Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kedves Marika ! Nagyon örülok , hogy elolvastad a receptet és máris javítottam az elírásokat . Az 5 dkg cukor karamellizálása után a tejjel kerül bele a cukor . Ez valóban nem annyira magától értetődő . Biztos vagyok benne , hogy nem fogod megbánni a ráfordított időt .
Szeretnélek arra kérni benneteket , ha esetleg olvassátok a receptjeimet és hasonló elírásokat találtok , szóljatok , hogy kijavíthassam , hiszen több szem többet lát .
Paariza! Ez gyönyörű! Biztosan nagyon finom volt! A teteje hogy készült?
Nálunk Manyi süti volt , amit vendégségbe vittünk. Előzőleg egy keksz-félét csináltam. A recept szárított sárgabarackot irt, de nekem csak birsalma sajtom volt itthon, ezért az került bele. A dióhoz pedig kevertem pici mogyorót. Azért finom lett ezekkel is.
Pünkösdre másfél adag francia krémest és másfél adag házi krémest sütöttem . Azon kívül túrós és lekváros bugyrokat . Férjem és sógoraim a kerítésünket újították fel és a gyerekek is meglátogattak benünket ,ezért szabadidő hiányában csak a franciát fotóztam le .
Én úgy hallottam kislányok, hogy a medvehagymát azért lehet csak virágzásig szedni, mert utána már méreganyagot termel a levelén keresztül. De nem vagyok biztos benne 100%-ig, szóval mindenképp érdemes utána nézni. Nálunk már elég régen elvirágzott. Ja, és úgy tudom, hogy egy tövön legalább egy levelet kell hagyni, mert akkor a következő évben is fog újra leveleket hozni. Nálam van a kertben, és én minden évben így csinálom. Egyre jobban dúsulnak a bokrok.
Zsuzsa!, azt hallottam, hogy virágzásig lehet szedni a medvehagymát. Ezt úgy értelmezem, hogy ha letépem a levelét most, mikor virágzik, akkor szegény növény szenved. Olyan bokrokot biztosan találsz még, amelyik nem virágzik, és arról lehet szedni szép levelet. Csak nagyon figyelj, hogy ne keveredjen közé a gyöngyvirág levele. Nekem már elvirágzott az a pár tő. Viszont vannak fiatal hajtások.
Iza, amin én csak úgy magamban töprengtem, te megcsináltad! Már jó ideje jár a fejemben négyszögletes pogikat sütni, időmegtakarítás miatt céljából. Aztán amikor nekiállok, mégis csak előveszem a pogácsa szaggatót... nem is én, hanem a kezem. Na de legközelebb! Majd meglátja a pogácsa, hogy hány sarka lesz!
Marika, mi is nagyon szeretjük a krumplis lángost, pláne az unokám. Fogok olyan krémet kutyulni hozzá amilyet te írsz; fokhagyma van, snidling van, medvehagyma meg egy közeli erdőben, úgy 7-8 percre ide. Meddig lehet azt szedni, ki tudja, virágzásig?
A napokban krumplis lángost sütöttem. A tejfölbe tettem fokhagymát, snidlinget és pici medvehagymát apróra vágva és azzal kentem meg. Sokkal finomabb volt igy. Örülök, hogy végre itt a zöld-félék szezonja. A csicsókát szereted?
Csak ámulok, bámulok a sok szépség és finomság láttán !!!
Gratulálok mindenkinek!
Kedve Paariza!
Ma halas tésztát főztem, amit Te ajánlottál nekem korábban. Már többször készítettük, de most ismét megnéztem a recepted, hogy biztosan jól csináljam. Nagyon jól sikerült. Csak picit kellett módosítanom, mert nem volt itthon friss paprika. Helyette darált sós paprikát tettem bele, és medvehagyma levelet, friss petrezselymet. Köszönöm ismét a receptet, csodás kis étel, és gyorsan elkészül!
A krumplis pogácsád lesz a következő, mert nagyon jól néz ki, és szeretjük.
Iza a máz ganache krém. Tejszín és csokoládé 1:1-ben. Tejszín felforrósítod, ráöntöd a csokira. Kevergeted amíg elolvad. Addigra langyosra hűl. Aztán már mehet is a tortára. Nálunk a lányok nem szerették a csokit a tortán, de ezt ők is szívesen megették.
A két felet csokival összaragasztottam, előtte tettem bele meglepetést.
A füle és a masni csokikrémes a feje kávé krémes volt.
Wellington szűz formában sütve. Ismét nagy sikert aratott. Így jobb volt tálalni. Iza köszönöm az ötletet. A húst előtte grill serpenyőben megsütöttem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit