E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

georgina Előzmény | 2013.01.12. 20:01 - #10183

Zsuzsa szia!

Felfőzöm a vizet,vagy húslevet,beleteszem a tésztát.Megvárom,míg felfő keverek rajta egyet a fedőt jól rányomom,és elzárom alatta a gázt.A fedő klasszul rácuppan,kb 5-10 perc múlva kész (tészta jajta függő).Laskafélénél leszűrőm,ha levestészta,akkor később még teszek rá folyadékot,mert beszívja.Másnap se lesz ázott,még a csigatészta sem.Csak rétesliszt,kevés só,és minden 10 dkg liszthez egy tojás.
Remélem érthető voltam.A pntos időt ki kell tapasztalni,érthetően egy cérnametélt hamarabb megpuhul,mint egy nagyobb,vastagabb tészta.
Majd számolj be az eredményről.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.12. 14:18 - #10182

Gina szia! Minden jót neked is az új évre    

Szóval azt mondod, hogy a rétesliszttel készített tészta nem ázik el olyan könnyen? Mert ez volt a gondolatom amikor olvastam valahol, hogy az ember tehet egy kis finomszemcsés grízt a finomliszthez ha keményebb tésztát akar. Meg hogy az olaszok csinálják a legjobb tésztát a durumlisztből, mert azzal rugalmasabb és keményebb. Hát én nem tudom mi az a durumliszt, mi a francia neve, hogy néz ki és nem hiszem, hogy itt találokDe arra gondoltam, hogy ha finomszemcséjü grízt lehet adni a rendes fehérliszthez, akkor miért ne lenne jó inkább a rétesliszt? . Ki fogom próbálni. Én most elsősorban raviolit szeretnék csinálni.

De részletezd egy kicsit jobban légyszi! Azt írod, hogy "Csak forró vízbe teszem,megvárom míg felfő,elzárom,és 10 perc múlva ehető." érted ezalatt, hogy nem veszed ki a lobogó vízből, csak elzárod a lángot és a tészta még 10 percig a forró vízben marad és nem málik szét??? llyet én még nem hallottam, el sem tudom képzelni... Írd meg, hogy jól értelmezem-e?

Köszönöm, puszi 


Ildiko Előzmény | 2013.01.10. 19:04 - #10181

MARISKAM!

Nagggyon eheto mindegyik!

En repatortat keszitettem fehercsokis -Maskarpones tetovel. Fini lett no. Recept innen:  http://cecilekonyhaja.blogspot.nl/search/label/r%C3%A9pa

 


bezsa Előzmény | 2013.01.10. 18:32 - #10180

Szia!

Az első  hűtőben kelesztés után visszadagasztod, csomagolod és megy a mélyhűtőbe.

Zsuzsa igen ezt én már masodszor készítettem el. Másodszorra dupla adagot csináltam és fele ment a mélyhűtőbe.

Egy adagnyi tészta két szűzhöz elég.

Írom nem sokára a hús elkészítését is.

Sőt amikor becsomagolod a húst vele, utána is mehet a hűtőbe (4 óránál nem többet) és csak akkor kezded sütni, mikorra eljön az ideje.


paariza Előzmény | 2013.01.10. 17:13 - #10179

VALI szeretném elkészíteni ezt a tésztát , az a kérdésem melyik fázisban fagyasszam le ? A kelesztés után , vagy tegyem a sima hűtőbe egy időre és azután ?


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.10. 12:13 - #10178

Bezsa, nagyon szépen köszönöm! Mentettem a Wellington tésztáját. Ugye ez az amit te már elkészítettél és jól sikerült? Jó tudni, hogy előre el lehet készíteni.

A liszt is jól jött, mert holnap készítek friss tésztát.


bezsa Előzmény | 2013.01.09. 17:28 - #10177

Zsuzsa most beszéltem a barátnőmmel, rétes liszt nem jó a tésztának. Piskótába, nokedlinek, jó.

 


bezsa Előzmény | 2013.01.09. 12:43 - #10176

Sziasztok!

Zsuzsa délutánra választ kapok, mert Gizi barátnőm, mindenféle lisztből készít tésztát, de amikor hívtam még nem volt otthon.

Más:

Itt van a Wellingtonnak a tésztája:  a többit majd később irom, de ha van kedved ezt előre is el lehet készíteni és fagyasztóba rakni.

Nem olyan hosszadalmas, mint aminek látszik.

Wellington szűz

 

Hozzávalók a tésztához: (Tésztavarázs könyvből)

 

260 ml langyos tej

12 g friss élesztő

450 g liszt (én BL(0-ast használtam)

10 g só

3 tojássárgája

90 g puha vaj

45 g kristálycukor

 

Az élesztőt tálba tesszük, és a langyos tejet ráöntve felfuttatjuk. A lisztet,  sót és a tojásokat tésztahoroggal rendelkező elektromos mixerbe töltjük, beleöntjük a felfuttatott élesztős keveréket, és a tésztát 5 percig alacsony fokozaton keverjük dagasztjuk.

Spatulával lekaparjuk a tésztát a tál belsejéről, majd közepes fokozaton 10 percig keverjük. Ekkor a tésztának már simának kell lennie.

közben egy másik tálban összekeverjük a vajat és a cukrot. Egy kis adagot hozzáadunk a tésztához, majd alacsony fokozaton történő keverés mellett apránként a többit is.

Amikor a cukros vajat a tésztába dolgoztuk, növeljük a gép sebességét, és 6-10 percig keverjük, amíg nagyon sima és fényes lesz, már elválik a keverőtál falától, és tökéletesen rugalmas.

Eltávolítjuk a tésztahorgot, és a tésztát a tálban hagyjuk. Tiszta konyharuhával vagy folpackkal lefedjük, és szobahőmérsékleten 2 óra alatt duplájára kelesztjük.

A tésztát visszaütögetjük, és a  kezünkkel 2-3-szor átgyúrjuk. A tálat ismét lefedjük, és több órára (de 24 óránál ne többre a hűtőbe tesszük. A tészta ezt követően kész a formázásra és felhasználásra.

Ezt a tésztát akár két héttel a felhasználás előtt elkészíthetjük és mélyhűtőbe tároljuk.

Felhasználás előtt 12 órával a hűtőben hagyjuk felengedni.

 


Pannika Előzmény | 2013.01.09. 11:10 - #10175

Sziasztok Pékecskék! Google:  http://tisztatészta.blog.hu                 Google: Nagyi titka    lisztek +sütemények!!

Jó sütést kívánok!! üdv.Panníka


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.08. 22:27 - #10174

Köszönöm Bezsa, ha megérdeklődöd, hogy a rétesliszt jobb-e a tésztának. Tudom az olaszok durumlisztból készítik és hogy az milyen jó, de nekem halvány fogalmam sincs, hogy annak mi a neve franciául és hogy egyáltalán kapható-e itt. Véleményem szerint nem. A lisztes zacskókon itt nincs szám sem, úgyhogy természetesen azt sem tudom, csak sejtem, hogy az 55-ös minek felel meg. Itt az a nevük, hogy kalácsliszt, fehérliszt, félfehér liszt, félbarna liszt, barna liszt, rozsliszt, stb. Még megjegyzem, a félfehér kb egy éve létezik csak, gondolom ez felel meg a magyar kenyérlisztnek. Azelőtt csak félbarna volt, ami elég sötét, úgy kevertem a fehérrel...


bezsa Előzmény | 2013.01.08. 20:28 - #10173

Sziasztok!

Mariska örülök, hogy tudtam segíteni. Így már Te is tudod hozni a képeket.

Azt a kuglofot elfogadnám. Nálunk, most egy kicsit édesség stop van. Azért tegnap sütöttem túrófánkot. Bevittem a dolgozóba a csapatnak. Nehogy mi együk meg az egészet, 

Zsuzsa én BL55-ből szoktam, már amikor én csinálom. Megkérdezek egy profit, aki nekem is készíti a tésztát.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.08. 07:18 - #10172

Mariska, nagyon finom!!! Gratula! Itt nézegetem a reggelimhez.

Örülök, hogy volt megoldás a képfelrakáshoz, Bezsa te sokat tudsz!


mariska Előzmény | 2013.01.08. 01:14 - #10171

ez volt a karácsonyi szülinapi tortám !!!


mariska Előzmény | 2013.01.08. 01:11 - #10170

  Max receptje alapján


mariska Előzmény | 2013.01.08. 01:10 - #10169

bezsa  siker ,kössz


mariska Előzmény | 2013.01.08. 01:09 - #10168

  kuglóf ,már a 4. az idén


bezsa Előzmény | 2013.01.07. 18:15 - #10167

Mariska!

Ha a blogodról akarsz képet másolni, mert Neked ez lenne egyszerűbb. Oda úgyis felteszed, akkor a blogon lévő képre jobb gombbal kattintasz. Ott a "link cimének másolására" kattintasz.

Itt rálépsz a kép ikonra.Ott a hivatkozás másolásába beilleszted. Méretéd állítsd kb 400 szélességre. Aztán már rendben is van. Remélem tudtam segíteni.


paariza Előzmény | 2013.01.06. 16:33 - #10166

Néha karácsonyra szoktam Wellington bélszínt készíteni , de a szűzpecsenye valóban hozzáférhetőbb és finom is . Érdekelne engem is a recept .


bezsa Előzmény | 2013.01.04. 16:19 - #10165

Szia!

Nálunk olyan 7000 ft körül van. Ritkán veszek. Talán egy évben kétszer. Az nagyon húzós ár ami nálatok van. Én szűzet nagyon szeretem és karácsony előtt kapott a vejem megbízható helyről.

Igérem lefogom írni, mert nagyon mutatós és finom. A tésztát előző nap kell elkészíteni és érdemes kicsit többet készíteni, mert le lehet fagyasztani.

Amennyire tartottam először tőle, kiderült nem is olyan ördöngösség. Van aki leveles tésztában készíti, de én nagyon kiváncsi voltam a Tésztavarázs könyvemben levő tésztára és nem bántam meg.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.04. 09:17 - #10164

Bezsa, köszönöm, szívesen várok, a szüzek a jégen vannak (két kisebb). Bélszínt nem veszek, mert itt nagyon drága. Kevesen veszik, így többször megmarad, az üzlet nem akarja kidobni, így körülvágják és egyre kisebb lesz, az ára ugyanaz marad (78.- svájci frank = kb 18.300 Ft kilója).


[10518-10499] [10498-10479] [10478-10459] [10458-10439] [10438-10419] [10418-10399] [10398-10379] [10378-10359] [10358-10339] [10338-10319] [10318-10299] [10298-10279] [10278-10259] [10258-10239] [10238-10219] [10218-10199] [10198-10179] [10178-10159] [10158-10139] [10138-10119] [10118-10099] [10098-10079] [10078-10059] [10058-10039] [10038-10019] [10018-9999] [9998-9979] [9978-9959] [9958-9939] [9938-9919] [9918-9899] [9898-9879] [9878-9859] [9858-9839] [9838-9819] [9818-9799] [9798-9779] [9778-9759] [9758-9739] [9738-9719] [9718-9699] [9698-9679] [9678-9659] [9658-9639] [9638-9619] [9618-9599] [9598-9579] [9578-9559] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Mindent a párosról és a készülõ 6. évadról!