Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
A tésztából 3 lapot nyujtunk,és izlés szerint lekvárral töltjük.A tetejét villával megböködjük,de csak az alsó tészatalapig.A süteményt 20-30 percig sütjük.A mázhoz a cukorból vizből sűrű szirupot főzünk,majd ebbe keverjük a darabokra tört csokit és vajat.A langyosra hűlt tésztára simitjuk.
Áfonyás szeletet sütöttem. Kakaós piskóta alap, a vaniliás puding krémbe túró van, erre kerül az áfonyás lekvár, teteje tejszínhab. Izlett a családnak és a vendégeknek.
Sütöttem mézes puszedlit , amit a gyerekeknek be is csomagoltam.
A Krisztián unokámmal együtt ünnepeltük a szülinapunkat. Egyik tortát itt fogyasztottuk el, a másikat a szülőkkel , miután hazavittük az unokákat Főzött kakaós krémmel töltöttem mindkettőt..Nagyon egyszerű volt a díszítés is, drazsé , birsalmasajt, kandírozott narancs . A menyem vaniliás , tejszínhabos , gyümölcsös tortát sütött, ami nagyon finom volt.
A héten sütöttem fornettit, 80 dkg lisztből. 4 felé vettem a tésztát, és 1 lekváros, 2 húsos, 1 pizzás töltelékkel készült. A tetejére szezámmagot szórtam. Hamar elfogyott. A gyerekeknek kekszes almást készítettem (fél kiló keksz+ 3 csomag pudingpor+1 kg reszelt alma, 20 dkg cukor).
Holnap túrós táskát sütök, mert jön a fiam és a menyem. Nálatok megjött már a jó idő? Itt is volt eső, napsütés vegyesen.
Kedves Bernadett ! Örülök, hogy sikerült megtalálnod a Nyitott kalácskoszorút. Majd ird meg, hogy sütöttél-e hasonlót!
Ma egy kis édességre vágytam. Kelt kalácstésztát dagasztottam. Egyik fonott kalács mákos lett. Narancslekvárral kentem meg egyenként a fonatokat, és megszórtam cukrozott mákkal, kandírozott narancskockákkal, mazsolával , feltekertem, majd összefontam hármas fonással. A másikat baracklekvárral kentem meg, megszórtam cukros dióval, mazsolával. Végül mindkettőre tettem friss cukrozott meggyet.
Bár csak működne a fénypostánk, mert akkor küldenék Neked mindent! Nálam mindig van fincsi rágcsálni való régi lekvár. Anyukám celofánnal zárta le az üveget, igy egy-két év múlva tutira beszáradt a levár, összetöppedt, finom lett. A csavaros tető miatt nem tud igy megszikkadni.
Jó kis kikapcsolódás lehetett ,hogy a lányoddal vásárolgattatok ! A SROOPWAFELS felkeltette a kiváncsiságomat, és megnéztem, mi az. Kedvet kaptam , és sütöttem valami hasonlót. Igaz, én nem tettem közé semmit, megettük csak úgy magába. Nagyon fincsi volt.
Laaatom, szorgoskodtok a befozessel. Valaki dugjon mar at egy kanallal a dzsemekbol kostolokent!...en meg..... Emlekszem, hogy regen amikor otthon keszitettek pl. a ribizli dzsemet: Nem pasziroztak, csak cukor es a reeegimodi csak celofanos lekotes volt. Nos, szoval ami nemfogyott el az joool beszaradt es a cukor is kicsapodott az uvegben. En hogggggy imadtam igy enni!!!Es a regi orakig fozott ustos szilvalekvar amit regi kocsogokben tettek el.Ooooooooooooooo! Tolem mindig elkellett zarni anyunak mert befaltam. Hat igen, mindenkinek megvan a gyengeje. Azota is az aszaltszilvat csipsz es nasi helyett a TV elott eszegetem. Nem javultam meg. hihi
Ma a lanyommal bementunk a centrumba a varosba. Jo regen nem voltam. Vettem magamnak 3 nyari polo-bluzszeruseget, a lanyom egy nyari belepo "" cipot. Termeszetesen tomeg volt, DEEEEEEEE ettunk igazi Holland friss es meleg SROOPWAFELT. Nagggyon finom volt! Aztan megszantam magam es vettem vegre egy kavedaralot amin ma /direkt erre a celra vettem/ ledaraltam vegre vele a beszaradt vaniliarudjaimat. Volt vagy 12db. Hozzakevertem a porcukromhoz: Isteni!
Holnap futbal es megvagyunk hivva igy sutni is kell majd : H. Ilonkaneninktol a kigyoretest keszitem almaval es egy orosz boltban tudtam venni fagyasztott meggyet szoval azzal vegyitem majd. Remelem nyernek a sajtfejuek. hihi
Nagyon sokat dolgoztál, és sokféle finomságot sütöttél ! Kérlek, ird le , hogy miként készíted a rétesnek való meggyet. Hogyan teszed el? Fagyasztva, vagy üvegbe? Nálatok ki nem ehet cukrozott ételt? Amit kipróbáltál, almával, érdekes lesz megtudni, hogyan izlik majd a családodnak. A receptet , kérlek ird le az Aszalás... fórumba. Az üvegeket mi is kimostuk előre, de nekem nem vált be. Azóta mindig frissen újra mosom.
Látom szorgoskodtok rendületlenül . Én a ribizli és meggyhegyek között vesztem el . Sütöttem túrós-ribizlis buktát , meggyes rétest , ribizlis rétest . Ribizlihabot is készítettem maradék tojásfehérjéből . A meggyből legnagyobb mennyiséget rétesnek valót tettem el . Diabetikus meggylekvárt is főztem teljesen tartósítószer és zselésítőmentes változatban . Canderellel (tabletta) főztem össze a turmixolt meggyet és héjastól apróra reszelt almát főztem bele . Állítólag ettől kanalazhatóra ugyan , de besűrüsödik idővel . Már most sem folyik a leve .Nem tudom milyen lesz később , de az íze remek és daramorzsára vagy kalácsra kenve , már ebben az állagban is kiváló . Olyan finom lett a meggy , hogy a cukorral készített lekvárhoz 40 dkg cukor elég volt . Ennek felébe sem tettem zselésítőt , állítólag rövid főzéssel is kiadja a pektintartalmát a gyümölcs , csak állnia kell hónapokig . Mindenesetre a másik felébe tettem dzsemfixet , hogy ami nem ér rá hónapokig állni , az is megfelelő állagú legyen .
A ribizli sem fogyott még le , abból ribizke zselét szoktam készíteni .
Szinte egy napomat elvette az üvegek címkéjének levakarása , üvegek párosítása tetőkkel , üvegek sterilizálása . Most nagyság szerint válogatva tetővel lezárva nejlon zsákokba csomagolva várják a további befőzéseket .Mit gondoltok így megfelelőek lesznek-e hetek múlva is , vagy újra el kell mosni ? Van valakinek erről tapasztalata ?
Megjelent Hannah Swensen titokzatos esetei 13. kötet, Címe : Almás levél és gyilkosság.
Ebből a könyvből készítettem el az egyik aprósütit. A Mokkás diógolyóbisokat. Finom lett, és a felét rögtön megettük . Annyit változtattam csak a recepten, hogy instant kávé helyett valódi Omnia kávéport tettem bele., és pekándió helyett piros diót.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit