a hozzávalókat összedolgozzuk. nyomózsákba (esetleg zacskóba) tesszük, és a zsírozott tepsibe halmokat nyomunk megfelelő távolságban egymástól. A közepükbe tehetünk fél diót, meggyet, cseresznyét.
Előmelegített sütőben, 180fokon kb 15-20 percig sütjük. A nagyon édes szájúak olvasztott csokival bevonhatják.
Kakaós csiga recept.
3 dkg elesztot felfuttatunk langyos-cukros tejben, osszedolgozzuk 60 dkg liszttel, 2 tojassargajaval, soval, szukseg szerint tejjel. Ha mar egyenletes a teszta, akkor beledolgozunk 2 evokanal olajat. Kilesztezett edenyben, tetejet liszttel megszorvalangyos helyen ketszeresere kelesztjuk.
A megkelt tesztat lisztes deszkan ujjnyi vastagra nyujtjuk. megontozzuk 5dkg olvasztott vaj és 5 dkg olvasztott margarin keverekenek felevel. Megszorjuk alaposan kakaoval, majd porcukorral(tenyleg nagtyon alaposan, vastagon), majd feltekerjuk, mint a bejglit. Eles kessel jo ujjnyi vastagsagu szeleteket vagunk belole, a tepsiben szorosan egymas melle tesszuk oket. (magas falu tepsiben jo csinalni), megontozzuk a vaj-margarin keverek megmaradt felevel, és megsutjuk. amikor mar majdnem kesz, akkor kivesszuk a sutobol és vanilias cukorral izesitett forro tejjel meontozzuk. Visszateve a sutobe keszre sutjuk.http://www.4yougratis.it/img/webmaster/gif/Smiles01/smilies_faccina_15.gif
http://www.4yougratis.it/img/webmaster/gif/Smiles01/smilies_faccina_15.gif
Ez a pizza recept Jamie Oliver könyvéből való de hihetetlen olyan mint egy olasz pizzériában ettem volna.
800 g fehér kenyérliszt(én a texoban kapható pizza lisztet használtam)
200 g búzadara
1 csapott evökanál tengeri só
2x7g porélesztő(doktor oetkert használtam
1 evőkanál barna cukor
kb.650 ml langyos víz
Én megfeleztem a hozzávalókat beleraktam a gép dagasztó prógiába(ami meg is kelsztette).Ketté vettem vékonyra lapitottam(kéz,sodrofa).Megkentem paradicsom szosszal+rávalok meglocsoltam olivaolajjal.MOst jön a svéd csavar.Nekem van a sütöbe vágva 1 gránit lap bekepcsoltam a sütöt 250C-ra a forro köre ráraktam 15 perc alatt készre sült.Inkább 3 ba szed a tésztát mert igy nagyon nagyok lettek,nehéz átrakni a lapra nekem hajtogatva sikerült a sütöbe szét hajtogattam.
Ezt a receptet én is ismerem. Amikor kisebbek voltak a gyerekeim és nem sok időm volt, akkor sokszor sütöttem. A túró egészséges, nem? Először nem akartam elhinni, hogy így meg lehet sütni. Az én receptemben nincs lekvár és én mindég kicsit több tejet tettem rá, hogy ne legyen száraz.
1 bögre lisztet elkeverünk 1 bögre cukorral és 1 csomag sütőporral, ízlés szerint vaníliáscukorral. Jó vastagon kivajazom a sütőtálat, majd a liszt felét beleszórom. Rámorzsolok 50 dkg túrót, tetejére teszek néhány kanál lekvárt, egy marék mazsolát, majd a maradék liszttel megszórom. 3 tojást 2 dl tejjel elkeverek, és a tetejére öntöm, vajdarabkákat teszek végül rá. Hústűvel vagy villával megszúrkálom, hogy a tej gyorsabban szivárogjon át a süteményen. Kb. 1 órán át állni hagyom, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
........egyszer kérdezett valaki a csokimázról, és akkor összegyűjtöttem párat, meg legutóbb azt mondtam, ha a tortabevonót tejszínnel hígítjuk, abból is szép, vékony, roppanós máz lesz, a gesztenyekosárkára pl. nagyon jól passzol.
A férjem szülinapi tortájára viszont nem roppanósat, hanem gyönyörűen szeletelhető mázat gyártottam, nem kifejezetten fényes, de nagyon szépen terül, hozzá sem kell nyúlni, és csodálatosan vágható, nem törik! Ilyet még sosem sikerült előállítanom, de szerencsére könnyen reprodukálható. Tulajdonképpen a házi csoki receptjeimre emlékeztet leginkább, nemrég találtam Margit2 oldalán, szinte az összes sütihez ezt írta, gondoltam, megér egy próbát.
Az eredeti recept: 10 dkg vaj/margarin, 3 ek keserű kakaópor, 1 ek olaj. Én tettem bele 1-2 ek cukrot is. Gőz felett sűrűre főztem (nem sok idő), és szinte teljesen ki kell hűteni, csak akkor szabad a tortára tenni. Én simán, csíkokban ráöntöttem, és mivel egyenes volt a torta, magától tükörsimává terült, az oldalán kellett kicsit visszaemelgetni a lefolyt részt.
1 tortára másfélszer ennyit készítettem, abból viszont maradt valamennyi. Ezt alufóliába kupacoltam, aztán pár nap múlva belereszeltem egy sütibe. Isteni étcsoki íze volt, szerintem én ezentúl ezt a mázat fogom alkalmazni azokhoz a tortákhoz, amihez passzol az intenzív keserűcsoki íz.
Ezeket jól kikeverni, 3 érett banánt összetörni, a tojásos masszába tenni, majd a lisztes masszával összekeverni. Előmelegített sütőben 150-170 fokon sütni.
Szokimoki: Én még kavartam bele Margitka csokilencséjét. Hát nem rontotta el.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit