindent a gépbe, 20 perces dagasztás, asztán 4 felé vágtam, téglalap alakúra nyújtottam és mint a tiroli rétest parketta vágással bevágtam. A töltelék bármi lehet, idény gyümölcs, túró, esetleg krém. Közepesnél kissebb fokozaton kb 35 percig sütöm. Túl nagyra sült ezért ajánlom, hogy kettesével, tehát két tepsin süssük. Nagyon fini, könnyű és gyors süti.
Joghurt torta
3 doboz joghurt vagy kefir, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor, tetszőleges mennyiségű gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel.
Az én változatom: tavalyról van turmixolt málnám ami kb. 2 dl-es dobozban van lefagyasztva Ilyenből 2 db-ot használok fel.
Összekeverem 2 doboz joghurttalés a cukorral. A 8 db lap zselatint kb. fél dl vízben és 1 doboz joghurtban beáztatom, majd összemelegítem. Nem forralom csak addig melegítem, amíg a zselatin fel nem olvad benne.
Amikor langyosra hűl, hozzákeverem a málnás joghurthoz.
A forma aljába egész epreket rakok és ráöntöm a joghurt kérmet. Az eprek nem maradnak alul, hanem elkeverednek a krémben
Minimum3-4 órára hütőbe rakom, ha van idő rá, akkor jobb ha tovább áll.
Mikor kiborítom félbevágott eperrel és citromfűvel díszítem.
Elkészítése: 10 dkg darált mogyorót, 5 dkg darált diót 1/2 óráig keverünk 15 dkg porcukorral, 5 tojás sárgájával, 1/2 csomag vanilincukorral, 1 citrom reszelt héjával és 3 szelet csokoládéval. Legvégül az 5 tojás kemény habját adjuk hozzá könnyedén és vajazott, lisztezett, magas falú tortaformába rakva, forró sütőben megsütjük. Sütés után a kihűlt tésztát három rétegre vágjuk és 4 deci tejszínből 10 dkg porcukorral és 1/2 csomag vanilincukorral készült hab egy részével megtöltjük, összeállítjuk s kevés félretett habbal tetejét egyenletesen, késsel bevonjuk. A torta tetejét 2 dkg csokoládéval vagy vékony, durván törött ostyalaptörmelékkel megszórjuk.
Tapasztalatom: Nekem nehez volt a tesztat a leirtak alapjan osszeallitani, mert naggyon massziv lett a teszta es meg hozzakellett a konnyu felvert tojashabot is keverni hozza. Legkozelebb a cukros tojassargajat NEM keverem elore ossze a dio-mogyi-csoki masszaval A 3-at egyszerre vegyitem ossze.Igy a hab megtorese NELKUL egybetudommajd dolgozni! En 20 dkg daraltcsokit adtam hozza. /MENNYI lehet dkg-ra a 3 szelet csoki??/ En saccoltam. A kesz tortalapot vekonyan megkentem Nutellaval es Vaniliacukis+rogzito +tejszin felverve. Ezzel toltottem.Tetejere Karamell szirupot keszitettem volna, DE nagyon jol passzol hozza a SURU!- juharfa szirup.Vegul fehercsoki es csokikavebabbal + mandula hasabokkal diszitettem. Nagyon fini lett. Foto keszult, majd Bezsamnak elkuldom es O bemontirozza Nektek ide. Jo etvagyat!
A vajat és a cukrot kis lángon összemelegítettem, és amint felforrt. le is kaptam a tűzről. A míg kihűlt, előmelegítettem a sütőt 180 fokra és kibéleletem egy kb. 18X 23 cm-es tepsit sütőpapírral.
A kihűlt masszához hozzákevertem a tojássárgát, a lisztet, a sót és a szerecsendiót, majd beleterítettem az előkészített edénybe.
A tojásfehérjét felvertem a sóval, és mikor már majdnem teljesen kemény volt, belekevertem a golden syrupot és a cukrot. Fényes, tömör habbá vertem, s végül a diódarabokat is beleforgattam. Rákentem a karamell tetejére és a sütőbe tolva 30 percig sütöttem.
Jót tesz neki néhány nap pihenés, már ahol ez megvalósítható. Nálunk nem.
2 ek. vajon megpárolom a hagymát, majd rádobom a szeletekre vágott burgonyát, spenótot és körtét. Felengedem a zöldséglevessel, sóval, borssal fűszerezem. Kb. 15 percig főzöm, ekkor hozzáöntöm a tejszínt, hagyom hogy forrjon eggyet. Botmixerrel pürésítem, utána ízesítem, ha kell pici cukrot és citromlevet is teszek bele. Pirított, durvára aprított dióval tálalom.
sós tortilla chips – a tepsi méretétől függően egy vagy két csomag
40-50 dkg reszelt cheddar sajt
egy kis üveg jalapeno paprika
Tálaláshoz:
guacamole – avokádó krém
tejföl
babpüré
Elkészítési mód:
A sütőt előmelegítjük 200 fokon.
A tortilla chips-et vékonyan elszórjuk a tepsi alján. Ízlés szerint megszórjuk ritkán - vagy ha szereti a társaság a csípőset, akkor sűrűn - szeletelt jalapeno paprikával. A teljes tepsit jó alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőbe tesszük és kb.10-15 perc alatt készre sütjük. Ezután tányérokra szedjük és az előre elkészített babpürével (készen kapható konzerv formában és finom) tejföllel és házilag készített guacamole-val tálaljuk.
Házilag készített guacamole:
2 darab jó puha avocádót meghámozunk, kimagozzuk és felkockázva a turmix gépbe tesszük. Hozzáadunk 3-4 evőkanál tejfölt, két kiskanál őrölt koriandert, egy kiskanál borsot, sót, 5-6 gerezd kinyomott fokhagymát, fél lime kifacsart levét és jól össze turmixszoljuk. A kész mártást egy picit „felturbósíthatjuk”, ha belekeverünk egy kis fej apróra vágott vörös hagymát és egy pici friss, apróra vágott koriandert .
Babpüré:
A kész babpürét egy tálba szedjük. Ízesítsük egy kis borssal és két-három, vékony karikákra vágott újhagymával. Jól összekeverjük.
1 kg – lehet kicsit több is - vékony csíkokra vágott csirkemell
1 nagy vöröshagyma felszeletelve
3 darab californiai paprika (egy piros, egy zöld és egy sárga)
1 csomag tortilla
1 dl olívaolaj
1 dl száraz fehér bor
1 csomag fajitas fűszer keverék
3-4 gerezd fokhagyma
1 üveg csípős vagy enyhe salsa
tejföl
reszelt cseddar sajt körülbelül 20-30 dkg
1 konzerv babpüré
Elkészítési mód:
Elkészítjük a páclét. Egy tálba öntjük az 1 dl olívaolajat, beleszórjuk a fajitas fűszerkeveréket és belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát. A fehér bort is hozzá öntjük. Jól elkeverjük és hozzá tesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Lefedjük és a hűtőbe tesszük. Ezt a sütés előtti napon készítsük el, hogy a hús jól átvegye a pác ízét.
Másnap egy Wok sütőben felhevítünk egy pici olívaolajat. Rádobjuk a bepácolt húst, nem baj, ha egy kis páclé is megy hozzá. Amennyiben ügyesen találtuk el a páclé és a hús arányát, akkor alig marad páclénk. Közepesnél egy kicsit nagyobb fokozaton, de semmiképp se a teljes hőfokon kezdjük el pirítani a húst. Amikor már majdnem kész - kóstolással dönthetjük el, hogy mikor jó – rádobjuk a csíkokra vágott paprikákat és a felszeletelt hagymát. Még egy-két percig együtt pirítjuk a hússal, de vigyázzunk, hogy ne puhuljanak meg, hanem maradjanak ropogósak a zöldségek. Lehúzzuk a tűzről és egy lime levét belecsavarjuk. Még egyszer összeforgatjuk és mehet az asztal közepére. Azonnal fogyasztandó. A fajitas betekerésének módja itt látható!
Babpüré:
A kész babpürét egy tálba szedjük. Ízesítsük egy kis borssal és két-három, vékony karikákra vágott újhagymával. Jól összekeverjük.
Az első hat hozzávalót alaposan összekeverjük. Majd az egészet 3 részre osztjuk. Az első részbe belekeverjük a kakaóport és a rumot, a második részbe beleverjük a citromlét és a citromhéjat, a harmadik részbe pedig a vaníliás cukrot és puncs pudingport. Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk, és a háromféle masszát szép sorban belekanalazzuk. 180 C–on 55 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintjük vagy csokimázzal bevonjuk.
2 nagyobb csirkecombfelsőt kicsontozunk, lebőrözünk és a húst falatnyi csíkokra vágjuk. (lehet cs.mell filé is)
Ráütünk 1 tojásfehérjét, egy csapott ek. étk. keményítőt, 2 ek. szójaszószt, pici szezámolajat, 1 ek. osztrigaszószt esetleg halszószt (el is maradhat). Jól elkeverjük a hússal, majd állni hagyjuk , kb. 1 órán át.
Addig egy maréknyi diót forrásban lévő vízzel leöntjük, 15 percig állni hagyjuk, majd hideg vízbe tesszük. Ezután lehúzzuk a hártyáját (erős idegzet kell hozzá), így a dió elveszíti minden keserű ízét.
1 zöld, 1 sárga és 1 piros kaliforniai paprikát kockára vágunk. Én helyette 1 zacskó kínai zöldségkeveréket vettem.
Ezután felmelegítem a wokkot, majd bő olajban kisütöm a szárazra törölt diót. Rövid idő kell neki, szép világos aranybarna legyen. Kiszedem, félreteszem, az olajat kiöntöm a wokból. Következik a hús, amit kis adagokban erős lángon, kevergetve puhára sütök. Ezt is félreteszem. Jöhet a parika, amit szintén forró wokban kevergetve megpirítok, ízesítem friss apróra vágott gyömbérrel, szójaszósszal, pici cukorral, öntök alá kevés bort vagy sherryt. Ha kész, beleteszem a diót és a húst is, rövid ideig együtt sütöm, végén kevés újhagyma karikát is teszek hozzá. Rizzsel vagy sült kínai tésztával tálalom.
1 fej hagymát apróra vágok, majd kevés olajon puhára párolom. Ráteszek 1 kg átmosott, kinyomkodott savanyúkáposztát, majd zsemleszínűre pirítom. Kisebb darabokra vágott oldalast teszek hozzá, olyan 80 dkg körül. Felengedem annyi vízzel, ami ellepi, pici sóval, borssal, babérlevéllel ízesítem. Fedő alatt 1 órán át főzöm.
Addig elkészítem a knédli tésztáját. 3 dl langyos vizet, 2 tk sót, 1 ek olajat, 50 dkg lisztet, 1 tk. cukrot és 2 dkg élesztőt bedagasztok, majd duplájára kelesztem. Ezután 5 darabba vágom, és gombócokat formázok belőlük.
Az oldalasok mellé 1 óra után füstölt lángolt kolbászt teszek, tetejére rakom egymástól távolabb a gombócokat, vizes ruhával letakarom, majd szorosan lefedem egy fedővel is. 30-40 percig nem bántom.
Hozzavalok: 4db MARS csoki, 5dkg vaj, 7dkg Kellog"s, kisebb szilikonos muffinsuto es muffin capliszok,
Elkeszites: A MARS-ot felolvasszul egy kisebb /vizforralo-nyeles labos/ labosban a vajjal egyut. Jol egybedolgozzuk. Az allaganak olyannak kell lenni mint a NOGANAK. Ha ez kesz, akkor a Kellogszot beleontjuk es ovatosan de jol egybekeverjuk, majd az elokeszitett muffin formakba toltjuk. Betesszuk a HUTOBE 20 perc-1 ora./?/ Jo etvagyat!
20 dkg margarint habosra keverünk, majd egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A habosított margarint rákenjük.
20 dkg porcukrot, 20 dkg őrölt diót és 20 dkg darált háztartási kekszet összekeverünk, majd egy üveg meggyet (leve nem kell) beleforgatunk. Ezt a keveréket a margarinra szórjuk.
5 tojásból piskótát keverünk, majd a masszát a kekszes keverék tetejére símítjuk. 180 fokos sütőben készre sütjük, ha a piskóta nagyon barnulna, papírral leborítjuk. Mikor a hústűre nem ragad tészta készen is van. Kiborítjuk és szeleteljük.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit