E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

nagyzsuzsa Előzmény | 2013.02.06. 00:24 - #10243

Köszönöm Nelly, tudod ennek a sütinek olyan forma kell aminek kicsi az alja és úgy szélesedik felfelé. Akkor nem néz ki úgy mint amiből kisajnálták a krémet. Ezt csak akkor értettem meg amikor megsütöttem az első próbasütit. De itt nem kapható olyan forma és azért nem megyek Portugáliába, hogy vegyek...


nelly Előzmény | 2013.02.05. 21:57 - #10242

Ügyi vagy Zsuzsa! Megkívántam én is a képek alapján! Nyami.....

Mariska calzone-jét is elmajszolnám!!!


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.02.03. 21:35 - #10241

Pékecskék szia!

Csináltam vasárnapra a pastel de nata-t, élesztős hajtogatott leveles vajastésztából, viszontagságos volt,  de sikerült. Mármint a tészta. A belevaló vaníliás krém nekünk túl édes volt, azért nincs benne több, még így is határeset volt mert ráadásul a tetejére még kellet fahéjas porcukrot szórni. De mivel nem csináltam sokat, megettük. Meg fogom csinálni újra, kevesebb cukorral; megéri mert finom.

Bezsa, megsütötted a narancsosodat?


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.28. 22:41 - #10240

Bezsa, gondoltam, hogy rossz nem lehetett, ha a párod mind megette de azért kíváncsi voltam a te véleményedre is; azt hiszem megcsinálom a hétvégére. És a krémjébe narancshéjat vagy citromhéjat kevertél? Hát igen, ízlés dolga, hogy mennyi cukrot tesz az ember a tésztájába, mi szeretjük a krém és a tészta közötti ellentétet. Egyébként is itt sokkal kevesebb cukrot használunk, mint otthon, azt már láttam. Meg vajat is.

Mariska, nekem is van olyan készülékem, mint amivel csináltad ezeket a guszta kis zsebikéket, de még nem használtam a nagyokat. Meglepett, hogy nem csináltad nagyobbra a tésztát, mert ha nem akarod olyan cakkosra a szélét akkor nem egyszerűbb anélkül csinálni csak úgy kézzel? És mik azok a fehér darabkák amiket a pörköltre teszel, sajt?


bezsa Előzmény | 2013.01.28. 18:22 - #10239

Mariska ezt is elfogadnám. A gombás dolgokat nagyon szeretem.


mariska Előzmény | 2013.01.27. 23:07 - #10238

PIZZA -CALCONE:  maradt sok gomba pörim és vacsira ezt készitettem


mariska Előzmény | 2013.01.27. 23:04 - #10237

pizza calcone


Ildiko Előzmény | 2013.01.27. 16:45 - #10236

Sziasztok!

Mar kezdunk jobban lenni azt hiszem mert mar csak hoemelkedesunk van, de a kohoges nem hagy el bennunket. Isszuk rendesen a fenyotoboz es Thyjm szirupokat. Kozben az inhalalogeppel inhalalunk is.  Mar olyan jo lenne  "kikopni "ebbol. Nagyon lassan megy sajnos, de orulok hogy igy is javulas van.

ZSUZSAM, megkaptam a mailedet. NAGYON koszonom, de nem akarom hogy faradozz olyan messzirol vele. Biztosan lehet itt is kapni a varosba, de altalaban ugy van ha szukseged van ra akkor nem tudsz utanajarni mert olyan beteg vagy. Ha jobban leszunk mar akkor beszerzek ilyeneket meg ha nem is kell mar hogyha "megis "kellene, legyen itthon. NAGYON koszonom Neked hogy gondoltal rank!

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.26. 10:33 - #10235

Igen, világos és köszönet a türelmedért! 


bezsa Előzmény | 2013.01.25. 18:19 - #10234

Zsuzsa!

Készíts el majdnem készre, hűtöd,  csomagolod a tésztába és sütöd. Így értetted ugye?


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.25. 11:40 - #10233

Bezsa, jó, köszönöm! Addig sütöm amíg a tészta megsül. Hirtelen nem gondoltam rá, hogy már előtte is süti az ember.


bezsa Előzmény | 2013.01.25. 07:36 - #10232

Szia!

Készítsd el szinte készre. Szerintem 20 percnél nem kell több a sütőben. Hiszen a tésztában is sül.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.24. 23:55 - #10231

Bezsa, nagyon örülök a recinek, mentettem, szívből köszönöm! Majd beszámolok róla, ha megcsináltam. Van még egy kérdésem: nekem szüzérme van, azt mennyi ideig kell sütni, ha 50 dk? Mert ugye a disznót nem csináljuk angolosra.


bezsa Előzmény | 2013.01.24. 22:11 - #10230

A leírás hosszabb, mint az elkészítése. Az a jó benne, hogy előre lehet dolgozni.

Wellington bélszín vagy szűz, ahogyan én csináltam.

Hozzávalók:

Bélszín vagy szűz

50 dkg gomba

Mustár

Olaj

1 citrom leve

Bors

1 kis fej hagyma

1 dl habtejszín

Bacon szalonna

Vaj

1 tojássárgája összekeverve 1 kanál tejjel

 

A húst mustárral bekentem zacskóba raktam és én öntöttem hozzá egy kis olajat. (pácoltam) Ment a hűtőbe egy éjszakára.

A sütőt bekapcsoltam 200 fokra.

Forró serpenyőben kérget sütöttem rá körben és aztán betettem a sütőbe úgy 6-8 percre.

Hagytam kihűlni.

Serpenyőben közepes lángon felhevítek 60 g vajat, rádobom az apróra vágott gombát és citromlevét. Kevergetve párolom, amíg az összes leve eltűnik. Hozzáadom a hagymát úgy két percig még keverem vele, aztán ráöntöm a tejszínt, addig főzöm vele amíg felveszi az összes tejszint. Sózom, borsozom. Hagyom kihűlni.

Folpackot kiterítettem és ráfektettem a bacon szalonnát (akkora területre mint a hús).

A baconra rákenem a kihűlt gombamasszát és ráfektettem a húst. A folpack segítségével gombás bacont ráhajtottam a húsra. A folpackot is ráhajtottam, megfogtam a két végét és magamtól elfele elkezdtem görgetni, addig amíg egy szép formás tekercs lesz belőle.

Ezt is betettem egy kis időre a hűtőbe.

 A tésztát kinyújtottam nagyobbra mint a hústekercs, ráfektettem a hústekercset, a tésztát ahol nem fedte a hús bekentem a tojással. Egymásra hajtottam a tésztát és megfordítottam, a két végét aláhajtottam. Bekentem a maradék tojásmázzal.  Késsel mintákat lehet rajzolni rá vagy a maradék tésztából  formákat vágunk ki és azzal díszítjük. A közepére kis nyílást vágunk, hogy a gőz eltávolodhasson.

Ment a hűtőbe félórára, de akár négy órával a sütés előtt is be lehet tenni. Ennél több időre ne hagyjuk hűtőbe.

200 fokon sütöttem. Angolosra 25 perc, fél angolosan 35 perc. Ha tészta nagyon kezdene barnulni, fedjük be alufóliával és állítsuk a sütőt 170 fokra.

Felvágás előtt hagyjuk 5 percig pihenni.

 


bezsa Előzmény | 2013.01.24. 20:12 - #10229

Már hűl a "citrom" helyett narancs torta. Most van itthon bio narancsom.


bezsa Előzmény | 2013.01.24. 11:45 - #10228

Iza ez nagyon jó ötlet. Képzeld én két adagot készítettem. Az egyik megmaradt, mert még sok más is volt. Lefagyasztottam. Párom fia később elkunyízta, mert neki annyira ízlett. Így aztán nem tudom megmondani, hogy mennyit veszített a minőségéből. Ki fogom próbálni, így muffin sütőben.  Szuper az ötlet. Aztán fagyasztok le belőle.

Tegnap sütöttem zabpehelylisszttel kenyereket.

Finomak lettek.


paariza Előzmény | 2013.01.24. 09:14 - #10227

Vali én most muffinsütőben készítettem el . Eddig kétszer készítettem karácsonyi ebédre bélszínből Wellingtont. Nagyon finom volt , de nem tetszett , hogy a szép egyben sütött tésztás húst fel kell vagdosnom és így valljuk be kevésbé gusztusosan lehet tálalni . mivel a szűzérmék kicsi szeletkék lettek , eszembe jutott , (egyébként is imádom a muffinsütőt mindenre használni ) hogy a muffinsütőben milyen jól elférne egy-egy szeletke . Arról nem is beszélve , hogy a gombát szépen rá lehet halmozni , csomagolni és gusztusosan tálalni . egy darab szűzből és a fele tésztából  éppen 12 szép muffin lett .

Zsuzsa ha érdekel az én receptem , ugyanúgy készítettem el , ahogy a bélszínt szoktam . Felteszem a blogomra , ott hamarosan megnézheted .


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.23. 22:51 - #10226

Bezsa, nem sürgős! Ha nem holnap, az nem baj.


bezsa Előzmény | 2013.01.23. 21:08 - #10225

 

Nézd itt is van.

Limara oldalán is találsz sok jó receptet. Ő is itt kezdte velünk.

Jó sütögetést.

 

Zsuzsa bocsánat még nem írtam meg. Holnap pótolom.

Jó, hogy felhívtad a figyelmem.


Ranita Előzmény | 2013.01.23. 18:49 - #10224

Kedves Bezsa!

Köszönöm a válaszodat! Igen, az én kalácsom is hasonló lett, mint amit küldtél. Örülök, hogy "gyárilag" vagy "gépileg" ilyen.

Most bátorkodom is valami újabbat készíteni. Esetleg ajánlanál valami jól bevált, finom, puha kalácsreceptet, amit a gépben süthetek ki?

Előre is nagyon köszönöm!

Üdv: Anita


[10518-10499] [10498-10479] [10478-10459] [10458-10439] [10438-10419] [10418-10399] [10398-10379] [10378-10359] [10358-10339] [10338-10319] [10318-10299] [10298-10279] [10278-10259] [10258-10239] [10238-10219] [10218-10199] [10198-10179] [10178-10159] [10158-10139] [10138-10119] [10118-10099] [10098-10079] [10078-10059] [10058-10039] [10038-10019] [10018-9999] [9998-9979] [9978-9959] [9958-9939] [9938-9919] [9918-9899] [9898-9879] [9878-9859] [9858-9839] [9838-9819] [9818-9799] [9798-9779] [9778-9759] [9758-9739] [9738-9719] [9718-9699] [9698-9679] [9678-9659] [9658-9639] [9638-9619] [9618-9599] [9598-9579] [9578-9559] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Mindent a párosról és a készülõ 6. évadról!