Hauser BM-802-es géppel sütök. A gép két lapátos, 10 programos. (legfontosabbak: normál, francia, teljes kiőrlésű, édes kenyér, dagasztás, sütés). A program indítása késleltethető, a méret (kicsi, közepes, nagy) és a szín (világos, közepes, sötét) választható. A gépen magyar felirat van, a program futása alatt a kijelzőn látható, hogy éppen mi történik a gépben: dagaszt, pihen vagy keleszt, vagy süt. 0,75 dkg -1,5 kg-os kenyeret lehet vele sütni, de kalácsból és fehér kenyérből maximum 1 kg-os fér a sütőedénybe. Tapasztalataim szerint a 60 dkg lisztből készült kenyerek sikerülnek a legjobban. A használati utasítás jó, részletesen leírja a tudnivalókat. Recepteket is tartalmaz, de ezeket még nem próbáltam ki. Két hónapja sütök a géppel, nagyon megszerettem, azóta nem is vettem boltban kenyeret.
Csemi leírása:
Hauser BM-802 kenyérsütő 750-1500 g súlyú kenyér sütése, 10 program, 14 óra 55 perces késleltetés, 60 perc melegen tartás, egymással szemben forgó dagasztólapát, hidegfalú külső burkolat, 850 W teljesítmény. Hauser BM-802 kenyérsütő leírás • Kenyérméretek: 750-1500g • 10 digitális program és gyors opció • 14 óra 55 perces programozható késleltetés • 60 perces melegen tartás funkció • Választható kenyérhéj árnyalat: világos, közepes vagy sötét • Nem tapadó felületű, eredeti Du-Pont teflon bevonatú sütőedény és keverőlapátok • Kettő, egymással szemben forgó dagasztólapát az optimális eredményhez • Kivehető sütőedény, egyszerűen tisztítható • Hidegfalú külső burkolat • Csúszásmentes talpak • Nagy LCD • Nagy betekintő ablak • Mérőcsésze és kanál mellékelve • 7 perces adattárolás áramszünet esetére • Hangjelzés magok / gyümölcsök hozzáadásakor • 850W teljesítmény
Mostanra sikerült kipróbálnom a géphez adott recepteket, a tapasztalataim a következők:
Minden receptből a közepes méretet sütöttem, a szín is közepesre volt állítva, ahol lehetett ezt a funkciót választani. A recepteket is idézem, hátha valaki más gépben is kipróbálja. A receptekben a belevalók a berakás sorrendjében vannak feltüntetve.
Fehér kenyér (program: normál) -víz 320 ml - olivaolaj 45 ml - liszt (univerzális búzaliszt búzacsírával) 650g - só 10 ml - cukor 25 ml - tejpor 25 ml - élesztő (Dr. Oetker instant) 8 g
Talan beneznek a lanyok majd es adnak neked tanacsot majd.
Egy otletem lenne neked: Egy regi forumtarsunk Blogol. LIMARA blogja. O a kenyerprofesszor! Szerintem ha ramesz a blogjara es irsz neki mailt akkor O szeintem Tud majd neked tanacsot adni majd.
Sok sikert kivanok, es ne add fel! Valahol megtalalod!
Egy Hauser 802-es kenyérsütő gépet használok, aminek a használati utasítása sajnos elkallódott. Feltúrtam az internet minden zugát, de nem találtam semmilyen nyelvű leírást ehhez a géphez. Igazából csak a programtábla kellene. Ha valaki ki tudna segíteni, nagy segítség lenne. Akár telefonnal lefényképezve azt az 1-2 lapot, akár beszkennelve. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Látom, csak megyeget az oldal. Pedig már nem nagyon vagyunk itt. Azért jó, hogy a régiek közül még mindig találkozhatunk itt is. Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek. Gyorsan itt lesz az új év is. Nálunk semmi különös, ha csak az nem, hogy a lányomnak német honban megszületett a kisfia. Sajnos, messze van. Így tudom, hogy riitkábban fogom látni, mint a szomszédban lakó fiamék két kislányát. De sajnos, ilyen az élet. Mindenkinek jó egészséget kívánok, sok-sok finomságot. Puszi...
Áldott , békés , boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek !
Ildikom ! Nagyon boldog családi összejövetelt kívánok! Érezd Magad jól ! Pihenj, és töltődj fel szeretettel! sok puszi
Bal oldalon Margit fényképe alatt elolvastad a bekezdéseket ? Szinte minden kérdésre találsz választ. Általában a 10000 Ft körüli gépek teljesen jók , érdemes olyat venni. Legyen hozzá magyar leírás, és programtábla.
Remélem sikerül jó gépet találni ! üdvözlettel : Marika
Most új kenyérsütő gép vásárlása előtt állunk a Feleségemmel, és tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik kenyérsütőgépet ajánlaná, ajánlanátok nekem megvásárlásra ?
Milyen elvárásoknak kellene megfelelni az új gépnek ? :
- Havonta kétszer, háromszor sütünk kenyeret.
- Ketten vagyunk, akik fogyasztjuk a kenyereket.
- Előtérbe került a sütés nélküli dupla kelesztés, dagasztás is, kifli, hamburgerzsömle, stb. sütése miatt, amit hetente tervezünk majd elkészíteni.
- Fontos számunkra az Ár- Érték arány.
Amennyiben tudna, tudnátok segíteni a gép kiválasztásában, nagyon hálásak lennék.
ILDIKOM ! Aranyos vagy, hogy ilyet írsz ! Szívesen küldenék, ha tudnám a módját !
A férjem feltalálta a pacal sajtot. A pacalhoz tett egy kis adag darált friss disznóbörkét, azzal főzte. Mikor kihűlt, pont úgy lehetet szelni, mint a sajtot. Érdekes volt az íze, nekem direkt tetszett.
A vasárnapi ebéd sóban sült csirke volt, mert azt a fiamék is szeretik. Maradt egy kis husika , és rizs másnapra, ebből készítettem magamnak szusit. A husika mellé tettem egy csik uborkát , némi lila hagymát, pici ketchupot (saját készítésüt ). Két nori lap közé tettem, és felcsavartam. Ez valódi magyaros szusi volt, és nekem izlett.
Kedves Viki ! Annyit beszéltem itthon a sonkáról, hogy a férjem meglepetésként disznósajtot készített, mert ő azt többször készített már. Arra ébredtem, hogy fő a fazékban a disznó börke-, fejhús-, szív-, orr-, fül. Vett műbelet, és abból készített henger alakú disznósajtot. Majd fotózok. A sonkát is elkészíti, csak kicsit később.
Kedves Vikim ! Nagyon szépen köszönöm válaszod, és a linkeket ! Nekem nagyon tetszik mindegyik fajta sonkád, és lenyűgöző, hogy még prés nélkül is tudsz ilyet készíteni. Most hirtelen nem is tudok választani, de lehet, hogy mindet elkészítem apránként. Tetszik az is, hogy ezekben a sonkákban nincs tartósító. Egyetlen gond, hogy az én gázsütőmet nem tudom igazán pont 80 fokra állítani. Ez megfelel a takarék lángnak ? Külön köszönöm, hogy minden ételhez pontos leírást és remek képeket közölsz ! Élvezet olvasni, és sokat segít , hogy el tudjam készíteni !
Végre elkészült a kert, fel van szántva. A paradicsomokat külön válogattam. A zöld paradicsomokat ládákba tettem a kamrába. Itt majd szépen bepirosodik. Pár szem zöld paradicsomot megsütöttem. Felszeleteltem, sóztam, majd a kukorica lisztbe tettem őrölt köményt, kakukk füvet és ebbe forgattam a szeleteket. A serpenyőbe tettem füstölt szalonna zsírt, keveset, majd kókuszolajat és szép pirosra sütöttem a zöld paradicsomot. Fincsi lett. A férjem pedig cukkinit sütött, de ő hagyományosan panírozta tojásos masszába.
A só minden képp kell, s ezen túl mindenki saját szája íze szerint ízesítheti. Általánosságban: én kevés bors, csipetnyi Cayene bors, szereszendió, fokagyma. Ha olyan a felvágottad vagy sonkád, amibe még mehet pici őrölt pirospaprika, akkor azt is.
Persze minden sonka és felvágott más. Ezért írtam, hogy mindegyik más-más ízű és más ízesítésű.
Ha kifejezetten a húsprésre gondolsz, akkor abban is különböző dolgok készülnek. Van, hogy friss hust pácolok be, 2-3 napig pácban, hütőben, utána rakom a présbe, majd vagy a sütőbe, vagy egy fazékban hőkezelem. Ez is ízlés dolga a fűszerezés.
Van a másik fajtája, amikor füstölt csültök főzök meg egy fazékba, kuktába (ki miben szereti) és a kihült, kicsontozott csülköt rakom a présbe és egy napig a hütőben áll.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit