E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

nagyzsuzsa Előzmény | 2011.12.20. 12:12 - #9637

Szia Mariska!

Tavaly Iza is gyönyörü ablakokat alkotott, én kimentettem a leírást és annak a leírását is hogy hogyan kell szódabikarbóna nélkül készíteni díszeket. Sajnos a képeket nem tudom hogy kell betenni.

 

Paariza - 2010.11.27. 08:47 - #8700

Sziasztok!

Ildikó és Piroska , a tökéletes ablakozó szerintem a töltetlen savanyú cukor.Fontos hogy egyenként csomagolt legyen , mert a különállókat bevonják valamivel , hogy ne ragadjanak össze és amikor kisül opálos lesz. Én a sima tescos töltetlen savanyúcukrot használom. Nagyon szép színe van és nem kell összetörni.Kb. 2cm2-es  lukankét 1 szemet kell beletenni . Ha különböző színűeket tesztek egy-egy lukba az is jól mutat. Az azonnal ehetőbe is nyugodtan lehet tenni. Pontosan ez a sorrend : kiszaggatom a formát , ráteszem sütőpapírra (ez fontos , csak erről jön le a cukor) beleteszem a cukrot 175 fokon kb 5 perc alatt kész. Kihűlés után szépen lejön a papírról , de tárolni is csak papíron lehet ameddig felkerül a fára , mert ragad. Ha azonnal ehető sütit szeretnél Piroska , akkor egy tele mézeskalács formára tegyél egy lukasat és úgy töltsd meg cukorral . Akkor egymásra lehet tenni tálba .

A házikóra ugyanígy  "üvegezek"  ablakot .

 

Paariza - 2010.11.26. 11:09 - #8696

Kirinna még azt szeretném elmondani ,  hogy én  nagyon régóta sütök karácsonykor mindenféle figurákat , díszeket , ajándékokat . Már nagyon régen egy Magyar Konyhában egy mézesbábos hölgy leírta a figurális mézeskalács receptet. Ez nem tartalmaz szódabikarbónát , mert szódabikarbónával nem lehet szép sima felületet elérni. Azon kívül , ha puha , azonnal ehető tésztaalapból van mondjuk a karácsonyfadísz , akkor hamar átszakad a felkötöző szalagnál és lehullik. Ezt legalább 3 napig kell a hűtőben érlelni , Úgy szoktam csinálni , hogy begyúrok vagy 4 adagot , és ahogy az időm engedi akár két héten keresztül lehet belőle alkotni. Jó erős fizikai munka kell egyes elemekhez ( begyúrás , hűtés utáni újraélesztés ) de ha ezen túl vagyunk gyúrma szerűen formázható és sütés után is alaktartó marad. Végül meg is lehet enni , ha egy zárt dobozba teszed néhány gerezd almával , akkor megpuhul. Kedvcsinálónak itt a tavalyi kínálatból néhány darab. Ha érdekel , illetve ha még aktuális , akkor felteszem a receptet a bármitbe.

 

Paariza - 2010.11.29. 10:18 - #302

Ezt a mézeskalács receptet annak ajánlom , aki a karácsonyfára szeretné aggatni , mert hosszú idő után sem potyog le. Bonyolultabb figuráknak is nagyon jó , mert csak felfele nő és nagyon alaktartó. Azon kívül évekig elraktározható , ha nem jól záródó dobozban tartjátok . A molyok sem esnek neki , mint a puha tesóinak.(Szörnyű tapasztalatból mondom ) Aki "csak" házikót , dobozkát , egyszerű formákat készít és nem szándékozik átmenteni sem egyik-évről a másikra az ne strapálja magát ezzel a tésztával , mert elég komoly fizikai munka jár vele. Kicsit lehet csalni , amikor  három nap múlva kivesszük a hűtőböl betehetjük a mikróba 500 watton pár percet melegíteni , de óvatosan figyelgetni kell közben , nehogy túlságosan elolvadjon.

1 kg finomliszt , 50 dkg átszitált porcukor , kakaópor , ha sötétet szeretnénk , mézeskalács fűszer tetszés szerint , 15 dkg forró méz , 3 tojás . Addig gyúrjuk , gömbölygetjük hogy sima fényes legyen és lisztezés nélkül is gyúrható . Mire ez bekövetkezik már a mézeskalácsosok védőszentjét is el szoktam küldeni melegebb éghajlatra , de ha a fent leírt eredményt várod akkor megéri. Mazoisták feltétlenül fele tk. rozslisztből készítsék úgy még fárasztóbb.Ha ez megvan 3 napra beteszed a hűtőbe és kész. Hetekig szedegethed elő , ahogy időd engedi a szórakozást.

 


Marika Előzmény | 2011.12.19. 09:42 - #9636

Mariska! 

Kiskukta is készített cukorból ablakot a mézesekre.


Marika Előzmény | 2011.12.19. 09:37 - #9635

 

Mariska!

Itt a leirás a cukorból készített ablakhoz,   mézes  sütire.

Sajnos nem irtam fel, hogy kitől van, de nálunk készítette ILDIKO, Paariza, Moha .     Margit2 honlapján is megtalálod.

A tészta Limarától való.   JÓ sütögetést kívánok!

 

200 gr méz
150 gr margarin (most vajat tettem)
250 gr porcukor
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt szegfüszeg
1 kk fahéj
750 gr liszt

És még töltetlen kemény cukorka, ha lehet több színben. Ezt valamilyen formában törjük meg minél finomabbra, én mozsárba csináltam.

A vajat a mézzel együtt felolvasztjuk.
A porcukrot, fűszereket , szódabikarbónát és a tojásokat egy mixerrel jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a mézes vajas masszát is, majd egy fakanál segítségével hozzáadagoljuk a lisztet és eldolgozzuk vele.
Nem lesz kemény a massza. Hagyjuk állni szobahőn legalább 1 órán át, de lehet 1 napot is. Majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen(én egyszerre a felét szoktam kinyújtani, egyszerűbb így), majd tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Ha üvegsütit szeretnénk készíteni akkor már a tepsin (amire mindenképp tegyünk sütőpapírt, mert arra nem ragad a cukor) vágunk bele még kisebb formát, majd ha másként nem megy, akkor egy fogpiszkáló segítségével vesszük ki a felesleges tésztadarabot. Az így lkeletkezett kis formába tesszük a megtört kemény cukrot, együtt sütjük készre. Ne sajnáljuk belőle cukort, mert sütés közben nagyon összeolvad, ha nem rakjuk púposan a kis formákba, akkor fenáll a veszélye, hogy itt ott lyukas marad az "üveg" rész.
Kb 4-5 perc 180 fokon. Ha ettől többet sütjük akkor a mézes túlsül, a cukor pedig egyen színűvé válik mivel karamelizálódik.
Miután kivettük hagyjuk egy kicsit hogy kössön, hűljön a cukor utána gond nélkül levehető a sütőpapírról.
Előnyös több tepsit is elővenni, és minél többet előkészíteni, mert hamar sül hamarabb mint ahogy a szaggatással, másodszaggatásal, majd a cukor betöltéséval végeznénk.

 


Marika Előzmény | 2011.12.19. 09:19 - #9634

Kedves ILDIKO és Vogii  !  Nagyon örültem, hogy szóba került ez a diós krémes süti, mert én is szívesen megsütöm karácsonyra.  Köszönöm a receptet!

Nálunk az ILDIKOtól kapott  mézespuszedli készült, és a  Limarától való mézestésztából tálkák.  A tészta másik feléből a szokásos mézes aprósütit formáztam. Képet most nem tudok feltenni, talán majd később. A képkezelő nem működik. 

  Nagyon szép hetet kivánok mindenkinek, és jó készülődést!

 


ILDIKO Előzmény | 2011.12.17. 19:24 - #9633

Sziasztok!

NELLYM, koszonom hogy segiteni szeretnel!

VOGII: Sok-sok koszonet Neked is hogy megtalaltad az altalam nagyon szeretett sutireceptet! Nammi-nyammiii!Nagyon orulok!

Kellemes hetveget mindenkinek!!

 


vogii Előzmény | 2011.12.17. 18:35 - #9632

Szia Ildikó! :)

Azt hiszem, én megtaláltam az általad keresett diós süti receptjét a neten.

Diós krémesnek hívják, és itt találod: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/edessutik.htm

Üdv: Ibolya

Diós krémes

 

        5 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, - habosra keverjük, hozzáadunk 12 dkg darált diót, 16 dkg lisztet, 1 sütőport, 5 tojás habját.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 percig  sütni 30 x 22 cm-es tepsiben.

Krém: 16 dkg darált diót 8 evőkanál tejjel felfőzünk. 16 dkg vajat 25 dkg cukorral kikeverünk és hozzáadjuk a dióhoz.

A sült tészta tetejét rummal, vagy rum aromával meglocsoljuk, és rákenjük a krémet.

Máz:   15 dkg cukrot, 0,3 dl vízzel, 3 evőkanál kakaóporral sűrűre főzzük, majd 6 dkg vajat belekeverünk a tűzről levéve, kihűtve, hidegen a krém tetejére kenjük.

Megjegyzés: A máz mennyiségeit pontosan be kell tartani, mert ha hígabbra sikerül, lefolyik, és nehezen alvad meg. Szeletelni másnap lehet.

 


nelly Előzmény | 2011.12.16. 21:04 - #9631

Szia Ildikóm! Sajnos, nekem nem ugrik be, hogy mire gondolsz. Vagy csak én nem ismerem ezt a sütit. Pedig szívesen segítenék....

ILDIKO Előzmény | 2011.12.16. 07:06 - #9630

Sziasztok!

Tudnatok segiteni? Keresek egy sutireceptet.A tesztaja dios es a krem a tetejen dios es csokikrem, zomanc a teteje. Azt hiszem hogy ez egy lakodalmas sutike is. Mivel nemtudom hogy nevezik igy nemtudtam felkeresni. ITT minalunk kerestem mint dios suti vagy kremes dios. etc. A reci es a fotok alapjan nem az volt amit kerestem.DEEE olyan finom es egyszeru.Szeretnem a hetvegere megsutni. Koszonom elore is!

Kellemes napot mindenkinek!


ILDIKO Előzmény | 2011.12.08. 17:22 - #9629

Szioasztok!

IZUSOM, szegyenlem de a sutiidet kifelejtettem a dicseretbol.Ezert bocs erte! Nagyon csecsek lettek!....es.........eeees bevallom: Ket dicseret kozot kettot megcsortam.hihi

MARIKAM, neked is koszonom a mezeskalacs ajandekot!! Igazi hangulatot hoznak az unnepekkel es hez. Ugyes voltal a diszitesekkel! Irokazassal.

 

 


paariza Előzmény | 2011.12.08. 08:44 - #9628

Marika ! Nagyon szépek lettek a mézeseid ! 

A torta bevonata fondant , a belseje kakaós piskóta (Viki -féle) túrós-ribizlis töltelékkel.


Marika Előzmény | 2011.12.07. 21:59 - #9627

  ILDICOM !   Kérlek, vedd úgy, hogy ezt a mézest Neked készítettem! 

Ilyen Mikulás vitte a mézeseket ajándékba.

 


Marika Előzmény | 2011.12.07. 21:27 - #9626

Kedves Paariza!

Nagyon szépeket sütöttél, gratulálok!   A torta milyen mázzal készült? Gyönyörü ! A mézesek is nagyon ötletesek. Sokat dolgoztál mostanában!

A képtár engem is megviccelt.  A régen feltett képek mind eltüntek. Csak az látszik, amit a képkezelővel tettem fel.  Köszönöm, hogy megismételted a fotót a sütis üvegről.  Ez is nagyon ötletes ajándék!


paariza Előzmény | 2011.12.07. 16:12 - #9625

Marika ez a 9602 -es kép

 


paariza Előzmény | 2011.12.07. 08:05 - #9624

 

Vali köszönöm a segítséget. Sikerült áttérnem a képkezelőre.

Virág , csak egy háziasszony vagyok , úgyhogy a hercegnőket vásároltam.A hátsó kettő gyertya , az első kettő marcipán.

Az alábbiakat viszont teljes egészében én készítettem , ami meg is látszik. Családom apraja-nagyjának hozta a mikulás.

 


virag Előzmény | 2011.12.06. 19:11 - #9623

Iza!

Ez nagyon jól néz ki! A hercegnőket is te készítetted?

Biztosan örült az ünnepelt. Boldog szülinapot Petrának!

Üdv.: Marika


bezsa Előzmény | 2011.12.05. 13:40 - #9622

 

 

Hozom Paariza  csodálatos tortáját.


paariza Előzmény | 2011.12.05. 10:57 - #9621

Kedves Marika!

A helyzet az , hogy este én sem látom látom a képeket , reggel azonban igen .A hét végén sütöttem egy hercegnős tortát és az most fel sem tudom tenni.Ha valakinek van ötlete segítsen A tvn.-ről szoktam képeket feltenni , de mostanában problémássá vált.


ILDIKO Előzmény | 2011.12.03. 06:49 - #9620

Sziasztok!

MARIKAM, vegigcsemegeztem a finomsagaitokat amit foztetek.Nagyon finom volt! A ferjednek meg gratulalok ! Nagyon ugyes es nagyon tudom ertekelni hogy a ferjek is tudnak fozni es besegiteni!!

Kellemes hetveget mindenkinek! Szaladok dolgozba.Puszika!


Marika Előzmény | 2011.12.02. 16:55 - #9619

ILDIKOM !

Remélem, azért jut pici időd, hogy a családnak készíts valami finomat az ünnepekre!   Viszont , ha nem jut időd kipihenni magad, az nem jó. 

Nagyon szép hétvégét kivánok, és mégegyszer köszönöm a meglepit!  :) 

A férjem készített egy kis finomságot a családnak.  Ez egy kocsonyázott husika, börke stb.

A paradicsom  saját termésből van.  Zölden leszedtem, és mostanra beérett. 

 

A lángost tegnap sütöttem.  Tejföllel, fokhagymával finom ebéd volt.

 


ILDIKO Előzmény | 2011.12.01. 22:57 - #9618

Sziasztok!

MARIKAM, nagyon szivesen! Koszonom a sutireciket! Kiprobalom majd ha lesz idom. Nagyon pocsek Decemberi  beosztast kaptam.Dolgozok es egyenlore azt sem tudom hogy hogy fogok igy bevasarolni tudni es fozocskezni megmeg sutni.Raadasul egyrejobban erzi az ember hogy mar nem 20 eves.Gondolom otthon is ez "jarja"orrverzesig kihasznalva " . Olyan jo lenne megpihenni egy kicsit.  Megyek is csucsizni. Sziasztok!

 

 


[10519-10500] [10499-10480] [10479-10460] [10459-10440] [10439-10420] [10419-10400] [10399-10380] [10379-10360] [10359-10340] [10339-10320] [10319-10300] [10299-10280] [10279-10260] [10259-10240] [10239-10220] [10219-10200] [10199-10180] [10179-10160] [10159-10140] [10139-10120] [10119-10100] [10099-10080] [10079-10060] [10059-10040] [10039-10020] [10019-10000] [9999-9980] [9979-9960] [9959-9940] [9939-9920] [9919-9900] [9899-9880] [9879-9860] [9859-9840] [9839-9820] [9819-9800] [9799-9780] [9779-9760] [9759-9740] [9739-9720] [9719-9700] [9699-9680] [9679-9660] [9659-9640] [9639-9620] [9619-9600] [9599-9580] [9579-9560] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok