Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
marika köszi a jókivánságot,én sok boldogságot kivánok a fiataloknak !!! a torta sima piskóta ,de abbol sok:) tortaforma és tepsis a neten megtudod nézni ,legyező torta a neve ,kicsit magasra sikeredett ezért 3 részben sütöttem mert 2 kevés volt :) ,a krém csokis /1/2 liter tejszintbe 2-3 tábla 60% os csoki ,cukor fel kell forralni ,hűteni és felverni és kicsit lehűtöm a fagyasztóban ,mert mindig sietek mikor jol kenhető akkor fel lehet használni ,a tortára csak a tetejére jutott marcipán igy az oldalára sima vajkrémet kentem és villával áthuzogattam az aljára csvartam a marcipánból ,szóval csak ugy improvizálva készült sok meló volt mert as betük nem akartak mutatni ,a festékeim nem dobták fel ezért apró gyöngyökkel raktak ki a betüket az ünnepeltnek tetszett,fincsi volt nagyon ,hamar elfogyott ,te is szépet alkottál sok mézest sütöttél ,szépek lettek
paariza a Sütemény-diszités ujsághoz adták ,most az 5.szám jelent meg ahoz sziv alaku kiszúró és mintázó van ,meg lehet rendelni és akkor kettesével elküldik,ha felétek nincs akkor küldök 1 megrendelő lapot ,ha adsz 1 cimet :) msalgai@freemail.hu -ra ird a cimedet ha kéred :) köszi a dicséretet,üdv mariska
Burgonyás tésztához : 1 kg burgonya, kb. 20-30 dkg liszt, 3 dkg zsír, 1 tojás.
A hajában főtt krumplit áttörjük, és a többi hozzávalóval picit keményebb tésztát készítünk. Kinyújtjuk , és pohárral v. pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Közepes forró olajban kisütjük. ( lásd #10348 )
Ma van a nagy nap! Tegnap fejeztem be a sütést. Készült kókuszkocka, kétféle pogácsa, Manyi szelet, lekváros linzer, Margit szelet. Szerettem volna mignont sütni, mert a fiam szereti, de nem találtam megfelelő tésztát hozzá.Amit végül csináltam, inkább megtartom magunknak. Nem lett szép. Régebben sima piskótából készítettem. Fotók csak később lesznek. Tortát rendeltem, mert arra most nem volt időm. A hirtelen jött fagy miatt mindent le kellett szedni a kertben. Most vár rám a paprika, paradicsom feldolgozása. Kaptam birset, azt is meg kell főzni. Te sikeresen túl vagy a befőzésen? Készítettél valami új dolgot is?
Kedves Paariza! Köszönöm válaszod! Ezek szerint tényleg az volt a baj, hogy aznap kezdtem irókázni. Másnap már gond nélkül ment. Ismét megcsodáltam a gyönyörű mézeseidet!
Egy kis kóstoló az esküvőre készült szivecskéből.
.
Tegnap vendégeim voltak, és a gulyás leves mellé sütött a férjem olajban sült krumplis pogácsát.
Készült még lekváros linzer, és sajtos rúd
A krémes tetejére a Te karamellás tetődet akartam , de már nem volt elég időm. Ezért csak tejszínhabot nyomtunk rá.
Marika ! Az én tapasztalatom az írókázással az , hogy legjobb ha csak a sütés másnapján írod ki , mert ha nem hűlt és párolgott ki eléggé a tészta ledobja a cukrot . Mikuláskor gyakran csomagolok is díszített mézeseket , de ha így csinálom sose pereg le . Az alábbi mézeseket anyukám eltette húsvét óta . Csomagolva adtam neki oda , és a mai napig nem pergett le , pedig mázas volt az alap .
Ittam filteres gyümölcsteát, de túl aromásnak találtam, és volt benne valami , amitől erős szívdobogást kaptam. Mintha erős fekete teát ittam volna.
Most, hogy a szép almákat hámoztam, és közben rágcsáltam, eszembe jutott, hogy ismét szárítok almahéjat. Mikor frissen elkészül a szárított héj, finom ropogtatni való,olyan, mint a csipsz. Alig birtam abba hagyni a rágcsálást. Most az őszibarack héjat is megszárítottam.
A teához tettem almahéjat, őszibarack héjat, citromfüvet és egy csipet zöld teát. Nagyon finom, kellemes zamatú, telt izvilágú, illatos tea készült. Ha igaz, hogy az alma ecet fogyaszt, ill. jót tesz az egészségnek, akkor ez is hasznos lehet.
A nyár nem múlt el nyomtalanul . Lányomnak most jó oka van a hízásra , de nekem bizony nincsen . Két kiló (talán van három is ) felugrott a nyár folyamán ezért elhatároztam , hogy kipróbálom a durumlisztet . Ma ezzel készítettem bucinudlit tojás nem kell hozzá . Finom lágy , de nem hullik szét .
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit