E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Marika Előzmény | 2013.05.31. 09:23 - #10319

Kedves Iza !

Ezt a finom sajtot gyönyörűen tudod tálalni! 


paariza Előzmény | 2013.05.27. 09:04 - #10318

Elkészítettem egy egyszerű házi sajtot Viki blogjáról .Nagyon finom lett , ajánlom próbáljátok ki !


Marika Előzmény | 2013.05.23. 14:24 - #10317

Kedves Iza!

Nagyon gyors voltál, köszönöm szépen!   Már a férjem is várja a hétvégét, hogy elkészüljön.

Ma egy kicsit szokatlan ételt készítettem magamnak.  Főtt rizs,  fél adag olajos makréla, újhagyma, és a tetejére egy adag adzsika.   Izlett :))


paariza Előzmény | 2013.05.23. 08:51 - #10316

Kedves Marika ! Nagyon örülok , hogy elolvastad a receptet és máris javítottam az elírásokat . Az 5 dkg cukor karamellizálása után a tejjel kerül bele a cukor . Ez valóban nem annyira magától értetődő . Biztos vagyok benne , hogy nem fogod megbánni a ráfordított időt .

Szeretnélek arra kérni benneteket , ha esetleg olvassátok a receptjeimet és hasonló elírásokat találtok , szóljatok , hogy kijavíthassam , hiszen több szem többet lát .


Marika Előzmény | 2013.05.22. 21:57 - #10315

Kedves Iza!

Köszönöm szépen a receptet.  Megnéztem, leirtam.  Két kérdésem van.  A karamell készítésnél azt irtad, hogy 5 dkg cukrot kell karamelizálni. A

+ 15 dkg cukor hová kerül?  A tejszínhab  fél liter?

   Alig várom, hogy ezt a sütit is elkészítsem, mert mi is nagyon szeretjük !  

A blogod nagyon szép!  Gratulálok!


paariza Előzmény | 2013.05.22. 19:07 - #10314

Marika a receptet itt találod !

                                                 


Marika Előzmény | 2013.05.20. 22:39 - #10313

Paariza!   Ez gyönyörű!  Biztosan nagyon finom volt!  A teteje hogy készült?

Nálunk Manyi süti volt , amit vendégségbe vittünk.  Előzőleg  egy keksz-félét csináltam.  A recept szárított sárgabarackot irt, de nekem csak birsalma sajtom volt itthon, ezért az került bele.  A dióhoz pedig kevertem pici mogyorót.  Azért finom lett ezekkel is.


paariza Előzmény | 2013.05.20. 18:10 - #10312

Úgy látom idő hiányában még a dupla magánhangzók helyett is szimplát használtam .


paariza Előzmény | 2013.05.20. 18:08 - #10311

Pünkösdre másfél adag francia krémest és másfél adag házi krémest sütöttem . Azon kívül túrós és lekváros bugyrokat . Férjem és sógoraim a kerítésünket újították fel és a gyerekek is meglátogattak benünket  ,ezért  szabadidő hiányában csak a franciát fotóztam le .


nelly Előzmény | 2013.05.13. 15:16 - #10310

Én úgy hallottam kislányok, hogy a medvehagymát azért lehet csak virágzásig szedni, mert utána már méreganyagot termel a levelén keresztül.  De nem vagyok biztos benne 100%-ig, szóval mindenképp érdemes utána nézni. Nálunk már elég régen elvirágzott. Ja, és úgy tudom, hogy egy tövön legalább egy levelet kell hagyni, mert akkor a következő évben is fog újra leveleket hozni. Nálam van a kertben, és én minden évben így csinálom. Egyre jobban dúsulnak a bokrok.


Marika Előzmény | 2013.05.11. 22:49 - #10309

Zsuzsa!, azt hallottam, hogy virágzásig lehet szedni a  medvehagymát.  Ezt úgy értelmezem, hogy ha letépem a levelét most, mikor virágzik, akkor szegény növény szenved.  Olyan bokrokot  biztosan találsz még, amelyik nem virágzik, és arról lehet szedni szép levelet.  Csak nagyon figyelj, hogy ne keveredjen közé a gyöngyvirág levele. Nekem már elvirágzott az a pár tő.  Viszont vannak fiatal hajtások. 


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.05.09. 00:12 - #10308

Iza, amin én csak úgy magamban töprengtem, te megcsináltad! Már jó ideje jár a fejemben négyszögletes pogikat sütni, időmegtakarítás miatt céljából. Aztán amikor nekiállok, mégis csak előveszem a pogácsa szaggatót... nem is én, hanem a kezem. Na de legközelebb! Majd meglátja a pogácsa, hogy hány sarka lesz!

Marika, mi is nagyon szeretjük a krumplis lángost, pláne az unokám. Fogok olyan krémet kutyulni hozzá amilyet te írsz; fokhagyma van, snidling van, medvehagyma meg egy közeli erdőben, úgy 7-8 percre ide. Meddig lehet azt szedni, ki tudja, virágzásig?


Marika Előzmény | 2013.05.03. 15:40 - #10307

Kedves Iza!

Köszönjük szépen!

A napokban  krumplis lángost sütöttem.    A   tejfölbe tettem  fokhagymát, snidlinget és pici medvehagymát apróra vágva és azzal kentem meg.  Sokkal finomabb volt igy.   Örülök, hogy végre itt a zöld-félék szezonja. A csicsókát szereted? 


paariza Előzmény | 2013.04.29. 14:21 - #10306

 Kedves Marika ! Örülök , hogy ízlik nektek is , egészségetekre .


Marika Előzmény | 2013.04.26. 15:25 - #10305

Üdv kedves Pék-kislányok!

Csak ámulok, bámulok   a sok szépség  és finomság láttán !!!

Gratulálok mindenkinek!

Kedve Paariza!

Ma halas tésztát főztem,  amit Te ajánlottál nekem korábban.  Már többször készítettük, de most ismét megnéztem a recepted, hogy  biztosan jól csináljam.  Nagyon jól sikerült.  Csak picit kellett módosítanom, mert nem volt itthon friss paprika.  Helyette darált sós paprikát tettem bele, és medvehagyma levelet, friss petrezselymet.  Köszönöm ismét a receptet,  csodás kis étel, és gyorsan elkészül!

A krumplis pogácsád lesz a következő, mert nagyon jól néz ki, és szeretjük.


paariza Előzmény | 2013.04.09. 14:29 - #10304

Mamikám pazar krumplis pogácsája , isteni könnyű , teteje ropogós és napokig finom .


bezsa Előzmény | 2013.04.05. 18:19 - #10303

Iza a máz ganache krém.  Tejszín és csokoládé 1:1-ben. Tejszín felforrósítod, ráöntöd a csokira. Kevergeted amíg elolvad. Addigra langyosra hűl. Aztán már mehet is a tortára. Nálunk a lányok nem szerették a csokit a tortán, de ezt ők is szívesen megették.


paariza Előzmény | 2013.04.05. 13:58 - #10302

Vali ! Ez aztán az ennivaló nyuszika ! Miből van ez a csodás máz  egészen pontosan ?

Én is örültem mikor ezt a külön csomagocska ötletet megláttam , mert így egyszerűb , gusztusosabb a tálalás és kiadósabb is az étel .


bezsa Előzmény | 2013.04.03. 17:59 - #10301

Iza nagyon jó az a Dinó!!!!!!!!!!!!!!!

Én is készítettem még egy pár dolgot.

A két felet csokival összaragasztottam, előtte tettem bele meglepetést.

A füle és a masni csokikrémes a feje kávé krémes volt.

Wellington szűz formában sütve. Ismét nagy sikert aratott. Így jobb volt tálalni. Iza köszönöm az ötletet. A húst előtte grill serpenyőben megsütöttem.


Pannika Előzmény | 2013.04.03. 17:19 - #10300

Sziasztok!! Hogy ti milyen szép dolgokat  készítettetek az ünnepekre!!Gratulálok-Gyönyörűek!!Panníka


[10634-10615] [10614-10595] [10594-10575] [10574-10555] [10554-10535] [10534-10515] [10514-10495] [10494-10475] [10474-10455] [10454-10435] [10434-10415] [10414-10395] [10394-10375] [10374-10355] [10354-10335] [10334-10315] [10314-10295] [10294-10275] [10274-10255] [10254-10235] [10234-10215] [10214-10195] [10194-10175] [10174-10155] [10154-10135] [10134-10115] [10114-10095] [10094-10075] [10074-10055] [10054-10035] [10034-10015] [10014-9995] [9994-9975] [9974-9955] [9954-9935] [9934-9915] [9914-9895] [9894-9875] [9874-9855] [9854-9835] [9834-9815] [9814-9795] [9794-9775] [9774-9755] [9754-9735] [9734-9715] [9714-9695] [9694-9675] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!