Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Szervusztok, üdvözlök mindenkit ! Találtam egy olasz videót, ahol bemutatják, hogyan csinálják kézzel (akik nem veszik a boltban) az olasz asszonyok azokat a híres tésztáikat. Nagyon érdekes nézni, azoknak is akik sosem fogják így csinálni.
Én azt kerestem hogyan csinálják gyorsan a raviolit, mert azt tudom, hogy jobb inkább kézzel csinálni, géppel szétnyílik. Vendégeim lesznek a hét végén, így újra elővettem ezt a videót, amit időközben elfelejtettem (nem csinál az ember minden héten raviolit, de még minden hónapban sem, ha nem olasz). És így bukkantam véletlenül a fentire, ami nagyon tetszik nekem. Nincs kizárva, hogy egyszer kipróbálom valamelyiket.
Ez a második link annak a ravioli készítésnek a címe, ami a legjobban tetszik nekem.
Azt hiszem Gina írta egyszer, hogy lehet réteslisztből friss tésztát csinálni, hát szerintem nem csak lehet, hanem muszáj. Amióta kipróbáltam egyszer raviolinak, (magyar rétestliszttel), nem is használok mást. Még tojás nélkül is lehet, mint az első videóban. Kipróbáltam.
Puszi mindnyájatoknak, megyek főzni, mert éhenhal az unoka...
Gratulálok a születendő kis unokádhoz! Szerencsés kisbaba, mert ügyes Nagyija van! Jó egészséget kívánok a kismamának!
Megnéztem az oldaladon a ribizli eltevést! Jó ötletet adtál, köszönöm. Mi is tettünk el egy kevés sárgabarackot, de most héjával együtt ledarálta a párom villany húsdarálón, és bolti zselésítővel sűrítettük. Igy elég hamar elkészült, és a színe is világos maradt. Almát, ledaráltam húsdarálóval, vizet , cukrot adtam hozzá, és a levét egy nap után leszűrtem. A legfinomabb rostos almalét kaptam, ami izlett az unokáknak. Ismét felöntöttem, kis cukrot adtam hozzá, és abból lesz almaecet. Minden évben készítek, nagyon finom. A múlt évben eltett reszelt almából készítettem kekszes sütit pudinggal, A szilvából mit tervezel? Nekünk a pici fa most termett másodszor. Éppen két adag szilvás gombócot tudtam készíteni belőle.
Marika ! Ribizli zselét és sárgabarackot főztem . 42 kg barackot főztem be lekvárnak , úgy hogy a héját le kell húzni , mert Pasi úgy szereti ha hellyel-közzel félben maradnak a sárgabarackok. Terveztem barackos csirkét és barackos finomságokat , de ezután rá sem bírtam nézni a sárgabarackra . most van egy kis szünet , azután a szilva következik .
EGYÉBKÉNT PEDIG KÖZLÖM VELETEK AZ ÖRÖMHÍRT : TAVASSZAL NAGYMAMA LESZEK !
Az unokám fedezett fel hasonlót vásárlás közben, és neki kedveskedtem. A férjem szerint akkor még finomabb lett volna, ha a belsejében is van egy kis finomság :))
Hogy telik a nyár? Tettél el lekvárokat? Nálunk az uborka jól terem, és rengeteg a salátának és kovászosnak való . Három naponta teszek el 1-2 üveggel. Az unokák szeretik,
Sziasztok! Milyen szép a kenyérkéd Paariza!Remek ez aszépkrémesisés a linzerek is!! Gratulálok!
Különlegesez a szendvicskenyér sűtő!! Sajnos itten nem kapható! Csak azt mondják elfogyott! Kalácsnak is szuper lenne!Sok puszi minden idelátógató pékecskének!!
Ma nagy meglepetés ért . Reggel , éppen mikor indultam otthonról , a posta csomagot hozott . Ildikótól kaptam , bár nem tudom mivel érdemeltem ki a csodás ajándékokat . Mindent a maga idejében meg fogok mutatni .Ma amikor hazaértem , nem bírtam ki , hogy a party kenyérsütő csöveket ki ne próbáljam . Az eredmény pazar lett . Nem csak a különleges kenyérszelet forma , hanem a héj minősége és az egynegyed sütési idő is igazolja , hogy nem véletlenül szerettem volna ilyet . Ildikó ! Ezúton is nagyon köszönöm .
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit